位於灣仔汕頭街嘅黑龍拉麵店,晚上6點未開店已經有客人喺門外排隊等候。見咁多人排我又唔執輸試下。上網睇先知咁多人排隊係有原因嘅!原來呢間拉麵店係2014年開業,係由日本人開設嘅正宗拉麵店。❤️辣三枚肉沾麵(小)醬有少少辣但唔會辣到食唔到,醬汁夠濃稠,令醬汁可掛麵。麵條較粗身,很有口感。豬肉厚切,半肥瘦,不錯吃👍🏻。❤️餃子🥟皮薄餡靚,重保留到肉汁,唔會煎到燶/乾晒。❤️黑龍叉燒飯(小)將溏心蛋切開一半,蛋黃呈半流心狀態,望見好治癒,食落又滋味😋。重有爽脆筍和辣木耳等配菜。叉燒切成粒,厚切有口感。❤️牛筋Black拉麵🍜黑蒜油湯底,好香口~拉麵爽口彈牙!❤️牛筋飯(細)牛筋軟淰入味~飯粒粒分明。惠顧拉麵一碗及Follow 社交平台即可獲得免費泡菜餃子2隻。即刻follow左!

❤️辣三枚肉沾麵(小)

❤️餃子🥟
皮薄餡靚,重保留到肉汁,唔會煎到燶/乾晒。

❤️黑龍叉燒飯(小)

❤️牛筋Black拉麵🍜
黑蒜油湯底,好香口~拉麵爽口彈牙!

❤️牛筋飯(細)
牛筋軟淰入味~飯粒粒分明。

2024-02-22 631 瀏覽
🏮係喜帖街行完打完卡,諗住係附近搵下有咩食,見到有間拉麵店,咁岩同事之前介紹我去🤭舖頭係2014年開業,由日本人開設正宗拉麵店🍜🔸 白鷄鹽拉麵唔係好多拉麵店都食到雞湯,🐓 雞湯煲到白雪,湯底濃厚清甜,唔會有油膩感,配料有雞腿肉、荀、糖芯蛋🥚同蔥,麵既軟硬度,自己就揀左普通,軟硬適中,雞腿肉嫩滑👍🏻🔸 牛筋Black沾麵除左麵既大小可以揀,仲有凍同熱可以揀😍湯底濃郁,帶少少胡椒味🌶️而且唔會好咸,湯底下面仲有牛筋,牛筋煮到好腍,沾麵揀左凍,麵條沾滿湯汁,外熱內冷,麵質煙韌有咬口,🐽叉燒肥瘦適中,肉質好腍🔸章魚燒🐙即叫即整,味道同日本食到既一樣,一啖一粒🔸燒魷魚一夜干🦑用炭火燒過既魷魚乾軟硬適中,配埋蛋黃醬一齊食好正,餸酒一流😋🔸雞皮餃子🥟用雞皮取替左餃子皮,外層更加香脆,入面既餡料係雞肉餡,咬開有肉汁💦🎉2月優惠 :Follow 社交平台即送泡菜餃子兩隻

🔸 白鷄鹽拉麵

🔸 牛筋Black沾麵

🔸章魚燒
🐙即叫即整,味道同日本食到既一樣,一啖一粒

🔸燒魷魚一夜干

🔸雞皮餃子

🎉2月優惠 :Follow 社交平台即送泡菜餃子兩隻
2024-02-21 65 瀏覽
灣仔地鐵站一出,步行5分鐘左右就到,地點便利。星期日下午兩點左右,排隊10分鐘內就可以入座😆.一心諗住食沾麵,可惜已經太晏,賣晒😭.🍴牛筋Black拉麵 $98黑蒜湯底非常香濃,但又唔會蓋過牛味,較少拉麵店有出牛,鍾意食牛嘅朋友值得嚟試好鍾意個面底,彈牙又好食👍🏻糖心蛋入味,流心程度一流.🍴白雞鹽味味拉麵 $88相對牛筋拉麵,白雞拉麵湯底較清,雞味都充足,雞叉燒入味滑口,值得一讚👍🏻面底同牛筋拉麵都唔一樣,個人就冇咁喜歡呢款面底🍴炸雞外脆內滑,好食,但對比其他拉麵店冇咁抵人均消費$115,以港島區、呢個質素嘅拉麵店,算係抵食,推介!
一心諗住食沾麵,可惜已經太晏,賣晒😭
🍴牛筋Black拉麵 $98
好鍾意個面底,彈牙又好食👍🏻
糖心蛋入味,流心程度一流

