2019-06-25 55 瀏覽
喺旺角行完街,又肚餓又攰,咁岩經過彌敦道見到呢間主打手作魚麵的「麵麵」,就同朋友喺度食lunch啦!餐廳裝修得別具心思,頗有特色,感覺好舒適啊原來佢係全港首間魚烏冬餐廳,自家製魚麵的魚肉比例有70%之多,而魚烏冬則有50%魚肉,低脂低碳水化合物,又有營養除咗出色嘅手打魚麵,店舖仲有鎮店主打:花膠豚骨濃魚湯,全天然食材熬制,無添加味精,仲已經除油,真係健康又滋補啊魚之戀呢個真係啱晒鍾意食魚嘅朋友,豐富的配料有魚腐、魚蛋、魚皮餃、魚片頭、魚肉春卷等等,全部都爽口彈牙,調味恰當,好美味!而魚麵的口感QQ彈牙,感覺輕盈,滿有魚肉香,好食哦麵麵自家製魚辣醬旁邊仲跟左呢個魚辣醬,同樣係餐廳自家製的!用豬肉、大地魚、洋蔥、香蒜等等材料製成,鹹香得來有微微辣香,用黎拌麵或拌飯都好啱啊!一樽售價$48花膠豚骨濃魚湯跟餐另外加$20就可以追加呢個湯,湯底呈奶白色,味道好鮮甜,有魚鮮味同豬骨香,唔油膩,正!魚皮餃配柚子汁餃子外皮用魚肉製成,口感好有彈性,感覺冇咁飽滯。內餡飽滿,係韭菜豬肉,呢個完美配搭簡單又美味,充滿韭菜香呀杞子桂圓甘菊茶材料充裕,所以好夠味,入口好舒服,清肝明目又滋補

魚之戀

麵麵自家製魚辣醬

花膠豚骨濃魚湯

魚皮餃配柚子汁

杞子桂圓甘菊茶

材料充裕,所以好夠味,入口好舒服,清肝明目又滋補
2019-06-25 36 瀏覽
食魚湯米線🍜魚湯烏冬同米線好好味口感好彈牙,跟餐配左九碟小食,每碟都各有特色。而我最鍾意就係個炸雞,🐥裏面係饟左名太子,脆卜卜,好多肉汁。另外仲有秋葵,爽口呀,唔會滑潺潺。另一個係「蟹肉撈」,除咗有蟹肉,仲有蟹膏同埋蟹子架🦀🦀🦀全部撈埋一齊超級好食,令我回想當年喺日本食過一間高級烏冬餐廳,都係有一味咁樣嘅味道,果然有水準👍🏻嘢飲叫咗「士多啤梨沙冰」,熱辣辣嘅夏天好啱飲,消暑一流。(*溫馨提示:女士如果唔方便果幾日就盡量避免飲喇,因為真係全部都充滿冰架)呢個時候可以叫熱飲,「花茶」,養生又養顏,啱哂貪靚嘅你🙋🏻‍♀️
食魚湯米線🍜

魚湯烏冬同米線好好味口感好彈牙,
跟餐配左九碟小食,每碟都各有特色。
而我最鍾意就係個炸雞,🐥
裏面係饟左名太子,脆卜卜,好多肉汁。
另外仲有秋葵,爽口呀,唔會滑潺潺。

另一個係「蟹肉撈」,除咗有蟹肉,
仲有蟹膏同埋蟹子架🦀🦀🦀
全部撈埋一齊超級好食,
令我回想當年喺日本食過一間高級烏冬餐廳,
都係有一味咁樣嘅味道,果然有水準👍🏻

嘢飲叫咗「士多啤梨沙冰」,
熱辣辣嘅夏天好啱飲,消暑一流。

呢個時候可以叫熱飲,
「花茶」,養生又養顏,啱哂貪靚嘅你🙋🏻‍♀️
2019-06-24 35 瀏覽
今日同男朋友去咗旺角食魚湯米線。個魚湯烏冬同米線好好味口感好彈牙,跟餐在陪左九碟小食每頁都各有特色知我最鍾意就係個炸雞,個炸雞翼裏面係釀左明太子,脆脆地,好多汁,另外仲有秋葵今次呢個秋葵唔會好滑潺潺另外仲叫咗一個蟹肉撈佢除咗有蟹肉仲有蟹膏同埋蟹子個面係暖嘅,全部撈埋一齊超級好食令我回想當年喺日本食過一間高級烏冬餐廳都係有一味咁樣嘅味道另外叫咗一啲溫泉蛋豆腐,普普通通冇乜特別這樣方便叫咗一個士多啤梨沙冰都係比較好凍而另外再要左一杯熱嘅花茶反而你杯花茶就好好飲!
今日同男朋友去咗旺角食魚湯米線。

