2022-05-08 40 瀏覽
都有一段時間冇食墨西哥菜,好懷念嗰種酸酸辣辣嘅味道,咁啱俾我發現尖沙咀天文台道有間好chill嘅酒吧,有正宗墨西哥菜食🥰nachos一定一定要食呢度嘅nachos,好好味😋佢口味選擇好多,我哋揀咗牛肉版嘅,味道好好,而且勁多醬同肉絲,淋係啲紫色同紅色嘅粟米片度,又靚又好味,同sour cream係絕配。quesadilla最愛食嘅墨西哥菜之一,我哋揀咗羊肉,因為唔係度度都有😌香脆可口嘅酥餅夾住芝士同羊肉,仲有啲好酸嘅辣椒,竟然一啲so味都冇,不過啲啲餡鹹咗少少,我主要都係配sour cream,反而可以平衡吓啲鹹味同酸味。tacotaco都係墨西哥菜必食嘅,因為上面兩份我哋都叫咗肉,所以taco要咗菇,好香嘅菇味,不過呢個菇就焗耐咗少少,但係唔影響口感。餐廳係酒吧,好chill,我見酒水選擇勁多,加埋正宗嘅墨西哥菜,真係好啱收工去食飯飲酒😊

nachos

quesadilla

taco

2022-05-07 55 瀏覽
開返晚市堂食,同同事去happy hour啤一啤,呢間墨西哥酒吧都黎過幾次,幾抵食個Nachos又好食。.叫左個「Rib Eye Steak 14 Oz $238」share食,牛扒叫左medium well 熟成度剛剛好,有少少血水,但肉質同牛味好唔錯,煎得岩岩好。另外必點既「Jerk Pork Nachos $128」好惹味又大份,配啤酒就一流啦,大大份又好食。.飲野選擇都算多,叫左杯「Stella Artois $88」同「Zombie xxx $128」cocktail with Rum 味道幾特別,值得一嘗。

2022-05-05 570 瀏覽
8Five2 Restobar 尖沙咀天文臺道8號地下2號舖大型吧台及室外用餐區主打墨西哥菜配材都是來自墨西哥的提供各式的調酒三五知己gatheringChill😆 Drink 🍹!環境裝修幾特別另外裏面有個飛機螺旋槳好型😛夜晚約埋班朋友喺度飲杯嘢 食餐勁They believe :We do believe sinale origin is the best wayTo represent coffee characteristicsThis is also an affirmation for farmers' hard workThe following coffee that have been reviewed and selected裏面嘅staff都係外籍人士聽住墨西哥音樂食墨西哥脆片😛周年墨西哥嘅沙律都好色彩繽紛又好睇又開胃14安士牛肉眼紅紅地 肉汁鮮嫩 又多汁Ice Lemon 🍋 Tea半隻檸檬放落去茶與檸檬 缺一不可
8Five2 Restobar
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

大型吧台及室外用餐區
主打墨西哥菜
配材都是來自墨西哥的
提供各式的調酒
三五知己gathering

Chill😆 Drink 🍹!
環境裝修幾特別

茶與檸檬 缺一不可

• 燒肉眼扒14安士
  • 雞肉墨西哥脆玉米片
2022-05-04 52 瀏覽
開放晚市終於可以出去食晚餐,今晚就去了尖沙咀的墨西哥餐廳,有多款地道墨西哥菜。食墨西哥菜點可以唔啤啤佢。雞肉墨西哥脆玉米片紅色紫色的墨西哥脆片表面淋上了醬汁及雞肉,另外還配上牛油果番茄莎莎及cream,墨西哥片香脆帶點辣香,牛油果醬則正好減輕辣味感。燒豬仔骨配水牛城辣醬豬仔骨雖然是小食,但份量都不少,辣醬加上燒至焦香的豬仔骨,送酒一流。雞肉辣醬玉米餡餅玉米餡餅表面淋上芝士及番茄醬,焗至表面焦脆,中間醬汁豐富,餡餅不會太濕或乾。

