2023-07-28 28 瀏覽
朋友生日, 話想食得特別啲, 高級啲, 咁就同佢去尖沙咀黑樺牛吃火鍋, 其實呢間係同事介紹嘅, 話除咗有和牛任食外, 其他火鍋配料都唔錯好新鮮. 初時以為會好貴, 但又唔係喎, 而且仲有個海鮮拼盤, 有蝦, 蠔, 份量都唔少,但最有印象嘅就係佢個湯底, 喺一朵玫瑰花. 其實係將啲湯雪凍成冰, 咁放响個鍋望住佢慢慢溶, 都幾有趣.另外佢有個精選層架, 將啲較有特色嘅食材放响一個金色架, 又將啲牛肉片捲成花狀, 啱哂打卡之餘仲令人食得好開心。整體嚟講, 黑樺牛啲火鍋配料新鮮, 高質之餘, 性價比都高, 唔錯!

• 鬼馬油炸鬼
  • 肩胛梅花
  • 沙冰
  • 日本黑樺牛火鍋放題
朋友喺尖沙咀返工,今日特登約咗佢嚟食呢間出晒名靚牛肉嘅黑樺牛A5和牛放題食晏晝!全部都係日本 A5 熊本黑樺和牛!店舖有好多自製嘅冷泡茶飲品同汽水都係任飲,另外自助區除咗醬油配料重有自製沙冰同多款雪糕雪條,而家打邊爐只需每位加108蚊重有埋牡蠣同北海道大元貝就任食🤭湯底方面,佢哋有七款唔同嘅湯底可以選擇,忍唔住點做呢款每日限量嘅北海道豆乳玫瑰芝士湯底 ,真係成朵玫瑰花咁賣相超級靚,不過一水滾就會即刻溶哂,味道非常香甜濃郁,湯滾嘅時候乳狀嘅質地會比較杰身,鐘意食豆乳香嘅必點💕北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (二人入座送)店員一上桌就會計時蒸焗 10 分鐘,仲會即時幫你剝埋生蠔,因為食材夠新鮮,只係簡單調味,入口已經非常鮮美,鍾意嘅朋友記得加錢點埋任食生蠔🫶🏻黑樺牧場精選層架(入座時送)用三層雀籠架擺滿食物,包括有日本和牛、梅花豚肉、蝦滑同墨魚滑,所有食材都好新鮮賣相都好靚!冬瓜海鮮燉湯,燉湯非常鮮甜入味,而且真係好足料,入面有隻大鮮蝦燉冬瓜湯,清甜消暑又去濕🤭 牛肉類以主打日本熊本任食 A5 和牛完美hold 場!基本上可以食到和牛每一個精選部位,我同朋友點咗幾款品嘗,必試和牛特上霜降小排、肩

北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (二人入座送)

黑樺牧場精選層架(入座時送)

牛肉類以主打日本熊本任食 A5 和牛完美hold 場!基本上可以食到和牛每一個精選部位,我同朋友點咗幾款品嘗,必試和牛特上霜降小排、肩胛梅花,而豚肉方面都非常特別,佢哋嘅醉玫瑰梅花肉,煮完出嚟真係每一啖都有玫瑰香味,新鮮柔軟質感,夾埋咁創新嘅口味,我都係第一次食!

