2020-05-01 841 瀏覽
喺IG多次表態同埋店內設有連儂牆💛-係以哈利波特做主題嘅餐廳四圍都有唔同擺設比大家影靚相如果係哈利波特迷就更加要去影下相食下嘢😍-#意式三文魚帶子意大利飯 $108飯質唔夠煙韌但係醬汁幾濃同三文魚幾match🤤而且三文魚粒都幾多食哂都唔會覺得膩評分:7/10-#明太子軟殼蟹意粉 $118軟殼蟹熱辣辣而且好脆🥰明太子味好突出 加埋啲蟹籽多咗啲口感😋推薦大家叫依款意粉評分:8/10-#炸蝦漢堡 $138炸蝦餅分開咗兩舊食嘅時候都幾麻煩☹️反而薯角炸得好食夠熱夠脆而且調味吸引食下食下已經食哂🤣評分:6/10
喺IG多次表態同埋店內設有連儂牆💛

夠熱夠脆而且調味吸引
食下食下已經食哂🤣
評分:6/10
2020-04-19 5315 瀏覽
男友是Harry Potter迷,這家cafe剛開幕時已經想來,但最後不了了之。站在旺角街頭看app找同路餐廳,看到這家餐廳的名字。好,立刻起行。 是場景設定一部分嗎?一踏出lift門,就見到開了一半的門,像要帶我們進入哈利波特的世界。XD 甫進門就見到很大把魔法掃帚。 當然少不了魔仗 另一邊還有lego砌成的霍格華茲魔法與巫術學院,店主應該要個百分百的Harry Potter迷呢! 打卡還有甜品一送。 甜品選擇不多,但賣相不錯。 Happy birthday message也寫得挺漂亮呢~ Butter Beer $48在英國的華納兄弟哈利波特影城 (Warner Bros. Studio Tour)嚐過奶油啤酒,那甜而幼滑的口感令人一試難忘。 這裏的butter beer截然不同,把打起的忌廉放書忌廉汽水上。没錯,面層的忌廉蠻幼滑的,但個人認為與汽水不夾。如果轉做現時流行的奶蓋,不知會否更好? 軟殼蟹漢堡 $138以樓上cafe來說,菜色賣相很給力。 麵包外層烤得很香脆,軟殼蟹也炸得剛好,配上千島醬很惹味。薯角也炸得夠脆口,整個burger甚有質素。 跳跳菌
甫進門就見到很大把魔法掃帚。
當然少不了魔仗
打卡還有甜品一送。
甜品選擇不多,但賣相不錯。
Butter Beer $48

軟殼蟹漢堡 $138

以樓上cafe來說,菜色賣相很給力。
跳跳菌 $88

名叫跳跳菌,實為巴黎牛油汁雞肉意大利飯
Risotto水份過多,飯粒也太淋。還好有點雞肉、雜菌,令口感没那麼漿口。相比之下,Burger更為出色。

去年初在新聞看到此cafe被華納告侵權,還擔心做不住。法律的事我不懂,但與鄰近經濟強國的侵權比,個人認為這間cafe只屬哈利迷的分享吧?
一向對旺角樓上cafe的質素抱不大期望,但這間不止黃,出品亦用心,值得支持。
2020-03-15
2020-03-21 1418 瀏覽
黃店出沒注意~~首先呢間旺角樓上cafe個位置比較唔算易搵,我同朋友都花左少少時間去定位,而且價錢比一般樓上的cafe貴左少少啦,但整體都okay嘅!環境係好似置身harry porter studio 咁,睇得出店主用心設計,應該都係一個harry porter fans!由於同朋友都唔算好肚餓,所以叫左兩個小食一個main course 小食叫左炸雞同芝士焗西蘭花,炸雞嘅數目比想像中少,但配合芝士醬都幾好味,芝士焗西蘭花都係好食嘅~另外,黑松露軟殼蟹意粉嘅軟殼蟹又大份,又好味!不過兩杯butter bear就有少少失望,可能出入為主左,以為杯butter bear會好似harry porter studio個隻味,但其實唔係,杯bear係梳打黎嘅。最後,店舖內設有連儂牆比客人寫上鼓勵嘅字句,服務人員雖然年輕,但有禮貌同幫得手,值得一讚!!
黃店出沒注意~~
炸雞、芝士焗西蘭花