另外叫咗一啲溫泉蛋豆腐,普普通通冇乜特別

2019-06-22 36 瀏覽
打邊爐的唧唧魚麵就食過,而專做魚麵的麵店確實很少。不過在旺角終於有間手工魚麵專門店 - 麵麵,魚麵每日製造,而且將魚麵配搭唔同中西日式配料,新鮮感滿分!入座後店員就奉上花膠豚骨濃魚湯,相當鮮甜美味,是一個美好的開始。熱桂花薏米茶,點餐另加$22桂花的清香配去水腫的薏米,一個不錯的配搭。魚之戀濃魚湯魚麵 $72可選魚烏冬或魚麵有魚肉春卷、墨魚春卷、魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐,配料非常豐富,魚麵幼身好彈牙,而湯底也好飲。XO雞翼拌魚烏冬 $110有開胃前菜,柚子蘿蔔、薯仔絲、芝麻醬海帶。雞翼好香脆嫩滑。魚烏冬較粗身彈牙,有芝麻醬汁,更有椰菜絲增加口感,旁邊有惹味xo醬。漁人樂脆 $58有香脆薯條、甜甜的番薯條、TWINS魚之脆卷,點上黑松露沙律醬很不錯,而份量真係頗多。

熱桂花薏米茶,點餐另加$22
桂花的清香配去水腫的薏米,一個不錯的配搭。

魚之戀濃魚湯魚麵 $72
可選魚烏冬或魚麵

XO雞翼拌魚烏冬 $110
有開胃前菜,柚子蘿蔔、薯仔絲、芝麻醬海帶。
雞翼好香脆嫩滑。

漁人樂脆 $58

2019-06-21 37 瀏覽
👁‍🗨 秘制脆烤雞扒濃魚湯魚烏冬(7/10)💲72 呢個脆烤雞扒好香口惹味,用左少少孜然落去整,魚濃夠哂有膠質感覺好健康,至於麵方面有魚麵同魚烏冬揀,魚麵有70%魚肉,魚烏冬就有50%,好耐冇食過烏冬既關係,就要左魚烏冬,出到離有啲驚喜,冇諗過會咁彈牙有咬口😂👁‍🗨 安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬(7/10)💲 95朋友叫左個安格斯牛肉,同樣地揀左魚烏冬,夾左啲牛離食,佢既牛味都幾濃郁,吾會硬身,份量算係合格,每個粉都會有個前菜小食😳個人幾鍾意佢其中果個柚子蘿蔔,好入味🤤👁‍🗨 避風塘雞翼沙律(7/10)💲 42一碟有四集,面頭鋪滿粒粒炸蒜,食落非常香口,又吾會太熱氣,不過我同朋友掛住食啲雞翼,吾記得左佢個名叫沙律,旁邊既菜可以食,最後只係食哂啲雞翼,冇食到啲沙律菜😂😂👁‍🗨百香果橙肉沙冰 (7/10)💲 40呢杯沙冰幾吾錯,首先夠哂大杯,其次係飲好耐佢都吾係溶得太快,而且百香橙同橙味都算出,食落好開胃夠哂fresh 🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨 秘制脆烤雞扒濃魚湯魚烏冬(7/10)💲72

👁‍🗨 安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬(7/10)💲 95

👁‍🗨 避風塘雞翼沙律(7/10)💲 42

👁‍🗨百香果橙肉沙冰 (7/10)💲 40

🔛 整體評分(7/10)
2019-06-20 32 瀏覽
今次第二次幫襯,原因是欣賞餐廳的誠意!上次食過濃湯魚麵,今次要試花膠濃魚湯及安格斯牛肉。安格斯牛肉漬定食:牛肉鮮嫩,沒有令人失望。卜卜魚脆,又幾得意,就是外脆內軟的魚肉。花膠濃魚湯,冇諗過便當可以飲到如此優質嘅湯! (唔係一貫嘅麵豉湯) 今次encore再食明太子雞翼,真心推介俾大家! 辛辣明太子釀入無骨的雞翼入面,再經烤焗,外脆內辣,認真開胃!相信手功步驟都唔少,賣相亦十分吸引,脹卜卜的。大讚!凍薄荷朱古力,清涼之選!
今次第二次幫襯,原因是欣賞餐廳的誠意!