🍴白雞鹽味味拉麵 $88
面底同牛筋拉麵都唔一樣,個人就冇咁喜歡呢款面底

🍴炸雞
外脆內滑,好食,但對比其他拉麵店冇咁抵

「黑龍拉麵」🍜位於汕頭街,由日本人開設嘅正宗拉麵店,感覺真係似喺日本街道小巷子裡邊嘅舖頭。外面掛住一個大大嘅紅燈籠,寫住黑龍🏮 雖然無氣派嘅裝潢,低調嘅簡單風格更顯得店舖賣嘅係實力。由2014年開業,已經有10年歷史。等待用餐嘅同時,飄嚟陣陣嘅濃湯味,已經令人好期待。佢哋嘅拉麵可以俾客人選擇硬度,又可以加減配料,而且用手機📱落單,方便同準確。🍜「黑龍豚肉拉麵」🐷豚肉經過炙燒,油脂香氣撲鼻,肥瘦比例均勻,每一口都係鮮香多汁。豬骨湯底味道超濃郁,麵條爽口彈牙,仲有紫菜、筍片,同埋整隻溏心蛋🥚匯集美味於一身嘅一碗拉麵!🍜「櫻海老沾麵」🦐 我個人比較鍾意重口味,呢個沾麵更深得我心💖沾麵嘅湯汁基底係使用豬骨湯加入蝦湯,鮮美嘅海鮮風味,湯底非常濃厚,麵條粗身掛湯,滿滿嘅櫻花蝦同埋蔥粒,味道豐富而且充滿口感。店舖嘅炸雞🍗外皮金黃酥脆,入面肉質嫩滑,調味做得好好,蘸埋蛋黃醬一齊食,滋味滿分💯 絕對值得一試!💖餐廳每個月都會送出限定優惠‼️2月份凡惠顧一碗拉麵🍜同follow IG 仲有2隻泡菜餃子🥟送㖭!大家唔好錯過呀😉

櫻海老沾麵
黑龍豚肉拉麵
炸雞
櫻海老沾麵
黑龍豚肉拉麵
炸雞
2024-02-18 15 瀏覽
日本人氣拉麵店黑龍拉麵在灣仔開咗分店,今日同老公過嚟試吓,黑龍由日本人開設,提供超正宗的日本拉麵及沾麵,主打各款濃郁美味湯底,其中包括豚骨拉麵、雞白湯拉麵、辣三枚沾麵等。食客可以因應個人口味揀選辣度。黑龍豚骨拉麵加玉子:配料有海苔、筍、蔥花,豬骨湯底味道夠濃,味道清甜鮮香,叉燒肥瘦適中,沾上濃湯更顯肉香,麵底煙韌極富口感,可選軟硬程度,掛湯能力高。白雞鹽拉麵加玉子,奶白色的湯底好濃郁,口感順滑,雞肉冇骨啖啖肉,原隻溏心蛋咬開蛋黃輕輕流出,沾上少許湯,更添美味。雞皮餃子即叫即炸,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。雞皮油香十足。炸雞皮脆肉嫩,點些沙律醬更惹味!章魚燒皮酥餡軟嫩,味道濃厚,添加燒汁口感更為豐富!生啤加餃子:餃子煎得金黃香脆不破皮,內餡飽滿有肉汁。搭配甘醇濃厚的三得利啤酒一流!

炸雞皮脆肉嫩,點些沙律醬更惹味!

章魚燒皮酥餡軟嫩,味道濃厚,添加燒汁口感更為豐富!

2024-02-17
2024-02-18 22 瀏覽
早前來過灣仔一間由日本人 🇯🇵開設正宗拉麵店 🍜 🤩🤩 店內裝潢設計都使我彷彿置身在日本🇯🇵!最重要食物水準很好👍黑龍豚肉拉麵🍜豚肉炙燒過後的油脂香氣撲鼻,而且肥瘦比例均勻, 配上湯汁油脂奶香實在惹味到食哂啦!餃子🥟如果午市套餐仲有優惠價$90包括有啤酒🍻同時又有餃子🥟呢!餃子🥟外皮煎了好香脆,豬肉肉汁豐富可口,難以扺抗🤤章魚燒 粒粒飽滿章魚燒再包裹著章魚🐙肉彈牙好滋味!黑龍拉麵 灣仔汕頭街29號地舖
早前來過灣仔一間由日本人 🇯🇵開設正宗拉麵店 🍜 🤩🤩
店內裝潢設計都使我彷彿置身在日本🇯🇵!最重要食物水準很好👍

黑龍豚肉拉麵🍜

餃子🥟

章魚燒
粒粒飽滿章魚燒再包裹著章魚🐙肉彈牙好滋味!

