餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-02-08 44 瀏覽
朋友話Eastcore1樓龍點心有新張優惠下午茶八折,點心精緻美味又抵食,餐廳裝潢懷舊風格配霓虹燈,打卡至岩,用Qr code 落單夠方便快捷。我們點左脆脆富貴紅米腸粉,紅米腸粉很香滑,包住薄脆漿和蝦肉,上面再加有沙律醬,配芝麻醬、豉油、甜酸醬,很味美。值得推介👍👍👍黑金流沙包,滿滿的流沙蛋黃味很香濃又幼滑,包質鬆軟。松露野菌晶瑩餃,紫色蒸餃賣相特別又靚靚,松露味清香。大澳蝦醬鮮魷卷,脆漿包住蝦粒和鮮魷粒炸香脆可口,餡料十足。筍尖蝦餃皇,皮薄餡靚,蝦肉爽口。馬拉小籠包,黃糖皮薄夠煙韌有肉汁,可惜細粒,味道不錯。
黑金流沙包,滿滿的流沙蛋黃味很香濃又幼滑,包質鬆軟。

松露野菌晶瑩餃,紫色蒸餃賣相特別又靚靚,松露味清香。
大澳蝦醬鮮魷卷,脆漿包住蝦粒和鮮魷粒炸香脆可口,餡料十足。
筍尖蝦餃皇,皮薄餡靚,蝦肉爽口。
馬拉小籠包,黃糖皮薄夠煙韌有肉汁,可惜細粒,味道不錯。