其他蔬菜及火鍋配料唔少得,佢哋仲有提供多款熟食小食,涼伴小吃好似麻辣魚皮皮蛋、柚子炸雞翼、盞鬼油炸鬼等等,真係好惹味,分分鐘食配料都食飽😂
2023-07-24
2023-07-28 15 瀏覽
餐廳的卡位很寬敞好坐我們點了和牛和海鮮放題套餐,可一嘗8種不同部位的牛肉以及海鮮⭐野生竹笙松茸菌鍋湯底有幾款選擇,除了牛奶鍋,還有幾款菌菇鍋,我們這次選擇了野生竹笙松茸菌鍋,湯底清甜鮮美,十分適合涮牛肉⭐冬瓜豆腐海鮮湯+焗生蠔+大蝦只要點了海鮮放題,每檯會上一份。蠔肉飽滿鮮甜充滿海水味,蝦肉質緊實彈牙🤗冬瓜海鮮湯加入了螺肉八爪魚昆布燉煮,十分鮮美⭐麻辣涼拌牛肉+牛舌粒魚皮+皮蛋火鍋前店員會附上涼拌小菜,想不到在日式火鍋店的麻辣涼拌汁料如此好吃,我和朋友都讚不絕口,尤其是魚皮,厚實爽彈,必試!⭐墨魚滑油炸鬼都是必試!新鮮炸出來的香酥油條和墨魚滑,沒道理不好吃⭐三層架和八款和牛其實前菜試了那麼多已經很滿足😂但原來現在才開始😂😂😂任食套餐會附送三層架,內容包括牛肉,豬五花肉和兩款滑,適合📸打卡👍🏻吃完後終於到了重頭戲,這次幫大家吃全了八款牛肉,包括霜降牛小排,牛前胸,牛板腱等等,我最推薦大家的就是⭐霜降牛小排和肩胛梅花,雪花分佈均勻,夠嫩,建議大家如果胃口不大,主攻這兩樣就沒錯!其實除了以上提到的,還有好多小食,前菜,丸子,火鍋配料等等都沒有試到,但既然來到主打牛肉的火鍋店,還是把肚子留給牛
餐廳的卡位很寬敞好坐

⭐野生竹笙松茸菌鍋

⭐冬瓜豆腐海鮮湯+焗生蠔+大蝦

⭐麻辣涼拌牛肉+牛舌粒魚皮+皮蛋

⭐墨魚滑油炸鬼
都是必試!新鮮炸出來的香酥油條和墨魚滑,沒道理不好吃

⭐三層架和八款和牛

其實除了以上提到的,還有好多小食,前菜,丸子,火鍋配料等等都沒有試到,但既然來到主打牛肉的火鍋店,還是把肚子留給牛肉吧😄
店裡還有冷泡茶,汽水,兩款沙冰提供;吃完火鍋外,還有幾款雪糕可供選擇,我不會說我還吃了兩根榴蓮雪糕

上次同媽媽嚟,朋友知道又叫我帶佢嚟試下A5和牛火鍋任食放題!我同朋友仔講要試下呢度自家制沙冰,好特別有荔枝同草莓乳酸口味。呢度仲有啲好香嘅茶例如:白桃烏龍、茉莉薰花茶、梨山烏龍、四季青春茶,有室溫同埋唔凍俾大家選擇。先上黑華牧場精選層架,三層分別有和牛、豬五花、手打黑松露蝦滑,蟹籽蝦滑。🌟緊接係原盤直上北海道牡蠣同埋大蝦,鐵板焗20分鐘食得,啲蠔用酒焗非常濃郁酒香,超級肥美,肉質鮮甜。(靜雞雞話你知,兩日前whatsapp訂位先有得送呀)🌟我叫左個壽喜燒湯底,和牛壽喜燒一定係最正。呢度嘅A5和牛品種有好多款,我推薦先食特上霜降牛小排、肩胛梅花,因為牛脂分佈均,肉質嫩滑,每一片都有充滿牛味。再嚟食玉子後腰肉、牛前胸、干本筋、牛頸脊、和尚頭則油脂較少,啱健康人士。呢度仲有其他配料,餃子、響鈴、蔬菜、午餐肉、貢丸。不過嚟呢度梗係食和牛啦!呢度嘅甜品係雪糕大福,落重本呀!我一次食三粒。好多人食,記得訂位呀!
上次同媽媽嚟,朋友知道又叫我帶佢嚟試下A5和牛火鍋任食放題
我叫左個壽喜燒湯底,和牛壽喜燒一定係最正。
呢度嘅甜品係雪糕大福,落重本呀!我一次食三粒。
好多人食,記得訂位呀!
第一次打食評,食到太嬲,唔想其他人中伏。1. 食物質素唔值牛的選擇十分多,但好吃的只有一款—霜降小排。小食選擇也有不少,但沒有一樣是覺得好吃的。用餐最開頭會送一碟海鮮吃,但也是完全不好吃,啲蠔好鹹,啲蝦肉冇彈性。啲肉上嘅時候完全未解凍,要等一會先可以落鍋,4xx的價錢要等啲牛解凍?仲要加湯係加清水😓2. 裝修唔值4xx 價錢也不便宜,裝修卻比大部份同類連鎖店都要差。飯桌上有兩盞燈仔,其中一盞仲要唔着。吃的當天明明有卡位空位剩餘,但卻比左個好窄嘅自私座我哋😓3. 店員質素唔值當天同店員反映牛肉未解凍,店員只是笑笑口話不嬲都係咁樣,但其他客人吃得很開心。仲要當日只有一個店員幫手,舉手舉好耐,先有人睇到😓以上的種種已經令我哋完全唔會再光顧。食物質素不值4xx裝修不值4xx店員服務態度很差 不值4xx
第一次打食評,食到太嬲,唔想其他人中伏。

