2021-11-16 82 瀏覽
快餐一向係我嘅至愛之一🤣基本上個個星期都會忍唔住食一次🤭近期最鍾意食呢間嘅熱狗🌭️貪佢即叫即整又唔洗等好耐🤤🤤*火炙芝士辣肉醬熱狗 $42*呢款熱狗勁勁勁多芝士喺面,好吸引好邪惡🤤荷蘭腸加埋辣肉醬勁惹味,食到要lam手指*紐約辣味熱狗 $38*呢一款都係辣辣地,匈牙利腸配洋蔥🧅辣得黎口感同頭先個款唔一樣+$12可以轉做套餐,可以揀多兩款小食或者飲品,除左汽水同薯條之外,重有粟米、薯餅、同冰菠蘿揀,選擇都幾多👍🏻最欣賞呢度用粗薯條,出面嘅餐廳怕炸粗薯條用油較多所以買少見少,呢度嘅粗薯條重炸到好脆口,怕細薯條唔夠喉嘅可以加$5,重會有埋chokchok粉😍有四隻味可以揀,我地就揀左芥末紫菜同惹味麻辣😋紫菜味一般人都好鍾意,呢度呢隻加埋芥末好過癮,另外麻辣味比我想像中冇咁辣,但都係食到lam哂手指😆我地怕唔夠喉重叫左*雞雞餐$32*,包薯條汽水重有9件!9件!9件雞塊!醬汁有四款揀,我地就要左蛋黃醬,唔想跟餐嘅話單點都係$20,超鍾意食雞塊嘅我覺得呢度嘅雞塊出色過某連鎖快餐店好多,雞塊外皮唔會同雞肉分離,入面d肉又唔柴皮,重幾juicy添🤤食下食下,18粒好快比我地KO哂🙊

*火炙芝士辣肉醬熱狗 $42*

*紐約辣味熱狗 $38*

好耐無食過齊柏林,原來依家小食款式愈出愈多,最近仲出埋Shake Shake薯條🍟只要跟餐加5蚊轉大薯條就會送你Shake Shake粉,口味包括芥末紫菜、地道椒鹽、香味蕃茄同惹味麻辣😋🌟 9件雞(燒烤汁) $209件炸雞塊都係20蚊🙈好似好抵咁吖🤭原本已經配搭燒烤汁;跟餐可以揀兩款小食/飲品,可以揀薯條、薯餅、冰菠蘿或者牛油粟米杯;再加錢轉埋大薯條可以試埋佢地新出個Shake Shake粉,今次揀左芥末紫菜!Shake好後每條薯條外層都被調味粉包裹住,帶少少嗆辣幾惹味!🌟 澳式風情熱狗 $38配料好豐富既口味!芝士、煙肉粒、菠蘿、紐綸堡腸,再加埋千島醬,中間會食到菠蘿既Juicy,味道咸甜咸甜咁又幾好味~🌟 紐約辣味熱狗 $38仲揀左紐約辣味熱狗~呢款只係兩隻辣椒既辣度,食得辣既不妨試下佢地既墨西哥勁辣雞堡,有三隻辣椒既辣度🌶🌶🌶呢款熱狗加左炒洋蔥、特製辣黃芥末、茄汁同匈牙利腸~呢款熱狗腸又唔同左款,不過一樣幾Juicy喎~食落唔算太辣,微刺激🤣

🌟 9件雞(燒烤汁) $20

🌟 澳式風情熱狗 $38

🌟 紐約辣味熱狗 $38

外賣自取
鍾意食快餐或者係熱狗應該對呢個店鋪一啲都唔陌生,因為呢幾年齊柏林都keep住有開分店,由荃灣區已經開到港島區,九龍區,同新界區;分店數目超過30間。是日OT要搵啲快靚正食物我就叫咗佢哋响觀塘分店嘅熱狗,薯條,同粟米。澳式風情熱狗🔺 呢個熱狗係我食開同最鍾意食嘅一款口味,個包烘得外脆內軟加埋條juicy腸仲有煙肉,菠蘿,同烤到濃濃地嘅芝士鋪面。呢個熱狗絕對係高分之作。大薯條+CHOK CHOK粉🔺 以前食CHOK CHOK粉就只可以搵連鎖快餐店,但其實早響幾個月齊柏林熱狗店已經開始供應CHOK CHOK薯條粉;而且仲有4款調味粉:包括芥末紫菜、椒鹽、麻辣、蕃茄味其實可以試晒4隻味我就一定會試晒所有味道因為好得意,但如果只可以揀一樣我一定揀芥末紫菜味! 可能因為細細個就鍾意紫菜,但呢個嘅紫菜撈咗少少芥末變得更加香同惹味!牛油粟米杯🔺呢款係我每次去齊柏林都會要嘅食物之一,除咗有益又飽肚;而且只係賣$10杯。由order到拎食物只係少過10分鐘就完成,想食快餐之餘又好味齊柏林熱狗店一定係入圍之選。

