2025-08-26 53 瀏覽
🦖墨西哥酒吧 Happy Monday ✨墨西哥風情酒吧,半開放式酒吧設計,有户外座椅,同室內坐位吧枱,有特色 cocktail同啤酒🍻✨BBQ 豬肋骨 ($199)BBQ醬汁偏甜,啖啖肉好入味!焗得好冧,燒到少少焦邊~洋蔥source 勁有墨西哥風味!除咗排骨,仲有跟埋薯條,炸得外脆內粉✨牛肉墨西哥辣餡餅 ($168)餡料好豐富,牛肉香料味重,微辣有煙燻味~外層餅皮煙韌嚼,芝士拉絲,太邪惡✨Sex in the City 一般般~有青檸、野莓、橙!酸酸甜甜✨Lucifer 勁fresh勁好飲👍👍夏天必飲,有芒果、青瓜、蜂蜜、薑,青瓜好清新,唔會太甜✨推介:7.5/10🦖8Five2 Restobar 📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖#8five2restobar #尖沙咀美食 #墨西哥菜 #酒吧餐廳 #異國風情 #mexicanfood #墨西哥菜 #hkfood #調酒#8five2restobar #尖沙咀美食 #墨西哥菜 #酒吧餐廳 #異國風情 #mexicanfood #墨西哥菜 #hkfood #調酒
🦖墨西哥酒吧 Happy Monday ✨

✨BBQ 豬肋骨 ($199)

✨牛肉墨西哥辣餡餅 ($168)

✨Sex in the City
一般般~有青檸、野莓、橙!酸酸甜甜

✨Lucifer

✨推介:7.5/10
🦖8Five2 Restobar
📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

• BBQ Pork Ribs
2025-08-13 411 瀏覽
墨西哥菜系香港吾算非常普及化 但對香料味極度鍾情既我 得閒都會食下😛 最近搵到一間系尖沙咀兼具食物同飲酒既墨西哥餐廳酒吧「8Five2 Restobar」🇲🇽🍴Black Beans Chorizo Soup $78以黑豆為主🫘 再搭配多種香料同西班牙香腸製成 口感醇厚 且帶微辣香氣 風味濃郁Cheese Jalapeno Balls, in Spicy Cheese Sause $98酥脆既外皮包裹着融化既芝士🧀 加上微辣既墨西哥辣椒🌶️ 一口爆漿 勁惹味🤤Gambas Al Ajillo - Mexican Spicy Prawns $138每隻蝦都被濃烈既蒜辣醬汁包圍住🦐 搭配墨西哥煙燻風味 香辣過癮 充滿異域風味🤤Pulled Beef Taco $142煙燻香味既炭烤牛肉焦香多汁🐮 加埋酸辣清新既配菜 搭配柔軟既Taco 一啖咬落去超滿足😍Seafood Mexico Paella $218多款海鮮鮮嫩多汁 米飯吸曬高湯同埋海鮮既精華 每一啖都非常惹味誘人🥘飲品方面我地嗌左兩杯無酒精飲品 蜜桃薄荷為主調既「Breaking Bad 」🍑🌿 同椰香滿滿既「Ted Lasso」🥥

Black Beans Chorizo Soup $78

• in Spicy Cheese Sause
  • Breaking Bad
  • Ted Lasso
2025-07-01 1160 瀏覽
一向都幾鐘意食下唔同風味/國家既菜式,體驗下異國風情🤣沒有去過墨西哥,但尖沙咀遇見到這間墨西哥餐廳,好奇心下當然要去食。🍴香辣牛肉墨西哥玉米餅 金黃酥脆的玉米餅殼包裹著嫩滑多汁的牛肉餡,散發著誘人的辣椒香氣。肉的濃郁肉汁與微辣的辛香在舌尖交織,搭配一抹檸檬汁的酸爽,讓人回味無窮。🍴惹味豆墨西哥卷餅 份量很多,外皮烤得微焦金黃,切開後可見內裡塞滿了濃郁的豆泥、香濃的米飯以及融化的起司,顏色層次豐富。每一口都帶有豆類的濃厚風味,與輕微的辣味醬料交融。旁邊奉上的辣醬更為這道菜增添了深度與層次感,感覺很新奇。🍴青檸蝦墨西哥酥餅酥脆的外皮烤出誘人的焦香紋理,內裡隱藏著鮮嫩的蝦肉與濃郁的融化起司,黃金色的切面散發著誘人光澤。青檸汁帶來一陣清新的酸香,與蝦肉的鮮甜完美平衡。配上旁邊醬料與濃郁的口感交織,讓這道菜成為餐桌上的一大亮點。🍴西班牙油炸鬼 金黃酥脆的西班牙油炸鬼交錯排列,表面覆蓋著細膩的糖霜,淋上濃郁的巧克力醬。咬下去的瞬間,酥脆的外皮與柔軟內裡的對比,搭配朱古力雪糕非常夾,這種簡單卻精緻的甜點,完美結束了今天晚餐。每道菜不僅在視覺上以鮮艷色彩與精緻呈現,更在口感與風味上層層遞進,從辛辣到清

