2018-06-13
朋友想食泰菜。上openrice見到呢間咁多好評話要試下。於是我上去openrice。識睇一定睇差評啦睇完已心知不妙一向對觀塘一帶既樓上鋪都無好感。試十次十次伏。裝修一定係特別。但食物一定係普通+貴。貴唔緊要。但唔好食麻。。。。。。講返呢間鋪。又係一貫既新式裝潢。感覺簡潔舒服。至於食物呢。。。。。。青咖哩雞-除左雜菜。完全係搵唔到啲雞!!唯一可取就係青咖哩味道可以。蔬菜新鮮。但係如果咁樣。使咩叫青咖哩雞。叫咖哩雜菜都得啦!仲平啲!墨魚餅+蝦餅-又係勁難食。雪藏味十分十分重。而且好鯹。又唔彈牙。死死實實。串燒雞肉+豬肉-點解串燒都可以凍冰冰而且乾爭爭。應該係炸左好耐放係度!泰式青木瓜軟殼蟹沙律-因為怕辣。問可唔可以少辣。回覆唔得。話係調較好。食完終於明白。應該不是自製。係交貨黎。酸味勁重。好似食緊醋蘿蔔。又唔夠爽脆。另外個軟殼蟹。粉醬厚過塊地毯。而且感覺炸定好耐。外皮已經軟淋。凍冰冰。一定一定唔會再去試。希望多啲人睇到唔好再中伏!不過啲打手應該好快行動。淹沒呢個post
貴唔緊要。但唔好食麻。。。。。。
串燒雞肉+豬肉-點解串燒都可以凍冰冰
而且乾爭爭。應該係炸左好耐放係度!
青咖哩雞
蝦餅*墨魚餅