黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2023-04-08 41 瀏覽
今日一行二人去到棉登徑搵好西食,見到有間門面好日本地道既餐廳,決定試一試。一入到去裝修好似日本居酒屋,好有日本風味!見到招牌有甲羅燒,叫左個辣辣地既赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒。中間有粒鵪鶉蛋,會撈埋啲蟹膏明太子一齊燒,好香,蟹膏味勁濃郁,食落辣辣地勁惹味!👍🏻👍🏻😋😋海膽燒凡立貝好足料,凡立貝有好大粒肉同春,店員好好,一邊燒會幫你剪到細細份方便食!👍🏻食落好新鮮,襯熱食就一流!👍🏻壽司方面,就叫左個黑門三文魚加州反卷。卷物上面有好大粒魚子,入面有牛油果,蟹柳同玉子燒,食落好清新!👍🏻時令海鮮茶碗蒸都勁足料,一上枱就好大粒鮑魚係上面,入面就有蜆,魚子醬,非常之矜貴!😋蛋亦蒸得好滑溜😋時令魚子醬脆脆包勁香口,因為用左吞拿魚蓉做底,再鋪上生蝦,上面鋪左勁多魚子醬同魚子!又矜貴,又好食!魚子醬將成個生蝦同吞拿魚既鮮味再次提升左!😋😋😋再叫左個鐵板燒海鮮雜菌,用左好多鮑魚,海老同魷魚同菇一齊炒,好香好惹味!中意食重口味一啲既我就覺得送野像一流!野飲方面都好岩配食物,巨峰生啤好特別,甜甜地,酒泡都紫紫地色,打卡岩晒!柚子檸檬梳打都好解渴, 底層勁多柚子粒粒!👍🏻👍🏻

一入到去裝修好似日本居酒屋,好有日本風味!

• 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒
2023-04-08 44 瀏覽
話說情人節2/14 去慶祝7:00 好多食物都冇 食得飽的已經俾人叫曬落左單 等左40分鐘先有第一碟串燒等左1個鐘 仲要吹佢先記得 原本想再叫野食 但驚唔知洗唔洗再等 1個鐘所以冇叫到環境差 4人枱座2對情侶 最慘係做唔到 又接咁多客仲要我地俾訂 冇得走 仲要食唔飽 最後返左屋企附近食麥當勞 所以千萬唔好去
話說情人節2/14 去慶祝

仲要食唔飽

最後返左屋企附近食麥當勞
所以千萬唔好去
2023-04-06 53 瀏覽
平日夜晚尖沙咀既人唔算好大,係呢間日本野既門人都有人排隊 門口已經有餐牌可以睇,款式都多,就算要排隊都想一試一入到去就好有係日本既感覺,張貼既餐牌都用左yen既價錢去寫黑門令蟹味噌甲羅燒甲羅燒煮得好香,裡面嘅蟹肉好鮮美,再加上香濃嘅蟹味噌,配埋梳打餅,味道份外夾!海膽燒帆立貝帆立貝煮得啱啱啱,肉質好鮮美,燒完都唔會好乾身,再加上鮮甜嘅海膽,味道好出色!脆燒白穴子串魚肉好香脆,外脆內嫩,加上醬汁,味道更加突出!白穴子鮮甜好味,串燒份量啱啱好刺身六盛(三文魚、油甘魚、帆立貝、赤身、真鯛、海膽)每樣刺身都好厚切,新鮮度高,油甘魚肉質豐腴而多汁,有淡淡的脂香味道,口感鮮美。真鯛係比較少見既淡水魚類,肉質緊實赤身新鮮、口感鲜美、有淡淡的甜味。黑門三文魚加州反卷擺盤好整齊!三文魚新鮮嫩滑,三文魚籽裹滿外層,內面又有牛油果,三從口感
愛琴海藍檸檬汁、梳打加小量vodka,酒味唔算好濃,唔飲酒既都岩飲,酸酸甜甜甘海底之心白桃汁、梳打加小量vodka,白桃汁味道好出,甜度重小小兩杯既顏色層次都有三層,由淺至深,調得好靚
平日夜晚尖沙咀既人唔算好大,係呢間日本野既門人都有人排隊
 門口已經有餐牌可以睇,款式都多,就算要排隊都想一試
黑門令蟹味噌甲羅燒
海膽燒帆立貝