2021-11-08 31 瀏覽
我最近發現有間熱狗店賣的hot dog 真係十分滿意,是我最近皇者之選,在觀塘分店都有呀!而且價錢抵食。大約$30-$40一個熱狗🌭️,加$12 便可以配以小食同飲品呢!澳式風情熱狗有菠蘿🍍有煙肉餡,更有滿滿的芝士,好邪惡,但真係好味到不得了!酸酸甜甜口味開胃到食哂!🤩熱狗套餐加大薯條 (送CHOK CHOK粉) #齊齊Chok呀 口味有芥菜紫菜/地道椒鹽/香甜蕃茄/惹味麻辣 😋😋熱辣辣出爐,加上紫菜更惹味呀!齊柏林熱狗店觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖

澳式風情熱狗

熱辣辣出爐,加上紫菜更惹味呀!

齊柏林熱狗店
觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖

90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【LZ131 紐約辣味熱狗】HK$38【LZ129 澳式風情熱狗】HK$38【LZ136 9件雞】HK$20【套餐2款小食 / 薯條+薯餅】跟餐+HK$12【大薯條 / 送Chok Chok粉】薯條加大+HK$5.(👦) 今次點左2款熱狗,🧒推薦澳式風情熱狗,熱狗用上紐倫堡腸,再係上面舖滿左煙肉碎同菠蘿,再加上邪惡既嘅芝士🧀😍 相中會睇到熱狗非常份量都足料,醬汁既配合另到整體味道幾好,芝士燒過味夠濃有焦味會香d,紐倫堡腸煎到好脆口,值得一試架😋😋👍🏻.今次再試下升級左大薯條同9件雞😍😍 🧒比較中意芥末紫菜味✨ 經典得黎又好食😂😂.新店位置喺牛頭角同觀塘中間,經過的話可以支持一下,🧒睇返原來呢間黃店都開咗好多分店,相當之有人氣,果然好食既熱狗係魅力沒法擋。🧒會覺得價錢跟份量適中,食完都幾飽肚👍👍 整體嚟講CP值Ok啦,係值得一試。👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【LZ129 澳式風情熱狗】HK$38
【LZ136 9件雞】HK$20
【套餐2款小食 / 薯條+薯餅】跟餐+HK$12
【大薯條 / 送Chok Chok粉】薯條加大+HK$5
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
下午茶
齊柏林店除左主打熱狗之外,佢既薯條都好值得一試,價錢吾貴又多款🍟🍟今次再介紹下佢新推出既chokchok薯條,有好多特別同限定既口味,配熱狗食一流😝大薯條($18)(+chokchok粉$3/包)有芥末紫菜,地道椒鹽,香甜蕃茄同惹味麻辣,我揀左紫菜同蕃茄兩隻味,可以用附送既chokchok袋等d薯條可以chok到均勻,或者倒落個盒到chok都得,蕃茄味食落去甜甜地,好香濃又開胃,平時好少會有得食蕃茄味薯條! 而紫菜粉味道好惹味,仲帶芥末香,而且佢既薯條都係即叫即炸熱辣辣!食落去更加脆身入味🥰

大薯條($18)(+chokchok粉$3/包)
2021-11-01
2021-11-04 37 瀏覽
唔想食正餐嘅時候,總會想食下漢堡、街頭小食,今次俾我見到熱辣辣嘅大熱狗😂,實在太幸福啦🥰!除熱狗外另有多款小食,套餐加$12可以係細薯條、粟米杯、冰菠蘿及薯餅入面揀兩樣,好抵食😁▪️ 🌶🌶紐約辣味熱狗🗽(炒洋蔥、茄汁、特製辣黃芥末及豬肉腸) 👉🏻$50辣味醬汁有辣勁好惹味,仲要多洋蔥🧅,甜味中和番腸仔咸味,同士林熱狗🌭️一樣咁好食,兩款都好推薦👍🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▪️ 士林原味熱狗🇩🇪(茄汁、黃芥末、燒烤汁、芝士粉及豬肉腸) 👉🏻$44熱狗鋪滿芝士粉,醬汁豐富有茄汁、黃芥末同燒烤汁,仲夾住德國酸菜酸酸甜甜好醒胃,腸仔好大條,仲可以轉為豬肉腸,腸皮好脆,咸味適中,麵包又鬆軟,輕輕鬆鬆就食曬成隻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀️▪️ chok chok粉+細薯條薯香味一般,炸起卜卜脆要趁熱食,醬汁係千島醬溝茄汁,最正係有chok chok粉💁🏻‍♀️Chok Chok薯條一共四款:有香甜蕃茄🍅、地道椒鹽、芥末紫菜🍙同惹味麻辣🌶薯條係無加鹽嘅 所以加左調味粉再shake 啲薯條,真係惹味好多,令人食唔停口☺️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀️▪️ 牛油粟米🌽味道普通,牛油味唔夠,勝在健康