1. 食物質素唔值

2. 裝修唔值

3. 店員質素唔值

以上的種種已經令我哋完全唔會再光顧。
食物質素不值4xx
裝修不值4xx
店員服務態度很差 不值4xx
2023-07-23 38 瀏覽
上次同媽媽食黑樺牛,一直都想帶🐷來吃難得🐷放假,立即訂座少見餐廳有自助沙冰,呢度有三款:荔枝沙冰,楊枝甘露沙冰同士多啤梨沙冰,必試黑樺牧場和牛火鍋放題 $438:全用黑樺牧場的和牛,食到牛的不同部分,肥瘦分明,鮮甜嫩口配合花雕日本蘿摩雞藥膳鍋,以花雕酒作為湯底,並加入了日本蘿摩雞和藥膳,帶來獨特的口味任食$108 日本直送牡蠣及北海道大元貝:無限量享用日本直送的牡蠣品嚐到新鮮的海鮮美味。鬼馬油炸鬼:炸至金黃酥脆,搭配特殊的醬料帶來獨特的風味麻辣拼盤:包括各種麻辣口味的小吃,如麻辣牛𦟌、麻辣魚皮等,對愛吃辣的人來說是一個不可錯過的選擇。
上次同媽媽食黑樺牛,一直都想帶🐷來吃
難得🐷放假,立即訂座

鬼馬油炸鬼:炸至金黃酥脆,搭配特殊的醬料帶來獨特的風味

• 麻辣拼盤
  • 鬼馬油炸鬼
  • 特上霜降小排
🐃黑樺牛🐮黑樺牛牧場於日本已有75年歷史,一直致力自家培育A5級「黑樺牛」🐃每日新鮮由日本直送A5和牛到店,牛肉等級已經十分吸引。餐廳主打以一個價錢食盡8款A5熊本黑樺和牛與4款日本佐賀名水豚❣️一定要去試吓先🔸🔹黑樺牧場和牛火鍋放題✨🔸398/1位🔹✨鬼馬油炸鬼✨麻辣拼盤✨黑樺牧場(層架)✨海鮮✨北海道豆乳玫瑰芝士鍋✨冬瓜豆腐燉海鮮湯✨台灣鴨血 ✨A5熊本黑樺和牛牛前胸✨A5熊本黑樺和牛千本筋✨A5 熊本黑樺和牛和尚頭✨A5熊本黑樺和牛特上霜降小排✨椒鹽雞軟骨✨柚子炸雞翼每款牛肉都非常新鮮,而且肉味濃厚,入口即溶嘅感覺🐃頭盤的海鮮🦞生蠔大大隻夠晒肥美!仲有大蝦添🤩北海道豆乳玫瑰芝士鍋,擺盆亦都十分有心思,湯底夠晒濃郁嘅芝士味,倍加口感😜麻辣拼盤亦都非常開胃~值得一叫的是墨魚滑,非常足料又大件啊!
🐃黑樺牛🐮

黑樺牧場和牛火鍋放題
🔸398/1位🔹
✨鬼馬油炸鬼
✨麻辣拼盤
✨黑樺牧場(層架)
✨海鮮
✨A5 熊本黑樺和牛和尚頭
✨A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
✨椒鹽雞軟骨
✨柚子炸雞

值得一叫的是墨魚滑,非常足料又大件啊!