脆燒白穴子串

刺身六盛(三文魚、油甘魚、帆立貝、赤身、真鯛、海膽)
赤身新鮮、口感鲜美、有淡淡的甜味。
黑門三文魚加州反卷

愛琴海

海底之心

白桃汁、梳打加小量vodka,白桃汁味道好出,甜度重小小

兩杯既顏色層次都有三層,由淺至深,調得好靚
2023-03-17
2023-04-05 30 瀏覽
Staff安排左我地坐梳化卡位🛋️呢間日式餐廳真係好高質 店內店外都好日本feel亦都有好多客人坐係出面等候 因為冇book枱真係好多客人嚟食👍🏻👍🏻👍🏻入面天花掛左好多貝殼🐚做吊飾好多唔同嘅食物種類選擇😋店入面嘅吊飾係用左好多貝殼🐚去整 好特別金目鯛刺身(3切)評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好厚身 好新鮮 又肥美又甜🤤又新鮮又好味 食落係入口即化嘅金目鯛黑門令蟹味噌甲羅燒🦀評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有好多蟹肉 蟹膏 蟹籽😍蟹膏味鮮甜濃郁 配埋梳打餅食就唔會滯黑門令鰻魚漢堡🍔評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻面頭有一舊好厚身嘅鰻魚 中間有舊厚玉子下面有小小飯 最底個層仲有塊紫菜夾埋一齊食真係好脆香 鰻魚好肥美🤤海膽蟹味噌甲羅燒🦀評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻除左有好多蟹肉 蟹膏 蟹籽 仲有一大羹海膽撈埋一齊燒嚟食 令人口感好滿足完全冇抗拒嘅理由🤤黑松露白汁燒帆立貝評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級好食嘅黑松露白汁 估唔到咁夾帆立貝好爽口好肥美好鮮甜 好食到飲曬啲汁😂牛油燒帆立貝評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻帆立貝肥美又厚身 好鮮甜好爽口淡淡嘅蒜香牛油 配埋啲炸蒜粒食真係超正😋黑門三文魚加州反卷🍣評分:👍🏻👍🏻👍
Staff安排左我地坐梳化卡位🛋️
呢間日式餐廳真係好高質 店內店外都好日本feel
亦都有好多客人坐係出面等候 因為冇book枱
真係好多客人嚟食👍🏻👍🏻👍🏻
入面天花掛左好多貝殼🐚做吊飾
好多唔同嘅食物種類選擇😋

店入面嘅吊飾係用左好多貝殼🐚去整 好特別

金目鯛刺身(3切)
好厚身 好新鮮 又肥美又甜🤤

三文魚冇雪味 冇根 食落好滑
有青瓜係入面嘅反卷看似平平無奇
但係食落層次好豐富 面頭仲有幾粒魚籽

飲品就都係一杯特飲 檸檬柚子梳打好飲👍🏻
黑門令蟹味噌甲羅燒 $72果然係signature food!!!!!又啱打卡而且超好食!一上菜就好吸睛,好colourful!!燒完之後好鮮味,食到一絲絲蟹肉同一粒粒脆卜卜嘅蟹籽,有多重口感😚極上大漁貝燒 $98性價比高!有蠔,帆立貝,蝦,海膽,三文魚籽,放哂係一個貝殼上面燒,再加上師傅秘制海鮮汁😍煮完之後個汁係一定要飲哂佢,超鮮甜!!!!!而且好特別,第一次見到里啲刺身熟咗之後嘅樣🤣🤣🤣黑門令鰻魚漢堡 $176上下各一厚切鰻魚+甜蛋+鰻魚汁壽司飯=一個有口感又有特色嘅漢堡🤭好有創意!最難得係鰻魚又大塊又彈牙🤘🏻黑門三文魚加州反卷 $126見到佢地有推薦,所以好期待呀!!用料十足,入面唔只有青瓜甜蛋,仲有一大塊牛油果😚好豐富!!!三文魚同三文魚籽增加咗個鮮味,好食!生蠔(2隻) $156開頭唔見佢有檸檬,或者茄汁都覺得好似怪怪地🤣但係原來重點係佢頂頭有啲青檸味類似啫喱質地嘅野,令隻生蠔一啲都唔腥🤤好正黑門令帆立貝併魚籽醬 $196超大粒帆立貝😍😍除咗魚子醬仲有海膽同三文魚子㗎,勁高級👍🏼一啖咬落去,個鮮味爆哂出嚟!!!!!

黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

• 黑門三文魚加州反卷
  • 海底之心
  • 極上大漁貝燒
2023-04-01 29 瀏覽
老公鍾意食日本嘢,今日得閒,佢放假,同我一齊出去尖沙咀,尖沙咀棉登徑裏面一間專食日本美食的小店。係網上好出名嘅小店。餐廳裝修好有日本feel ,有如去到日本旅遊,真係好開心。我哋叫咗一個火炙三文魚壽司,三文魚好新鮮,好大塊,好有口感。赤鬼海老天反卷,海老好脆,用壽司飯卷起,加上大粒嘅魚子和蝦子,食落好有口感,好特別,好味好享受。刺身六盛,六種不同嘅刺身,刺身非常新鮮,海膽味道鮮甜,帶子大大粒,吞拿魚好美味,真係好滿足,好滿足。海膽蟹味噌甲羅燒,海膽、蟹肉加一隻鵪鶉蛋一起燒,燒熟味道好香、好甜。塗在餅乾上,真係頂級,味道好夾。極尚大魚貝燒,全部都係海鮮BBQ燒,有蝦、帶子、海膽、魚仔等。帶子超大粒,所有海鮮都好新鮮,味道非常鮮甜,真係正!今日真係好滿足,雖然呢間係一間小店,但係佢的質素比某啲有名氣嘅大店還高,值得推介,我會再來,下次見。

餐廳裝修好有日本feel ,有如去到日本旅遊,真係好開心。

刺身六盛,六種不同嘅刺身刺身非常新鮮,海膽味道鮮甜,帶子大大粒,吞拿魚好美味,真係好滿足,好滿足。

2023-03-29 38 瀏覽
玫瑰梅酒(杯)一飲就感受到淡淡嘅玫瑰香味,混合埋微酸嘅梅味,口感清新,好易入口。🍹海底之心望落成杯都係藍色 好似海洋咁 唔怪得叫海底之心 好夢幻🌊黑門帆立貝 伴魚籽醬魚籽醬嘅味道好突出,加上啲新鮮嘅帆立貝,咬落鮮甜又爽口!🍴黑門稻庭烏冬麵條有嚼勁,唔會太軟爛,上面有鮮美嘅海膽同三文魚子,撈匀之後係天堂級享受🍜燒酒盜海苔帆立貝 帆立貝入口即化,帶有微微焦香嘅味道😝蟹味噌甲羅燒味道好濃郁,蟹肉、蟹膏、香蔥、魚子撈埋燒香後好正,配埋餅乾食好夾🦀龍蝦湯海鮮鍋湯底好鮮甜,蝦肉質鮮美,仲有冬菇、八爪魚、金菇等配菜,好豐富啊!🦞脆燒自穴子串燒得香噴噴,肉質肥美🐟三文魚刺身 甘蝦刺身三文魚好厚切,咬落充滿油香,好新鮮,蝦肉質結實🦐
玫瑰梅酒(杯)
海底之心
望落成杯都係藍色 好似海洋咁 唔怪得叫海底之心 好夢幻🌊
黑門帆立貝 伴魚籽醬
魚籽醬嘅味道好突出,加上啲新鮮嘅帆立貝,咬落鮮甜又爽口!🍴
黑門稻庭烏冬
燒酒盜海苔帆立貝
帆立貝入口即化,帶有微微焦香嘅味道😝
蟹味噌甲羅燒
龍蝦湯海鮮鍋
脆燒自穴子串
燒得香噴噴,肉質肥美🐟
三文魚刺身 甘蝦刺身
三文魚好厚切,咬落充滿油香,好新鮮,蝦肉質結實🦐
🌼 蔥吞拿魚腩卷 108因為佢係第一份上既菜,當前菜食都幾適合🈴️ 吞拿魚蓉份量好多,除左卷物包住既,仲有更多係上面😚🌼 黑門令蟹味噌甲羅燒 72令人印象難忘既甲羅燒,味道濃郁而且口感豐富 ❤️ 蟹肉,蟹膏,蟹子同蛋係燒爐上面加熱混合🫡 燒緊既時候已經有濃郁既香味,食落口每分每秒都有濃濃既蟹膏味 🦀 咬落去仲會咬到蟹子清脆既口感。係黎到黑門必試之選✔️🌼 黑松露白汁燒帆立貝 98職員首先放成隻帆立貝係燒爐上面,慢慢將帆立貝肉剪成粒狀。黑松露汁係殼上面慢慢溶化,同帆立貝同其他配料相互混合 。香味就開始漫延開黎,已經流晒口水 🤤係望住職員燒佢都係一種享受 😆帆立貝同黑松露都非常香,食落味道平衡得唔錯,唔會互相搶左味道。🌼 赤鬼海老天反卷 168千島醬滿滿,包住蝦天婦羅既反卷今次係外軟內脆,口感非常好😌🌼 梭子魚刺身 398味道好清新 🤎有dd似秋刀魚刺身,不過再厚身d 🤏黎到水產,相比平時都可以食到既魚,係值得一試呢類型既刺身✌️🌼 愛琴海 78甜甜地,幾好味,而且真係一d酒意都無,唔需要擔心飲多左唔知 😆🌼 赤子草莓🍓 68完全無酒精都可以,赤子草莓都係一個好選擇🌈服務 ⭐️ 店員用心幫我地燒sc
🌼 蔥吞拿魚腩卷 108