▪️ 🌶🌶紐約辣味熱狗🗽
(炒洋蔥、茄汁、特製辣黃芥末及豬肉腸)
👉🏻$50

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪️ 士林原味熱狗🇩🇪
(茄汁、黃芥末、燒烤汁、芝士粉及豬肉腸) 👉🏻$44

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
️▪️ chok chok粉+細薯條

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
️▪️ 牛油粟米🌽
味道普通,牛油味唔夠,勝在健康
2021-10-26
5 分鐘 (堂食)
  • 士林原味熱狗
  • 紐約辣味熱狗
2021-11-02 167 瀏覽
💛💛齊柏林熱狗🌭️原來齊柏林熱狗🌭️係觀塘都有分店🤓,店舖位置不算顯眼,不過其實係裕民坊附近,用心少少就可以搵到。睇完menu,真係覺得好抵食。基本上$30-$40一個熱狗🌭️,小食同飲品都係➕$12咋😚。📝辣肉醬熱狗🌭️ 香辣🌶️的熱狗相當惹味,口味比較重,適合鐘意食辣的朋友仔。📝跟餐轉大薯條🍟(紫菜chok chok粉)&薯格薯條🍟熱辣辣出爐真係好正,最近新出左chok chok粉梗係要試下啦!有麻辣味、紫菜味、椒鹽味同蕃茄味。我揀左芥末紫菜粉,加上芥末紫菜的薯條🍟味道幾特別特別🤣,芥末相當攻鼻,加上紫菜更惹味。食到停唔到口🤤。📝澳式風情熱狗🌭️ 澳式風情用左菠蘿🍍做內餡,仲有滿滿的芝士,咬落去酸酸甜甜口味幾特別,酸酸的菠蘿既可以解膩又可以增加口感。😋📝芝士辣肉薯條🍟一打開盒就見到邪惡的拉絲芝士🤤🤤,香脆可口,相當美味。😋#觀塘美食 # #美食推介 #美食 #美食地圖 #觀塘好去處 #拍拖好去處 #拍拖活動#香港打卡 #打卡好去處 #情侶好去處 #黃店 #齊柏林熱狗
💛💛齊柏林熱狗🌭️

📝辣肉醬熱狗🌭️
香辣🌶️的熱狗相當惹味,口味比較重,適合鐘意食辣的朋友仔。

📝跟餐轉大薯條🍟(紫菜chok chok粉)&薯格

📝澳式風情熱狗🌭️

📝芝士辣肉薯條🍟
一打開盒就見到邪惡的拉絲芝士🤤🤤,香脆可口,相當美味。😋

💛齊柏林熱狗係香港愈開愈多分店,熱狗款有好多可以選擇,小食仲有薯條,粟米,冰菠蘿,薯餅同雞塊,最近仲新出左chokchok薯條😍平時番工成日都會幫襯😝又方便又好食!澳洲風情熱狗($38)平時見到有菠蘿餡既熱狗都一定會叫😛餡料有芝士,煙肉,菠蘿,同紐綸堡腸,咬落去有好厚燒過既芝士層,熱狗包烘得外脆內軟,質感好鬆軟,再加埋千島醬食落去勁足料又好夾🥰紐約辣味熱狗($38)有炒洋蔥,匈牙利腸,配上茄汁同芥末醬,匈牙利腸煎得香脆厚實,辣度吾會太辣,而且加左洋蔥食落更加惹味香口芝士辣肉醬薯條($28)薯條係粗身,即叫即炸好香脆,拉絲既芝士好邪惡🤤食薯條一定要點佢茄汁同千島mix既醬,甜甜酸酸好夾🥰跟餐可以+$12加配兩款小食,薯條+$3仲有chokchok粉!有芥末紫菜,地道椒鹽,惹味麻辣同蕃茄揀,我揀左紫菜味,味道好惹味,下次要試埋其他味道🧡雞塊($15/6件)雞塊都係即叫即炸,可以揀bbq醬同千島醬,食落去啖啖肉,吾會好油膩,依個價錢又幾抵食

