2022-01-08 22 瀏覽
最近同事話公司附近開左間出名嘅熱狗🌭️專門店,趁lunch time 去買個外賣試一試😍黎到門口已經有個靚靚嘅霓紅燈做嘅熱狗做裝飾🥰牆上貼住餐單🤩都幾多款式可以揀🤓除左熱狗仲有其他小食都好吸引😋 其中Chok Chok薯條,有唔同味粉(芥末紫菜/地道椒鹽/香甜蕃茄/惹味麻辣)可以揀,最為吸引🤓我地點左以下☺️🌸火炙芝士辣肉醬熱狗熱狗全部都係即刻製作,見到先將熱狗包哄香同步煎香荷蘭腸,炒香洋蔥🧅,放係包上面,加上辣肉醬,黃芥末😍上面加上滿滿嘅芝士,再燒溶佢🤤味道好有層次😍荷蘭腸口感比一般更多肉汁😋🌸澳式風情熱狗E款熱狗有少少特別,入面加左菠蘿粒,同樣食落帶香濃芝士味,又有香甜清新嘅菠蘿,紐綸堡腸有少少香草味👍🏻🌸+跟餐轉左Chok Chok薯條(芥末紫菜)將薯條🍟放左入紙袋同味粉,Chok 一Chok就令薯條沾滿芥末紫菜味道👍因為薯條係粗薯條,所以咬落更熱同香脆同更有口感🤗同埋味粉都唔算太辣🤭🌸細薯條🍟&薯餅&牛油粟米🌸9件雞塊(燒烤汁)雞塊係岩岩炸起,食落熱辣辣,外脆肉質嫩嫩😋點埋燒烤汁,味道更野味🤤餐廳仲有齊茶奶茶 😎緊係要買黎試下喇😋我地揀左英女王,茶味好香濃,質感好香滑☺️

我地點左以下☺️

🌸火炙芝士辣肉醬熱狗

🌸澳式風情熱狗

🌸細薯條🍟&薯餅&牛油粟米

🌸9件雞塊(燒烤汁)

2022-01-07 14 瀏覽
💛人氣良心熱狗專門店 — 齊柏林熱狗店 Zeppelin Hot Dog💛▫️齊柏林熱狗咁出名,我諗大家都試過啦~最近佢哋仲新出左CHOKCHOK薯條🍟有4款口味可以選擇,包括芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄、惹味麻辣,買大薯條或者餐 upgrade 做大薯條就會送一包,加$3又可以買多包粉~今次試咗芥末紫菜味真係正😋唔夠喉!好想再食!▫️芝味熱狗🌭($38)一拎上手見到啲芝士好澎湃🤩已經流晒出嚟!😍呢個熱狗就係用三重熱熔芝士製作嘅🧀重配有粟米,多重口感,醬汁就配上蛋黃醬,味道好夾,份量都好大份!食完即刻飽咗~真係食到好滋味😋▫️紐約辣味熱狗🌭️($38)配上茄汁同埋特製辣黃芥末醬,啲醬都真係落到好重手,係每一啖都食到醬汁,夠辣夠惹味!真係好正🤤下次可以繼續返兜!▫️齊茶奶茶(英女王)(+$20)即係伯爵奶茶🥤~▫️齊柏林熱狗店 (寶峰大廈)地址:觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖 (裕民中心對面)
▫️
芝味熱狗🌭($38)
▫️
紐約辣味熱狗🌭️($38)
▫️
齊茶奶茶(英女王)(+$20)
即係伯爵奶茶🥤~
▫️
齊柏林熱狗店 (寶峰大廈)
地址:觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖 (裕民中心對面)
今晚走黎齊柏林買外賣食👍🏻👍🏻猶豫一輪揀左以下食品😋🔸Chok Chok 薯條 x2 ▪️因為佢係新野,等我講左佢先😂😂跟餐加$12就可以配兩個小食,加多$5就可以升級chok chok 薯條😋😋 有4種調味粉可以揀,我地揀左地道椒鹽同埋香甜蕃茄👍🏻👍🏻 特別鐘意香甜蕃茄味,再點埋茄汁,好夾呀😂😂😂椒鹽味都好唔錯,唔會話好鹹但又好夠味👍🏻👍🏻👍🏻🔸火炙芝士辣肉醬熱狗 $42▪️芝士火炙左後好香呀😍 辣肉醬味道濃郁,辣得好正👍🏻🔸德國酸菜熱狗 $40▪️上面d酸菜好好味😆初頭見到咁多,仲係度諗會唔會太酸呀😂😂但加埋熱狗包同埋紐倫堡腸等等,味道夾到不行呀😋😋🔸薯餅 都係跟套餐加既 ▪️非常有薯仔味,係真才實料既薯餅👍🏻👍🏻🔸雞塊 (6件)$15▪️$15 有成6件,性價比很高😆😆香口又脆,話咁快6件就被消滅啦😂😂下次要買9件先得!🔸英女王奶茶 換購價$20▪️見到poster 上面有新野飲,就叫黎試下😋卡幫妮不嬲都鐘意飲伯爵茶,估唔到伯爵茶奶茶都幾好飲喎👍🏻👍🏻👍🏻茶同奶既比例剛剛好😋😋今餐食得好豐富,都只係百幾蚊😂😂真係超級抵食又好味👍🏻👍🏻👍🏻
今晚走黎齊柏林買外賣食👍🏻👍🏻