🌼 黑門令蟹味噌甲羅燒 72

🌼 黑松露白汁燒帆立貝 98

職員首先放成隻帆立貝係燒爐上面,
慢慢將帆立貝肉剪成粒狀。
黑松露汁係殼上面慢慢溶化,
同帆立貝同其他配料相互混合 。
香味就開始漫延開黎,已經流晒口水 🤤
係望住職員燒佢都係一種享受 😆

🌼 赤鬼海老天反卷 168

千島醬滿滿,包住蝦天婦羅既反卷
今次係外軟內脆,口感非常好😌

🌼 梭子魚刺身 398

味道好清新 🤎
有dd似秋刀魚刺身,不過再厚身d 🤏
黎到水產,相比平時都可以食到既魚,
係值得一試呢類型既刺身✌️

🌼 愛琴海 78

🌼 赤子草莓🍓 68

完全無酒精都可以,赤子草莓都係一個好選擇

🌈服務

⭐️ 店員用心幫我地燒scallop同處理個黑門令蟹味噌甲羅燒 ❤️
2023-03-27 55 瀏覽
💖 黑門水產すいさん (尖沙咀)✨尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日行過尖沙咀見到勁多人喺呢間舖頭門口排隊,我都唔執輸排埋一份😂上網睇先發現原來好多人介紹呢間餐廳😏估唔到我哋今日冇book位都有位坐,真係上天眷顧-梭子魚刺身🐟 $398初頭我哋叫嘅時候以為只係普通嘅刺身,點不知上到枱發現有魚皮,經店員介紹先知道原來梭子魚刺身經過輕烤🔥所以味道同埋口感都平時食開嘅刺身有所唔同。-黑門令蟹味噌甲羅燒🦀 $72一定一定要食佢哋嘅甲羅燒!當中有蟹膏、蟹肉、蟹籽😍同埋鵪鶉蛋。職員將佢哋撈勻之後就會拎去燒,燒起上嚟已經聞到陣陣蟹香😋,入口更是無得彈-赤鬼海老天反卷🍣 $168冇辣不歡嘅我哋梗係要叫辣飯卷啦,入邊有炸蝦做餡!仲係超級脆🤤,外層有蟹籽同三文魚籽包住,辣辣地,好開胃。-牛油燒帆立貝🧈 $72鍾意食飯啦背嘅朋友一定要點,我男朋友食到舔舔脷😏,牛油汁燒到帆立貝好香,火候控制得好好,我哋食落口嘅時候仲係好彈牙。-黑門鰻魚玉子燒🍳 $98玉子燒好啊,好重蛋香,當中仲有少少蛋汁🤩,鰻魚配埋鰻魚汁夾喺玉子當中鹹鹹香香,好好味呢🫶🏻-海底之心🌊 $68一杯飲品真