食墨西哥菜點可以唔啤啤佢。

燒豬仔骨配水牛城辣醬

雞肉辣醬玉米餡餅
2022-05-04 43 瀏覽
是日晚上收工嚟到尖沙咀天文臺道的「8Five2 Restobar 」嘆返個墨西哥菜晚餐🍴店內燈光幽暗,樓底高,空間感十足,同朋友收工暢飲chill一下就最好不過餐牌上供應多款經典墨西哥菜式:墨西哥玉米餅、卷餅、餡餅、脆玉米片等等雞肉墨西哥脆玉米片紅色及紫色的玉米片香脆可口,表面加咗酸瓜、沙律菜、雞肉絲、芝士醬汁等等,味道同口感都好豐富呀!雞肉絲軟嫩多汁,微微酸辣,味道獨特!沾上creamy酸忌廉醬及新鮮牛油果醬後食用味道更佳燒肉眼扒14安士肉眼牛扒厚厚的,份量十足,足14安士重,肥瘦適中,肉味香濃,啱晒食肉獸!伴碟仲有新鮮沙律菜及香脆炸粗薯條,薯味濃郁,邪惡滋味咸焦糖芝士蛋糕蛋糕賣相都幾精緻❤️口感軟滑,芝士味道香濃,配上鹹鹹甜甜的焦糖醬,甜美可口,好好食呢泡沫咖啡

燒肉眼扒14安士

咸焦糖芝士蛋糕

泡沫咖啡
2022-05-04 35 瀏覽
行經尖沙咀天文臺道見到有間食墨西哥餐既舖頭, 天氣涼涼地, 比佢個開放式設計吸引左入去呢間舖頭係酒吧類型, 但唔飲酒既我, 都可以醫下肚~芝士玉米球: 外脆內熱既芝士做到拉絲效果👍🏻 墨西哥雞肉脆玉米: 好大兜, 有唔同顏色既玉米片, 跟2個醬 有牛油果醬同乳酪, 其實食呢個都飽飽地, 因為真係份量十足墨西哥芝士蝦酥餅: 呢個跟3個醬, 多一個蕃茄醬, 熱辣辣上碟, 芝士好豐富, 亦好多蝦仔, 不過有d辣海鮮炒飯: 好足料! 擺得好靚, 飯炒到粒粒分明, 好乾身, 好食

呢間舖頭係酒吧類型, 但唔飲酒既我, 都可以醫下肚~

芝士玉米球: 外脆內熱既芝士做到拉絲效果👍🏻

終於比我去到一間餐廳食🍽係可以用得晒依幾個𝐄𝐦𝐨𝐣𝐢啦💃🏻🇲🇽🥙🌮🌯🫔唔洗驚,我唔係食晒咁多款🤭只係餐廳𝐌𝐞𝐧𝐮📖有齊晒姐😋~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Buffalo Chicken Nachos ($120)食墨西哥菜 🇲🇽, 一定要黎個墨西哥脆脆開頭✨完全無諗過係會咁大份量😳同平時常見最唔同既,第𝟏樣一定係顏色🔍依到用既係深紫色💜(藍粟米) & 紅色❤️(紅粟米)表面有墨西哥辣椒🫑 • 水牛城醬汁,再加埋爆多既雞絲🐥……塊塊都沾到配料,好滿足🤭旁邊配多左𝟐種醬牛油果醬🥑 & 酸奶乳酪醬🍼要清碟絕對冇難度🧽溫馨提示💕去到底既部份都有仲好多醬汁,所以要快手食呀🤣.▪Chicken Verde Burrito ($128)開頭仲諗一個卷,夠唔夠飽🤔但我保証依個絕對食得飽肚🤰🏻因為入面有烤雞🐔 • 蕃茄🍅 • 芝士🧀 • 𝐒𝐨𝐮𝐫 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍之外😏仲有捲埋粒粒分明既飯🍚外層餅皮乾身,但唔會硬🤪餡料部份食落酸酸辣辣🌶️,好香𝐁𝐚𝐬𝐢𝐥味🌿覺得太辣🥵既朋友仔,💁🏻‍♀️可以點旁邊配左既蕃茄莎莎醬🍅可以減低辣度之外,仲更開胃😝.▪Succotash
終於比我去到一間餐廳食🍽
係可以用得晒依幾個𝐄𝐦𝐨𝐣𝐢啦💃🏻
🇲🇽🥙🌮🌯🫔
唔洗驚,我唔係食晒咁多款🤭
只係餐廳𝐌𝐞𝐧𝐮📖有齊晒姐😋
食墨西哥菜 🇲🇽, 一定要黎個墨西哥脆脆開頭✨
完全無諗過係會咁大份量😳
同平時常見最唔同既,第𝟏樣一定係顏色🔍
依到用既係深紫色💜(藍粟米) & 紅色❤️(紅粟米)
表面有墨西哥辣椒🫑 • 水牛城醬汁,再加埋爆多既雞絲🐥……
塊塊都沾到配料,好滿足🤭
旁邊配多左𝟐種醬牛油果醬🥑 & 酸奶乳酪醬🍼
Buffalo Chicken Nachos ($120)