猶豫一輪揀左以下食品😋

🔸Chok Chok 薯條 x2
Chok  Chok  薯條
Chok Chok 薯條

🔸火炙芝士辣肉醬熱狗 $42
▪️芝士火炙左後好香呀😍 辣肉醬味道濃郁,辣得好正👍🏻

🔸德國酸菜熱狗 $40
德國酸菜熱狗

🔸薯餅 都係跟套餐加既
▪️非常有薯仔味,係真才實料既薯餅👍🏻👍🏻
薯餅

🔸雞塊 (6件)$15
雞塊 (6件)

🔸英女王奶茶 換購價$20

2022-01-04
10 分鐘 (外賣自取)
Chok  Chok  薯條
Chok Chok 薯條
德國酸菜熱狗
薯餅
雞塊 (6件)
  • 薯條
  • Chok Chok  薯條
🍪【#觀塘】【#糧尾精選】齊柏林熱狗店 Zeppelin Hot Dog Shop 💥Chok Chok薯條新登場 4款調味任你揀💥.🍪 講起齊柏林熱狗店,可能就有一間喺你附近!事關呢間本地薑聲名大噪,分店已經遍佈全港!✧ Zeppelin Hot Dog Shop is a local fast-growing restaurant chain, with shops all over Hong Kong, Kowloon and New Territories!😆.🍪 熱狗全部索價$32-42不等,足料又大份,加$12仲可轉套餐包兩款小食或飲品😱,選擇夠多夠抵食!😍👍🏻✧ Hot dog prices are absolutely competitive, ranging from $32 to $42! Add just $12 to upgrade your meal- two snacks and one drink are included. ☺️.🍪食熱狗點可以冇薯條😎,期間限定chok chok薯條有4款調味粉任你揀,包括有(1)芥末紫菜、(2)地道椒鹽、(3)香甜蕃茄同
💥Chok Chok薯條新登場 4款調味任你揀💥

🍪食熱狗點可以冇薯條😎,期間限定chok chok薯條有4款調味粉任你揀,包括有(1)芥末紫菜、(2)地道椒鹽、(3)香甜蕃茄同(4)惹味麻辣😋
✧ What’s much more exciting, now you can choose seasoning powder to go with french fries! The 4 seasonal flavours are (1)wasabi+seaweed, (2)pepper+salt (3)tomato (4)Sichuan spice.

~~~
🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 Chili Dog with Cheese $42
火炙芝士辣肉醬熱狗

首先試下最熱賣招牌熱狗!鬆軟麵包包住脆皮彈牙荷蘭腸,淋上一層厚芝士,夾住微辣肉醬,仲有飄香洋蔥味🤤
✧This best seller has a juicy Rookwurst sausage wrapped in soft bun, topped with an exuberant amount of cheese, piquant chilli and fresh onions.
🌭士林原味熱狗 Original Dog $32
士林原味熱狗

呢個同樣係最熱賣款式!呢款熱狗用匈牙利腸,味道更加濃郁突出,加埋茄汁、芥末、酸瓜醬、燒烤汁、芝士粉已經夠晒惹味!😋
✧Another best seller that uses the more flavourful Debrecziner sausage, which goes well with ketchup, mustard, hotdog relish, bbq sauce and cheese powder.
🤯今餐超豐富,跟餐仲有牛油粟米杯、冰菠蘿⋯⋯+$5就可以轉大薯條喇!免費送chok chok粉!
You can choose 2 snacks for a set, we go for corn with butter and frozen pineapple!
Upgrade to large fries for $5 and get the free seasoning powder! ✌🏻
🍅Chok Chok薯條 (配香甜蕃茄 Tomato):酸甜開胃 Refreshingly sweet and sour
🧂Chok Chok薯條 (配地道椒鹽 Pepper+salt):地道風味,香口惹味 Tasty local combination to leave you satisfied

☕齊茶奶茶 (回憶—傳統口味) Milk Tea (Original flavour) +$15
齊柏林自家配方,係好熟悉香港味道!茶濃香滑~
✧An authentic recipe of hk-style milk tea! Robust and smooth!
👸🏼齊茶奶茶 (英女皇—伯爵茶口味) Milk Tea (Earl Grey flavour) +$20
伯爵茶當然係新潮流啦~
✧Earl Grey is surely the new trend!
~~~~~
🍪值得一讚係店員pack嘢好整齊,成個外賣袋好穩陣。另外估唔到食物咁快準備好,名副其實快靚正!🏃🏻‍♀️🏃🏻
✧Staff are helpful and food is prepared very fast!