上次食過濃湯魚麵,今次要試花膠濃魚湯及安格斯牛肉。

安格斯牛肉漬定食:牛肉鮮嫩,沒有令人失望。

卜卜魚脆,又幾得意,就是外脆內軟的魚肉。

花膠濃魚湯,冇諗過便當可以飲到如此優質嘅湯!
(唔係一貫嘅麵豉湯)

今次encore再食明太子雞翼,真心推介俾大家

凍薄荷朱古力,清涼之選!

• 明太子雞翼
2019-06-20 34 瀏覽
食肆位於一樓,在大廈地下好多人排隊等電梯,所以行樓梯仲快。好靚嘅入口裝璜!店內環境簡潔舒適!已坐滿食客!晚市套餐都有唔少選擇,大部位都離不開"魚"! 🐠呢個「麵麵圍城」又好吸引喎!有九款食物,濃魚湯及魚麵。整係聽個名,就知係食麵,以麵做主打,再睇落去,原來湯都係重點推介!未食過咁彈牙嘅魚麵,果然是主打!食每條麵都好似食緊魚蛋咁,本身亦帶微甜。濃湯都好鮮味!有種lim唇的感覺!1) 醉蝦,唔似雪藏蝦!2) 柚子金菇,帶甜。3) Parma Ham, 驚喜的配搭。4) 紅酒牛肋條,味濃野味。5) 明太子雞翼,炸至金黃香口,明太子與嫩滑雞肉混合,超讚!!!6) 天婦羅炸大蝦,新鮮即炸。7) 梅漬車厘茄,味道似梅,外貌是車厘茄。8) 明太子醬蛋卷,即玉子。9) 日式芝麻醬秋葵,唔錯。凍檸茶,檸檬舖成花瓣以作點綴,好有心思啊! (最欣賞有誠意的食店) 很滿足及滿意的一餐!

店內環境簡潔舒適!已坐滿食客!

晚市套餐都有唔少選擇,大部位都離不開"魚"! 🐠

呢個「麵麵圍城」又好吸引喎!有九款食物,濃魚湯及魚麵。

未食過咁彈牙嘅魚麵

1) 醉蝦,唔似雪藏蝦!

2) 柚子金菇,帶甜。
3) Parma Ham, 驚喜的配搭。
4) 紅酒牛肋條,味濃野味。

6) 天婦羅炸大蝦,新鮮即炸。
7) 梅漬車厘茄,味道似梅,外貌是車厘茄。
8) 明太子醬蛋卷,即玉子。
9) 日式芝麻醬秋葵,唔錯。

凍檸茶,檸檬舖成花瓣以作點綴,好有心思啊!
(最欣賞有誠意的食店)

很滿足及滿意的一餐!

• 明太子雞翼
  • 麵麵圍城
2019-06-20 29 瀏覽
包子趁著星期六去了旺角按摩💆🏻‍♀️,輕鬆一番。完成後約了夫君食個late lunch😉,突然想起朋友曾經介紹過附近有一間魚麵專門店,所以決定試一試!地點就腳,很容易便找到👍🏻。一打開門已看到大大個「麵」字logo,內𥚃裝修簡約但充滿心思,有很多燈飾💡,座位不算寬敞但坐得舒適!夏日炎炎,我們決定散叫兩個拌魚冬🍝及一些小食🍗share 吃!原來2:30前,所有餐牌上的小食有7折優惠,非常抵食🎉,而且每個餐都會附送一杯熱飲,或可加錢轉特飲!⭐️涼拌「麵麵」有點像中華冷面,但配料上更豐富,有雞蛋絲🥚、青瓜絲🥒、火腿絲、紫菜及泡菜等...拌上芝麻醬汁,非常清新健康,適合大熱天時☀️享用!⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬 賣相不錯,豬扒🐷是分開上的確保不會變淋,十分貼心!吉列豬扒炸得酥脆,但不會太油膩!咖哩魚烏冬🍜味道不辣,有點偏甜,像日式咖哩般,上面的忌廉令整個烏冬更加creamy,不錯吃!魚烏冬比起平常的烏冬帶點鮮味而且更爽囗彈牙,口感不錯!⭐️流心蛋越南豆腐 流心蛋🥚有呈流心效果,豆腐亦富有豆香,配上酸酸甜甜類似泰式辣醬的醬汁,頗醒胃!⭐️明太子雞翼 雖然只得3隻,但每隻都份量十足,脹卜卜,有滿滿的明太子餡料

⭐️涼拌「麵麵」

⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬

⭐️流心蛋越南豆腐

⭐️明太子雞翼

雖然只得3隻,但每隻都份量十足,脹卜卜,有滿滿的明太子餡料!鹹鹹的,帶點微辣🌶,非常香口!