要清碟絕對冇難度🧽
溫馨提示💕去到底既部份都有仲好多醬汁,
所以要快手食呀🤣
Buffalo Chicken Nachos ($120)

▪Chicken Verde Burrito ($128)
開頭仲諗一個卷,夠唔夠飽🤔
但我保証依個絕對食得飽肚🤰🏻
仲有捲埋粒粒分明既飯🍚
Chicken Verde Burrito ($128)

外層餅皮乾身,但唔會硬🤪
餡料部份食落酸酸辣辣🌶️,好香𝐁𝐚𝐬𝐢𝐥味🌿
覺得太辣🥵既朋友仔,
💁🏻‍♀️可以點旁邊配左既蕃茄莎莎醬🍅
可以減低辣度之外,仲更開胃😝
Chicken Verde Burrito ($128)

▪Succotash · Cojita Cheese & Sun Dried Tomato Enchiladas · V🌱 ($138)
第𝟏次食依款辣肉餡捲餅
即墨西哥薄餅𝐓𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐥𝐚捲住餡料,加上芝士🧀 & 醬汁
之後再拎去焗🔥芝士焗香左,仲溶溶地🤤

我揀依款入面包住左芝士🧀 • 墨西哥辣椒🫑 • 粟米🌽 • 蕃茄🍅

蕃茄爆晒汁💥酸𝐌𝐞𝐢𝐌𝐞𝐢 中和番墨西哥辣椒🌶️既辣度
食落有少少刺激感覺⚡️好爽😎
對比𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨既餅皮,依款較為軟身🧏🏻‍♀️
蕃茄醬🍅 · 芝士🧀好足,絕對足夠點晒成份捲餅🙆🏻‍♀️

▪Side▪
冇諗過𝐒𝐢𝐝𝐞都有依個份量🤩
▫️Chips N Salsa ($48)
依款都係用左深紫色💜(藍粟米) & 紅色❤️(紅粟米)片
唔同既係配既醬係蕃茄莎莎醬🥫
食落酸酸😛好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦好清新💦
讚讚位💕我直接用手食完,手指都冇油👏🏻
Chips N Salsa ($48)
Chips N Salsa ($48)

▫️Garlic Mushroom ($48)
菇菇🍄切晒片🔪
表面乾身,冇油淋淋👏🏻
但食落係有菇汁嫁😍
Garlic Mushroom ($48)

🔺 以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺除左有得食墨西哥🇲🇽菜,仲有得飲酒🍻同𝐒𝐡𝐢𝐬𝐡𝐚😶‍🌫️

🔺門口有部份位置係半開放式🛋
👉🏻𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝食𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🌞🍽
👉🏻夜晚同朋友飲野傾計一流👯‍♀️

🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖中英對照,部份仲有埋圖片🌠夠晒清晰
2022-05-03 27 瀏覽
平時出開尖沙咀,都成日經過呢間酒吧,除咗夜晚有得chill吓 坐低飲杯嘢食下shisha,原來都有做午市。成間餐廳每一邊都有唔同嘅設計風格,不過其實最Eye catching喺張吧枱,岩哂打卡!今次兩個人嚟食,嗌咗份Buffalo Chicken Nachos 墨西哥脆片,同其他餐廳有啲唔同,呢度嘅墨西哥脆片有兩種顏色,好colorful ,配埋牛油果& cream,sauce 份量都好大份。另外我哋仲嗌左份Rib Eye Steak,仲會配埋份薯條,好脆!!!最後嗌咗杯Signature Cocktail - Zombie 用Rum酒做底,甜甜地同幾fresh!