~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$72 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 齊柏林熱狗店
觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖 (牛頭角站 A 出口)
2022-01-03
5 分鐘 (堂食)
士林原味熱狗
2022-01-03 6 瀏覽
番工下午茶時間,係food🐼搵下有冇咩好食,見到一間熱狗專門店好似唔錯,就試左一下。見到價錢原本以為都係普通、不過不失既水平,結果拎到手既時候十分之驚喜!呢間鋪熱狗材料非常飽滿,麵包都非常軟熟,今次叫左澳洲風味(冇記錯既話)醬汁味道濃郁雖然會比較膩,但配上左菠蘿之後就非常開胃,煙肉既點綴又更豐富既口感,味道更多層次。呢個熱狗默認既腸個味道較一般熱狗腸唔同,幾特別,食唔慣都可以跟自己口味轉番熱狗腸,超正!

2021-12-03
外賣自取
2021-12-04 20 瀏覽
係觀塘歸家前見到舊裕民坊隔離開左間齊柏林,仲要有新出既chok chok 薯條😆 於是便外賣打包回家跟小妹分享小店只做外賣,即叫即做,而熱狗的包是有先煎過再夾配料,最後見職員會以火槍燒溶表面的芝士💛整間店都充滿了炸物的香氣點了2款人氣熱狗,再加$12 配了2款小食——————🌭 火灸芝士辣肉醬熱狗($42)見到表面滿滿的芝士已十分吸引,還有帶點酸甜又辣的蕃茄肉醬,配上幾粗下既荷蘭腸,味道很好👍🏻👍🏻👍🏻🌭 澳式風情熱狗($38)同樣有滿滿的芝士,配上酸甜的菠蘿,還有煙肉與千島醬的香味,用的是紐綸堡腸,同樣是非常好味👍🏻👍🏻👍🏻🍟 Chok Chok 薯條(跟餐+$5)薯條比較粗身,就算外賣回家也不會變淋👍🏻薯條本身有配千島醬茄汁,而我揀了芥末紫菜調味粉😆好好味🌽 杯裝粟米 夠清甜

點了2款人氣熱狗,再加$12 配了2款小食

——————

🌭 火灸芝士辣肉醬熱狗($42)

🌭 澳式風情熱狗($38)

🍟 Chok Chok 薯條(跟餐+$5)

