2022-05-31 53 瀏覽
餐廳氣氛唔錯,前排位置應該主要俾人飲野,入邊位置就食野。都有一段時間無食過墨西哥菜,今次就嗌左最常見既4款野食 : nacho, tacos, burrito and enchiladasBuffalo Chicken Nachos $120guacamole + sour cream,nachos又紅又紫好colorful,仲有好多芝士同jalapeño係面,食落辣辣地🌶Crispy Fried Fish Tacos $128Soft taco shell,舊魚係脆既,本身個醬再加埋青檸汁,食落酸酸地Spicy Shrimp Burrito $128雖然話係辣,但我覺得係少辣,個蝦雖然細粒,但幾多同埋都彈牙。食完呢個真係好飽,因為有飯係入面😂Bell Pepper, Corn and Cheddar Enchiladas $138呢個係我當晚最愛😋重芝士,但凈係得椒同栗米 ,無肉,令我自我感覺良好🤣撈埋個蕃茄醬酸酸地好味呀😌
餐廳氣氛唔錯,前排位置應該主要俾人飲野,入邊位置就食野。

Buffalo Chicken Nachos $120

Crispy Fried Fish Tacos $128

Spicy Shrimp Burrito $128

撈埋個蕃茄醬酸酸地好味呀😌
【尖沙咀墨西哥菜🌮Bar restaurant】星期五放工去尖沙咀天文台道墨西哥餐廳,8five2一伙兒order左大量野食,nachos、tacos、quesadilla、墨西哥烤雞、燒肉眼扒、燒牛仔骨, 好豐盛呀✏✏✏✏✏✏✏👅味道:7/10🌌環境:8.5/10👍🏻推薦:6/10 ______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作1⃣Beef Nachos $128 (💝7.5/10)牛肉墨西哥脆玉米片用上紅色同紫色既tortilla chips(ie nacho正名😝),顏色鮮豔食慾大增!2⃣Chipotle Chicken Tacos $128 (💝6.5/10)辣椒雞墨西哥玉米餅雞有點大辣,食唔到辣既朋友可能食唔到,雞胸肉有d老3⃣Lamb Minse Quesadilla $118 (💝7.5/10)免治羊肉辣西哥酥餅酥餅夾著芝士烤制,羊肉絞得好
【尖沙咀墨西哥菜🌮Bar restaurant】

✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

牛肉墨西哥脆玉米片

1⃣Beef Nachos $128 (💝7.5/10)

辣椒雞墨西哥玉米餅

辣椒雞墨西哥玉米餅
雞有點大辣,食唔到辣既朋友可能食唔到,雞胸肉有d老

免治羊肉辣西哥酥餅
酥餅夾著芝士烤制,羊肉絞得好細,所以唔會食到粗糙既顆粒感

hkdine360💬有話直說💬1⃣至3⃣點評
nachos最有特色,份量都好大;tacos就細份左d,酸得黎,味覺唔太豐富;quesadilla既芝士無拉絲,芝士味唔濃,但志在有好多醬點。呢3款餅款主食,我較推quesadilla
但留意佢地既dipping sause醬都偏酸

鐵板豬肉

4⃣Pork Fajitas $178 (💝8/10)
鐵板豬肉
上枱一刻zaza聲,其他枱都可以聞到鐵板濃濃既煙氛,佢係手撕豬,酸酸甜甜既,然後有塊薄餅同醬比你點,好似中式片皮鴨咁食

墨西哥烤雞半隻

5⃣Mexican Roast Chicken (Half) $168 (💝6/10)
墨西哥烤雞半隻
有烤雞,一細碗飯同串燒
雞肉有d老,一般

燒肉眼扒14安士

6⃣Rib eye steak 14 oz $238 (💝6/10)
燒肉眼扒14安士
叫左medium rare,但出黎係rare...咬唔到,唔comment la...

hkdine360💬有話直說💬4⃣至6⃣點評

3款肉,烤雞好老,評分最低,其他有大把烤雞好過佢,可以唔叫。rib eye太生,試唔到。鐵板豬不錯,又有薄餅包住食

Berry Smoothie

7⃣Berry Smoothie (💝7/10)
正常不過不失

💬💬💬💬💬OVERVIEW💬💬💬💬💬
呢間所以朋友一致認真食物質素麻麻地,想食墨西哥野,有其他更好既option
我會形容係影相靚,但味道麻麻既中伏餐廳
而且我地book 6.30pm,用餐時間得1.5hr,因為叫好多野食,食到好趕。果晚佢要做3轉客,所以想舒服d,220hkd per head出面有更好選擇🤷🏻‍♀️有話直說姐