• Buffalo Chicken Nachos
2022-05-03 28 瀏覽
Tacos- Chipotle Chicken $128Lamb mince, mint and cheese quesadilla $118BBQ pork ribs (half) $168以前行過以為呢間bar只係飲野, 但原來佢仲係一間充滿特色既墨西哥餐廳, 餐廳環境無論食野傾計飲野都好適合。Chipotle chicken tacos真係好辣好入味, 一邊覺得好辣又一邊係咁食唔停。Lamb mine quesadilla既餡料好足, 雖然有羊但完全冇羊羶味, 仲會有3種醬, salsa, avocado 同sour cream, 配落去好新鮮。BBQ pork ribs 份量十足肉質亦好淋,絕對值得一試。下次想再食tacos絕對會黎試試其他口味! Overall:Taste - 7.5/10Service - 8/10Environment - 8.5/10Booking - Online / Phone———————————————8Five2 Restobar (尖沙咀)📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
Tacos- Chipotle Chicken $128
BBQ pork ribs (half) $168

下次想再食tacos絕對會黎試試其他口味!

Overall:
Taste - 7.5/10
Service - 8/10
Environment - 8.5/10
Booking - Online / Phone
———————————————
8Five2 Restobar (尖沙咀)
📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

2022-04-30 44 瀏覽
I love mexican food and I always come here to get either their tacos or their nachos. Walked in at around 4:30pm today for a snack and the place was already half full. Ordered the crispy fried fish taco, loved the spicy sauce and really appreciated that each taco came with a slice of lime. Fish was fried to perfection Would be better if the servers were more attentive to their customers though. Had to ask for water refill many many times.

今日同一班朋友食lunch,叫落單都等咗接近8分鐘。由於我們第一次幫襯,向員工詢問d Set lunch係點配搭,一嚟就好唔耐煩咁應我地。黑色長頭髮,外籍人士,白色西裝外套,入面著綠色襯衫同白色短裙嘅女員工極度無禮貌,態度非常惡劣,朋友詢問一個set是否包湯和沙律,佢一嚟就話:How come you could choose two?跟住就走咗。其實你話二選一就可以,態度極度惡劣,食物味道幾好都唔會想再幫襯。唔會再幫襯這間餐廳。

唔會再幫襯這間餐廳。
  • 雞肉墨西哥脆玉米片
2022-04-08 1329 瀏覽
在一間裝修精緻的酒吧中內品嚐墨西哥菜, 我跟朋友高高興興地食餐飯🤗墨西哥雞肉脆玉米片$120與別一般玉米片的顏色, 紅黑色玉米片分外型格😎, 配惹味雞絲, 味道酸酸甜甜少少辣, 另可點牛油果醬&忌廉醬, 味道更加多元化😋👍墨西哥芝士菠菜酥餅$118酥餅內有充滿的芝士&菠菜, 另可點牛油果醬, 番茄醬&忌廉醬, 食得滿足😋👍墨西哥青檸蝦酥餅$138一樣是酥餅, 青檸蝦味道有點清新. 不過本人鍾意芝士菠菜多D墨西哥辣椒蝦卷餅$128卷餅比酥餅質量較實在, 食完半條都比較飽肚. 辣椒蝦味道帶有青檸味, 酸酸辣辣, 辣味都較重. 卷餅外表過火了, 服務員見到我們刮走燶面, 都有主動問我們需否換過😅 墨西哥辣醬雞肉玉米餡餅$138一碟玉米餡餅有兩條, 辣醬芝士醬, 雞肉絲有點鞋口燒肉眼扒14安士$238肉眼扒外表有炭燒痕跡, 肉眼扒味道普普通通配波浪粗薯條燒豬仔骨半份$168豬仔骨燒得不乾身, 有肉汁. 另有兩塊酥餅& 波浪粗薯條朱古力心太軟與一般朱古力心太軟味道差不多. 純粹食完主餐, 想食甜品作尾聲😬Coconut Ripeno$108用椰子殼器皿裝住椰子味雪葩, 內有少量椰絲. 我覺得這個

