2022-11-10 17 瀏覽
早兩日收工約左朋友一齊去食飯,今次我地去左試呢間位於尖沙咀天文台道嘅墨西哥菜8Five2,門面幾靚,bar嘅感覺好出,令人好relax。入面有個長bar枱,放滿晒唔同嘅酒,仲有酒保即場調酒,好正﹗內褢壁畫都幾特別幾靚。餐龐行嘅都是高雅路線,餐具幾精緻。Avocado Tomato & Jalapeno Corn Ensalada 牛油果蕃茄配胡椒玉米沙律 ($152)由於我同朋友都想健康啲,所以一黎就叫左個沙律做前菜,我地揀左呢款牛油果蕃茄配胡椒玉米沙律,份量好大份,而且所樣材料都好足,兩個人是完全夠食。不過有些少辣。Crispy Fried Fish Taco 炸魚塊墨西哥玉米餅 ($156)呢個玉米餅相對上就份量細少少,不過用料都足,而且即刻整都幾好食。Rib Eye Steak 14Oz 燒肉眼扒14安士 ($262)主菜就叫左呢份肉眼扒,肉味好濃,亦好有肉汁,好正﹗

內褢壁畫都幾特別幾靚。

餐龐行嘅都是高雅路線,餐具幾精緻。

Rib Eye Steak 14Oz 燒肉眼扒14安士

主菜就叫左呢份肉眼扒,肉味好濃,亦好有肉汁,好正﹗
2022-11-08
2022-11-09 26 瀏覽
墨西哥牛肉玉米餅沙律$138有莎莎醬同沙律醬,大大舊牛油果,海量芝士,香草炒過既牛肉碎,仲有新鮮脆口既蕃茄仔同生菜🥬,撈埋一齊食都食到牛肉既牛味,加埋哂酸酸夾夾好開胃前菜-胡椒芝士炸餡餅$108同想像中既餡餅唔同,個樣睇落似中式炸蝦😂實質係心機菜,內裡係墨西哥辣椒釀芝士,外脆內拉絲,加微辣既辣椒😌一流鐵板羊肉配玉米片$188鐵板熱辣辣上檯,羊肉既油香酥香未食已經聞到😋玉米片仲有3款醬:牛油果醬,莎莎醬,沙律醬,用半脆半軟熟既玉米片包住醬加油香羊肉,冷同熱夾埋一齊無得彈😍仲要鐵板一路熱住,慢慢傾計食到尾都仲熱香辣羊肉TACO -$142食完鐵板羊肉意猶未盡,加單叫左呢個TACO,一睇就知店鋪貼心,有個架放好一舊舊極方便拎,唔會拎上手d餡跌哂出黎,比起鐵板羊辣小小 ,但羊酥味同油香依然咁出,送酒一流餐廳既Special Food西班牙海鮮飯$198上檯又再一見餐廳既貼心,焗完既飯連個兜都熱到震,比多個大碟隔一隔等客人無咁易燙到手飯面大量海鮮,青口,蝦,魚塊,魷魚,每一啖都有餸食到,飯粒亦用Paella Rice,米飯粒鬆散唔黏口,吸滿左飯既醬汁味,下次黎一定要再叫😍
墨西哥牛肉玉米餅沙律$138

前菜-胡椒芝士炸餡餅$108

鐵板羊肉配玉米片$188

香辣羊肉TACO -$142

餐廳既Special Food
西班牙海鮮飯$198
2022-11-08 31 瀏覽
尖沙咀天文臺道美食林立,朋友介紹呢間8Five2Resto墨西哥餐廳酒吧…就帶個女去試下!地點都幾好搵,係天文臺道8號地舖大大間,可能星期五,下午已見好多人Happy hour🌸Mexican beef taco 🥗 滿滿一大盤,由不同的新鮮蔬菜,配上牛油果🥑,軟芝士,辣茄肉醬,牛肉粒…👍味道清新之餘有小小辣味,好吃😋黃金天婦羅炸蝦配厄瓜多爾醬選用新鮮大蝦🍤炸起,十分香脆,厄瓜多爾醬帶少少辣,十分香口惹味,脆卜卜芝士菠菜墨西哥酥餅濃濃的芝士焗菠菜夾著在香脆的墨西哥酥餅入面,再整件烤焗,配上不同口味的醬汁,每一口都帶有不同味道