(📍尖沙咀) 8Five2 Restobar
Berry Smoothie
8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖一直留意左呢間酒吧餐廳好耐🙆🏻‍♀️ 襯呢排酒吧時間放鬆返 笑唔停同朋友就即刻去試下 叫左兩款墨西哥菜必點嘅小食雞肉墨西哥脆玉米片(Nachos) $120好大碟😍 玉米片超脆 上面嘅雞肉同調辣辣地 仲有牛油果醬同孜然芝士醬 食落非常香口🤤送酒真係一流‼️香辣羊肉墨西哥玉米片 (Tacos) $128羊肉好辣好入味😋完全唔會羶👍🏻每舊都好滿 兩個人食完四舊都即刻覺得飽飽地😝El Macuá $108Porn star martini $118兩杯Cocktail都非常清新 雀仔酒杯好得意🦜好適合打卡 令一杯熱情果味好香 啱晒鍾意果味嘅朋友🙆🏻‍♀️整體而言 嘢好食酒好飲😚 鍾意食香口嘢嘅朋友一定唔可以錯過😆 環境都好舒服 氣氛好放鬆好正 好適合同朋友黎聚會👭🏻好味指數👅:8/10性價比💸:8/10打卡呃like指數📸:8/10 罪惡感🐷:7/10回頭率👀:8/10
8Five2 Restobar (尖沙咀)

雞肉墨西哥脆玉米片(Nachos) $120

性價比💸:8/10
打卡呃like指數📸:8/10
罪惡感🐷:7/10
回頭率👀:8/10
第一次同朋友係香港食墨西哥菜🙌估唔到又幾好味喎🤗 餐廳位於尖沙咀天文臺道🙌呢度有outdoor位置可以選擇都幾舒服😚牛油果🥑蕃茄配胡椒玉米🌽ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ & ᴊᴀʟᴀᴘᴇɴ̃ᴏ ᴄᴏʀɴ🥗呢款沙律菜食落胡椒味重而且辣度都幾高😊每一啖都幾辣下😂有別於一般沙律既味道架😇燒豬仔骨🐷 ʙʙǫ ᴘᴏʀᴋ ʀɪʙs肉質算淋烤得岩岩好☺️每條豬仔鋪滿BBQ醬😋外層酸酸甜甜地好夾👍🏻伴碟仲有我最鍾意既扭紋粗薯條🍟雞肉🐥墨西哥脆玉米片ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ好大碟色彩繽紛配有不同墨西哥醬🤗雞肉帶微辣☺️脆玉米片口感夠脆🥰另外點埋酸奶酪及莎莎醬配啤酒🍻真係一流😬

牛油果🥑蕃茄配胡椒玉米🌽

ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ

另外點埋酸奶酪及莎莎醬配啤酒🍻真係一流😬
  • BBQ Pork Ribs
2022-05-26 555 瀏覽
想試墨西哥菜好耐,今天就和先生食咗個午市套餐,叫做初嚐墨西哥風味。入到餐廳,感覺非常闊落,酒吧異常大,牆上的璧畫和裝飾都有藝術感,洗手間亦十分整潔。我和先生都是大鄉里,睇餐牌睇得唔清楚,擺咗兩個大烏龍。首先是餐牌上的中英翻譯錯了,我一心想食「牛肝菌蘑菇意粉」,無留意到英文寫的是quesadilla,結果送來了Pulled Pork Quesadilla「手撕豬肉酥餅」。另外以為茶啡不另收錢,原來茶/啡/cappuccino/latte是同類,都加$15,反而凍檸茶就不用收費。都唔緊要啦,最緊要好食。午市套餐有兩道菜和三道菜共三個價錢。Set A:是日餐湯+雞肉墨西哥玉米餅($98)Set C:地中海凱撒沙律配烤雞+手撕豬肉酥餅+西班牙油條($138)墨西哥紅豆湯:口感綿滑,味道清甜,熱辣辣的幾好飲。雞肉墨西哥玉米餅:Taco內放滿雞肉絲、辣醬、洋蔥粒和芫荽,食前不忘灑幾滴青檸汁,甜甜酸酸辣辣的很開胃。地中海凱撒沙律配烤雞:生菜非常新鮮爽脆,加上芝士和沙律醬很美味,烤雞只是點綴,份量不多。手撕豬肉酥餅:quesadilla比taco香脆,豬肉和芝士滿滿的,可以蘸三色醬料:莎莎,酸忌廉和牛
我和先生都是大鄉里,睇餐牌睇得唔清楚,擺咗兩個大烏龍。
手撕豬手酥餅
都唔緊要啦,最緊要好食。
咖啡
午市套餐有兩道菜和三道菜共三個價錢。
Set A:是日餐湯+雞肉墨西哥玉米餅($98)

