2021-11-19
自上一次係太安樓試過佢哋嘅超脆薯格,今次想試吓佢哋新出嘅Chok chok 薯條 + 獨有調味粉🍟 Menu:1️⃣ Chok Chok薯條 配 地道椒鹽(跟餐+ $11)唔知大家鍾意食淋嘅薯條定脆嘅薯條🥲 我自己就覺得我食得熱氣嘅薯條,梗係要食脆卜卜㗎啦😫 嗱~呢間就達到我嘅高要求😎 薯條一定係新鮮炸起! 更難得嘅係…佢哋選擇粗薯條🍟 (好多鋪頭供應既薯條都係幼到不行😟)平時食和風紫菜或者蜜糖燒烤味都食到悶啦,椒鹽風味既Chok Chok 薯條實未食過啦🤪 椒鹽味重卻唔係死鹹!食完都唔會話超級口渴,一定要飲可樂嗰種👏🏻👏🏻2️⃣ 澳式風情熱狗($38)第一次食熱狗配紐倫堡腸🌭(即係白色嘅傳統德國香腸~) 紐倫堡腸上鋪滿厚厚既一層融化咗既芝士 & 煙肉碎,最上邊仲放左幾粒好甜嘅菠蘿,中和芝士既膩🧀3️⃣ 洋蔥圈9件($20)呢度既炸物即叫即炸,新鮮炸起脆卜卜,一啲都唔油膩😛 無論點佢地既蕃茄醬定係燒烤醬,都一樣咁惹味😆4️⃣ 牛油粟米杯(跟餐+ $6)雖然係跟餐小食,但份量亦都好足夠,牛油味唔算重,食得到粟米嘅甜味🌽5️⃣ 英女王伯爵奶茶 (+ $20)普遍樽裝或支裝既奶茶都會有「太甜」或「死甜」既缺點,
Menu:
2️⃣ 澳式風情熱狗($38)
3️⃣ 洋蔥圈9件($20)
4️⃣ 牛油粟米杯(跟餐+ $6)
5️⃣ 英女王伯爵奶茶 (+ $20)
普遍樽裝或支裝既奶茶都會有「太甜」或「死甜」既缺點,但呢款枝裝奶茶飲落只係微甜,好重錫蘭茶葉既香味🌿👏🏻👏🏻