🌽 杯裝粟米 夠清甜
2021-12-04
10 分鐘 (堂食)
  • Chok  chok  薯條
  • 火灸芝士辣肉醬熱狗
  • 澳式風情熱狗
2021-12-03 353 瀏覽
一個人唔知食咩好,又唔想食平時個啲連鎖快餐店,經過呢間熱狗店,賣相好似幾唔錯咁,岩哂自己外賣返屋企慢慢歎🤣買左隻熱狗,再加左啲小食,呢度竟然仲推出左Chok Chok薯條,四隻味小編都想食,今次就試住一隻先😜🐽火炙芝士辣肉醬熱狗 $42有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末同荷蘭腸,熱狗即叫即整,食落熱辣辣😋,上面有好多燒過既芝士,拉到絲,加埋微辣既肉醬同黃芥末,味道層次好豐富,估唔到食熱狗都可以食到咁滋味😍🐽Chok Chok 薯條 加$12就可以任配兩款小食或飲品,而升級大薯條+ $5 就可以有一包Chok Chok粉,有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄、惹味麻辣,四隻味都好吸引,但最後都揀左地道椒鹽味,會附上一個袋比你去chok薯條,薯條係比較粗身,每一條都沾滿哂啲調味粉,超級惹味,鹹鹹地🤤🐽薯餅 另一樣小食揀左薯餅,炸到好香脆,食到好多薯仔既口感,真材實料😍🐽9件雞 $20呢個都幾抵食,個皮都夠脆,肉質較平時食既軟淋啲,唔會死實實,個汁係配埋燒烤汁,好夾☺️🐽 魚手指 $20總共有4條,炸到一條條既吉列魚柳,方便易食,再沾埋酸酸甜甜既千島醬,好正😜

🐽火炙芝士辣肉醬熱狗 $42

🐽Chok Chok 薯條

🐽薯餅

🐽9件雞 $20

🐽 魚手指 $20

5 分鐘 (堂食)
2021-12-01 22 瀏覽
Country style dog (Upper) 田園風味熱狗 🍅🥒🌭️ $34呢款係健康之選熱狗嚟㗎,入面滿佈咗蔬菜,好似有蕃茄、洋蔥🧅、青瓜、千島醬、蛋黃醬🍳同埋法蘭克福腸,簡單健康得來已經好食Aussie dog 🧀 (Lower) 澳洲風情熱狗 🇦🇺 $38至於呢款澳洲style 熱狗好有喺澳洲食嘅感覺,芝士🫕、煙肉🥓、菠蘿🍍、紐倫堡腸配千島醬,芝士燒到熱辣辣勁吸引,呢幾款組合永遠都係最佳配搭!Corn with butter 🧈 🌽 牛油粟米杯 Chok fries 大薯條 🥫🍟 $17 齊柏林Chok Chok 薯條係最新推出嘅熱賣產品嚟㗎,總共有四款唔同口味揀,包括有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄同埋惹味麻辣🌶,今次就試咗香甜蕃茄味粉,好似麥當勞嘅shake shake 薯條咁,不過呢度就選用左我最鍾意嘅粗薯條,勁加分😋又即叫即炸整到脆卜卜,真係食到停唔到口㗎!牛油粟米嘅牛油味超濃郁,同薯條熱狗一齊食都好夾👍🏻
Country style dog (Upper)
田園風味熱狗 🍅🥒🌭️ $34

Aussie dog 🧀 (Lower)
澳洲風情熱狗 🇦🇺 $38

Corn with butter 🧈 🌽 牛油粟米杯
Chok fries 大薯條 🥫🍟 $17
每當買外賣又諗唔到食咩齊柏林都會成為我第一二嘅選擇食咗咁多次都冇介紹過😛開到成行成市嘅熱狗店真係差唔多梗有一間係左近😆每次去到都有選擇困難症超多選擇 唔知揀咩好🥶熱狗大大個超足料仲可以配下薯條 薯餅作為快餐 一啲都唔頹!仲好好味😋薯條控見到佢出咗Chok Chok薯條🍟🍟又有藉口去試下啦🤤火炙芝士辣肉醬熱狗不得不讚佢哋嘅熱狗真係超巨大超足料!!呢個火炙芝士辣肉醬熱狗食過一次之後真係翻尋味!!🤩Encore encore‼️好鍾意佢嘅熱狗包微微烘過 仍然保持鬆軟🤤味道甜甜地芝士熱溶至半流心狀態落咗海量肉醬🤤辣辣地帶蕃茄香好惹味!仲食到肉碎🤩裡面嘅荷蘭腸有鹹香帶煙熏味都變成配角!加入洋蔥同黃芥末醬成個熱狗好perfect池🤤不過因為醬太多食到有啲呢hea🤣澳式風情熱狗見到呢個都係熱賣產品之一一於試下佢!同樣都係大大個🤩麵包質感鬆軟帶甜味面頭亦放咗溶至軟身嘅芝士材料加入煙肉同菠蘿味道真係好似Pizza咁🍕可能因為係煙肉同菠蘿嘅關係🤣仲要落埋千島醬!完全係Pizza同熱狗Crossover⚡️呢個就冇咁漏可能係因為菠蘿酸酸甜甜平衡咗Chok Chok薯條(跟餐轉+HKD$5)呢個Chok Chok
每當買外賣又諗唔到食咩