墨西哥紅豆湯:口感綿滑,味道清甜,熱辣辣的幾好飲。
紅豆湯
雞肉墨西哥玉米餅
地中海凱撒沙律配烤雞
手撕豬肉酥餅:quesadilla比taco香脆,豬肉和芝士滿滿的,可以蘸三色醬料:莎莎,酸忌廉和牛油果辣醬來提升味道。
西班牙油條:香、脆、甜,不油膩,小心燙嘴。
西班牙油條
2022-05-26
地中海凱撒沙律配烤雞
西班牙油條
2022-05-25 56 瀏覽
尖沙咀嘅8Five2 Restobar,餐廳氣氛良好夠晒放鬆,仲有美味嘅墨西哥菜,每逢放工時間Happy Hour就勁多人!Buffalo Chicken Nachos $ 120紅黑色嘅Nachos夠晒特色,仲好脆口!雞肉酸酸辣辣咁,勁開胃!Chilli Garlic Chicken, Green Onion Quesadilla $128香脆嘅墨西哥酥餅,中間夾住美味嘅雞肉,香辣味後勁凌厲,愈食愈刺激,愈辣愈想繼續食嗰種感覺真係好正,推介!Pulled Beef Tacos $128牛肉煮到軟腍兼夾入晒味,成件Tacos都充滿美味而且濃郁嘅醬汁!Friends $828Five2嘅Signature Mocktails之一,以橙汁、菠蘿汁、紅莓汁混合成誘人嘅粉紅色,甜甜酸酸仲帶雲尼拿嘅香!

Buffalo Chicken Nachos $ 120

Pulled Beef Tacos $128

Friends $82

2022-05-25 53 瀏覽
成日行過尖沙咀都見到呢間餐廳有墨西哥菜食,一直都想黎試😍 野食份量超級大!幾個朋友都夠食🤣✨Buffalo Chicken Nachos ($120)✨Crispy Fried Fish Tacos ($128)✨Chilli Garlic Chicken Quesadilla ($128)✨Mexican Roast Chicken ($168/half)食墨西哥菜點可以冇Nachos!叫左一碟nachos,真係好大份,雞肉都好多,愈食愈辣😳 之後食既全部野都覺得好辣😂 nachos超脆,加上醬汁食好正!Tacos係另一樣墨西哥菜必食!揀左炸魚呢款,因為有4舊所以都冇得試多款了🤣 炸魚好大舊好脆,超級辣!但係呢種香料味食落好上癮😛烤餅都有好多款口味,揀左chilli garlic chicken 店員已經話係冇咁辣😳 食落雞肉同芝士都好多~個餅都好有咬口,但都真係好辣,成餐都好辣好刺激😂最後叫埋半隻烤雞,香料味道都幾重,食落好香亦唔算乾~ 跟埋燒野菜串同炒飯真係好飽🤣

2022-05-24 56 瀏覽
每次經過天文臺道都會見到呢一間酒吧🍻 點知原來佢哋仲係一間墨西哥菜式餐廳🌮 裝修非常有格調 今晚我哋坐吧枱真係超正😍第一樣相信好多人都一定會食嘅一定係Nachos 😋 我哋揀左Buffalo Chicken 味🐔 超大碟 Nachos竟然係紅色同黑色可以配Buffalo Chicken食 辣辣哋好滋味🤩 另外仲有牛油果醬同Sour cream 一個小食 多重享受😎第二樣為人熟悉嘅小食就係Tacos 🌮 我哋揀咗墨西哥牛肉味 包住超級多牛肉餡料 食落爆汁 加上蕃茄辣醬 酸酸辣辣好惹味🤤餡餅方面我哋試咗羊肉伴厄瓜多爾醬嘅辣醬玉米餡餅同大蒜雞肉墨西哥酥餅😍 辣醬玉米餡餅推薦大家一定要試吓 好少食呢款浸喺大量醬汁嘅餡餅 羊肉味道香濃超正 點上大量嘅芝士同蕃茄辣醬 每一啖都好滿足🤭 大蒜雞肉墨西哥酥餅一聞就聞到好香大蒜味🧄 酥餅香脆 同樣配有牛油果醬同Sour cream 味道好夾👅最後當然唔少得叫番一杯飲品 揀左一杯叫Big bang嘅mocktail🍹 相信可以俘虜到男女老友嘅心 因為味道係芒果 熱情果加菠蘿🍍 最愛嘅三款夏日水果完美配搭 酸酸甜甜真係超爽🌟