墨西哥雞肉脆玉米片$120

墨西哥青檸蝦酥餅

墨西哥辣椒蝦卷餅$128
墨西哥辣椒蝦卷餅

墨西哥辣醬雞肉玉米餡餅$138
一碟玉米餡餅有兩條, 辣醬芝士醬, 雞肉絲有點鞋口
墨西哥辣醬雞肉玉米餡餅

燒肉眼扒14安士$238
肉眼扒外表有炭燒痕跡, 肉眼扒味道普普通通配波浪粗薯條
燒肉眼扒14安士

燒豬仔骨半份$168
豬仔骨燒得不乾身, 有肉汁. 另有兩塊酥餅& 波浪粗薯條
燒豬仔骨半份

朱古力心太軟
朱古力心太軟

Coconut Ripeno$108
用椰子殼器皿裝住椰子味雪葩, 內有少量椰絲. 我覺得這個甜品性價比低
Coconut Ripieno

疫情期間在開飯喇網頁訂位可享有訂座優惠, 這餐飯就是在優惠時段用餐, 所以性價比非常高. 不過用餐後會感到有點口渴😅
2022-04-03
用餐優惠
優惠券
2022-02-18 182 瀏覽
尖沙咀高質墨西哥菜🌮 每次有人問我尖沙咀有咩chill嘅餐廳可以飲下野食下野 我一定係推薦呢間先🤩啲嘢唔單止好食 連啲cocktail仲好有心思 好好飲😍🌟Beef Nachos🐮 ($128) 墨西哥菜梗係唔少得 Nachos 份量好大碟 視覺效果一流 🤩紅色同黑色既係粟米片🌽表面鋪滿一絲絲嘅牛肉 牛肉有烤過既味道 熱熔拉絲嘅芝士🧀而且仲有仲有jalapeño既辣味 🌶簡直停唔到口Sour cream 同埋Avocado Sauce🥑簡直係絕配 🥰🌟Lamb Mince Mint& Cheese Quesadilla 🌮($118)鍾意食羊嘅朋友嚟到呢度一定要必點呢個 🤩餡料好豐富 脆卜卜既墨西哥餡餅帶有粟米既香味 🌽夾住香濃嘅羊肉食落去唔會覺得羶添淡淡的薄荷味令到層次增加😚夾住滿滿嘅芝士 仲有有拉絲嘅效果添😱配上酸酸甜甜嘅Salsa Sources 清新解膩🤤Avocado Sauce🥑 & Sour Cream 味道昇華🌟Grilled Pork Ribs w/ Buffalo Sauce ($118)呢個真係好辣🥵唔食得辣嘅朋友就可能揀過其他喇 食得辣嘅朋友會食上癮🤩配埋啤酒
尖沙咀高質墨西哥菜🌮 [8Five2 Restobar]

🌟Beef Nachos🐮 ($128)
而且仲有仲有jalapeño既辣味 🌶簡直停唔到口

鍾意食羊嘅朋友嚟到呢度一定要必點呢個 🤩
淡淡的薄荷味令到層次增加😚
夾住滿滿嘅芝士 仲有有拉絲嘅效果添😱

呢個真係好辣🥵唔食得辣嘅朋友就可能揀過其他喇 食得辣嘅朋友會食上癮🤩配埋啤酒一流🍻豬肋骨炸到脆卜卜 撈埋Buffalo Sauce 甜味同辣味層次分明😋

🌟 Porn Star Martini 🍸 ($128)
飲落去酸酸甜甜 用左vanilla vodka bass 甜甜地 仲好濃百香果香味 🤤配一shot Prosecco倒落去好似令杯野層次增加🤩