澳洲風情熱狗($38)

紐約辣味熱狗($38)

芝士辣肉醬薯條($28)

雞塊($15/6件)
2021-10-24
2021-10-29 49 瀏覽
嘆個齊柏林熱狗先!🌭佢哋分店多到總有一間喺左近💛 你又鍾意邊一隻味呢?😁 小編食過幾次,可以同大家分享吓😋 .🌭火灸芝士辣肉醬熱狗 $42 🍟跟餐配小食 +$12脆皮熱狗腸😍 好粗好大件🙈 不過醬汁味道唔太夾,有黃芥末同洋蔥粒,個人覺得味道麻麻,未必係佢所講嘅signature🤔 至於牛油粟米都ok唔錯嘅😄 好香灸燒過嘅味道🙈 熱溶芝士加燒菠蘿😍好正💕 .🌭澳式風情熱狗 $38 🍟跟餐配小食 +$12好香灸燒過嘅味道🙈 熱溶芝士加燒菠蘿😍好正💕 跟餐嗌咗chok chok薯條,有4款調味粉可以選擇,包括芥末紫菜、椒鹽、麻辣、蕃茄味!個人最鍾意芥末紫菜,係m記嘅紫菜粉進化版!下一次都會嗌返呢個combo😋 ____________

🌭火灸芝士辣肉醬熱狗 $42
🍟跟餐配小食 +$12

🌭澳式風情熱狗 $38
🍟跟餐配小食 +$12

2021-07-29 653 瀏覽
食熱狗一定諗起齊柏林,觀塘分店位置較不起眼,行過都未必留意到。熱狗有8款,另有10多款小食,套餐加$12可在薯條、粟米、冰菠蘿及汽水揀兩樣。澳式風情熱狗($38)配料有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸味道豐富有層次,醬汁配搭開胃德國酸菜熱狗 ($38)配料有德國酸菜、煙肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥茉、紐綸堡腸好多德國酸菜,味道有點過酸,蓋過其他配料醬汁的味道,只食到酸菜味。不嗜酸的可以pass。煙肉芝士薯條($26)除煙肉及芝士外,另配有茄汁及千島醬,醬汁中和了芝士的滯。薯條拎到返屋企淋左小小,但都好味。另外加左一個粟米同汽水,兩個人晚餐食好夠飽。

澳式風情熱狗($38)
配料有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸
味道豐富有層次,醬汁配搭開胃
澳式風情熱狗

德國酸菜熱狗 ($38)
配料有德國酸菜、煙肉、甜酸瓜、茄汁、黃芥茉、紐綸堡腸
德國酸甜熱狗

煙肉芝士薯條($26)
芝士煙肉薯條

另外加左一個粟米同汽水,兩個人晚餐食好夠飽。
2021-07-29
10 分鐘 (堂食)
芝士煙肉薯條
2021-07-25 245 瀏覽
星期日放假悶悶地,又天時暑熱唔想煮飯,於是近近地去屋企附近的人氣熱狗🌭️外賣店😅,叫返個熱狗🌭️套餐,填一填肚。今日試咗紐約辣腸熱狗🌭️,加$12可轉套餐,配粒粒粟米🌽同冰菠蘿🍍。熱狗🌭️即叫即整,由點餐到取餐,大約要等10多分鐘,慢功出細貨,熱狗包熱辣辣,配搭辣醬、茄汁、洋蔥,非常惹味😋😋😋。粒粒粟米🌽味道正常,但勝在夠熱,唔會凍冰冰好似麥xx。冰菠蘿夏天食就非常爽,解暑一流。👍🏻👍🏻