Mexican beef taco 🥗

黃金天婦羅炸蝦配厄瓜多爾醬

芝士菠菜墨西哥酥餅
2022-11-04
午餐
上一次放假經過呢間餐廳,已經見到好多好多人,爆哂場😂已經bookmark定呢間餐廳諗住遲啲試😋跟住見今次平日收早7點,諗住平日walk in應該都會有位,但一諗返起上次經過爆哂場既狀況,我都係決定book枱係穩陣啲😂結果係好彩有打去訂枱,因為就連平日去食都係full哂嫁!🤣所以強烈建議大家要book位😂去到門口望入去已經覺得好有情調同埋氣氛,因為成間餐廳都係用比較暗光做主調,但每一張枱都會放咗個枱燈去照亮✌🏻而佢既bar枱同埋最入邊既枱仲特別係用金黃既燈掛燈掛係側邊,十分之搶眼同有格調🫰🏻然後間餐廳仲會播埋激昂嘅墨西哥歌曲,令到成間餐廳個氣氛好熱鬧同埋更加有情調🥳我哋兩個人就叫咗四個餸,分別叫咗Mexican Beef Taco Salad, Buffalo Chicken Nachos,BBQ Pork Ribs同埋Beef Taco🤩🤩Mexican Beef Taxi Salad⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️上枱見到果下已經覺得好豐富好吸引🤩擺盤都有心機,每樣材料分開擺一個位,唔會全部野mix埋一齊,可以比客人自己揀mix埋黎食定係分開黎食🥳佢入面既材料都好豐富,有牛油果、牛肉、番石榴、芝士條、蕃茄

上枱見到果下已經覺得好豐富好吸引🤩擺盤都有心機,每樣材料分開擺一個位,唔會全部野mix埋一齊,可以比客人自己揀mix埋黎食定係分開黎食🥳佢入面既材料都好豐富,有牛油果、牛肉、番石榴、芝士條、蕃茄仔、蕃茄溶、沙律菜同埋yogurt醬😋😋入邊嘅配料全部都好fresh,食得多都唔會覺得濟既感覺。而且,唔同既配菜夾埋一齊又好好食🥳因為個人好鐘意食yogurt醬,所以覺得全部嘢配佢都好好食🤣但係芝士條配yogurt醬係特別好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Buffalo Chicken Nachos⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

呢個係經典既墨西哥菜式,但係佢就可以喺咁經典嘅菜式上邊做到不一樣🤩首先佢嘅粟米片係有兩隻唔同顏色,分別係紅色同紫色,同平時出面嘅粟米片唔同👍🏻而且佢係用雞絲嘅形式去上菜,唔係一大嚿雞肉咁樣去上,可以更方便夾係墨西哥片上面一齊食🥳而醬汁方面都係有跟咗牛油果醬同埋yogurt醬,牛油果醬嘅牛油果味道都算濃厚,配埋黎食都好好食👍🏻而佢個yogurt醬好出色,係用原味既乳酪醬,唔係好甜但又有好濃厚嘅乳酪味😋😋😋😋基本上就咁將粟米片配乳酪醬都好好味🤩而將雞絲去配個粟米片都好好食,因為雞絲嘅味道有少少辣,配埋粟米片一齊食,更加帶出唔該佢辣辣既味道🫰🏻

BBQ Pork Ribs⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

一直都好鍾意食BBQ Pork Ribs,喺香港都係好多間餐廳試過,但呢一間真係喺我香港試過嘅排得上頭一兩位👍🏻👍🏻😋😋首先佢嘅肉質好鬆軟,一咬就咬得開,唔會好似出邊嘅pork ribs咁好硬身,好難去咬開啲肉。同埋佢嘅醬汁都有好濃郁嘅BBQ醬味,最緊要係佢嘅醬汁唔係得表面嗰層有,咬到去入邊都有個BBQ醬咪😋😋😋😋跟住配菜就有薯條,薯條都係啱啱新鮮炸起,熱辣辣又脆卜卜👍🏻🫰🏻