打邊爐🍲 真係個爐🔥最重要?但我就覺得自己個胃有冇位先最重要🤰🏻同牛魔王朋友食左依間🇯🇵日本過江龍火鍋🍲由日本直送✈️ • 自家牧場育肥既高質黑樺牛🐃你話個爐🔥 / 個胃🤰🏻有冇位先最重要?~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 熊本A5黑樺和牛放題 (成人$438/位 • 小童$288/位)首先要揀湯底(𝟕選𝟏) : 秘製酸辣魚湯🐟 • 花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐓 • (每日限量供應)北海道豆乳玫瑰芝士鍋🤍…而我就揀左🤎壽喜燒湯底配靚牛🤎湯鍋入面配料好足 : 多款蔬菜🥬 • 金菇 • 豆腐 • 日本葛粉 • 一朵牛肉玫瑰花🌹.坐低冇耐,就有得收入座禮物🎁▪️黑樺牧場精選層架 ▫️上層 : 𝟐款和牛🌹▫️中層 : 五花腩 🐷▫️底層 : 魚子🧡 • 黑松露🖤墨魚滑.▪️北海道牡蠣海鮮拼盤 (𝟐人同行)▫️北海道牡蠣海鮮拼盤(蠔🦪 • 蝦🦐) : 店員會先加酒🍾 • 點火🔥,先再加蓋蒸煮。時間夠就會幫我地開蠔,加左酒鮮味更出😝▫️麻辣拼盤 : 牛𦟌 • 皮蛋 • 魚皮🌶️ ▫️鬼馬油炸鬼 : 釀入彈牙蝦膠🦐,表面加左蟹籽點綴🦀.❤️‍🔥重點黎啦❤️‍🔥 任食🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃
打邊爐🍲 真係個爐🔥最重要?
但我就覺得自己個胃有冇位先最重要🤰🏻
同牛魔王朋友食左依間🇯🇵日本過江龍火鍋🍲
由日本直送✈️ • 自家牧場育肥既高質黑樺牛🐃
你話個爐🔥 / 個胃🤰🏻有冇位先最重要?

而我就揀左🤎壽喜燒湯底配靚牛🤎

坐低冇耐,就有得收入座禮物🎁
▪️黑樺牧場精選層架
▫️上層 : 𝟐款和牛🌹
▫️中層 : 五花腩 🐷
▫️底層 : 魚子🧡 • 黑松露🖤墨魚滑

▪️北海道牡蠣海鮮拼盤 (𝟐人同行)
▫️麻辣拼盤 : 牛𦟌 • 皮蛋 • 魚皮🌶️
▫️鬼馬油炸鬼 : 釀入彈牙蝦膠🦐,表面加左蟹籽點綴🦀

❤️‍🔥重點黎啦❤️‍🔥 任食🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃
只要你食得晒,就可以瘋狂出力嗌❣️出力食❣️
溫馨提示💕第𝟏 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝個胃夠位時一定要嗌多幾款,成棟上夠霸氣 • 夠睇頭,仲可排滿係枱打個卡📸
▪A5 熊本黑樺和牛牛頸脊
▪A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
▪A5熊本黑樺和牛牛前胸
▪A5熊本黑樺和牛千本筋
▪A5 熊本黑樺和牛和尚頭
▪A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
▪A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
質素都唔洗多講啦,️🇯🇵日本直送✈️ • 油花分佈均勻🥩 包你一定勁滿足👍🏻

🧆其他火鍋配料方面,一般打邊爐會有既都會有齊晒。
但餐廳係主打🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃,所以我地就冇特別嗌太多其他配料,出力主攻🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃

▪️野飲
罐裝汽水🥤 • 多種自家冷泡茶🫖 (白桃烏龍 • 梨山烏龍 • 茉莉花茶 • 蜂蜜雪梨冰紅茶……)
重點❣️超級適合夏天既沙冰🍧(椰香蜜瓜• 楊枝甘露)

▪️甜品
雪條 • 本地品牌雪糕波波🍨
💕當日大廚👨🏻‍🍳仲整左燉湯,店員問我地有冇興趣,有既俾我地一人一盅💕
▪冬瓜豆腐海鮮燉湯🍲
不論係海鮮 • 冬瓜 • 豆腐都超足料,每樣都唔止一件,飲落好鮮甜😚