⭐️戒指魚皮雲吞

是一道fusion 的菜式,其實是中式魚皮餃🥠配上西式的黑松露忌廉汁,味道不會有違和感,是不錯的嘗試!

⭐️Fish Nachos on the Boat

這是墨西哥粟米脆片🌮的變奏版,把粟米脆片變成炸魚皮,上面有番茄粒🍅、芝士🧀、肉醬及牛油果醬🥑跟傳統的一樣做法!雖然上邊有醬汁,但不會令下面的炸魚皮過淋還是十分香脆可口!非常有驚喜而且不會有違和感,是一道勇於嘗試值得一讚的Fusion菜式💯!

⭐️餐飲

各加錢要了一杯涷即磨咖啡☕️及涷朱古力🍫。但有點美中不足是朱古力上的cream 太多,沒有太濃的朱古力味!

⁉️包子其實很喜歡食魚麵🍜的,但一般要在潮州菜館或魚蛋粉麵店才能找到。現在有了這間「麵麵」我和夫君便可以在一個裝修比較新穎、潮的魚麵專門店享用健康美味由魚麵變奏出來的菜式了♥️。
  • Fish Nachos on the Boat
  • 咖喱吉列豬扒拌粗魚麵
2019-06-19 29 瀏覽
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍麵麵一直都好想黎試佢個魚麵,好似好特別咁,但食落又冇話好好好食~如果再黎就要食下佢個魚湯同魚麵先,因為我地一坐低佢就已經比左杯仔湯我地試都幾鮮味!但你話係咪好surprise又未到嗰種~不過overall係好食既!順帶一提,呢到啲燈光同坐得都幾舒服,不過就佢用黃燈,影相會差啲🤕—————————————————————❣卡邦尼烤雞拌魚烏冬($72)平時卡邦尼係意粉加嘛,估唔到魚烏冬都夾到,不過可能先入為主,始終意粉好食d🤪但d魚烏冬幾好食!魚烏冬好彈牙,仲有淡淡魚香味,因魚肉佔50%,,又唔會話太粉,卡邦尼汁好Creamy,btw,啲一碟碟前菜幾好食!.❣咖哩吉列豬扒拌魚烏冬($82)個咖哩醬係好食嘅,啲醬都好足,撈魚烏冬係夾,同埋好食,係甜咖哩黎,小朋友食都得,不過個吉列豬扒真係好難食🤢本身已經唔夠熱,之後凍左仲難食,啲肉超乾好鞋...好彩個魚烏冬救翻佢—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4/5👍🏻推薦:3.5
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍麵麵

—————————————————————
❣卡邦尼烤雞拌魚烏冬($72)

❣咖哩吉列豬扒拌魚烏冬($82)

不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:3.5/5
—————————————————————
🏡地址:麵麵(旺角)
彌敦道726號1樓
#chuchu食在旺角
#chcuhu食港式

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店
2019-06-07
2019-06-19 23 瀏覽
烏冬就食得多,用魚做嘅烏冬你又食過未?🤔原來與烏冬又幾有益,即管試吓一坐埋位店員就俾咗兩個小杯嘅花膠魚湯俾我哋飲,飲完都覺得超正超補,所以我就叫咗一個有花膠湯嘅定食呢個避風塘雞翼同出邊有啲唔同,就係佢一啲都唔辣,啱晒唔食得辣嘅朋友四隻都非常厚肉兼嫩滑呢個魚烏冬超級足料!烏冬真係食到有魚嘅味道,澱粉質非常少,啱晒啲怕肥嘅朋友佢哋嘅魚皮餃真係非常好味,而且又真係做得幾辣,咁多種材料令到佢嘅層次感非常豐富呢個定食非常多嘢食,仲要每一樣都咁好食,豚肉生姜燒個味較得非常好,唔會太甜,撈埋落啲魚麵度又幾好食玩返教堂就唔使講啦,有魚湯嘅香味又有花膠嘅濃度,簡直天衣無縫另外我真係超鍾意佢個卜卜魚脆,好好味玫瑰latte好香玫瑰味,我鐘意!晚餐黎講飽肚又唔算貴,值得推薦!
烏冬就食得多,用魚做嘅烏冬你又食過未?🤔

原來與烏冬又幾有益,即管試吓

四隻都非常厚肉兼嫩滑

另外我真係超鍾意佢個卜卜魚脆,好好味

玫瑰latte好香玫瑰味,我鐘意!