放假前一晚 一定要出去chill一chill 尤其是而家晚市時間延長咗 酒吧又開返 氣氛特別熱鬧🥳好似呢晚喺8five2 未夠7點入座都係半滿 轉過頭已經full house咁滯 加上呢度主打好多香港人都鍾意嘅墨西哥菜 所以特別受歡迎🇲🇽▪️Buffalo Chicken Nacho食墨西哥菜 有nacho係基本吧😌呢度有好多款選擇 我哋揀呢個勁豐富 粟米片有兩個顏色 紅色係燒烤味 深紫色係紫薯味🍠就算唔點醬汁已經好惹味 我就鍾意將辣雞肉 沾上芝士醬 再放上粟米片 味道一流🤤▫️Crispy Fried Fish Taco餅皮做得夠香脆 平時都係食牛肉或者豬肉餡 今次第一次試炸魚 原來都好夾㗎🌮將青檸汁擠落炸魚 加上面頭嘅辣醬 味道好有層次又唔會太過膩 同平時嘅肉類taco感覺好唔同👍🏻▪️BBQ Pork Ribs呢個係半份嘅份量 不過份量都唔細🐷豬肋骨燒得唔會太乾 BBQ醬濃郁得嚟又唔太醎 處理得好好💯另外仲配左熱辣辣嘅薯條同酥餅 正啊

