2023-02-23
今次去咗尖沙咀搵食,見到呢間居酒屋門口裝飾幾靚,掛滿燈籠🏮同播住日本🇯🇵🎤歌有哂曰本feel,仲要好快滿座,估唔到又幾好味喎🐥A5宮崎和牛小 熊泡泡浴壽喜燒配棉花糖免免酒2 ($569)上枱真係覺得好得意,上面有隻熊仔造型嘅牛奶冰,一開火就望住佢慢慢熔,令湯底越嚟越滑。牛充滿雪花,入口即溶,油脂均勻既A5和牛沾上蛋一齊,滑口得黎唔會有油膩感,D配料菇同菜吸晒啲醬汁好燶郁佢仲有兩杯兔兔🐰🐰酒,係蜜桃🍑味上面仲放咗兩粒棉花糖,掂到酒令酒更甜🐰幾易入口,正🐥廚師發板壽司 ($288) (八貫)壽司有帶子 三文魚 油甘魚 赤蝦 吞拿魚 等等,全部都好新鮮又鮮甜🐥鴛鴦翠玉瓜($22)一串有兩片,一片係芝士味一片係明太子沙律醬,經過火炙令翠玉瓜又乾身多汁,都幾好食🐥黑豚荔枝卷($38)呢個埃居酒屋🏮必叫,一咬落去荔枝爆汁,好味😋🐥豚肉年糕(韓式辣醬)($48)豚肉包住年糕,年糕配上韓式辣醬口感煙韌,辣辣地幾過癮,一定要趁熱食🐥蜜桃烏龍熊茶($58)真係好可愛,有熊仔造型既冰粒放喺面,好適合打卡,有陣陣蜜桃味,清新得黎又唔會好甜🐥葡萄檸冰($58)呢個充滿提子味,有小甜,入口清新都幾解渴
🐥A5宮崎和牛小 熊泡泡浴壽喜燒
配棉花糖免免酒2 ($569)
🐥廚師發板壽司 ($288) (八貫)
🐥鴛鴦翠玉瓜($22)
🐥黑豚荔枝卷($38)
呢個埃居酒屋🏮必叫,一咬落去荔枝爆汁,好味😋
🐥豚肉年糕(韓式辣醬)($48)
🐥蜜桃烏龍熊茶($58)
🐥葡萄檸冰($58)
呢個充滿提子味,有小甜,入口清新都幾解渴