💖 黑門水產すいさん (尖沙咀)
✨尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

-梭子魚刺身🐟 $398

-黑門令蟹味噌甲羅燒🦀 $72

-赤鬼海老天反卷🍣 $168

-牛油燒帆立貝🧈 $72

-黑門鰻魚玉子燒🍳 $98

-海底之心🌊 $68
一杯飲品真係好靚,好有海洋嘅感覺😎,飲落去酸酸地好開胃。

-赤子草莓🍓 $68
我自己就揀咗呢一杯有士多啤梨嘅七喜,好鍾意呢個配搭。

2023-03-24
15 分鐘 (堂食)
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
今日好有興致想食海產,就去左位於尖沙咀嘅黑門水產居酒屋🏮餐廳環境好有日本居酒屋嘅感覺,而且仲播緊一啲流行音樂,更加有氣氛😆🍣刺身6盛 (油甘魚、吞拿魚、三文魚、帆立貝、海膽、真鯛)$438首先擺盤已經覺得好吸引,海膽食落真係嘩咗一聲!好鮮甜又新鮮🤤油甘魚同吞拿魚油脂分布好均勻,連唔鍾意食油甘魚嘅朋友都讚不絕口😍鯛魚帆,立貝入口都好鮮甜!整體刺身嘅新鮮程度相當高,必叫!🥰🍣黑門令蟹味噌甲羅燒 $72喺蟹蓋上面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋,之後會有專業嘅侍應幫你燒,一路燒真係一路聞到啲香味🤤將啲蟹膏放埋喺威化餅到食,令到蟹肉嘅味道更加突出,口感亦都更加豐富😘得兩塊餅真係唔夠喉啊😆難怪見到每一台都嗌,一定要試吓🫡🍣極上大漁貝燒 $98賣相已經見到超豐富😍有好大粒嘅元貝、鮮蠔、鮮蝦、三文魚籽、海膽、蔥花。餐廳職員會親自幫你燒👍🏻睇住食物一邊烹調一邊散發着香味,令人食慾大增😋味道係超鮮甜!食得出海鮮嘅新鮮同高質素🤘🏻元貝大隻得嚟多汁鮮甜 ,回味程度好高🙌🏻🍣黑門三文魚加州飯卷 $128三文魚油脂分布幾好,入口好肥美,而且份量相當多❤️同埋壽司飯軟硬適中,不知不覺都食晒🤣兩個人完全好夠食🍣脆燒白穴指串

🍣黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

🍣極上大漁貝燒 $98

🍣黑門三文魚加州飯卷 $128

🍣脆燒白穴指串 $98
呢個串燒又係超高質🤣外邊魚皮燒得好脆但肉質好嫩,咬落仲有啲魚油香,一定要趁熱食🥹👍🏻

🍣海底之心 $68 & 赤子草莓🍓 $68
赤子草莓主要用草莓汁同雪碧,再加少少酒,味道酸酸甜甜好開胃🍓
海底之心用咗桃汁同vodka調製而成,味道銖清爽!好適合配日本料理😋👍🏻

整體食物質素真係好高質,感受得到食物嘅新鮮程度同埋服務態度都好好,難怪成日都爆場😆must encore

2023-03-25
5 分鐘 (堂食)
  • 脆燒白穴子串
  • 海底之心
  • 刺身六盛
這間餐廳是遊客必到的在門外已經聽到說着不同語言的外籍人士看來這間店舖真的很出名〰︎✍🏻💭真心不騙的食評✎海底之心$68✎赤子草莓$68推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡✎ 赤鬼海老天反卷$168海老的鮮味和天婦羅的酥脆口感完美結合 讓人回味無窮飯卷入了明太子醬汁 增加辛辣味推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡✎牛油燒帆立貝 $72口感鮮嫩 帆立貝的肉質鮮美 加上牛油燒的香氣 讓人食指大動推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡✎黑門鰻魚玉子燒 $98口感綿密鰻魚和玉子的味道完美融合是一道非常經典的日本料理推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡✎梭子魚刺身 $398刺身新鮮爽口 梭子魚的肉質鮮美口感軟嫩 沾上醬汁更是美味無比推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡✎黑門令蟹味噌甲羅燒 $72味道濃郁蟹味噌的香氣和甲羅燒的口感相得益彰 非常適合喜愛海鮮的人士推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