🍴香辣牛肉墨西哥玉米餅

🍴惹味豆墨西哥卷餅

🍴青檸蝦墨西哥酥餅

🍴西班牙油炸鬼

每道菜不僅在視覺上以鮮艷色彩與精緻呈現,更在口感與風味上層層遞進,從辛辣到清新,再到甜蜜,充分展現了墨西哥料理的多樣魅力。
2025-06-11
2025-05-10 1898 瀏覽
餐廳半開放式,有户外座椅,富歐美風情。內部亦寬敞開揚,座位舒適。午市套餐包括:頭盤+主菜+飲品,選擇搭配還很多,價格實惠,非常吸引,於是便和朋友入內嚐嚐新口味。頭盤:「忌廉蘑菇湯」味道香濃,口感濃稠綿滑。「脆餅」選了牛肉和豆泥餡料,香料味道滲透味蕾,微辣惹味。外皮香脆口感,啖啖滋味。「烤雞凱撒沙拉」烤香雞肉加上水牛芝士、新鮮爽口蔬菜,味道清爽怡人。主菜:「墨西哥玉米餅」選了羊肉餡料,份量不少,有4件,羊肉配上香料味濃郁的醬汁,特別惹味。玉米餅甜甜的,蔫韌口感,與肉餡相當合配。「烤肉眼扒」材料豐富,除肉眼扒外,還有洋蔥、甜椒、煙肉、芝士、玉米餅等配菜。肉眼扒上蓋上厚厚的拉絲芝士,香濃芝士混合鮮嫩的牛肉,口感特別,剛中帶柔,好惹味。「墨西哥BBQ烤豬肋骨」非常巨型,手臂般長的豬肋條,外皮烤得香噴噴,裏面肉質腍軟入味,加上甜蜜蜜的蜜糖,更錦上添花。配菜還有薯條和玉米餅,非常豐富。以優惠價錢追加的甜品:「藍莓芝士蛋糕」芝士味濃郁,粒粒藍莓鑲嵌其中,香甜可口。「紅絲絨蛋糕」賣相艷麗,令人垂涎欲滴,入口鬆化,味道跟外表一樣迷人。飲品:跟餐飲品的選擇也很多:檸檬薑茶、凍檸檬茶、各式咖啡及啤酒等等。餐

頭盤:
「忌廉蘑菇湯」
味道香濃,口感濃稠綿滑。
「脆餅」
「烤雞凱撒沙拉」
烤香雞肉加上水牛芝士、新鮮爽口蔬菜,味道清爽怡人。
主菜:
「墨西哥玉米餅」
「烤肉眼扒」
「墨西哥BBQ烤豬肋骨」
以優惠價錢追加的甜品
「藍莓芝士蛋糕」
芝士味濃郁,粒粒藍莓鑲嵌其中,香甜可口。
「紅絲絨蛋糕」
賣相艷麗,令人垂涎欲滴,入口鬆化,味道跟外表一樣迷人。
飲品:
餐廳氣氛富墨西哥風情、菜式選擇多,製作認真,服務又貼心,讓我們留下很好的印象。

脆餅

藍莓芝士蛋糕
紅絲絨蛋糕
  • 墨西哥BBQ烤豬肋條
2025-04-23 504 瀏覽
超級推薦尖沙咀一間墨西哥餐廳嘅午市套餐~真係抵食到爆炸!$118包**頭盤、主菜、飲品**,仲要份量超滿足,食完成個下晝都唔使諗tea break! **🥗頭盤(Starter)** 1. **黑松露蘑菇炸丸子(素食)** 蘑菇蓉混黑松露炸到金黃,外脆內軟,素食朋友都可以都大滿足! 2. **Tostadas脆餅(自選Topping我地選左牛肉)** - **Guacamole & Cheese**:牛油果醬加溶芝士,清新又邪惡! - **厄瓜多爾醬+芝士**:微辣醬汁配拉絲芝士,惹味到癲! - **Beef & Beans**:慢煮牛肉+墨西哥豆,肉食者必嗌! - **Chicken**:烤雞絲配脆餅,健康之選! **🍖主菜(Main)** 1. **葱荷免治羊肉餡餅** 羊肉碎混香料煎香,夾住葱荷同辣醬,食落juicy冇羶味! 2. **Alambre(雞胸肉版)** 鐵板雞胸+洋蔥、甜椒、煙肉,仲有**熔岩芝士**撈埋,送飯一流! 3. **烤羊架** 羊架燒到外焦內嫩,跟**米飯、玉米餅、芫荽沙律**~ **🍹飲品(Drink)** **檸檬薑茶**(熱) 酸甜檸檬加薑辣,解膩