作為快餐 一啲都唔頹!仲好好味😋

薯條控見到佢出咗Chok Chok薯條🍟🍟
又有藉口去試下啦🤤

不得不讚佢哋嘅熱狗
真係超巨大超足料!!
呢個火炙芝士辣肉醬熱狗

面頭亦放咗溶至軟身嘅芝士
材料加入煙肉同菠蘿

味道真係好似Pizza咁🍕
可能因為係煙肉同菠蘿嘅關係🤣
仲要落埋千島醬!
完全係Pizza同熱狗Crossover⚡️

呢個就冇咁漏
可能係因為菠蘿酸酸甜甜平衡咗

Chok  Chok 薯條

Chok Chok薯條(跟餐轉+HKD$5)

呢個Chok Chok薯條都推出咗兩個月左右
今次就試下呢個新嘢先😛

有四種調味粉可以揀
芥末紫菜、椒鹽、蕃茄、麻辣
跟餐升級大薯條就送一包粉

今次試咗芥末紫菜味
係我最鍾意嘅粗薯🍟🤤
薯條唔洗講啦~
炸到好脆 夠哂熱超正

調味粉好香紫菜味😍
淡淡地芥末味 唔會攻鼻!
果然揀紫菜粉就係王者👑

四種調味粉揀
滿足我食薯條嘅慾望🤤
  • Chok Chok 薯條
2021-11-25 22 瀏覽
《人氣必撐熱狗😍》———————————————-#齊柏林熱狗店 🌭-大名鼎鼎嘅齊柏林熱狗店,分店開到成行成市,人氣爆登💛 早排經過牛頭角,好肚餓就入去醫下肚😎-🍟 Chok Chok薯條新產品薯條好吸引,香脆邪惡😈 跟餐升級大薯條加$5就送一包chok粉,有四種口味,分別係芥辣紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄同惹味麻辣😎我哋就揀咗椒鹽味,夠哂香口,點埋茄汁千島醬就一流!-🌭 火炙芝士辣肉醬熱狗主打嘅熱狗即叫即做,超級滋味,用料方面亦好豐富,口感好豐富~熱狗大大份,拎上手熱辣辣,香味四溢😋 熱狗包仲微微烘過,火炙芝士用火槍燒過特別香口,可以做得拉絲效果🧀-🌭 美國洋蔥圈熱狗法蘭克福腸超級香脆,啖啖肉無得輸😍有大大舊洋蔥圈,配上燒烤醬味道一流,性價比好高~-🐣 9件雞比起M記麥樂雞更加好食,略帶略香甜味,雞味突出🐥 沾上燒烤醬咁食,十分惹味🤤-⭐ 參考價錢︰Chok Chok薯條 (地道椒鹽):$11火炙芝士辣肉醬熱狗:$42美國洋蔥圈熱狗: $369件雞:$20🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費︰$60
《人氣必撐熱狗😍》
9件雞:$20
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費︰$60
2021-11-25
唔洗𝐶ℎ𝑒𝑐𝑘 𝐼𝑃,睇圖已經知是大名鼎鼎的齊柏林𝑍𝑒𝑝𝑝𝑙𝑖𝑛熱狗店了!𝑍𝑒𝑝𝑝𝑙𝑖𝑛為德國人的姓氏,20世紀發明硬式飛船的德國人正正就叫𝐹𝑒𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑛𝑑 𝐺𝑟𝑎𝑓 𝑣𝑜𝑛 𝑍𝑒𝑝𝑝𝑒𝑙𝑖𝑛,創辦人剛好發現硬式飛船外形酷似熱狗,便隨性取𝑍𝑒𝑝𝑝𝑙𝑖𝑛為名。⁡❀⁡店內熱狗口味不但有以德國酸菜豬手🇩🇪為靈感的選擇,還有從港式、韓風、美式經典菜而聯想到的口味,久不久一次的垃圾食物,對口腹之欲的撫慰力量還是非常地強大呢🥰。⁡♡•••••••••••••••☽⁡🌭𝐌𝐚𝐢𝐧🌭⁡☾德國酸菜熱狗 ☾ ($52可選2款小食或飲品)• 熱狗內的紐綸堡腸是熱辣辣的,咬開肉汁四溢,咸香汁液流到熱狗上(聽起來怎麼怪怪的),和近乎滿瀉海量的酸菜、酸辛茄汁芥末、爽口酸瓜一口咬下,我想這就是𝐶𝑜𝑚𝑓𝑜𝑟𝑡 𝑓𝑜𝑜𝑑的威力吧!喜歡吃開胃口味的真的要點這個!⁡• 冰菠蘿簡單是簡單,每次吃就會想起小時候小息衝去小賣部買的零食,每個香港學生都必須吃過的童年小吃,和媽咪麪一樣都是重要的集體回憶𝑋𝐷。⁡• 🪄𝑀𝑉𝑃🪄另一款選了店裏主打的小吃𝐶ℎ𝑜𝑘 𝑐ℎ𝑜𝑘薯條,薯條份量也太多了,兩個人吃不完最後還要帶回家(店家也太大方吧)