晚餐黎講飽肚又唔算貴,值得推薦!
2019-06-13 50 瀏覽
應朋友約,來到呢間麵麵,試佢既魚烏冬。今次我叫了一個避風塘雞翼配魚烏冬套餐;朋友則叫了雞排魚烏冬套餐;我地都選了花膠豚骨魚湯,喜歡食辣既朋友可以試佢既魚香麻辣湯。我本人超喜愛食烏冬,呢款魚烏冬口感彈牙,有微微魚香味;配上濃郁既花膠湯底,感覺既健康又滋補養顏,而且花膠湯底一d都唔腥!至於雞翼更無得輸,香脆既外層包裹著嫩滑肉質,加上避風塘配料,增加了口感和味道,令人食過返尋味,佢唔會好辣,辣度非常輕微,唔好辣既朋友仔都可以試下!
避風塘雞翼配魚烏冬
避風塘雞翼配魚烏冬
2019-06-10 78 瀏覽
依家有啲粉麵店都可以加錢轉魚麵,但普遍都係偏鹹,口感都一般,唯獨呢間食過口感最好又唔腥!呢間魚麵嘅魚肉成分有70%咁多,食落似魚蛋咁彈牙😆如果鍾意煙韌口感嘅人就可以揀魚烏冬,麵條會較粗身,口感較煙韌,兩種都唔錯💕配菜方面今次第一次揀燒雞扒($72),但我覺得燒得太乾,雞皮雖然係勁爆脆,但部分表面肉質都變得乾硬,dry過紙皮🤡雞扒調味都重,可能因為要配返清淡嘅魚湯🤥我會較喜歡配鰻魚($98),鰻魚雖然唔係十級肥美,但肉質軟滑,表面微微炙燒過嘅感覺,醬汁調味啱啱好,配魚麵好唔錯☺️另外點咗兩份小食,但都有一個問題,就係炸得太乾!硬!唔太鍾意,最好食係漁人樂脆入面個紅薯條🍟味道甘甜,其餘嘅都係鹹and乾😟 唔係普通浸湯可以解決到嘅事😑btw佢哋配嘅黑松露醬係幾好食😜

btw佢哋配嘅黑松露醬係幾好食😜
2019-06-03 1125 瀏覽
——————————早排在旺角行街,見到這間主打魚湯的餐廳,就入去試試係咪真係咁有「魚」味~剛坐下,店員居然先送上一小杯魚湯給我們品嚐,果然很香魚味,不過味道偏清淡,較適合追求健康的朋友——————————🔹咖喱吉列豬扒拌魚烏冬 $82這個魚烏冬份量很多,烏冬上有少量忌廉,輕輕一攪就發現下面是滿滿的咖喱汁。魚烏冬很彈牙,還有淡淡魚香味,因魚肉佔50%,配上超濃郁的咖喱,超級惹味,不過食到後面就覺得太heavy,有點膩!豬扒熱辣辣炸起,外脆內軟,蘸少少沙律醬,味道更上一層樓,不錯~🔸西班牙煙熏黑毛豬+魚麵 $85朋友想食得高級點,就叫了這個煙熏黑毛豬配魚麵。魚麵相對幼身,魚肉佔70%,所以質感比烏冬彈牙,不用擔心會軟軟爛爛。湯底是魚湯,湯頭鮮美,不過味道偏淡;煙熏黑毛豬的煙燻味極濃,半肥瘦,食落不油膩,很健康!🔹TWINS魚之脆卷 $38魚卷外皮香脆,內裏彈牙,越食越有魚味~🔸明太子雞翼 $45明太子雞翼每隻都脹卜卜,包住好多明太子,食一隻已經好飽肚,鹹鹹香香!
——————————