▪️Buffalo Chicken Nacho
▫️Crispy Fried Fish Taco
▪️BBQ Pork Ribs
最近生活都好多挑戰!所以特別享受晚上放鬆的時間!🌠呢個晚上決定去CHILL 一下,食下久違的墨西哥🇲🇽菜!今晚去了之前朋友都介紹的8five2 Restrobar!📍在尖沙咀好方便,同埋成個環境真係好CHILL好闊落!🥳而且食物份量真係好多,絕對對得住價錢!抵食!🤭🤭-小食方面,我點了雞肉絲墨西哥脆玉米片Nachos with Buffalo chicken 🥑🥑Nachos配上cream cheese 同牛油果醬🥑🥑加埋Buffalo chicken 有少少辣同香口!食落更加會停唔到口😋😋一塊接一塊! 而且份量真係好大份😍幾個朋友share 都可以呀!-另外,主食我點了牛肉絲墨西哥卷餅Burrito with pulled beef 🌯🌯🥩本身我都好鍾意食Burrito 🌯大份又好飽! 今次點了牛肉絲🥩真係好正呀! 好大份呀! 而且加埋特製的醬汁,真係好好食🤤🤤本身如果鍾意好惹味的朋友,就更加岩!同埋唔會辣的,所以怕辣的朋友都唔駛擔心💡-主食都點了墨西哥烤雞半隻,滿滿的肉感🙈🙈仲有埋飯,真係份量好多!🥳🥳烤雞肉感好滑,好嫩,鍾意食烤雞的朋友要試呀!😆😆-最後為左有D蔬菜,我點了Gar
最近生活都好多挑戰!所以特別享受晚上放鬆的時間!🌠
呢個晚上決定去CHILL 一下,食下久違的墨西哥🇲🇽菜!
在尖沙咀好方便,同埋成個環境真係好CHILL好闊落!🥳
而且食物份量真係好多,絕對對得住價錢!抵食!🤭🤭
Nachos配上cream cheese 同牛油果醬🥑🥑
加埋Buffalo chicken 有少少辣同香口!
食落更加會停唔到口😋😋
一塊接一塊! 而且份量真係好大份😍
幾個朋友share 都可以呀!
本身我都好鍾意食Burrito 🌯
大份又好飽! 今次點了牛肉絲🥩
真係好正呀! 好大份呀!
而且加埋特製的醬汁,真係好好食🤤🤤
本身如果鍾意好惹味的朋友,就更加岩!
同埋唔會辣的,所以怕辣的朋友都唔駛擔心💡
主食都點了墨西哥烤雞半隻,滿滿的肉感🙈🙈
仲有埋飯,真係份量好多!🥳🥳
烤雞肉感好滑,好嫩,鍾意食烤雞的朋友要試呀!😆😆
最後為左有D蔬菜,我點了Garlic mushroom蒜蓉雜菌💚
原來好惹味呢!😙😙
有滿滿的mushroom , 好香口好惹味!🥬🥒🥦
因為份量真係太多同太飽,所以飲唔到野了👅
希望下次試下飲品!
如果2個女仔去,真係要留意份量好多😁😁
可以叫住2-3款睇下夠唔夠食先呀!😉
蒜蓉雜菌
2022-05-18
蒜蓉雜菌
墨西哥烤雞半隻
𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗙𝗿𝗶𝗱𝗮𝘆 梗係要𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹 𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹佢🍻🥜 今次去咗呢間係尖沙咀嘅墨西哥酒吧餐廳7:30左右已經全場爆滿,咁嘅場面先係真正嘅香港大路嘅墨西哥菜基本上都搵得到,而且佢仲有超多配料選擇,一定會搵到款啱食嘅🤘🏻😎 鍾意食𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼𝘀/𝗤𝘂𝗲𝘀𝗮𝗱𝗶𝗹𝗹𝗮嘅要嚟試吓🌮🌯 .📍雞肉墨西哥脆玉米片($128)𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼𝘀分量超多,口感薄脆,有紅同紫2種色,賣相吸引💜❤️加咗海量雞肉、芝士、墨西哥辣椒同𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲做𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀🐓🥗🧀 雞肉完全唔嚡,醬汁唔辣食落味道酸酸地非常開胃 味道同平日好多餐廳常用嘅某種薯片品牌完全唔同 感覺有誠意好多😎👍🏻 另外配有乳酪同牛油果醬,但唔洗點已經超好食❣️.📍玉米芝士炸丸($85) 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗼𝗴𝘂𝗲𝘁𝘁𝗲, 𝗕𝗹𝗼𝗼𝗱𝘆 𝗠𝗮𝗿𝘆 𝗥𝗲𝗹𝗶𝘀𝗵(𝗩) 呢個芝士球超有質素,外層薄脆唔油膩 咬開中間全部都係軟熟到可以拉絲嘅芝士同茄醬🍅🧀 超惹味加上外脆內軟嘅口感,芝士控一定會鍾意❤️ .📍 羊肉墨西哥酥餅 ($118) 𝗟𝗮𝗺𝗯 𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲, 𝗠𝗶𝗻𝘁 𝗔𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗤𝘂𝗲

今次去咗呢間係尖沙咀嘅墨西哥酒吧餐廳
7:30左右已經全場爆滿,咁嘅場面先係真正嘅香港
鍾意食𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼𝘀/𝗤𝘂𝗲𝘀𝗮𝗱𝗶𝗹𝗹𝗮嘅要嚟試吓🌮🌯
📍雞肉墨西哥脆玉米片($128)
𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼
雞肉完全唔嚡,醬汁唔辣食落味道酸酸地非常開胃
味道同平日好多餐廳常用嘅某種薯片品牌完全唔同
感覺有誠意好多😎👍🏻
另外配有乳酪同牛油果醬,但唔洗點已經超好食❣️

📍玉米芝士炸丸($85)
呢個芝士球超有質素,外層薄脆唔油膩
咬開中間全部都係軟熟到可以拉絲嘅芝士同茄醬🍅🧀
超惹味加上外脆內軟嘅口感,芝士控一定會鍾意❤️

📍 羊肉墨西哥酥餅 ($118)
𝗟𝗮𝗺𝗯 𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲, 𝗠𝗶𝗻𝘁 𝗔𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗤𝘂𝗲𝘀𝗮𝗱𝗶𝗹𝗹𝗮
酥餅口感薄脆,唔係間間做得到🤘🏻🌮
中間夾住羊肉碎🐏薄荷醬🌿墨西哥辣椒同芝士🧀
食落超香好惹味,食到第2件會𝗳𝗲𝗲𝗹到小辣同酸味
食落冇咁膩可以繼續食落去😋
旁邊仲有牛油果醬🥑、蕃茄莎莎同乳酪3款𝗱𝗶𝗽𝘀
餡料勁多選擇,不過鍾意食羊嘅就必點呢款😚❤️