Beef Taco⭐️⭐️⭐️⭐️

Beef Taco都好食👍🏻總共有四大大塊,而每一塊都好足料,有好多牛肉絲喺入邊,食落十分之有口感🥳而且佢嘅beef taco好creamy,咬落去淡淡都係牛肉嘅醬汁同肉汁🫰🏻

對於呢間餐廳嘅環境,服務同埋食物都十分之滿意🥳🥳🥳🥳所以一間餐廳連平日都滿場既,係有佢嘅原因嘅🫰🏻👍🏻
2022-11-04 37 瀏覽
呢度夜晚超級熱鬧,餐廳好大好開陽,半開放式,好有feel。好岩收工同朋友一齊去Relax下,聽吓歌,飲下酒,食下啲西班牙菜,過一個好Chill嘅晚上。墨西哥牛肉玉米餅沙律 $138Merican Beef Taco Salad 賣相好吸引好Flash,材料都好豐富,有牛油果,鹹芝士碎,辣辣地嘅蕃茄醬,酸乳酪忌廉,沙律菜,車厘茄,同炒香過既牛肉碎。撈埋一齊食味道好特別,酸酸辣辣有芝士嘅奶香味,沙律菜爽脆,牛肉炒得好香濃。玉米芝士炸丸子 $99Corn Cheese Croguette, Bloody Mary Relish呢個係店員推介嘅小食,係素食來的。外面炸得好香脆,芝士味非常濃郁,有拉絲效果。燒豬仔骨 $188BBQ Pork Ribs ( half)半份都相當大份,夠兩至三個人Share食。燒汁甜甜地好濃郁惹味,另一種食法,薄餅包住豬仔肉再加加酸椰菜再加少少酸辣蕃茄醬一齊食,好味。薯條擺耐左都仲好香脆。Churro Dulce De Leche $78甜品叫咗好少地方有嘅墨西哥甜油炸鬼,炸到脆卜卜,熱辣辣,有蛋香味,表面沾滿粒粒砂糖同朱古力醬,再配雪糕一齊食,冰火交融,好正。

墨西哥牛肉玉米餅沙律 $138
Merican Beef Taco Salad

玉米芝士炸丸子 $99

燒豬仔骨 $188
BBQ Pork Ribs ( half)

Churro Dulce De Leche $78
2022-11-02 40 瀏覽
之前去過墨西哥好鍾意當地嘅美食🇲🇽最近去咗尖沙咀嘅8Five2 Restobar,餐廳提供高質墨西哥菜,貼得住地食水準🤩同時亦係酒吧🥂同朋友飲嘢一流🥳佢哋嘅店員仲好nice添🫶🏻🥗Mexican Beef Taco Salad色彩繽紛好靚🌈有牛油果、牛肉碎、芝士、蕃石榴籽、車厘茄、蔥花、奶酪、蕃茄醬同沙律菜🥗一定要撈咗先食啊😛口感豐富,所有嘢一齊食好夾🥳🌮Chipotle Chicken TacosTacos有好多口味可以揀🌮好似豆泥、辣牛油果、香辣土豆、蘑菇、羊肉、豬肉、炸魚塊等等🤩今次試咗辣椒雞🐔入面有好多餡料,用咗唔同嘅醬料及調味粉製成,辣辣哋夠過癮🌶每一件都會跟埋青檸,加埋一齊食酸酸地更清新🍋🧄Onion Rings小食選擇好多🤩揀咗我最愛嘅洋蔥圈🧄非常香口,炸得香脆😛份量亦好多🥳跟埋蕃茄同奶酪,點埋一齊食更滋味,送酒一流🍻🧆Corn Croquette玉米芝士炸丸子🧆丸子球狀,外層香脆,内裡係流心芝士加粟米粒🌽好濃郁芝士味🧀🍸Margarita草莓味嘅Margarita🍸用龍舌蘭酒配製嘅雞尾酒,再將青檸沾濕杯邊再沾上鹽,酸酸鹹鹹咁幾特別😛味道清新易入口,加上甜甜嘅士多啤梨味🍓

