2022-05-09
不嬲都好鍾意齊柏林嘅熱狗,高質得來又好食,最近新出左黑松露薯條同埋菊9汽汽水,冇你又唔買來試吓嘅😆佢哋嘅熱狗包係自家工場生產嘅,欣賞佢哋自己生產麵包,熱狗包$8一個🫣麵包食落好鬆軟甜甜地,唔會太乾太濕,口感啱啱好,配香腸食真係一流~🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42 (9/10)有芝士,辣肉醬,生洋蔥,黃芥末,粗荷蘭腸。鍾意濃味嘅人一定好鍾意辣肉醬芝士,肉醬辣辣地好惹味,唔會太辣食到出汗,芝士燒到溶晒好香口,雖然凍咗冇拉絲,但都食得出好香嘅芝士味,荷蘭腸粗身夠口感,有肉汁,腸衣脆身,加埋生洋蔥,黃芥末,口感豐富又香口,香辣芝味好好食😋🌭 澳式風情熱狗 $38 (8/10)有芝士,煙肉,菠蘿,千島醬,紐倫堡腸。鍾意清新嘅人會鍾意澳式風情,紐倫堡腸有好香嘅香草味,有肉汁,好香,腸衣好脆,不過比較幼身啲,未算好有口感,加埋芝士煙肉菠蘿千島醬感覺好清新,一啲都唔heavy,酸酸甜甜好開胃!🥔薯餅 +$15 (跟餐加$15揀兩樣) (8/10)薯餅非常香脆,食到薯仔粒粒,好有口感,幾好食!🥔黑松露薯條 $30 (10/10)大嘅黑松露薯條份量好多,真係三個人share都夠食!黑松露醬有兩兜,超級香濃黑
🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42 (9/10)
🌭 澳式風情熱狗 $38 (8/10)
🥔薯餅 +$15 (跟餐加$15揀兩樣) (8/10)
薯餅非常香脆,食到薯仔粒粒,好有口感,幾好食!
🥔黑松露薯條 $30 (10/10)
大嘅黑松露薯條份量好多,真係三個人share都夠食!黑松露醬有兩兜,超級香濃黑松露味道,加埋蛋黃醬微微酸酸地,開胃得來又好濃味,超級鍾意個黑松露醬😍😍真係想加錢叫多兜!薯條係粗身嘅,外脆內軟有口感,食得出薯仔嘅香味,就算凍咗都好香脆!真心好食!
🐔香脆雞塊 六件 $15 (9/10)
呢個雞塊好食過麥當勞,雞肉非常嫩滑,外脆內軟,調味啱啱好,唔會太鹹!
🥤菊9汽汽水 +$15 (跟餐加$15揀兩樣) (10/10)
係銀菊露味嘅汽水,飲落似涼茶銀菊露,加氣泡,一啲都唔會甜,仲要有好香濃嘅銀菊露味!配熱狗薯條食真係一流㗎!感覺好清熱解毒,食完薯條都唔覺得熱氣!飲完成罐都係得16卡路里完全冇負擔!減肥嘅女仔都可以飲😆😆真心好特別,又好飲,好欣賞齊柏林自家製嘅汽水,個包裝好得意,個名又盞鬼,真係值得加錢叫一罐😆(可能一罐都唔夠飲
推薦指數: 9.5/10
非常推薦今次齊柏林出嘅新品,黑松露薯條同埋菊9汽汽水真係值得一試!價錢又平CP值又高又好食嘅熱狗去邊度搵呀!