——————————
🔹咖喱吉列豬扒拌魚烏冬 $82
咖喱吉列豬扒拌魚烏冬

🔸西班牙煙熏黑毛豬+魚麵 $85
西班牙煙熏黑毛豬+魚麵

🔹TWINS魚之脆卷 $38
TWINS魚之脆卷

魚卷外皮香脆,內裏彈牙,越食越有魚味~

🔸明太子雞翼 $45
明太子雞翼

2019-05-09
咖喱吉列豬扒拌魚烏冬
TWINS魚之脆卷
2019-06-02 422 瀏覽
要數到香港麵店其實行到邊就見到邊,多到好多m記咁,不過要精益求精,想食到一個"鮮"字既,的確唔多,但係旺角有一間主打食"魚麵"既樓上cafe絕對係不二之選,其實魚麵係來自於潮州招牌菜,不過呢間鋪用左自家配方,特別搵工埸製造手工魚麵,用門鱔同埋紅衫魚既魚漿去整,鮮味特別突出,而麵條既質地亦都會比傳統既更加彈牙,麵條有兩個選擇,"手工魚麵"既魚肉含量係去到50%,質感好似烏冬咁,口感好煙韌,而"雪白魚麵"魚肉含量有70%咁多,質感就好似拉麵咁,爽口彈牙,再配搭埋好清既奶白色魚湯,真係兩個字講哂!"鮮甜"👇📌四川麻辣牛肉拌魚烏冬 - $92👉聽staff講牛肉係來自澳洲M7和牛既後腿肉部份,脂肪比率只係10%,絕對唔會有油膩感覺,但牛味相當之濃郁,配合魚湯米線一齊食,除左果種鮮味瞬間係個口裡面爆發,仲會食到手工魚麵果種份外同獨特既咬口,再配埋秘製辣味,惹味自然昇華唔多呀!📌西班牙煙燻黑毛豬配魚烏冬 - $85👉黑毛豬份量十足,肉汁好濃,煙燻處理過後口感會特別煙韌,你會食到咸咸地所以再配埋魚烏冬成件事就會岩岩好!因為魚湯本身清甜,兩者溝埋一齊就會有沖涼咸味既效果,而呢個set係會有一個特別既調
要數到香港麵店其實行到邊就見到邊,多到好多m記咁,
不過要精益求精,想食到一個"鮮"字既,的確唔多,
但係旺角有一間主打食"魚麵"既樓上cafe絕對係不二之選,
其實魚麵係來自於潮州招牌菜,不過呢間鋪用左自家配方,
特別搵工埸製造手工魚麵,用門鱔同埋紅衫魚既
麵條有兩個選擇,"手工魚麵"既魚肉含量係去到50%,
質感好似烏冬咁,口感好煙韌,而"雪白魚麵"
魚肉含量有70%咁多,質感就好似拉麵咁,爽口彈牙,
再配搭埋好清既奶白色魚湯,真係兩個字講哂!"鮮甜"👇

📌四川麻辣牛肉拌魚烏冬 - $92
👉聽staff講牛肉係來自澳洲M7和牛既後腿肉部份,
脂肪比率只係10%,絕對唔會有油膩感覺,
但牛味相當之濃郁,配合魚湯米線一齊食,
除左果種鮮味瞬間係個口裡面爆發,
仲會食到手工魚麵果種份外同獨特既咬口,
再配埋秘製辣味,惹味自然昇華唔多呀!

📌西班牙煙燻黑毛豬配魚烏冬 - $85
👉黑毛豬份量十足,肉汁好濃,煙燻處理過後口感
會特別煙韌,你會食到咸咸地所以再配埋魚烏冬
成件事就會岩岩好!因為魚湯本身清甜,
兩者溝埋一齊就會有沖涼咸味既效果,
而呢個set係會有一個特別既調味醬,
味道有少少似XO醬但無咁濃烈,
好適合配埋黑毛豬一齊食!

📌Twins魚之脆卷 - $38
👉其實一坐低,Staff會自動波擺低2杯細細地既魚湯,
好似比你試酒板咁,試一試佢地自家製既魚湯樣本,
比你感受下果種鮮味係點樣,當然食烏冬唔少得
食少少炸物啦,我地嗌左呢個魚之脆卷,
表面非常鬆脆,魚香味亦相當濃郁,
鍾意炸物既朋友呢個唔可以錯過呀!
2019-06-01
15 分鐘 (堂食)
  • 四川麻辣牛肉拌魚烏冬
  • 西班牙煙燻黑毛豬配魚烏冬
  • Twins魚之脆卷
2019-06-02 57 瀏覽
剛剛做完運動. 唔想吃甘heavy野於是朋友推薦來這家魚麵我們點了雞排同丸魚面 同茶記唔同 面的賣相好精緻 配料酸酸甜甜好開胃! D柚子醬汁好清新 配上濃香的花膠湯 味道好夾 只係分量少左d 會推薦朋友再黎吃魚烏冬爽口彈牙 好似吃緊魚蛋甘
剛剛做完運動. 唔想吃甘heavy野
於是朋友推薦來這家魚麵