這間餐廳是遊客必到的

蟹味噌的香氣和甲羅燒的口感
相得益彰 非常適合喜愛海鮮的人士
2023-03-22
2023-03-25 127 瀏覽
通咗關之後,真係周圍都勁多人襯平日放假🏖,所以早啲出去覓食避免太多人呢間好多朋友都推介我試話會好似去咗日本咁果然!入到去好似係日本開24小時個間海產店呢個甲羅燒必試因為呢度係有店員幫你燒㗎唔洗驚自己燒得過熟或者太生勁多蟹膏塊餅又夠脆另外仲嗌咗呢個帶子都好新鮮都係有店員幫手燒勁大個~店員仲會幫手剪開如果你鍾意食生蠔🦪一定要試呢個!真係有我手咁大隻好鮮甜同朋友一人一隻呢個魚子醬脆脆包口感一流入面有魚子醬、海膽、三文魚子、蟹籽、蟹肉刀背每隻都勁大隻爽口、無沙連羅白好入味好足料打卡勁靚每樣野食賣相都好靚加分好飽
通咗關之後,真係周圍都勁多人

襯平日放假🏖,所以早啲出去覓食

避免太多人

好鮮甜

同朋友一人一隻

呢個魚子醬脆脆包

口感一流

入面有魚子醬、海膽、三文魚子、蟹籽、蟹肉

辣酒煮刀背

岩手縣赤崎生蠔
辣酒煮刀背
北海道海鮮丼
2023-03-24 43 瀏覽
👸🏻又係另一間Bookmark左好耐好想食嘅餐廳推介😍😍呢間居酒屋🏮氣氛超好!人氣滿滿!入面嘅日本風🇯🇵裝飾都超用心~令人好似置身係當地咁!🍴黑門令蟹味噌甲羅燒🦀呢個係餐廳嘅人氣NO.1!打卡影相必備!🤣餐廳好貼心咁會幫你燒埋🔥食落蟹膏鮮味十足 配埋梳打餅一齊食唔會太鹹👍🏻🍴黑門三文魚加州反卷呢個顧名思義就係加州反卷上面加埋三文魚🍣!材料新鮮~簡簡單單都好好食!用料十足好飽肚~🍴刺身6盛🤩🤩🤩超超超新鮮嘅刺身!每一款都係笑住咁食🥹大滿足啊~🍴極上大漁貝燒入面有🦐蝦、三文魚籽同埋超飽滿嘅生蠔🦪~一咬落口會噴汁!連埋佢個汁好惹味🥰推介!🍴黑松露白汁燒帆立貝呢個帆立貝又係好大隻!黑松露意粉味道都唔錯🍹柚子檸檬梳打呢個飲落就係柚子蜜梳打加檸檬🍋~一定唔會伏嘅組合!🍹海底之心💙呢杯個名好特別~🫶🏻顏色都係好貼題嘅藍色!飲落好Fresh~主要係桃🍑味比較突出!最後就係發現都幾多人揀呢度慶生!店員會熄燈播放生日歌~都幾有Feel🥳大家都可以考慮下黎呢度慶祝啊!📍黑門水產すいさん @尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

🍴黑門令蟹味噌甲羅燒🦀

🍴黑門三文魚加州反卷

🍴刺身6盛
🤩🤩🤩超超超新鮮嘅刺身!每一款都係笑住咁食🥹大滿足啊~

🍴極上大漁貝燒

🍴黑松露白汁燒帆立貝
呢個帆立貝又係好大隻!黑松露意粉味道都唔錯

🍹柚子檸檬梳打
呢個飲落就係柚子蜜梳打加檸檬🍋~一定唔會伏嘅組合!