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店主 • 店員都好𝐍𝐢𝐜𝐞🫰🏻
👉🏻即使客人行埋位都會見到,但都講解野飲 • 醬料(自助區) • 廁所🚾…既位置。
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單(火鍋配料🧆)
2023-07-17 58 瀏覽
😂看着网络的推荐过去的,肉的选择还算多,看起来好看吃起来一般~而且肉端过来肉还是冻住的😅😅😅等了好久才化了一点先可以夹的起来🥩下锅,人手也不是很多,送的生蚝也要我们自己徒手来开,非常失望
我真的是火鍋控😍超級喜歡吃火鍋🍲🫶🏻今次來到一間超期待想試很久的日本A5黑樺和牛放題餐廳!這麼期待當然是可以任吃A5和牛😳😳-🌟日本黑樺牛火鍋放題 $438/pp 這個套餐已經包括了任吃A5和牛及其他配料~如果想再豐富一點的可以每位另加$108任吃日本直送牡蠣及北海道大元貝~但其實2人同行已額外有入座禮物🎁如黑樺牧場精選層架及北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤!(個人建議這個套餐已經很豐富了,再加大概都吃不下吧🤭)-🎈海鮮拼盤一來到店員就先為我們蒸焗海鮮,大概等八至十分鐘就能吃了⌛😎在等待的同時️可以先喝著燉湯吃著小食,肚子真的沒有任何時間是騰空著的呢🤪拼盤裡有大蝦及牡蠣,牡蠣尚算新鮮!-🎈黑樺牧場精選層架賣相挺美!這個層架就是精選了餐廳最推介的食物!頂層放置了A5黑樺和牛,還砌成玫瑰花形狀,挺吸睛💁🏻‍♀️ 中層就是日本佐賀名水豚;至於底層就是自家製的蝦滑及墨魚滑!-🎈麻辣拼盤及鬼馬油炸鬼 這全都是餐廳附送的小食喔~真的未吃正餐已半肚飽了怎麼辦😂麻辣拼盤裡有皮蛋、牛腱、魚皮,挺喜歡餐廳秘製的麻辣汁,很入味😋至於鬼馬油炸鬼就是蝦多士來的,外脆而裡面的蝦肉亦很彈牙!-🎈湯底共有七款湯底可以選擇😚較特別

🌟日本黑樺牛火鍋放題 $438/pp

🎈海鮮拼盤

🎈黑樺牧場精選層架
黑樺牧場精選層架

🎈麻辣拼盤及鬼馬油炸鬼

🎈湯底
共有七款湯底可以選擇😚較特別的有黑樺秘製酸辣魚鍋及花雕日本薩摩雞藥膳鍋!還有每日限量供應的北海道豆乳玫瑰芝士鍋~而我們就選擇了與A5和牛最匹配的壽喜燒湯底🥰甜甜的味道很喜歡呢💕
🎈肉類
千本筋
特上霜降小排
玉子後腰肉
肩胛梅花