另外,黑松露軟殼蟹意粉嘅軟殼蟹又大份,又好味!
黑松露軟殼蟹意粉

butter bear

2020-03-16
炸雞、芝士焗西蘭花
黑松露軟殼蟹意粉
  • 芝士焗西蘭花
2020-03-18 844 瀏覽
約左2個好耐冇見既同事食飯,大家都想去坐得舒服,環境優靜既地方,所以我地去左9 3/4 café食晚餐❤️❤️❤️。環境方面:裹面既燈光唔太光猛,氣氛舒服寧靜,好適合傾下計😜😜😜。食物方面:份量比較少,食物質素唔錯,但味道較為淡口,適合D淡口味健康既人👍👍👍。飲品方面:我就叫左杯朱古力,我都係上網參考其他人,但係就唔太濃和淡口,對於我呢D鐘意濃朱古力既人黎講就唔太滿足到😭😭😭。整體黎講,係幾岩約埋三五知己一齊黎玩下魔法棒食下野,放鬆下既好地方。😁😁😁
2020-03-12
5 分鐘 (堂食)
2020-02-20 1175 瀏覽
唔知大家係米同小編一樣都驚左個肺炎,好耐冇出街食好西 好好地品嚐一餐美食後,心情真係會好好多-🔅蜜室火鳳凰雞扒份量唔大,但焗得好香口出面有甜甜既蜜糖汁加香草芝士入面雞肉嫩滑多汁甜薯份量唔多,食完都唔太飽肚-🔅澳洲蛋白眼龍帶子黑松露意粉好濃味好Creamy 個醬汁好正,而意粉都幾掛到汁,正-🔅捲捲蝦正體係薯仔加蝦! 但出面果層炸得夠酥脆又唔會太乾,幾特別既小食-最後緊係叫左個奶油啤酒超級甜... 不過哈利波特粉絲真係可以黎食下野小編見到飛天掃把、魔杖都已經覺得好興奮

唔知大家係米同小編一樣
都驚左個肺炎,好耐冇出街食好西
好好地品嚐一餐美食後,心情真係會好好多
🔅蜜室火鳳凰
雞扒份量唔大,但焗得好香口
出面有甜甜既蜜糖汁加香草芝士
入面雞肉嫩滑多汁
甜薯份量唔多,食完都唔太飽肚
🔅澳洲蛋白眼龍
帶子黑松露意粉好濃味好Creamy
個醬汁好正,而意粉都幾掛到汁,正
🔅捲捲蝦
正體係薯仔加蝦! 但出面果層炸得夠酥脆
又唔會太乾,幾特別既小食
最後緊係叫左個奶油啤酒
超級甜... 不過哈利波特粉絲真係可以黎食下野
小編見到飛天掃把、魔杖都已經覺得好興奮
2020-01-09 1382 瀏覽
來到Harry Potter主題餐廳一入門口就會見到9 3/4Platform既影相位旁邊仲有好多飾品俾你拎黎影相旁邊除左連儂牆之外 仲有擺放唒Harry potter既書/Lego等等雖然我對Harry potter無咩大興趣不過呢個佈置亦都幾有心機加上檯數比較少 所以環境都算寧靜終於黎到上菜既時候啦首先係芝士煙肉焗薯條 同 脆薯圈 好味道 不過不失接著係Main啦一個卡邦尼 一個risotto再外加一個扒卡邦尼同risotto都不過不失Risotto比我想像乾左啲 不過都唔錯個扒係我覺得係咁多樣野 最喜出望外既一樣菜式係擺盤上已經有心思因為有魔術帽的南瓜蓉而個扒熟度岩岩好 入口即溶一開始以為會唔會唔夠食 點知望到個扒都幾大 4個人份量岩岩好想同朋友仔搵個靜啲既地方傾下計咁呢個地方就岩唒啦!
來到Harry Potter主題餐廳