黑龍拉麵
灣仔汕頭街29號地舖
湾仔众多人气拉面小店中的一间(据说Eason推荐过),掌勺的都是日籍师傅,在街头觅食如同开盲盒一样的春节期间也在努力营业,并且不用像往常工作日那样排队。·服务态度不错,出餐速度超级快。点的盐味鸡白汤拉面88港纸,份量中规中矩,不过翻到2016年的菜单,竟然都没涨过价。·【白鸡盐拉面】汤底太有辨识度了,随碗中热气袅袅升起的,不是一鸣惊人的鲜浓,而是滋润温厚的鲜甜。奶白色的汤头仿佛与满满骨胶原融为一体,鲜味轻轻滑滑地黏上唇舌,再在口腔中立体地打开,朝味蕾深处不同方向扩散着。·尝试过不少鸡白汤拉面,这还是头一次,一碗汤我轻松喝光也没口渴,浓厚度既到位了,也完全不会觉得咸。一碗热腾腾的拉面吃完,一股暖流直达冰冷的脚尖。·面条嚼起来很有筋骨,这口感是我爱的。鸡腿肉做成三块厚厚的鸡肉叉烧,紧致细嫩,味道比一般叉烧清淡许多。·溏心蛋的半熟蛋黄很标致,为了防止浸入汤底而没有对半切开,蛋白我稍微觉得软耷耷的。呼应店名,拉面碗都绘着龙的图案和字样,倒也正讨了新年的彩头了。
【白鸡盐拉面】
2024-02-12
  • 白鸡盐味拉面
  • 半熟玉子
1K
2024-02-10 77 瀏覽
店名: 黑龍地址: 灣仔汕頭街29號地舖灣仔站 B2 出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5呢間位於利東街🏮隔離既正宗日本人主理拉麵店🍜幾年前已經係我既飯堂😳!佢係來自沖繩🌊既過江龍🐉,一直都享負盛名🏆,由2014年開業至今仍然係人氣排隊店😍!仲記得之前每次黎都儲印仔換小食🥹,所以今次再黎食有滿滿既回憶💭!佢地既招牌牛筋拉麵🍜,可以話係香港既唯一🥇!同一般地道日式拉麵店一樣可以揀粗幼度✍🏻、餐廳座位亦係圍住師傅吧枱👨‍🍳,而且老闆和員工的日語對答💬,好有翻「鄉下」既感覺🎌!宜家2月份凡惠顧一碗拉麵同follow ig仲有2隻泡菜餃子送添😳!牛筋Black拉麵 (追加辣木耳) ❤️❤️❤️❤️❤️$98 (+$12)同幾年前一樣都係冇加價🤑,心目中認為係一碗物超所值既拉麵🍜,佢唔單單有非常足料且炆得好淋好入味既牛筋🐂,肉質鮮嫩且肥瘦均勻既叉燒🐖,仲有一整粒流心蛋🥚(一般淨係會俾半粒🥺),辣木耳更係令我念念不忘🤩,忍唔住加$12追加一份😍!而且拉麵麵條🍜爽口彈牙、黑蒜油湯頭🍲非常濃郁🤤,有滿滿既骨膠原🥰,可以話一次過滿足晒我所有願望🧞‍♂️!牛筋Black沾麵 (追加筍)

店名: 黑龍

地址: 灣仔汕頭街29號地舖
灣仔站 B2 出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

牛筋Black拉麵 (追加辣木耳) ❤️❤️❤️❤️❤️
$98 (+$12)

牛筋Black沾麵 (追加筍) ❤️❤️❤️❤️❤️
$110 (+$12)
Order左300g🈵,份量好足😋,而且沾麵有啲似烏冬咁粗🍜,掛湯能力亦好高🍲!雖然同樣嗌咗牛筋Black,但湯底同拉麵既唔同🙅🏻‍♀️,胡椒味會重啲🫑!如果驚味道太濃😨,可以加鰹魚熱湯🐟調節較你喜愛既濃度🥣,再飲埋啲湯🤤!配料會有筍🎋,但由於我哋好鍾意😊,同樣追加咗一份!流心蛋一樣係完整一隻🥚,火候控制得好🔥,金黃色蛋黃流出濃濃蛋香味😍,食完幸福感滿瀉🥰!