基本上很多款的A5熊本黑樺和牛都有叫到的!畢竟是今天的重頭戲🔥個人最愛最愛的是千本筋,就是位於牛腱心的中間部位。霜白色的油花比例及紋理分佈,吃起來牛味極濃郁,超軟嫩,油脂感滿滿!其次喜歡的是特上霜降小排,簡直入口即融,相對較重油香!至於玉子後腰肉都很不錯,每塊都沾滿蛋液,更滑溜更有口感!還有很多款的A5和牛,如上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、牛頸脊等,款款各有千秋!
🎈火鍋配料類
竟然有和牛餃子🥟是挺特別的,分別有原味、麻辣及韭菜🤭還有流心芝士竹輪!其實真的沒有叫太多火鍋配料類,畢竟這裡重點是吃日本和牛的呢~
🎈飲品
餐廳有不同的茶類選擇,包括蜜桃烏龍茶、四季青春茶、梨山烏龍茶、蜂蜜雪梨冰紅茶等。還有自家製的沙冰及罐裝飲品!男朋友仔試了楊枝甘露那款沙冰,甜度不算太高,挺解渴消暑的!
🎈甜品
實在吃得太飽肚子完全沒有空間可以容納甜品了🥹印象中是有雪糕雪條的!
總括而言,個人覺得這裡的A5熊本黑樺和牛質素真的很好🥳很多部位都能吃到,絕對對得著價錢!如果很喜歡吃A5和牛的推薦要來一試喔,我想這裡真的不會令你失望😳
🔸黑樺牛
特上霜降小排
玉子後腰肉
肩胛梅花
  • 海鮮拼盤
二訪尖沙咀日本過江龍和牛火鍋放題黑樺牛牧場 @kurohanagyu.hk𖤐ˊ˗呢間日本過江龍主打自家農場養殖黑毛和牛$438就可以120分鐘內任食ᴀ5和牛.ᐟ.ᐟ啱哂我地呢啲大食嘅牛魔王(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)套餐除咗有多款和牛部位 火鍋配料同麻辣小食外前菜仲有黑樺牛嘅三層精選層架 勁有睇頭私心最愛墨魚滑同蝦滑全部真材實料 食落彈牙爽口 二人同行仲會送北海道牡蠣海鮮拼盤啲蠔全部都大大隻勁鮮甜 真係超抵食啊ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )師傅仲免費送咗限量冬瓜豆腐燉海鮮湯俾我地湯料勁足 飲落好鮮甜 冬瓜湯消暑解渴一流(*´∇`*)𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ 北海道牡蠣海鮮拼盤(二人同行入座禮物𖤐ˊ˗)❀ 熊本A5黑樺和牛放題‎﹆ 湯底花騅日本薩摩雞藥膳鍋‎﹆ 前菜黑樺牧場層架 / 麻辣拼盤 /鬼馬油炸鬼‎﹆ 小食麻辣牛柏葉 / 麻辣牛肚/ 秘製香辣墨魚芯‎﹆ 肉類A5 熊本黑樺和牛玉子後腰肉 / A5 熊本黑樺和牛千本筋 / A5 熊本黑樺和牛和尚頭 / A5 熊本黑樺和牛特上霜降小排 / 醉玫瑰日本佐賀名水豚五花‎﹆ 火鍋配料椒鹽炸魚皮/ 紫菜響鈴 / 黑樺麻辣和牛餃子 / 黑樺原味和牛餃子 / 自家製手工墨

呢間日本過江龍主打自家農場養殖黑毛和牛
$438就可以120分鐘內任食ᴀ5和牛.ᐟ.ᐟ
啱哂我地呢啲大食嘅牛魔王(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
套餐除咗有多款和牛部位 火鍋配料同麻辣小食外
前菜仲有黑樺牛嘅三層精選層架 勁有睇頭
私心最愛墨魚滑同蝦滑全部真材實料 食落彈牙爽口
二人同行仲會送北海道牡蠣海鮮拼盤

師傅仲免費送咗限量冬瓜豆腐燉海鮮湯俾我地
湯料勁足 飲落好鮮甜 冬瓜湯消暑解渴一流(*´∇`*)