**🥗頭盤(Starter)**
1. **黑松露蘑菇炸丸子(素食)**
蘑菇蓉混黑松露炸到金黃,外脆內軟,素食朋友都可以都大滿足!

- **Chicken**:烤雞絲配脆餅,健康之選!

**🍖主菜(Main)**
1. **葱荷免治羊肉餡餅**
羊肉碎混香料煎香,夾住葱荷同辣醬,食落juicy冇羶味!

2. **Alambre(雞胸肉版)**

3. **烤羊架**
羊架燒到外焦內嫩,跟**米飯、玉米餅、芫荽沙律**~

**🍹飲品(Drink)**
**檸檬薑茶**(熱)
酸甜檸檬加薑辣,解膩又醒神~
2K
5天前 0 瀏覽
在這間酒吧剛剛開張的時候來過一次,覺得氣氛和食物質素都不錯,今晚路過,便專程入內吃過晚飯。最近經常看到食肆關門的報道,不過這裏生意興隆,證明只要食肆的食物和價錢,對顧客來講是吸引的,就不愁沒有生意。豬肉墨西哥卷餅$158,餡料豐富,內裏的豬肉經過墨西哥香料醃製過之後,帶點酸甜味道,令人胃口大開。卷餅煙煙韌韌,麥味濃郁,飽肚之餘亦非常美味。西瓜牛油果半羊乳酪$148 ,第一次吃墨西哥沙律,酸酸甜甜,很有特色,令人印象難忘。這款沙律有生果的香甜味,亦有乳酪的酸甜味道,是一種很特別美味的沙律。👍牛油蒜香大蝦$138,蝦肉爽口彈牙,大蝦經過走油之後,蝦殼香脆可口,更加容易吸收牛油和蒜蓉的香味。忌廉咖啡$48,忌廉味道十足,如果咖啡在濃一點更好。

忌廉咖啡$48,忌廉味道十足,如果咖啡在濃一點更好。
6天前 0 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀嘅墨西哥餐廳8Five2 Restobar食晚餐🍽️,睇完戲順便chill下,真係一流🌆。餐廳環境好有feel,半開放式設計加埋戶外座位,坐得舒服又唔迫😌,啱晒情侶慢慢傾計💑。🦐🥑Prawns & Avocado Taco一上枱就好吸引,炸蝦肉香脆彈牙,牛油果配埋微辣醬汁,成個配搭好有趣🌶️🍋🍝Linguine Vongole就好有驚喜,蜆肉夠多又冇沙,啖啖鮮味,意粉煮得啱啱好,煙韌得嚟唔會太硬,仲有淡淡白酒香,好有層次🍷🧄。🍄Garlic Mushroom就係嗰種簡單但唔平凡嘅小食,蒜香濃郁,蘑菇juicy又入味,配埋cocktail一齊食真係好match🍸。🍹Margarita(classic)酸酸地又唔會太烈,飲落好refresh;而Snowball就甜甜地,入口滑順,啱晒我朋友口味💃🧊。呢間墨西哥餐廳食物有水準,cocktail有特色,環境又舒服,係一個好適合拍拖或者同朋友聚餐嘅地方🌮🍸🌙。下次都想試埋佢哋啲Enchiladas同BBQ豬肋骨😋。

嚟咗呢間位於尖沙咀嘅墨西哥餐廳+酒吧,餐廳裝潢充滿南美風情,燈光非常有情調。🐖惹味烤豬肋骨(半份)$198我哋叫咗半份烤豬肋骨,本身會跟埋烤餅、莎莎同薯條,夠兩個人分,非常抵食。豬肋骨烤得恰到好處,表面帶少少焦香,肉質唔會太乾而且離骨。面頭嘅BBQ醬汁甜中帶酸,非常惹味。西班牙海鮮飯炸丸子 $98呢道菜式非常有創意,將經典嘅西班牙海鮮飯變成一口size嘅炸丸子,外層炸得金黃酥脆,一咬開係濕潤嘅海鮮飯,入面有粒粒蝦肉同魷魚,加埋特製嘅酸奶醬,清新解膩。🐂墨西哥風味烤牛肉餡捲餅 $188必點嘅傳統墨西哥菜,捲餅包住辣牛肉餡料同半融芝士,肉汁豐盈,加埋辣椒同香料,一啖咬落去各種口感同味道係口入面爆發,味道層次豐富。。。8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖。。