🥗Mexican Beef Taco Salad

🌮Chipotle Chicken Tacos

🧄Onion Rings

🧆Corn Croquette

🍸Margarita
草莓味嘅Margarita🍸用龍舌蘭酒配製嘅雞尾酒,再將青檸沾濕杯邊再沾上鹽,酸酸鹹鹹咁幾特別😛味道清新易入口,加上甜甜嘅士多啤梨味🍓可以揀有冰、冇冰或者沙冰🧊適合食墨西哥菜時候飲🥳

一個人的午餐也可以吃得很豐富!!! 🫶🏻 Love the Halloween decorations so much ❤️ Look at that “creepy” plastic hand by the table and those fake broken limbs in the air!!! ✋🏻🦶🏻🦵🏻♡‎ Rib eye Steak 14 Oz♡‎ Chocolate Fondant with Ice Cream♡‎ Hazelnut LatteLove eating steaksssss so much!!!! The rib eye steak is sooooo thick!!! I ordered medium for the steak and it goes quite well - not too bloody inside 🩸 but I found the dipping sauce and side too spicy 🥵 so I didn’t dip the steak into the sauce and it tastes a bit dry

♡‎ Rib eye Steak 14 Oz
♡‎ Hazelnut Latte

Love eating steaksssss so much!!!! The rib eye steak is sooooo thick!!! I ordered medium for the steak and it goes quite well - not too bloody inside 🩸 but I found the dipping sauce and side too spicy 🥵 so I didn’t dip the steak into the sauce and it tastes a bit dry ><

The appetiser is FREE!!! This sliced salmon salad is served in a pretty bowl with dry ice 🧊 I’m so in awe of the restaurant’s food presentation skills!!!

I was already feeling half-full after finishing the steak on my own~ But as a dessert lover, how could I not try the sweet desserts? The staff recommended me to try Chocolate Fondant with Vanilla Ice Cream 🍫🍨 and it looks so cute with the orange flowers 😗 the cake is so rich in chocolate flavour, decadent and fudgy!!!

Last but not least, a weekday meal must end with a cup of coffee~~ ☕️ the milk froth is so soft and smells so nice! The heart shape latte art etched looks cute on the hazelnut latte too!!! 😉

2022-11-02 34 瀏覽
👉🏻Corn & Jalapeno Tostadas (V) 胡椒玉米餅💲88👉🏻 Spinach, Nopales, Cheese Quesadilla (V) 芝士菠菜墨西哥酥餅💲138👉🏻 Chicken Verde Burrito 烤雞肉墨西哥卷餅💲148Grilled Chicken I Salsa I Rice I Salsa Verde I Cheese-講起墨西哥菜多數人會諗起taco 今次就食下啲taco以外嘅食物!玉米餅純粹係一塊薄脆餅上面鋪滿粟米同醬 墨西哥酥餅記得要趁熱食 咁樣先做到芝士拉絲嘅效果 雞肉墨西哥卷餅超飽肚 因為入面原來仲有飯😹仲要好大卷 前菜佢會送一兜沙律 都幾大碗 上菜嘅時候我以為佢哋送錯咗😹普遍上菜速度算快 同埋呢間餐廳係半酒吧形式 氣氛都唔錯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️8Five2 Restobar (尖沙咀)📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖🔗#7eating尖沙咀#7eating西式#7eating墨西哥菜

