2021-09-02
有一日突然心癮起,想食雞煲同埋打邊爐,朋友就搵到呢間二合一嘅餐廳。先講食物味道,雞煲偏鹹但量多,但雞煲個味係好食嘅,惹味!火鍋個湯底偏淡,望落去麻辣嘅色但係可以再濃味啲。牛肉都唔算韌,比起其他鋪已經唔算肥。丸類正常發揮,芝士丸個餡唔會好空心,都實淨。芝士腸唔係雜牌腸,係金妹嗰隻,幾好。水餃淨係食咗粟米同菠菜兩款,粟米餃麻麻,菠菜餃好好多,叫中規中矩。蟹子墨魚滑好正,係真係有墨魚味,爽口彈牙,唔會好似食緊擦膠咁。響鈴好大嚿,個shape都幾得意。醬料方面都係大路野,如果有埋麻醬就更好!打完邊爐去試咗雪糕,有朱古力同乳酪揀。乳酪嗰隻食落去真係乳酪,好啱早餐食之餘,飯後食都可以解膩,開返個胃食其他嘢,不錯不錯。服務方面,一入座就有waiter嚟整熱個雞煲,落order之後好快就送到過嚟,又唔會漏單。值得一讚嘅係落單menu大多數都係以一粒/一份為單位,建議可以先試一兩粒,覺得正嘅可以再瘋狂加單,咁就唔使嘥晒啲食物。座位方面,餐廳大多數都係卡位,幾闊落,坐得好舒服。
先講食物味道,雞煲偏鹹但量多,但雞煲個味係好食嘅,惹味!
響鈴好大嚿,個shape都幾得意。
醬料方面都係大路野,如果有埋麻醬就更好!
座位方面,餐廳大多數都係卡位,幾闊落,坐得好舒服。