炸明太子丸 ❤️❤️❤️❤️
期間限定款式🥹!身為明太子控私心嗌既🤪,係拉麵同小食之間揀咗小食😝!配埋蛋黃醬食🥚,一流👍!

炸雞 ❤️❤️❤️❤️❤️
熱辣辣上枱🍗,炸雞外皮金黃酥脆🤩、內層肉質嫩滑😳,而且醃得好入味得黎又唔會太鹹😜,味道啱啱好☺️!蘸埋蛋黃醬🥚食既話,口感更加豐富🤗!

餃子 ❤️❤️❤️❤️
餃子🥟一碟有五隻!咬落去有肉汁滲出💦,底部煎至微焦香爽脆🤤,內裏菜肉份量均勻🥬🍖!日式拉麵店必點👍!

Coke Zero/Sprite ❤️❤️❤️❤️
$15@1
排左一陣隊好口渴🤢,忍唔住嗌左汽水黎飲🥤,放縱一下自己😳~
2024-02-06 36 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 灣仔 - 黑龍拉麵 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『日本人現場主理』成日經過呢間舖頭都發現佢大排長龍今次一於6:00pm 就到餐廳實行早過佢開門🤣 咁就實唔使排隊餐廳店舖位置唔算太多而且位置都比較狹窄不過都提供咗掛鉤俾我哋掛啲大褸或者隨身物品見到餐廳有個poster只要follow 社交平台就可以有枝豆一份🔹黑龍豚骨拉麵 $88呢款拉麵湯底好有驚喜但有少少杰,但係唔會好將住個口而且好鍾意佢呢隻麵條,唔會太粗又唔會太幼豬骨味道超濃郁,唔會越食越鹹🔸牛筋Black 沾麵 $98配料份量好充足有牛筋、叉燒、糖心蛋牛筋炆得好腍好入味🔹雞皮餃子 $30呢款雞皮餃子好特別真係油雞皮包住入邊嘅餡料入面有雞肉、仲有啲青菜炸得好出色~◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 黑龍 (灣仔)灣仔汕頭街29號地舖

『日本人現場主理』

成日經過呢間舖頭都發現佢大排長龍

見到餐廳有個poster
只要follow 社交平台就可以有枝豆一份

🔹黑龍豚骨拉麵 $88
呢款拉麵湯底好有驚喜
但有少少杰,但係唔會好將住個口
而且好鍾意佢呢隻麵條,唔會太粗又唔會太幼
豬骨味道超濃郁,唔會越食越鹹

🔸牛筋Black 沾麵 $98
配料份量好充足
有牛筋、叉燒、糖心蛋
牛筋炆得好腍好入味

🔹雞皮餃子 $30
呢款雞皮餃子好特別
真係油雞皮包住入邊嘅餡料
入面有雞肉、仲有啲青菜
炸得好出色~

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 黑龍 (灣仔)
灣仔汕頭街29號地舖

《黑龍》🔆 灣仔 - 4/2/2024🔆 源自沖繩那霸「夢ノ弥」🔆 日籍師傅主理〰️〰️〰️〰️🍜 白雞鹽拉麵 $88▪️ 雞湯順口有骨膠原嘅黏口感,味道上喺好濃郁嘅雞香,純粹嘅程度就好似你見到個湯頭入面除咗雞就喺雞無其他慘雜嘅感覺,唔油膩,鹹度恰到好處,有“家“嘅感覺,全清唔乾口無負擔!▪️ Default跟一整隻半熟蛋,蛋黃半流心,蛋白醬漬色唔深,蛋香未到好突出,醬漬味偏淡,對重口味嘅我算喺正常發揮。▪️ 配料雞脾卷 x 3, 雞味濃,有厚度得嚟軟腍唔鞋唔韌!略嫌配料分量單薄咗啲!▪️ 麵方面用咗我最鍾意嘅粗太麵,揀咗“基本‘’硬度,彈牙偏硬,無鹼水味,無咩性格,正常發揮!〰️〰️〰️〰️💸 埋單 $88,加一❌️▪️ 湯底同麵質同我記憶中香港元祖雞白湯拉麵店《鳥華亭》同系同款,唔喺唔好食,成碗麵有誠意嘅,純粹無咩驚喜!再嚟嘅話我會試佢嘅和牛牛骨拉麵。⚠️ 而家嗌碗拉麵再follow social media送泡菜餃子兩隻!熱辣辣脆底味道濃辣辣哋,正嘅!
《黑龍》
🔆 灣仔 - 4/2/2024
🔆 源自沖繩那霸「夢ノ弥」
🔆 日籍師傅主理
〰️〰️〰️〰️
🍜 白雞鹽拉麵 $88