📍咸焦糖芝士蛋糕($68)
𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲
2款蛋糕都好有驚喜😍𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲綿滑到好似醬咁
唔使咬就吞到落肚,配上香甜嘅焦糖醬同餅底係唔錯🍰。

📍巧克力辣椒蛋糕($68)
𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗖𝗮𝗸𝗲
朱古力蛋糕入口同樣順滑,口感相對實淨啲
朱古力味超濃郁🍫不過食唔到落咗辣椒
相對上冇𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲咁膩,我哋更加鍾意食❤️

感覺呢間墨西哥菜味道都幾正宗,雖然佢係酒吧餐廳但係味道絕對唔係𝗛𝗲𝗮你,上菜都好快,食物方便絕對冇失望😚🫶🏻!
2022-05-21 429 瀏覽
#尖沙咀 @8five2restobar💃晚市堂食終於放寬營業時間, 終於可以相約把酒言談心啦! 🥂今次來到久未踏足的尖沙咀天文臺道, 食肆人氣依舊! 久違了的墨西哥菜, 餐廳裝潢滿有格調, 大型吧台、壁畫、裝飾品等, 滿滿異國風情! 🌮雞肉墨西哥脆玉米片 Buffalo Chicken Nachos $120 ~ 好大一盤! 顏色亮麗, 黑、紅、綠、白…玉米片卜卜脆, 搭配微辣雞絲, 越食越惹味! 冷冷的Sour Cream 中和雞絲的辣味, 墨西哥酪梨醬亦帶辣, 很有後勁! 口感層次極豐富! 🦑炸魷魚 Calamari Frito $118 ~ 很大條的魷魚, 炸漿唔算厚, 炸得非常香脆, 魷魚爽口彈牙, 好新鮮! 🥘西班牙海鮮飯 Seafood Paella $188 ~ 有青口、蝦、魚、魷魚等, 份量足2人, 仲有少少焦底, 飯有濃濃的海鮮香味, 全碟飯都好香好香! 🌶巧克力辣椒蛋糕 Chocolate Chilli Cake $68 ~ 極濃朱古力, 入口有微微辛辣味, 愛好朱古力的不要錯過! 於我, 再辣點更好! 🍸現場氣氛好好, 天氣好可考慮坐室外!
#尖沙咀 @8five2restobar
💃晚市堂食終於放寬營業時間, 終於可以相約把酒言談心啦!

🍸現場氣氛好好, 天氣好可考慮坐室外!
2022-05-18 120 瀏覽
尖沙咀站📍 8Five2 Restobar-好耐冇食墨西哥菜既女朋友又出動😆墨西哥烤雞半隻($168)烤雞外表比較香焦,切開d雞肉又唔會好鞋,幾嫩(除左雞胸位會柴少少🤏)。呢隻雞細細隻,但滿佈檸檬🍋/香茅既香味,好開胃😋另外仲有飯同蔬菜串燒,味道唔錯😎水牛城辣牛肉墨西哥酥餅($138)女朋友最中意食quesadilla,今次叫辣牛肉口味,除左牛肉仲有青辣椒係中間,辣得過癮(唔算太辣)🌶🌶🔥另外芝士份量都唔少,每人兩件份量岩岩好。Sauce方面有sour cream、salsa sauce同avocado sauce🥑女朋友最中意salsa,酸辣開胃,我就中意avocado,夠creamy🤪朱古力辣椒蛋糕($68)呢個cake係抱著挑戰/冒險既心態去試😂😂食落好濃朱古力味,質地幾實淨。一開始食唔出辣味,吞完之後喉嚨就feel到辣勁,不過overall唔係好辣🤪配埋雲呢拿雪糕食都幾夾(不過雪糕好快溶😅)環境方面,酒吧形式既餐廳,整體比較昏暗,配上強勁節拍既音樂,傾計就要大聲少少😂😂二人枱枱面唔算寬落,每次只擺到一碟餸。本來都想飲返杯,不過要揸車就不了。餐廳都幾多外國人幫襯。
尖沙咀站📍 8Five2 Restobar
好耐冇食墨西哥菜既女朋友又出動😆