🌭𝐌𝐚𝐢𝐧🌭

☾德國酸菜熱狗 ☾ ($52可選2款小食或飲品)

• 🪄𝑀𝑉𝑃🪄
另一款選了店裏主打的小吃𝐶ℎ𝑜𝑘 𝑐ℎ𝑜𝑘薯條,薯條份量也太多了,兩個人吃不完最後還要帶回家(店家也太大方吧)。𝐶ℎ𝑜𝑘 𝐶ℎ𝑜𝑘粉備多款口味,蕃茄的味道和肉身飽滿的薯條一起吃,有點像小時喜歡吃的一款紅黃色罐裝蕃茄薯片𝑋𝐷。建議大家趁熱吃,因為外送放太久很容易就變軟了。

🧆𝐒𝐧𝐚𝐜𝐤🧆

☾ 9件雞配燒烤汁 ☾ ($20)
• 即係麥樂雞,除了皮有點軟了其他都很好,小食部良心價,廿蚊食到你嘔都得😂。

☾ 香辣雞塊 ☾ ($24兩件)
🪄𝑀𝑉𝑃🪄
• 意外的放久了還在脆!香辣不虛無,大概是巴辣雞翼辣度,而炸過的雞胸塊還是厚實多汁,很香口,我們一致也給牠𝑀𝑉𝑃😝。

一句話總結:大份扺食絕不能忘記它
𝐶𝑃值 : 🌝🌕🌕🌕🌗
2021-11-21 19 瀏覽
良心小店一定要推介俾大家👍🏻 依家仲有好多分店,一定有一間係你附近💛🍟Chok Chok薯條 (芥菜紫菜) $23必點Chok Chok薯條,又厚身又香脆!依家仲有Chok Chok粉,更滋味😍 多種口味任你選擇,地道椒鹽/香甜蕃茄/惹味麻辣都有😙🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42香濃嘅辣肉醬配上芝士、生洋蔥同芥末醬,係一個非常match嘅配搭,亦都係佢哋既Best Seller item😍 好惹味!🌭澳式風情熱狗 $38以芝士、煙肉、菠蘿同千島醬作配搭既荷蘭腸熱狗,亦都係佢哋其中一個推介熱狗之一。菠蘿嘅酸甜味道配搭上芝士同煙肉嘅鹹香,好有平時食千島醬Pizza嘅風味,但今次加埋荷蘭腸同鬆軟麵包製成嘅熱狗,更具特色。溫馨提示:因為佢哋嘅麵包非常鬆軟,所以購買後請盡快食用😋😋😋

🍟Chok Chok薯條 (芥菜紫菜) $23

🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 $42

🌭澳式風情熱狗 $38

• 火炙芝士辣肉醬熱狗
2021-11-19 15 瀏覽
🍟齊齊chok chok 薯條🍟今日外賣返屋企,佢哋今期新出咗chok chok 🍟,當然要試吓啦!仲有4種味揀,芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄同埋惹味麻辣🍟🍟買🌭️+$12 可以配兩樣小食同飲品+$5🍟再轉大薯條🤩仲有包chok chok粉,今次就揀咗芥末紫菜味,大🍟份量超多,炸得好香又脆,落埋芥未紫菜粉chok 一 chok,更加香同惹味🤤🤤🍍冰菠蘿涼浸浸,甜甜地,可以中和返啲油膩😌🌭澳式風情熱狗 $38揀咗呢款最受歡迎嘅,個包熱辣辣好脆,紐倫堡腸好juicy,夾住勁多芝士、仲有菠蘿、煙肉、千島醬、酸酸甜甜好開胃🥤雪碧雞塊 (9件)$2020蚊就有9件雞,仲有燒烤醬跟埋,雞塊十分酥脆洋蔥圈(6件)$15好香洋蔥🧅味,食落香甜爽口,拎到返屋企仲好脆身