普遍上菜速度算快 同埋呢間餐廳係半酒吧形式 氣氛都唔錯
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
8Five2 Restobar (尖沙咀)
📍尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
自從喺美國🇺🇸返黎之後,已經好耐冇食過正宗嘅墨西哥🇲🇽菜~🥹估唔到可以喺尖沙咀 852重溫墨西哥🇲🇽嘅風味!而家openrice訂座,仲有優惠~平日12-3:30pm有6折優惠(40%off),4-4:30pm仲有半價!😳晚餐黃金時段5:45-9pm都有85折優惠(15%off),9pm後仲有8折優惠,抵喎!⭐️推薦❗ Mexican Beef Taco Salad 墨西哥牛肉玉米餅沙律($138)原來食Taco唔一定要食玉米餅(澱粉質)!就咁食Taco Salad都可以!🤪超豐富嘅沙律,有墨西哥風味嘅牛肉絲、牛油果、蕃茄、石榴、沙律菜等,混合了蕃茄莎莎醬、酸忌廉、芝士,清爽開胃!Buffalo Chicken Nachos 雞肉墨西哥脆玉米片($138)紅色、紫色雙色玉米片,配上重口味嘅buffalo雞肉,淋上芝士醬,「芝」味無窮!蘸上guacamole (牛油果醬)/sour cream (酸奶油)一齊食,更添風味!😎⭐️推薦❗ Pulled Pork Caribbean Habanero Sauce Quesadilla 豬肉絲加勒比海醬墨西哥酥餅($138)自家製酥餅煙煙韌韌,裏面
自從喺美國🇺🇸返黎之後,
已經好耐冇食過正宗嘅墨西哥🇲🇽菜~🥹
估唔到可以喺尖沙咀 852重溫墨西哥🇲🇽嘅風味!

而家openrice訂座,仲有優惠~

平日12-3:30pm有6折優惠(40%off),
4-4:30pm仲有半價!😳

超豐富嘅沙律,
有墨西哥風味嘅牛肉絲、牛油果、蕃茄、石榴、沙律菜等,
混合了蕃茄莎莎醬、酸忌廉、芝士,清爽開胃!

自家製酥餅煙煙韌韌,
裏面嘅豬肉絲和熱溶芝士融為一體,配上加勒比海醬微辣惹味,
配上經典3款墨西哥風味醬(牛油果醬、酸奶油、蕃茄莎莎醬),食極都唔覺膩!☺️

2022-10-30 35 瀏覽
街坊系列 – 8Five2 Restobar------------------------------環境: 餐廳位尖東天文臺道🤭分室內室外兩部分室內燈光較暗💡伴隨住輕快既音樂,感覺十分放鬆室外更有提供水煙🫢可以適合唔同人既需求餐廳實在太多人,小編唔方便影環境相🙈------------------------------食物:Mexican beef taco salad ($138)沙律勁大盤,超級足料😍樣樣材料都好新鮮牛肉即炒,香噴噴又熱辣辣🤤同沙律離奇既夾不得不提一下個牛油果🥑超新鮮超香,勁正鐵板燒牛肉 ($198)牛肉味超香濃😍份量又大,口感嫩滑無筋配埋玉米餅同沙沙醬一齊食😋墨西哥風味極重意式香草蝦肉墨西哥夾餅($142)蝦肉雖然細隻,但係份量好多☺️配埋好多嘅蔬菜😋食落口感好清新------------------------------服務:其本店員都係以英文溝通為主😂態度良好但餐廳爆埸😳店員都極為忙碌😅需要稍等一下------------------------------環境: 7.5 /10 食物: 8 /10服務: 7 /10
街坊系列 – 8Five2 Restobar

環境: 餐廳位尖東天文臺道🤭分室內室外兩部分
室內燈光較暗💡伴隨住輕快既音樂,感覺十分放鬆
室外更有提供水煙🫢可以適合唔同人既需求
餐廳實在太多人,小編唔方便影環境相🙈

沙律勁大盤,超級足料😍樣樣材料都好新鮮
牛肉即炒,香噴噴又熱辣辣🤤同沙律離奇既夾
不得不提一下個牛油果🥑超新鮮超香,勁正

鐵板燒牛肉 ($198)

牛肉味超香濃😍份量又大,口感嫩滑無筋
配埋玉米餅同沙沙醬一齊食😋墨西哥風味極重

意式香草蝦肉墨西哥夾餅($142)