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒

❀ 北海道牡蠣海鮮拼盤(二人同行入座禮物𖤐ˊ˗)
❀ 熊本A5黑樺和牛放題

A5 熊本黑樺和牛玉子後腰肉
A5 熊本黑樺和牛特上霜降小排

‎﹆ 肉類

‎﹆ 火鍋配料
椒鹽炸魚皮/ 紫菜響鈴 / 黑樺麻辣和牛餃子 / 黑樺原味和牛餃子 / 自家製手工墨魚丸 / 手工牛肉丸 / 炸午餐肉
冬瓜豆腐燉海鮮湯

黑樺牛精選層架
麻辣拼盤
鬼馬油炸鬼
A5 熊本黑樺和牛玉子後腰肉
A5 熊本黑樺和牛特上霜降小排
冬瓜豆腐燉海鮮湯
2023-07-13 1219 瀏覽
120分鐘熊本和牛放題$438/位我哋揀咗每日限定嘅北海道豆乳玫瑰芝士湯底 🌹賣相好靚 味道唔錯 唔會好稠身 記得要係滾之前影相前菜有麻辣拼盤- 麻辣魚皮、木耳、牛展、流心皮蛋、蝦多士、冬瓜海鮮湯同埋精選三層火鍋配料 有爽口嘅黑松露墨魚滑同埋真材實料嘅蟹籽蝦滑 前菜仲有海鮮拼盤:錫紙蒸焗生蠔(6隻) &兩隻蝦 生蠔用咗清酒焗 亦保留咗原有肉汁🫶🏻 和牛& 其餘餸菜就用電話QR code 落單有好多熊本和牛揀!我地試咗特上霜降小排 :呢個入口即溶 好好食🤤!!好軟身 最多碌8秒好喇 建議仲有少少紅就好拎上黎~前後encore咗四五次🤪干本筋:試過碌到塊牛少少紅同無紅 口感差好遠!記住唔好碌咁耐和尚頭:呢個口感都唔錯牛前胸&牛頸脊:較一般菜🥬都洗得乾淨 飲品有自家制嘅茶 大大支~白桃烏龍唔甜👍🏼朋友話蜂蜜雪梨冰紅茶就幾甜 甜品方面都幾多選擇:有紅豆/vanilla雪條, cocoberry 雪糕 第一次食 原來made in HK, 有matcha, mango, coconut, sesame, lychee 味揀~幾滑幾好味 推介荔枝&黑芝麻味!!前者清甜 後者芝麻味夠濃🫶🏻總括$43

120分鐘熊本和牛放題$438/位

和牛& 其餘餸菜就用電話QR code 落單
有好多熊本和牛揀!

和尚頭:呢個口感都唔錯
牛前胸&牛頸脊:較一般
菜🥬都洗得乾淨

總括
$438/位 任食熊本和牛火鍋+有海鮮算好抵食 食物質素唔錯 座位又闊落 坐得舒服 不過如果可以揀鴛鴦湯底就更好喇~
2023-07-09 38 瀏覽
一向鍾意打邊爐放題, 因為選擇多之餘仲可以無限追加, 所以㨂優質放題係好緊要嫁! 見到📍黑樺牛📍有和牛放題, 仲有唔同部位任揀, 價錢只係$438。如再加$108, 會有日本直送蠔同北海道元貝任食, 和牛同日本海鮮任食喎,梗係加埋啦。👍🍭北海道豆乳玫瑰芝士鍋🌷🌹嗰湯底造型係朵玫瑰, 加熱時玫瑰會慢慢溶, 好得意,打卡一流!🥳 豆乳湯底濃郁, 淡淡嘅芝士味同牛肉好夾, 呢個湯底堅好味.😋🍭黑樺牛精選層架🐂上層嘅和牛片捲成花狀好靚, 啱哂打咭,中層嘅豬腩🐽肉輕輕燙下就熟, 油脂均衡, 唔會油膩,底層嘅蝦滑,墨魚滑沾上黑松露同魚子, 好彈牙,好有口感, 正🦐😄🍭牛頸脊🐂真係點淥都咁滑, 肉質爽, 有彈性,無限追加!🍭牛肩胛梅花🐂油花分佈均勻,啖啖肉之餘仲有鮮味, 讚!🫶🍭玉子牛後腰肉🐂肉質有韌性, 有口感同好香甜, 💋🍭日本直送蠔同帶子🌟帶子肉鮮甜嫩滑,蠔肉好肥美喎😋🍭小食 (麻辣拼盤,雞翼, 鬼馬油炸鬼)🍭火鍋配料 (菜,牛丸, 蓮藕片, 餃子..等)除咗有唔少火鍋配料任揀, 仲有沙冰, 凍茶, 雪榚甜品等, 最緊要就係📍黑樺牛📍啲和牛質素高, 食幾碟巳經回本, 真係無得輸!

🍭北海道豆乳玫瑰芝士鍋🌷🌹

🍭黑樺牛精選層架🐂

🍭牛頸脊🐂
真係點淥都咁滑, 肉質爽, 有彈性,無限追加!