🐖惹味烤豬肋骨(半份)$198

西班牙海鮮飯炸丸子 $98

🐂墨西哥風味烤牛肉餡捲餅 $188

8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

2025-08-21 41 瀏覽
連住兩間都係墨西哥餐廳,但分別好大,呢間音響好嘈,左邊二人枱,因為要講得好大聲,所以傾偈聽到哂,右邊一張長枱至少十個人,全部外國女士,嘈到一個點,調咗枱都係好嘈。墨西哥辣蝦粟米脆片,實說蝦唔辣,不過好爽口,辣嘅味道係墨西哥辣椒,芝士醬流哂响底,所以導致粟米片淋哂,味道係好嘅。炸芝士波,似蟹肉質感,有芝士醬點綴,外脆內淋,味道一般,每粒size唔係好大,$98四粒確實有啲貴。慢煮牛肉墨西哥餡餅,牛肉有少少牛展膠原口感,果然係慢煮,一啲都唔柴口,唧下青檸汁好清新,一路食一路滴出油份,我挑走啲芫荽覺得特別好味(只因本人唔食芫荽啫)。$108一杯三得利640ml黑啤都幾貴。音響太嘈,講嘢要好大聲,搞到餐後把聲都沙沙地。
2025-08-20
8Five2 Restobar📌尖沙咀天文臺道8號地下2號舖最近on diet一陣子真係口淡淡決定呢一餐唔食雞胸一於整返餐異國風味墨西哥菜💃🏼牛油果蕃茄墨西哥辣椒沙律 $138辣辣地好開胃而且都幾多牛油果🥑墨西哥風情食肉獸薄餅 $178係薄嗰種餅底好脆而且都算大個配料好足全部都係肉🤭至尊牛排卷餅 $168本身想叫牛肉卷餅但見比多$8有Rib-Eye做餡雖然個Burrito得兩件但超巨型食落口感豐富加埋醬汁風味更出😋我唔飲酒都叫返杯mocktail Big Bang $88入面係芒果熱情果菠蘿比較fresh🍹男朋友話要啤啤佢叫咗杯Hoegaarden NH$98最好笑係佢以為呢個價錢係一杯大杯少少嘅glass嚟到原來咁大杯佢覺得好抵不過差d飲唔曬🤣呢間都幾旺場建議book定位係正餐食物好食又可以飲返2杯嘅好地方😎⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食
8Five2 Restobar

環境: 4.5/5
服務: 4.5/5
抵食: 5/5

代你試盡香港好食好用嘅🤩

#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #8five2restobar #尖沙咀美食 #墨西哥菜 #酒吧餐廳 #異國風情 #mexicanfood #墨西哥菜 #調酒
尖沙咀看完Movie 去咗墨西哥酒吧餐廳「8Five2 Restobar」食Dinner ,餐廳充滿墨西哥風情,以半開放式酒吧設計,有户外座椅,室內坐位寬敞,坐得舒適。主打墨西哥野食,有Tacos, Enchiladas,Quesadilla等等,重有特色 cocktail同啤酒🍺。辣青檸🍋‍🟩蝦肉墨西哥餡餅 $156幾香脆墨西哥餡餅帶有小小辣又有檸檬清香味,滿滿鮮味又彈牙蝦肉餡料配上青檸汁,相當夾,又清新又惹味。牛脷墨西哥脆玉米片 $168Nachos 賣相唔錯,份量都唔少,脆卜卜雙色紫色同紅色玉米片,配上牛脷薄片,再點埋牛油果醬或沙律醬一齊食真係非常match ,令味道更添層次感。BBQ 豬肋骨 $199估唔到豬肋骨好大粉,豬肋骨燒到焦糖色,肉質腍軟又入味,幾喜歡惹味醬令口感更豐富,薯條炸到金黃色又酥脆,加埋玉米餅配搭更有墨西哥風味。@8five2restobar
半開放式酒吧設計,有户外座椅,室內坐位寬敞,坐得舒適。