蝦肉雖然細隻,但係份量好多☺️
配埋好多嘅蔬菜😋食落口感好清新

服務:其本店員都係以英文溝通為主😂態度良好
但餐廳爆埸😳店員都極為忙碌😅需要稍等一下

環境: 7.5 /10
食物: 8 /10
服務: 7 /10
好耐冇同舊同事S見面,平時我地食譚仔都可以興奮到上天花板。但佢升職喎,緊係食返餐好少少賀一賀佢!!我地黎左尖沙咀行街,所以我提議不如去食返我早排同另一個舊同事食嘅墨西哥菜8Five2~我地叫左墨西哥牛肉玉米餅沙律 ($138)呢個沙律好豐富!玉米芝士炸丸子($98)芝士好濃郁~雞肉墨西哥脆玉米片($138)其實有d大份,差d食唔曬!墨西哥嘅調味加埋脆脆片,正!牛油果加黑豆墨西哥卷($138)呢個係我想食,因為想知淨素嘅話會係咩味,但估唔到牛油果加黑豆個味都夾!飲品方面,S飲嘅係Big Bang($88)芒果熱情果菠蘿比較fresh,而我就飲Peach Icced Tea($68)呢到氣氛不錯,無論係情侶拍拖定朋友聚會都好啱!雖然今晚我地冇飲酒,不過都比現場氣氛感染到~

2022-10-20
2022-10-27 240 瀏覽
呢間8Five2 Restobar主打墨西哥菜,餐廳氣氛一流,一路播著啲音樂,好啱同朋友飲酒傾計。有好多款墨西哥菜式選擇,好似有tacos、burritos、quesadillas、churros等等,亦都有好多款唔同既cocktail同酒類揀😌 1️⃣墨西哥牛肉玉米餅沙律($138)有好多唔同既配料可以撈埋一齊食,有牛油果、生菜、車厘茄、石榴粒、芝士、牛肉碎、乳酪汁,食落好豐富!  2⃣️胡椒芝士玉米球($98) 芝士球面頭係芝士汁,然後食落入面都係芝士🧀️雖然冇拉絲效果,但係芝士味都香濃。  3⃣️雞肉墨西哥脆玉米片($138)必點🤩好大份!份量應該都夠4個人食!好啱同朋友一路食住nachos一路吹水😂呢度既nachos都幾特別,有紫色同埋紅色,面頭既buffalo chicken好香而且都好多!仲有牛油果醬同埋乳酪醬可以點黎食。  4⃣️炸魚塊墨西哥玉米餅($142) Tacos餅皮唔係脆身果種,入面包住既炸魚配上洋蔥粒等等既配料係入面,一手攞起食好滿足!  5⃣️青檸蝦墨西哥餡餅($152)食得墨西哥菜除左tacos之外,quesadillas係我心目中都係必食既。呢款青檸蝦,蝦既份量都多,每一塊餡
1️⃣墨西哥牛肉玉米餅沙律($138)
墨西哥牛肉玉米餅沙律

2⃣️胡椒芝士玉米球($98)

胡椒芝士玉米球

3⃣️雞肉墨西哥脆玉米片($138)
雞肉墨西哥脆玉米片

4⃣️炸魚塊墨西哥玉米餅($142)

炸魚塊墨西哥玉米餅

5⃣️青檸蝦墨西哥餡餅($152)
青檸蝦墨西哥餡餅
食得墨西哥菜除左tacos之外,quesadillas係我心目中都係必食既。呢款青檸蝦,蝦既份量都多,每一塊餡餅入面都平均佈滿曬蝦,入面仲夾住半溶芝士🤤仲有三款醬汁可以點。有牛油果醬、莎莎醬同埋乳酪醬~
墨西哥牛肉玉米餅沙律
胡椒芝士玉米球
雞肉墨西哥脆玉米片
炸魚塊墨西哥玉米餅
青檸蝦墨西哥餡餅
尖沙咀一直都係美食雲集嘅地方,估唔到仲有香港比較少見嘅墨西哥菜。呢間嘅環境走型格路線,再加上呢幾日天氣涼涼地,餐廳開放式嘅門口,同朋友食得開心又舒服。Nachos Jery Pork 脆玉米片,份量十足,脆脆嘅玉米片加埋惹味豬肉絲,配菜絲,口感豐富!😳Quesadilla 墨西哥雞肉酥餅,皮薄又脆,配埋三款醬(微辣牛油果、清新奶酪、開胃蕃茄)開胃又好食😋Burrito Chicken Verde烤雞肉卷,有少少辣,鍾意辣嘅朋友一定喜歡BBQ Pork Ribs 雖然係半份,但係份量十足,足夠四個人分👍🏻 BBQ醬又夠入味