〰️〰️〰️〰️
💸 埋單 $88,加一❌️

2024-02-04 26 瀏覽
牛筋Black 沾麵果然不負眾望❤️湯底好濃稠,帶少少辛辣同黑椒,反而令鮮甜味更突出牛筋基本上唔洗咬,輕輕放入囗已經溶咗🤤叉燒飯配料好足,同沾麵叉燒係一樣,不過切得厚身少少,加辛木耳變得好香口👍🏾 如果有多少少汁應該更加惹味🤭始終係沖繩人氣拉麵店,當然唔少得試埋沖繩鹽味豚骨拉麵🍜用幼身直麵,由於湯底一樣好濃稠,所以好掛湯,入囗比Black更清爽仲有章魚燒同雞皮餃子🥟 外脆內juicy日籍師父再加店內裝修,猶如自身日本拉麵小店一樣❗️每月更有限定優惠,只要follow 社交平台送指定小食🍢
牛筋Black 沾麵果然不負眾望❤️
湯底好濃稠,帶少少辛辣同黑椒,反而令鮮甜味更突出
牛筋基本上唔洗咬,輕輕放入囗已經溶咗🤤

始終係沖繩人氣拉麵店,當然唔少得試埋沖繩鹽味豚骨拉麵🍜

仲有章魚燒同雞皮餃子🥟 外脆內juicy

日籍師父再加店內裝修,猶如自身日本拉麵小店一樣

2024-02-04 30 瀏覽
再回頭日式高質拉麵店😆 餐廳主打拉麵及迷你飯 每月都有限定嘅優惠!一月就係follow ig即送一客枝豆~🤭 餐廳只有十多個座位 猶如置身於日本當地嘅拉麵店 由日本人主理 氣氛十足!日系感max! 黑龍豚骨拉麵 $88小店嘅招牌! 豚骨湯底味道超濃郁厚身 覺得太稠嘅亦可以叫店員加熱湯 自己調教適合嘅濃度 拉麵係直身嘅白麵 好掛汁 亦提供辣度選擇 白雞鹽味拉麵 $88雞湯超濃郁!雞肉鮮香濃味 配以曲身嘅麵底 餃子 $40枝豆 $40雞皮餃子 $30章魚燒 $30炸明太子丸 $30除咗拉麵仲有好多款小食😆 其中炸明太子丸最特別!類似炸魚蛋而入面包住滿滿嘅明太子!

黑龍豚骨拉麵 $88

雞皮餃子 $30
章魚燒 $30
炸明太子丸 $30
2024-01-31 39 瀏覽
Japanese Ramen is always one of my comfort food and I crave for it from time to time🍜 Finally try out this popular ramen place in Wan Chai that serves Okinawa ramen😍The place is opened by a Japanese chef so everything is sooo authentic, from the food to the interior🇯🇵For people who like lighter taste, go for the Okinawa Salt Pork Rib Ramen which the saltiness right on point👌🏼But if you like heavy taste, I will definitely recommend the Kokuryu Pork Rib Ramen as the broth is probably one of the ri

For people who like lighter taste, go for the Okinawa Salt Pork Rib Ramen which the saltiness right on point👌🏼But if you like heavy taste, I will definitely recommend the Kokuryu Pork Rib Ramen as the broth is probably one of the richest I have ever had😋
Kokuryu Pork Rib Ramen

2024-01-27
  • 黑龍豚骨拉麵
好食嘅餐廳通常都係人山人海, 呢間位於灣仔嘅日本人過江龍"黑龍拉麵"日式正宗拉麵店都唔例外, 之前聽朋友食過話好好味, 所以今次同一位朋友仔前來探訪要睇下又有幾好味!約咗朋友仔七點九食晚飯時段, 因為聽朋友講要排隊驚多人所以都早三四個字到排定隊, 誰不知店務員話要等齊人先可以一齊入去食嘢, 朋友遲到十分鐘到咗先入得, 店內座位唔算太多一係就坐吧檯一係就坐二人小檯子, 一入去就坐近舖尾簡約嘅二人小檯子...因為留定個肚嚟食好嘢, 所以好肚餓立刻都急不及待拿拿淋拎起個電話掃二維碼叫嘢食, 首先同朋友揀咗兩個拉麵, 一個係牛筋Black拉麵 而我就叫咗個黑龍豚骨拉麵, 見到有大大塊嘅鹽燒叉燒所以嗌多另外一碟, 一碟炸雞、 炸明太子丸、黑皮餃子、 麻油炒味筍另外每人嗌咗兩罐汽水飲下!雖然人多但係上菜都好快, 落元單五至十分鐘已經差唔多上齊所有食物同飲品, 唔怪之得搞到賓之餘歸次次都要排隊先至有得食, 我嗰個黑龍豚骨拉麵有蔥同洋蔥配料, 我唔食得大辣所以配咗一倍辣濃湯真係好好味食完個拉麵我都差唔多飲曬成碗湯, 當然啲叉燒真正好好味又軟熟唔會好硬至啱我鍾意食軟淋淋嘅嘢, 但係都好有口感唔錯唔錯!碟