而個扒熟度岩岩好 入口即溶

一開始以為會唔會唔夠食

點知望到個扒都幾大 4個人份量岩岩好

想同朋友仔搵個靜啲既地方傾下計

咁呢個地方就岩唒啦!
2020-01-04
2019-12-05 1581 瀏覽
又到每個月出糧後嘅一餐食好啲,今次都係黎返上次試過一次的 9 3/4 cafe. 今次叫左南瓜湯,奶油啤酒,日本八爪怪(明太子魷魚忌廉扁意粉),密室火鳳凰(芝士焗雞扒配西班牙火腿),同一個不知名的小食(因為係老闆請,望過餐牌唔見有😂。個小食係炸蝦黎,當頭盤開開胃最好。南瓜湯保持水準,味道岩岩好,唔會太濃。奶油啤酒同去日本環球影城飲過嘅一樣咁甜😂。因為老婆話想食忌廉野,所以叫返上次食過嘅明太子魷魚忌廉扁意粉,足料好味。至於我今次就食咗芝士焗雞扒配西班牙火腿,雞扒好Juice。因為焗過嘅關係,係面頭有啲溶左嘅芝士同西班牙火腿,夾埋塊雞扒真係好好味。由於食左咁多野都飽飽地,所以今次都係未試到啲蛋糕,下次再去先試。Ps: 除左野食好味,鋪頭跟返主題好多哈利波特場景同配件比客人去影相打卡,所以鍾意哈利波特嘅朋友一定要去捧場。
南瓜湯
密室火鳳凰

2019-12-04
南瓜湯
密室火鳳凰
  • 奶油啤酒
2019-11-28 1243 瀏覽
呢間Harry potter主題嘅cafe,無論係櫃、牆、餐具、Menu等等都有Harry potter嘅元素,就算我唔係忠誠fans都覺得眼前一亮,而且佢仲有提供魔法棒、圓框眼鏡去打卡影相,你會feel到好有心思。本身冇諗住寫食評,所以冇影到嘢食,唯有純文字討論。 食物質素中規中柜正正常常咁,但係份量偏少,男仔食應該唔夠飽。另外試左個ice oreo chocolate,麻麻地,仲要成5x蚊,真係有啲貴。不過咁,除左上高講嘅Harry potter主題,仲有連儂牆可以寫memo貼上去。有黃店,唔係唔支持吖嘛?結論係: 如果我有朋友係Harry potter fans嘅,我一定帶佢黎。如果唔係嘅話,當揾一個吹水嘅地方,呢度其實都係舒服嘅,有機會encore。但如果係純食嘢,emm..我會再發掘下其他黃店先。