2020-12-30 2257 瀏覽
全香港有2x間分店, 荃灣、西環、屯門、西灣河、元朗、天水圍、大埔.......都有分店, 多到打晒🤣自己search😌價錢都算幾大眾化, 有8款任君選擇~ 去party room同中同慶祝生日😋買咗熱狗🌭上去食😋觀塘分店出邊個霓虹燈牌仲要好靚添🥰✨Z129 澳式風情熱狗 💰38💫評分: 7.2/10📝有芝士🧀 & 千島醬 & 菠蘿🍍& 煙肉🥓& 腸仔, 覺得菠蘿🍍既熱狗🌭好似食緊夏威夷pizza🍕✨LZ120 火灸芝士辣肉醬熱狗 💰42💫評分: 7.4/10📝芝士溶溶地, 洋蔥粒🧅加埋啲醬好惹味, 呢度熱狗嗰包烘過要加分🥰✨細薯條 (Set +💰6)💫評分: 7.8/10📝千島醬同茄汁😍, 脆卜卜!要趁熱食~✨牛油粟米🌽 (Set +💰6)💫評分: 6.7/10📝好普通, 少似罐頭🤣✨洋蔥圈 💰15💫評分: 7.9/10📝炸得幾香口😋ℤ𝕖𝕡𝕡𝕖𝕝𝕚𝕟 ℍ𝕠𝕥 𝔻𝕠𝕘 𝕊𝕙𝕠𝕡 齊柏林熱狗店📍觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖(牛頭角🚇A出口行5分鐘就到)💫評分: 7.5/10💬好多款唔同口味嘅熱狗🌭️, 外賣快食之選😌❣️其他分店❣️📍荔枝角青山道香港工業中心A座地下A6A號舖(荔枝角🚇C出

✨Z129 澳式風情熱狗 💰38
💫評分: 7.2/10

✨LZ120 火灸芝士辣肉醬熱狗 💰42
💫評分: 7.4/10

✨細薯條 (Set +💰6)
💫評分: 7.8/10
📝千島醬同茄汁😍, 脆卜卜!要趁熱食~

✨牛油粟米🌽 (Set +💰6)
💫評分: 6.7/10
📝好普通, 少似罐頭🤣

✨洋蔥圈 💰15
💫評分: 7.9/10
📝炸得幾香口😋

ℤ𝕖𝕡𝕡𝕖𝕝𝕚𝕟 ℍ𝕠𝕥 𝔻𝕠𝕘 𝕊𝕙𝕠𝕡 齊柏林熱狗店
📍觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖
(牛頭角🚇A出口行5分鐘就到)

💫評分: 7.5/10
💬好多款唔同口味嘅熱狗🌭️, 外賣快食之選😌

❣️其他分店❣️
📍荔枝角青山道香港工業中心A座地下A6A號舖
(荔枝角🚇C出口行2分鐘就到)

📍西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A55A號舖
(西灣河🚇B出口行3分鐘就到)

2020-11-02 2188 瀏覽
終於等到Zeppelin喺我附近開喇🥳新鋪開張午飯時間都算多人👍🏻估計有唔少工廠區嘅人叫左外賣🌭D外賣都係一大袋至少十隻八隻熱狗🤪唔想等咁耐嘅就記住非繁忙時間先黎又或者打黎叫定外賣自取先喇😂😂火炙芝士辣肉醬熱狗$42熱辣辣😋芝士差不多滿瀉,下面鋪左少少辣嘅肉醬,味道一流👍🏻👍🏻👍🏻跟餐可以加$12揀兩款小食或者飲品我就揀左細薯條同汽水另外重叫左兩款小食,雞塊同魚手指正正常常咁啦,不過佢嘅小食都係預設比埋醬你,一打開已經沾滿哂醬,如果唔想點醬食就記住落單出聲喇😆
終於等到Zeppelin喺我附近開喇🥳

跟餐可以加$12揀兩款小食或者飲品
我就揀左細薯條同汽水

雞塊(9件)
魚手指

另外重叫左兩款小食,雞塊同魚手指
火炙芝士辣肉醬熱狗
2020-10-25 1233 瀏覽
收工後去牛頭角佳寶買野,見到原來齊柏林開咗黎觀塘區😯就買外賣返屋企食都幾多人等緊好有愛心好黃💛內部得4個員工,好忙咁選擇唔算好多等咗大約15分鐘,原來有得打定電話落單#香港人加油#5201314返到屋企慢慢食我們叫咗best seller LZ120 火灸芝士辣肉醬熱狗,芝士溶溶地好惹味,條香腸好大條,食到好飽。另外仲叫咗LZ129 澳式風情熱狗,有菠蘿就fresh啲,有種食緊pizza嘅感覺~另外加$12要粟米同菠蘿,叫做食番啲蔬菜,無咁邪惡😂另外仲叫咗個芝士薯條,軟淋淋,好正個菠蘿好凍😂結果放在佢隔離嘅熱腸就凍咗少少

都幾多人等緊

好有愛心