2020-01-20
2:30之前落單就可以送杯熱飲,但我地啱啱2:30之後先到。本身見到下午茶都有如果烏冬,但係店員話下午茶嘅份量比較細。啱啱起身,點都要食個大午餐。叫返主餐牌嘅嘢再加嘢飲算啦!Twins魚之卷 $38Crispy twinnie roll鴛鴦魚腐卷配芝麻番茄粒汁!魚卷點芝麻汁既重味香口。如果選擇浸落魚湯到就魚味更重,而且脆口配軟肉,好味道!魚皮餃配柚子汁 $48Fish meat wrapped dumplingd with yuzu sauce凍小食,仲以為係四州魚皮餃嗰啲魚皮餃。點知係自家製用魚肉整成嘅魚皮再配入面韭菜肉餡!柚子汁味道比較清新,魚子喺上面卜卜聲!魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72Somethjbg fishy fish udon in fish soup前菜有一口薯,柚子汁蘿蔔和芝麻紫菜。魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷、墨魚春卷。魚湯一啲都唔咸,用咗九個鐘頭煮,味道溫和,飲哂一碗!所有餡料都係以魚肉為主,除咗墨魚春卷比較彈牙!西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬 $85Smoked lbrrico pork fish udon in fish soup魚烏冬非常之好食,口感類似
Crispy twinnie roll
鴛鴦魚腐卷配芝麻番茄粒汁!魚卷點芝麻汁既重味香口。
前菜有一口薯,柚子汁蘿蔔和芝麻紫菜。
魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷、墨魚春卷。
魚烏冬非常之好食,口感類似魚皮餃嘅屁,但係軟身為主!而且佢個魚烏冬一啲都唔會喊,好新鮮嘅魚香味,讚!黑毛豬充滿着西班牙煙火腿嘅感覺,做得非常之好對中餐廳嚟講!
Foamed rose milk tea
小玫瑰花係泡沫上面,玫瑰味同奶茶味融合一齊冇衝突。
斑蘭咖啡$28
Pandan coffee
香港比較少見。淡淡的斑蘭味道加入咖啡後,令咖啡更加順口容易入口,對於少飲咖啡嘅人幾好適應。