🍭牛肩胛梅花🐂
油花分佈均勻,啖啖肉之餘仲有鮮味, 讚!🫶

🍭玉子牛後腰肉🐂
肉質有韌性, 有口感同好香甜, 💋

🍭日本直送蠔同帶子🌟
帶子肉鮮甜嫩滑,蠔肉好肥美喎😋

🍭小食 (麻辣拼盤,雞翼, 鬼馬油炸鬼)
🍭火鍋配料 (菜,牛丸, 蓮藕片, 餃子..等)

2023-07-03
10 分鐘 (堂食)
  • 沙冰
  • 日本黑樺牛火鍋放題
  • 肩胛梅花
  • 玉子後腰肉
  • A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
  • A5和牛
2023-07-08 36 瀏覽
•尖沙咀 | 黑樺牛今日黎咗尖沙咀哩間以A5黑樺和牛做賣點嘅日式火鍋店打邊爐餐間以木系做主題 環境舒適🤍揀咗店內每日限量供應嘅北海道豆乳玫瑰芝士火鍋湯底仲有啲食用花係上面太適合打卡 一定要影多幾張相啊(´▽`)二人同行仲有海鮮拼盤送大蝦同蠔都好大隻 仲好鮮甜🤩贈送嘅黑樺牧場精選層架兩款和牛 五花腩 蟹籽蝦滑 黑松露墨魚滑蝦滑同墨魚滑都真材實料啲蝦肉同墨魚都係大大粒 仲好彈牙到咗重頭戲A5和牛因為款款都太吸引嘅關係就每款都叫咗一碟全部雪花都好靚 唔同部位嘅牛味濃度都唔到最推薦嘅係 玉子後腰肉有層蛋包住令到啲牛肉更加嫩滑🥹餐廳仲有好多唔同嘅小食供應鬼馬油炸鬼 一定要叫油炸鬼超脆 再配埋彈牙嘅牙膠真係會食唔停口🫶🏻飲品方面除咗大路嘅汽水外仲有唔同款式嘅樽裝茶另外仲有沙冰 雪糕任飲任食🩵

尖沙咀 | 黑樺牛

今日黎咗尖沙咀哩間
以A5黑樺和牛做賣點嘅日式火鍋店打邊爐
餐間以木系做主題 環境舒適🤍

揀咗店內每日限量供應嘅
北海道豆乳玫瑰芝士火鍋湯底
仲有啲食用花係上面
太適合打卡 一定要影多幾張相啊(´▽`)
二人同行仲有海鮮拼盤送

飲品方面除咗大路嘅汽水外
仲有唔同款式嘅樽裝茶
另外仲有沙冰 雪糕任飲任食🩵
2023-07-05
5 分鐘 (堂食)
黑樺牛尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓呢間野一定要推薦❤️呀!!!真係好好食🫶🏻價錢都係$438 + 1仲要每一款都係和牛 一入去職員仲好細心介紹野飲 沙冰 自家制茶一坐低就送上前菜: 麻辣魚皮、牛𦟌、皮蛋、雲耳鬼馬油炸鬼 冬瓜豆腐海鮮燉湯 超興奮呀麻辣魚皮😝魚皮好爽口又好入味 重複叫左幾次啦一打開個盅 冬瓜豆腐海鮮D香味衝埋黎呢個燉湯真係好好飲好濃 好甜 D湯渣好好足料又解到暑 😃海鮮拼盤🤤牡蠣 6隻 大蝦2隻 牡蠣好鮮甜又大隻完全唔使調味🤩精選層架和尚牛做成玫瑰花+五花豚手打蟹籽蝦滑+黑松露墨魚滑A5黑樺和牛玉子後腰肉😚將蛋黃沾滿肉 入口肉勁嫩滑特上霜降牛小排呢個入口即溶 牛味重🥰和尚頭無乜脂肪 瘦D乾身D牛頸脊 肩胛梅花 千本筋 美國特選牛板腱飲品有汽水、冷泡茶(自家製花茶)” 白🍑烏龍茶 ”白蜜好新鮮、椰香蜜瓜沙冰(童年既味道)😆
黑樺牛
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓

一坐低就送上前菜: 麻辣魚皮、牛𦟌、皮蛋、雲耳
鬼馬油炸鬼 冬瓜豆腐海鮮燉湯 超興奮呀

麻辣魚皮😝魚皮好爽口又好入味 重複叫左幾次啦