🍹海底之心💙

📍黑門水產すいさん @尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
2023-03-20 60 瀏覽
黑門水產_尖沙咀一間極高質嘅日本居酒屋環境佈置入到去都好有日本嘅感覺🇯🇵🇯🇵有好多唔同嘅菜式,所有食材都好新鮮❣️首先,黎杯海底之心,清新的調酒,由桃汁和vodka調製而成,甜酸味加上藍色海洋既襯托下,清新怡人。赤子草莓,這款調酒的口感較甜。它由草莓汁和雪碧調製而成,味道非常清爽。一紅一藍好治癒‼️刺身6盛,日本料理最重要就係睇佢嘅刺身夠唔夠新鮮‼️有三文魚、吞拿魚、鯛魚、海膽每樣都好新鮮‼️每一口都是鮮香可口,非常值得一試。三文魚刺身,肉質紅潤,露出微微的油花,口感豐富。吞拿魚刺身則是呈現深紅色,富有肉質韌性,帶有淡淡的海味,非常開胃。鯛魚刺身則是肉質白嫩,帶有淡淡的甜味,口感清新。海膽刺身,它呈現深橙色,外觀粘稠,口味濃郁,入口即溶,令人回味無窮。黑門令蟹味噌甲羅燒,蟹肉、蟹膏、蛋黃,味道好濃郁,口感豐富🤤🤤🤤值得一試‼️‼️💯沾上威化餅一齊食‼️‼️‼️黑松露白汁燒帆立貝超濃郁嘅黑松露味道🤤🤤一路燒一路流晒口水,帆立貝嘅size都唔細💯‼️黑門三文魚加州反卷,這是一種將三文魚肉和其他食材卷在海苔裡製成的壽司卷,味道非常清新,非常適合夏天的時候品嚐。野菜天婦羅,有番薯、矮瓜、枝豆、南瓜,口感酥脆‼️整體
黑門水產_尖沙咀一間極高質嘅日本居酒屋
環境佈置入到去都好有日本嘅感覺🇯🇵🇯🇵
有好多唔同嘅菜式,所有食材都好新鮮❣️

一紅一藍好治癒‼️

三文魚刺身,肉質紅潤,露出微微的油花,口感豐富。
鯛魚刺身則是肉質白嫩,帶有淡淡的甜味,口感清新。

黑門令蟹味噌甲羅燒,

黑松露白汁燒帆立貝

野菜天婦羅,有番薯、矮瓜、枝豆、南瓜,口感酥脆‼️

整體環境💯💯,有日本當地感覺。值得去試試。
2023-03-20 38 瀏覽
星期五晚收工要去食好西 係尖沙咀棉登徑個邊有間好出色日本野 個晚就食左 真係世一門口已經有feel 仲要入邊裝飾好用心 似晒日本同埋完全唔似普通日式餐廳 仲要睇到有個新鮮海鮮既水箱 唔怪之得佢既海鮮咁出色!我地兩人叫左唔係好多野 呢個海膽蟹味甲羅燒一定要食配埋餅比你一路食 佢係你旁邊用個爐即燒 睇住佢幫你安排 成件事燒完個味撈好晒 海鮮個種濃烈味道出晒黎 刺身試左金目鯛同平目魚金目鯛3切真係唔係講笑 個種刺身魚味勁濃 同埋肉感都好強 有種啖啖肉感覺 仲要燒左一邊魚皮 有種火炙口感平目魚係薄切 佢有個酸酸地柚子汁配 可以唔點豉油 因為酸汁會帶出魚本身味道 但豉油就蓋過左呢個海苔酒盗燒帆立貝 我同你講真係大癲 佢係令到海苔味道燒成汁醬 係勁濃 好似下圖咁 令到帆立貝再加左菇 係好好食!! 重點係連汁醬都食晒 如果可以配個飯團就仲出色 最後一定唔小得壽司 赤鬼海老天反卷鋪滿左蟹籽 三文魚籽 同埋小辣沙律醬 圖你都睇到真係唔誇張 個口感係100分每件反卷都好好 唔會分散左 同埋蝦係炸到啱啱好所以要一啖食晒🥹飲品就係赤子草莓同柚子檸檬梳打 兩杯都係以酸做底 加左梳打水比女仔飲就最愛 赤子草莓賣相

我地兩人叫左唔係好多野
呢個海膽蟹味甲羅燒一定要食

刺身試左金目鯛同平目魚

最後一定唔小得壽司 赤鬼海老天反卷

飲品就係赤子草莓同柚子檸檬梳打
兩杯都係以酸做底 加左梳打水比女仔飲就最愛 赤子草莓賣相都好好 同埋飲落唔會太甜