🍟齊齊chok chok 薯條🍟

仲有4種味揀,芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄同埋惹味麻辣🍟🍟

買🌭️
+$12 可以配兩樣小食同飲品
+$5🍟再轉大薯條🤩
🍍冰菠蘿
涼浸浸,甜甜地,可以中和返啲油膩😌

🌭澳式風情熱狗 $38

🥤雪碧

雞塊 (9件)$20
20蚊就有9件雞,仲有燒烤醬跟埋,雞塊十分酥脆
洋蔥圈

洋蔥圈(6件)$15
好香洋蔥🧅味,食落香甜爽口,拎到返屋企仲好脆身
洋蔥圈
  • Chok  chok薯條
  • 澳式風情熱狗
2021-11-19 176 瀏覽
自上一次係太安樓試過佢哋嘅超脆薯格,今次想試吓佢哋新出嘅Chok chok 薯條 + 獨有調味粉🍟 Menu:1️⃣ Chok Chok薯條 配 地道椒鹽(跟餐+ $11)唔知大家鍾意食淋嘅薯條定脆嘅薯條🥲 我自己就覺得我食得熱氣嘅薯條,梗係要食脆卜卜㗎啦😫 嗱~呢間就達到我嘅高要求😎 薯條一定係新鮮炸起! 更難得嘅係…佢哋選擇粗薯條🍟 (好多鋪頭供應既薯條都係幼到不行😟)平時食和風紫菜或者蜜糖燒烤味都食到悶啦,椒鹽風味既Chok Chok 薯條實未食過啦🤪 椒鹽味重卻唔係死鹹!食完都唔會話超級口渴,一定要飲可樂嗰種👏🏻👏🏻2️⃣ 澳式風情熱狗($38)第一次食熱狗配紐倫堡腸🌭(即係白色嘅傳統德國香腸~) 紐倫堡腸上鋪滿厚厚既一層融化咗既芝士 & 煙肉碎,最上邊仲放左幾粒好甜嘅菠蘿,中和芝士既膩🧀3️⃣ 洋蔥圈9件($20)呢度既炸物即叫即炸,新鮮炸起脆卜卜,一啲都唔油膩😛 無論點佢地既蕃茄醬定係燒烤醬,都一樣咁惹味😆4️⃣ 牛油粟米杯(跟餐+ $6)雖然係跟餐小食,但份量亦都好足夠,牛油味唔算重,食得到粟米嘅甜味🌽5️⃣ 英女王伯爵奶茶 (+ $20)普遍樽裝或支裝既奶茶都會有「太甜」或「死甜」既缺點,

Menu:

2️⃣ 澳式風情熱狗($38)

3️⃣ 洋蔥圈9件($20)

4️⃣ 牛油粟米杯(跟餐+ $6)

5️⃣ 英女王伯爵奶茶 (+ $20)

普遍樽裝或支裝既奶茶都會有「太甜」或「死甜」既缺點,但呢款枝裝奶茶飲落只係微甜,好重錫蘭茶葉既香味🌿👏🏻👏🏻
2021-11-16
外賣自取
午餐
  • CHOK  CHOK  薯條
2021-11-19 10 瀏覽
咁啱經過觀塘見到原來齊柏林開咗喺觀塘,又咁啱諗緊食咩,就決定去左食齊柏林。------------------------------我就嗌左澳式風情熱狗套餐,走千島醬。我就因為唔食千島醬所以就走咗醬🥴。因為我唔知道細薯條個份量會係幾多,所以我就嗌咗大薯條。點知原來大薯條份量好多,最後我就同左屋企人share份🍟薯條,我先食得晒🤣。而嗰啲薯條係粗薯條而唔係好幼嗰啲薯條,所以幾好食。😋😋------------------------------鍾意食熱狗嘅朋友真係一定要試吓!🥰
鍾意食熱狗嘅朋友真係一定要試吓!🥰