BBO Pork Ribs (half) $188半份燒豬仔骨已經好大份,足足有10-11排!更配有粗薯條及烤餅,滿足!一set已經好適合2人分享!Ceviche (Salmon) $138J妹未食過厄瓜多爾醬,好奇心驅使就叫來試試,原來充滿牛油果、青檸汁、墨西哥辣椒、洋蔥、黑胡椒粉等各自獨有的香味或辛辣剌激感,酸酸辣辣,十分醒胃! 仲可以選伴三文魚/吞拿魚/蝦 (3選1),望落以為呢款前菜細,其實沉底有好多角切三文魚粒,仲要選料唔錯,每粒三文魚都肥美、有魚油!Mexican Beef Taco Salad 墨西哥牛肉玉米餅沙律 $138大碟!有牛油果、紅石榴、牛肉碎、車厘茄、芝士、沙律菜、洋蔥、香蔥等等,拌勻碟內的蕃茄莎莎醬及酸忌廉,非常豐富又清新開胃!Peach Ice Tea $68鮮桃汁冰茶,唔錯!_______________8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖_______________
BBO Pork Ribs (half) $188

Ceviche (Salmon) $138

Peach Ice Tea $68
鮮桃汁冰茶,唔錯!

_______________

8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

_______________
2022-10-25
2022-10-26 2459 瀏覽
尖沙咀咁多Bar,唯獨鐘情呢間☺️餐廳主打墨西哥菜,環境裝修都好chill好有格調,伴隨住震耳欲聾既音樂,真係好熱鬧呀🎶😆- Chimmichuri Shrimps Nachos墨西哥脆玉米片配金明蝦,on top 仲有牛油果蓉同蕃茄洋蔥,口味好fresh😋重點係sauce,分別係牛油果同sour cream ,多種口味任君選擇😋- BBQ Pork Ribs (Half)半份都好夠四個人share 食!豬仔骨上係滿滿既BBQ醬,非常入味😋側邊仲有香脆薯條同埋墨西哥薄餅!- Rib eye Steak 14 OzMedium rare肉眼好厚,但肉質略嫌太實~- Beef Queadills✨呢個牛肉墨西哥薄餅真係冇得彈!🤩牛肉份量好多而且好juicy,啲芝士多到可以拉絲☺️仲有牛油果醬,奶酪醬同埋蕃茄醬揀添!😋- Chocolate Shake- Berry Smoothie- Pomegranate Ice Tea中意口味清清地既朋友應該會鐘意😆- Sex in the city✨係一杯混合咗野生莓同橙既Mocktail 黎口感好清新!😋- Churro Dulce De Leche✨

尖沙咀咁多Bar,唯獨鐘情呢間☺️

- Chimmichuri Shrimps Nachos

- BBQ Pork Ribs (Half)
半份都好夠四個人share 食!
豬仔骨上係滿滿既BBQ醬,非常入味😋
側邊仲有香脆薯條同埋墨西哥薄餅!

- Rib eye Steak 14 Oz
Medium rare
肉眼好厚,但肉質略嫌太實~

- Beef Queadills✨
仲有牛油果醬,奶酪醬同埋蕃茄醬揀添!😋

- Chocolate Shake
係一杯混合咗野生莓同橙既Mocktail 黎
口感好清新!😋

- Churro Dulce De Leche✨
食墨西哥菜點少得墨西哥油炸鬼呢!😆
Churro 炸得好香脆,好好食!
仲可以咬到粒粒糖粒,好有口感😋
配埋朱古力雪糕,一凍一熱,完美既落幕☺️

同班朋友仔無拘無束談笑一番,感覺好relaxing ☺️☺️
  • Churro Dulce de Leche