雖然人多但係上菜都好快, 落元單五至十分鐘已經差唔多上齊所有食物同飲品, 唔怪之得搞到賓之餘歸次次都要排隊先至有得食, 我嗰個黑龍豚骨拉麵有蔥同洋蔥配料, 我唔食得大辣所以配咗一倍辣濃湯真係好好味食完個拉麵我都差唔多飲曬成碗湯, 當然啲叉燒真正好好味又軟熟唔會好硬至啱我鍾意食軟淋淋嘅嘢, 但係都好有口感唔錯唔錯!碟炸雞雞皮餃子同埋炸丸子一齊上, 味道真係唔錯好好味尤其是個雞皮餃子, 我哋邊食邊傾計坐到十點先走, 真係值得我哋返單下次再嚟過.

埋單總數406蚊人均消費203蚊, 物有所值!

15 分鐘 (堂食)
  • 餃子
  • 叉燒
📍 黑龍拉麵(灣仔)2014年開業・日本人開設正宗拉麵店~入到店內,每位店員都係講日文好有親切感,去到日本拉麵店既感覺❣️當我地享用拉麵既時候,都不停客似雲來👍店內裝修仿似日本正宗拉麵店🥢✨ 豪華明太子拉麵第一次食原條明太子,自己咬哂全條既口感好得意,一粒粒既明太子爆曬出嚟,感受到明太子既鹹香,同時每啖都飲到豐富濃郁嘅湯頭,好滿足😌✨ 黑龍豚骨拉麵湯頭有豚骨的油脂奶香呢個味道飲起來特別涮嘴!覺得湯頭間的平衡處理的很好.喝起來就是十足的暖胃好適合冷冷的天氣豬叉燒味道比較重,炙燒過後的油脂香氣明顯,肥瘦比例均勻!✨ SUNTORY 生啤+餃子午市套餐優惠價$90、有啤酒同時又有餃子🥟每隻餃子size 都好平均餡料豐富,外皮香脆,一咬落去,豬肉既肉汁己經噴射岀黎🫶🏻再配番杯生啤,果然係午餐最佳享受😋✨ 章魚燒看著一顆顆飽滿圓滾的章魚燒入口後先是帶點酥脆的外皮裡頭包的章魚Q彈有嚼勁🧆 每月都有限定優惠!麻煩到時係門口睇一睇 Poster!

📍 黑龍拉麵(灣仔)

2014年開業・日本人開設正宗拉麵店~
入到店內,每位店員都係講日文
好有親切感,去到日本拉麵店既感覺❣️
當我地享用拉麵既時候,都不停客似雲來👍
店內裝修仿似日本正宗拉麵店🥢

✨ 豪華明太子拉麵

✨ 黑龍豚骨拉麵
湯頭有豚骨的油脂奶香
呢個味道飲起來特別涮嘴!
覺得湯頭間的平衡處理的很好.
喝起來就是十足的暖胃好適合冷冷的天氣
豬叉燒味道比較重,炙燒過後的油脂香氣明顯,肥瘦比例均勻!

✨ SUNTORY 生啤+餃子
午市套餐優惠價$90、有啤酒同時又有餃子🥟
每隻餃子size 都好平均
餡料豐富,外皮香脆,一咬落去,豬肉既肉汁己經噴射岀黎🫶🏻
再配番杯生啤,果然係午餐最佳享受😋

✨ 章魚燒
看著一顆顆飽滿圓滾的章魚燒
入口後先是帶點酥脆的外皮
裡頭包的章魚Q彈有嚼勁🧆

每月都有限定優惠!
麻煩到時係門口睇一睇 Poster!