2022-02-21
👧🏻😋👅🍽✨龍點心 (觀塘道Eastcore) -❤️裝修勁fancy, D籠又靚, 點心款式特別又精緻, 但又唔算話好貴, 幾抵食!❤️QR code落單好環保, 圖文並茂好方便-🐉🍱龍燒賣 $38✨4款燒賣都超正!! 一籠食晒勁滿足✨懷舊燒賣有冬菇粒同豬肉, 唔算好肥好油但有肉汁✨蕃茄海鮮燒賣, 面頭有粒帶子, 蕃茄皮包住酸甜juicy既蕃茄蓉, 帶出帶子鮮味超正✨龍蝦汁墨魚燒賣, 咬落爆晒墨魚汁出黎仲有少少墨魚粒又係好正!✨最後麻辣牛肉燒賣, 花椒味好突出, 有芝麻馬蹄配牛肉, 先麻後辣, 辣味慢慢滲出, 鍾意食辣既又可單叫一籠麻辣牛肉燒賣-🐉🥟龍餃子 $42✨一次過試晒佢4隻蝦餃, 款款特色, 不過我覺得都係普通蝦餃最好食🤣✨除左筍尖蝦餃皇 (傳統款), 仲有綠色既蟹粉菠菜香蝦餃, 橙色既酸菜魚鳳眼餃, 同紫色既松露野菌晶瑩餃✨每款餃都有唔同料同配菜, 好新奇-🍤🌯脆脆富貴紅米腸粉 $42✨有蝦, 甘蔗絲, 馬蹄粒, 當然唔少得腸粉皮下既脆脆啦✨碟仲跟3個醬滿足不同口味, 甜酸醬最正! 不過就略嫌佢太多沙律醬唧左係面遮左紅米香味-🇭🇰🦐🦑大澳蝦蝦鮮魷卷 $48✨一上枱已經聞到好香蝦
龍點心 (觀塘道Eastcore)
❤️QR code落單好環保, 圖文並茂好方便
🐉🍱
龍燒賣 $38
✨4款燒賣都超正!! 一籠食晒勁滿足
✨懷舊燒賣有冬菇粒同豬肉, 唔算好肥好油但有肉汁
🐉🥟
龍餃子 $42
✨每款餃都有唔同料同配菜, 好新奇
🍤🌯
脆脆富貴紅米腸粉 $42
✨有蝦, 甘蔗絲, 馬蹄粒, 當然唔少得腸粉皮下既脆脆啦
🇭🇰🦐🦑
大澳蝦蝦鮮魷卷 $48
✨一上枱已經聞到好香蝦醬味, 鮮黃色既脆脆皮好sharp
✨入面又好多蔥, 同蝦肉碎鮮魷, 斜切見晒D靚顏色!
🥧
肉鬆馬拉糕 $32
✨圓形上十字切開攝左勁多肉鬆好正! 可惜一夾開D肉鬆就跌晒🤣 但當然都夾返上黎食
✨見佢切面唔係好多窿窿bubble, 但食落都超鬆化! 肉鬆鹹鹹地同糕底既甜好match
🍵
茶芥 每位$8