本身冇諗住寫食評,所以冇影到嘢食,唯有純文字討論。

2019-11-26
2019-11-26 913 瀏覽
哈利迷必到嘅餐廳-呢個都係我朋友帶我去嘅一間餐廳嚟嘅裏面嘅裝修或者擺設都同哈利波特相關而且有大量嘅打卡位大家都可以係霍格華茲學校都影下相除咗影相之外 當然有嘢食啦餐牌上嘅名都係同哈利波特電影有關就好似我朋友叫咗個羅馬利亞長角龍 ($88)其實就係菠菜南瓜長通粉 賣相都幾唔錯㗎而我就要左澳洲蛋白眼龍 ($108)濃濃嘅黑松露味伴隨着帶子同蘑菇成個意粉都好好味㗎😚我哋最後仲叫咗個芝士煙肉焗薯條 ($58)食晒啲嘢之後就瘋狂攞佢嘅道具黎影相😍
哈利迷必到嘅餐廳
呢個都係我朋友帶我去嘅一間餐廳嚟嘅
裏面嘅裝修或者擺設都同哈利波特相關
而且有大量嘅打卡位
大家都可以係霍格華茲學校都影下相
除咗影相之外 當然有嘢食啦
餐牌上嘅名都係同哈利波特電影有關
就好似我朋友叫咗個羅馬利亞長角龍 ($88)
其實就係菠菜南瓜長通粉 賣相都幾唔錯㗎
而我就要左澳洲蛋白眼龍 ($108)
濃濃嘅黑松露味伴隨着帶子同蘑菇
成個意粉都好好味㗎😚
我哋最後仲叫咗個芝士煙肉焗薯條 ($58)
食晒啲嘢之後就瘋狂攞佢嘅道具黎影相😍
平日lunch同朋友黎high tea🥰好幸福叫意粉再加小食share岩岩好~食物叫左一個意大利飯特別推介明太子意粉小食方面,芝士焗薯超好食!嗌左兩款飲品,oreo chocolate同埋幸福魔藥mango yogurtPrep chocolate好好飲最後個個水杯真係不得不提好可愛!
平日lunch同朋友黎high tea🥰好幸福
叫意粉再加小食share岩岩好~
食物叫左一個意大利飯
特別推介明太子意粉

小食方面,芝士焗薯超好食!

Prep chocolate好好飲

最後個個水杯真係不得不提好可愛!
2019-11-26
2019-11-01 745 瀏覽
近排食飯要搵地方都會開黃藍地圖嚟睇,要大大力懲罰黃店🥰 今次試咗呢間旺角樓上cafe,以Harry Porter 做主題;但我一入去就係被幅連儂牆吸引住haha (一直都好支持黃店俾個位置人痴文宣痴memo,一來係私人地方唔會俾差佬告、二來又可以長期有文宣唔洗被撕,超級理想地點☺)但估唔到呢到嘅食物水準都幾高喎🤪 有私心下真係要鼓勵大家去捧吓場💛😉——————————————————🧀🍟暴暴吞 (芝士煙肉焗薯條) $58薯條即叫即焗,一焗起時好香口,本身我鍾意食腍啲嘅薯條,所以熱辣辣食就最啱我😍 反而凍咗就會脆啲🤪 芝士醬好鬼邪惡,加埋bacon 食...... OHH 超肥啊🙈-🐙🍝日本八爪怪 (明太子魷魚忌廉扁意粉) $98整個份量都好多,魷魚有6-8舊🐙 個汁不過調得幾夠濃嘅又唔會一舊舊,但如果可以再多啲蟹籽就好喇😗-🐷🇪🇸暴走矮豬怪 (焗西班牙厚切黑毛豬扒) $198萬眾期待嘅主菜🤪 呢塊黑毛豬扒好多肉汁😍 而且係燒到啱啱好!肉質好鮮嫩🤓 仲有佢個自製醬汁酸酸甜甜咁 好開胃😆 要讚嘅仲有個南瓜蓉伴碟!無普通薯仔咁滯之餘仲有鮮甜味🤩 食完油膩嘢再食返南瓜蓉,個人即刻無咁罪疚同FR
——————————————————
🧀🍟暴暴吞 (芝士煙肉焗薯條) $58
🐙🍝日本八爪怪 (明太子魷魚忌廉扁意粉) $98
🐷🇪🇸暴走矮豬怪 (焗西班牙厚切黑毛豬扒) $198
萬眾期待嘅主菜🤪 呢塊黑毛豬扒好多肉汁😍 而且係燒到啱啱好!肉質好鮮嫩🤓 仲有佢個自製醬汁酸酸甜甜咁 好開胃😆 要讚嘅仲有個南瓜蓉伴碟!無普通薯仔咁滯之餘仲有鮮甜味🤩 食完油膩嘢再食返南瓜蓉,個人即刻無咁罪疚同FRESH 啲🤪
🍓🍹愛情魔藥 (草莓乳酸) $55
呢個就略嫌唔夠凍同埋甜喇😂 不過飲如其名,愛情緊係甜㗎喇😘
——————————————————
💰設加一服務費
🕰星期一至日 12:00 - 17:30; 18:30 - 22:30
🔄Encore 指數 10/10
2019-10-18
2019-09-14 1501 瀏覽
以Harry Potter作為主題的cafe ,四周都有佈滿不同的魔法道具,最啱黎打卡牛油果柚子大蝦沙律 $88牛油果 & 大蝦呢個組合真係無得輸🤤🤤加上柚子酸酸甜甜十分開胃芝士焗雞扒配西班牙火腿 $138造型可愛的南瓜蓉, 賣相加分不少🤩 但可惜芝士在火腿上面,火腿焗得乾乾的