🌟El Mauca🦜($128)
造型好qq 用個雀仔嘅圖案嘅杯 裝住Cocktail
飲落去重石榴味同燈汁 酒味調校得幾好唔會特別濃 啱晒女士們飲😚

🌟 Hoegaarden🍺 ($98)

味道 8.5/10
環境 9.5/10
推介程度9/10

📍8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖尖沙咀高質墨西哥菜🌮
Beef  nachos
Beef  nachos
2022-01-30 134 瀏覽
想搵間異國風情既餐廳Chill下,位於尖沙咀既呢間墨西哥餐廳係唔錯既選擇雞肉墨西哥脆玉米片玉米片好香脆,而淋落玉米片上既醬汁酸酸地,非常開胃份量好大,一邊飲酒一邊食最岩豬肉墨西哥酥餅上碟時已經切成四件,方便一人一件附設三種醬汁,牛油果醬,乳酪醬同埋蕃茄醬餅皮薄身,餡料好豐富,一咬會有爆餡料既效果西班牙海鮮飯用左魷魚🦑、鮮蝦🦐、青口等等雖然唔算鮮味,但整體調味唔錯,辣辣地好惹味Sharing Mamacita同幾個朋友Share最岩,真係好大杯,建議4個人以上先叫🍸唯一比較可惜既係餐廳有限時,唔可以坐好耐

雞肉墨西哥脆玉米片
玉米片好香脆,而淋落玉米片上既醬汁酸酸地,非常開胃
份量好大,一邊飲酒一邊食最岩

豬肉墨西哥酥餅
上碟時已經切成四件,方便一人一件
附設三種醬汁,牛油果醬,乳酪醬同埋蕃茄醬
餅皮薄身,餡料好豐富,一咬會有爆餡料既效果
西班牙海鮮飯
用左魷魚🦑、鮮蝦🦐、青口等等
雖然唔算鮮味,但整體調味唔錯,辣辣地好惹味

Sharing Mamacita
同幾個朋友Share最岩,真係好大杯,建議4個人以上先叫🍸

唯一比較可惜既係餐廳有限時,唔可以坐好耐
2022-01-29 1477 瀏覽
自己一路都好鍾意去唔同地方試新野,今次食嘅呢間係一間墨西哥餐廳。平時經過都冇乜點留意,但今日由於有多啲時間,所以就想去搵一個地方坐下,就諗起呢間餐廳。餐廳嘅碗碟擺設亦都係中上水平西餐廳嘅程度,店員服務嘅態度亦都非常好。我自己就好鍾意去試餐廳嘅湯,打開個餐牌之後,亦都忍唔住要試一試佢嘅蘑菇卡布奇諾;平視我哋講卡布奇諾,都係講緊飲咖啡,但係佢嘅湯都將自己比喻成卡布奇諾,我就會想像佢係好Creamy。嚟到嘅時候大開眼界,因為店員係先將一個空嘅碗放喺我枱面,然後將一個新鮮整成嘅忌廉蘑菇湯喺我面前注滿,而且非常豐富。再之後,我試左呢度嘅墨西哥粟米片,佢仲有埋唔同嘅醬料可以俾我選擇,我自己特別欣賞嘅係佢將粟米片整到好似意粉咁樣,有齊好多款唔同嘅醬汁,好似一個pasta一樣。佢另外亦都有好豐富嘅吞拿魚,係幾好食。佢呢度嘅雞尾酒亦都非常出色,我自己就膽粗粗,試咗佢呢個Lady Boy,起初我都覺得非常新奇,但當嚟到之後就真係好新奇,因為佢成杯都係類似冬陰功嘅味道,係辣嘅,我覺得喜歡新野嘅朋友都可以試一試。喺呢個時候,我就梗係要點返另外一杯Sparkling Marmalade,呢杯係甜嘅,而且亦都好重

佢另外亦都有好豐富嘅吞拿魚,係幾好食。

喺呢個時候,我就梗係要點返另外一杯Sparkling Marmalade,呢杯係甜嘅,而且亦都好重果香味,好Fresh。

2022-01-11