墨西哥烤雞半隻($168)
墨西哥烤雞半隻

水牛城辣牛肉墨西哥酥餅($138)
水牛城辣牛肉墨西哥酥餅

朱古力辣椒蛋糕($68)
朱古力辣椒蛋糕

2022-05-12
朱古力辣椒蛋糕
2022-05-18 35 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳主打墨西哥菜🌍食料都係由墨西哥空運到港✈️環境好chill 最啱同三五知己一齊 啤番幾杯🍻❶辣椒蝦墨西哥卷餅 $128呢個墨西哥餅卷嘅餡料非常豐富👄睇落已經覺得就嚟滿瀉🤣啲芝士仲有少少拉絲嘅效果添🧀其中餡料當有青辣椒、辣椒醬、黑豆飯😙辣味同香料嘅味道好突出😈❷炸魚塊墨西哥玉米餅 $128墨西哥玉米片嘅份量同樣好大❤️兩個人食絕對綽綽有餘👯‍♀️餅皮外脆內軟👀每塊都附上一個小青檸 🍋加埋惹味嘅醬汁 好有墨西哥菜特色✨❸ 燒豬仔骨配水牛城辣醬 $118豬仔肉質唔會好鬆散 每一條都帶有少少焦香🐷醬汁帶酸、辣 味道層次感非常豐富😍
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳主打墨西哥菜🌍
食料都係由墨西哥空運到港✈️
環境好chill 最啱同三五知己一齊 啤番幾杯🍻

❶辣椒蝦墨西哥卷餅 $128
呢個墨西哥餅卷嘅餡料非常豐富👄
睇落已經覺得就嚟滿瀉🤣
啲芝士仲有少少拉絲嘅效果添🧀
其中餡料當有青辣椒、辣椒醬、黑豆飯😙
辣味同香料嘅味道好突出😈

每塊都附上一個小青檸 🍋
加埋惹味嘅醬汁 好有墨西哥菜特色✨

❸ 燒豬仔骨配水牛城辣醬 $118
豬仔肉質唔會好鬆散 每一條都帶有少少焦香🐷
醬汁帶酸、辣 味道層次感非常豐富😍

2022-05-16 53 瀏覽
約左朋友Friday Happy一下,佢公司樓下就有間墨西哥餐廳「8Five2 Restobar」,啱晒啦😍餐廳裝潢有格調,環境好chill,設有大型吧台及室外用餐區,坐得舒服。主打墨西哥菜,食材都是來自墨西哥🇲🇽食物也非常有特色呢🤩🐥雞肉墨西哥脆玉米片 $120~ 好大兜玉米片😱 份量十足,玉米片有黑色同紅色。玉米片上面鋪滿左番茄粒、雞肉絲。雞肉配上酸酸的調味味道已經好濃,如果喜愛濃味可以再點埋醬食,有牛油果醬同埋乳酪。好適合當餐前小食,我地兩個女仔食完已經飽左一半🤣🐠炸魚塊墨西哥玉米餅 $128~ 賣相好靚😍 魚塊炸得皮脆肉嫩,還加了辣椒醬料。玉米餅入面加了好多配料,有綠椒、洋蔥粒等,酸酸辣辣,非常惹味🤤🦐青檸蝦墨西哥酥餅 $138~酥餅內有滿滿的蝦肉、芝士, 配埋牛油果醬,番茄醬同埋忌廉醬。蝦肉好新鮮彈牙,食落去芝士仲有拉絲嘅效果,辣辣地鹹鹹地好好味😋🍫🥖 Churros 西班牙油炸鬼 $68~ Churros 又名西班牙油炸鬼,配埋朱古力雪糕,呢個甜品好正😚口感係炸咗嘅麵包🥯麵粉裏面加咗玉桂粉,炸完後十分酥脆,冇油膩感😋外脆內軟👍🏻上面灑少少砂糖配上朱古力雪糕,食埋甜品真係大滿

🐥雞肉墨西哥脆玉米片 $120

🐠炸魚塊墨西哥玉米餅 $128

🦐青檸蝦墨西哥酥餅 $138

🍫🥖 Churros 西班牙油炸鬼 $68
口感係炸咗嘅麵包🥯麵粉裏面加咗玉桂粉,炸完後十分酥脆,冇油膩感😋外脆內軟👍🏻上面灑少少砂糖配上朱古力雪糕,食埋甜品真係大滿足🥳

📍8Five2 Restobar (尖沙咀)