辣青檸🍋‍🟩蝦肉墨西哥餡餅 $156

牛脷墨西哥脆玉米片 $168

BBQ 豬肋骨 $199

@8five2restobar
2025-08-17
2025-08-16 0 瀏覽
今日就同朋友去左 8Five2 Restobar食墨西哥菜,餐廳好有異國風情,菜式口味正宗Spicy lamb taco 墨西哥玉米餅軟韌適中,包裹住香辣嘅羊肉碎,羊肉完全冇羶味,反而帶有獨特嘅香料味,辣度適中,配上新鮮配料,層次豐富Seafood Mexican Paella配搭大蝦、青口等海鮮,口感彈牙,飯粒索滿海鮮鮮味,粒粒分明,每一啖都好鮮甜Beef short ribs 牛小排外層微微烤焦,帶有濃郁嘅烤肉香氣,肉質鮮嫩多汁,軟腍入味,配搭特製醬汁調味,甜鹹交織

Spicy lamb taco

Seafood Mexican Paella

Beef short ribs
2025-08-14 135 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀8Five2 Restobar食墨西哥菜,真係好正!😍 裝修走墨西哥工業風,簡約得嚟又有格調,仲有酒吧區同戶外座位,好適合放工嚟chill下或者同朋友聚餐~🍻 首先講下個墨西哥海鮮地中海焗飯,海鮮份量十足,有蝦、青口、魷魚,焗得啱啱好,飯底吸收晒海鮮嘅精華,仲有啲香草提味,好惹味!🦐🐙 朋友仲話食到停唔到口~跟住試咗墨西哥風情食肉獸薄餅,真係名不虛傳!🧀 薄餅底脆卜卜,上面鋪滿咗芝士、牛肉、辣肉腸,仲有啲墨西哥辣椒,辣辣哋好過癮,食肉獸必點!🌶️最後飲咗碗墨西哥黑豆湯,味道濃郁得嚟唔會太鹹,黑豆煮到好淋,仲有少少煙肉碎,飲完成個人都暖笠笠~☕服務方面,店員好有禮貌,成日過嚟問我哋覺得食物點,又會主動加水,真係抵讚!👍總括嚟講,8Five2 Restobar食物質素高,環境舒服,價錢合理,絕對會再嚟!💯 推薦俾鍾意墨西哥菜嘅朋友~

2025-08-10 149 瀏覽
今日同朋友一齊到尖沙咀食dinner,見今日天氣唔係好熱,就決定食呢一間有室外位置嘅餐廳兼酒吧。今日始終喺西貢嗰邊游完水,所以都覺得比較肚餓,所以兩個人都食咗幾樣嘢。意式蜆肉扁意粉俾我想像嘅出色,蜆肉份量都唔少,而且全部都冇沙,好新鮮,扁意粉嘅口感亦都好正。美式加州卷餅係我最鍾意食嘅墨西哥嘢,基本上就係一個burrito入面有pulled beef,包得好飽滿好紮實,yummy!薄荷免治羊肉墨西哥餡餅 quesadilla真係有驚喜,薄荷羊肉嗰條味剛剛好,有啲清新,加埋有足夠嘅cheese,呢個推介!

2025-08-10 173 瀏覽
🔶🔷🔶尖沙咀鬧市中chill爆 墨西哥菜酒吧🔶🔷🔶⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。‼️Follow me @pig_g_pig 睇多d食玩買資訊‼️👍🏻 有你地嘅Like & Share 係我繼續出Post嘅動力喔。有時同朋友出去飲野傾計,會想去d靜少少,唔好d音樂大聲到傾唔到計嘅地方,諾士佛臺好多時就有呢個問題,嘈到要嗌交咁大聲先傾到計。所以我地今次就搵左呢間墨西哥菜酒吧,就係韓國街旁邊,有室內室外座位。Mexican Roast Chicken ($198)墨西哥菜其中一樣出名菜色一定係雞,用上paprika一齊去燒,風味的十足之餘,雞肉肉質不失嫩滑,另外配上香料飯,更添飽肚。Butter Prawns ($138)牛油蝦去殼大大隻,外層有一層脆漿,蝦肉彈牙爽口。Pork Burrito ($148)墨西哥菜另外點少得食burrito,烤餅入面包住香料燒肉,我今次就揀左豬肉,入面仲有少少飯,女仔分分鍾食半舊已經飽左。@8five2restobar 。📍8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
🔶🔷🔶尖沙咀鬧市中chill爆 墨西哥菜酒吧🔶🔷🔶

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

Mexican Roast Chicken ($198)

Butter Prawns ($138)
牛油蝦去殼大大隻,外層有一層脆漿,蝦肉彈牙爽口

Pork Burrito ($148)

@8five2restobar

📍8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
2025-06-25