牛油果柚子大蝦沙律 $88

芝士焗雞扒配西班牙火腿 $138

今晚舖頭無咩人,唔知係咪宜家大家都唔揀旺角食。舖頭原來唔大,所以難得今晚呢度唔洗等位,又唔會好嘈,好啱傾計。無咩人,影幾多相都得,又有魔仗,眼鏡,貓頭鷹車,磚牆和相。個lego仲好靚。推介食物1. 黑松露雞肉意粉,個汁好好味,肉份量都好夠,同磨菇,好豐富。2. 奶酒啤酒,啤酒幾好飲,仲好易入口,連埋厚厚的奶酒既感覺好特別。本身好驚中伏,但真心幾好。可試:1. 牛油果蕃茄沙拉,其實如果個牛油果唔係咁硬,係會幾好食。蕃茄,西柚,菜同個汁都夾唔錯。不了:1. 朱古力香蕉甜品,太硬了,好乾。但中間配個個香蕉好冧,其實好味架,可惜。好彩甜品係post ig送既

推介食物

可試:

不了:
2019-09-02 703 瀏覽
You will love this place if you are a Harry Potter fans! I feel like I have walked into a Harry Potter movie set! To be honest, the food is pretty average but we are not there for the food so that’s fine
2019-08-30 618 瀏覽
之前試咗呢間Harry Potter主題cafe水杯形狀好特別,係傾斜架下面唔係平,而係三角形而且不斷旋轉,水都唔流出嚟,幾符合魔法主題室內裝修擺設都似足Harry Potter,光線好柔和,有神秘感呢幕模仿電影中四又三分一月台嘅牆身好多人都企喺度打卡Green Bubble Yogurt DrinkStrawberry Yogurt Drink每杯55蚊隻杯係燈泡形嚟,幾特別我哋只食咗碟意粉同小食當中Bacon Cheese Fries係芝士黑松露煙肉焗薯條芝士味好濃郁薯條都係新鮮炸出嚟,脆卜卜同芝士撈勻後,加埋黑松露&煙肉,勁惹味!因某啲緣故,試咗兩款蛋糕,一款係朱古力蛋糕,另一款係藍莓芝士蛋糕朱古力蛋糕唔太苦澀芝士蛋糕更加係甜而不膩
之前試咗呢間Harry Potter主題cafe
水杯形狀好特別,係傾斜架
下面唔係平,而係三角形
而且不斷旋轉,水都唔流出嚟,幾符合魔法主題

呢幕模仿電影中四又三分一月台嘅牆身好多人都企喺度打卡

Green Bubble Yogurt Drink
Strawberry Yogurt Drink
每杯55蚊
隻杯係燈泡形嚟,幾特別

我哋只食咗碟意粉同小食
芝士味好濃郁
薯條都係新鮮炸出嚟,脆卜卜
同芝士撈勻後,加埋黑松露&煙肉,勁惹味!

朱古力蛋糕唔太苦澀
芝士蛋糕更加係甜而不膩