2004-07-24 19 瀏覽
佢係奧海城有分店,可update一下:大角咀海庭道18號奧海城二期商場地下(By editor : added, thx!)

(By editor : added, thx!)
2004-02-15 32 瀏覽
份量太少, 又貴...食多多都唔夠個云吞又細喎, 蝦多肉太少
份量太少, 又貴...
食多多都唔夠
個云吞又細喎, 蝦多肉太少
2003-06-19 30 瀏覽
牛根睇下佢左有幾耐賣唔晒啦食到林你好彩麵我食過仲爽既(係交返黎既, 用麵碎整成麵返蒸果隻)呢度d麵唔算得......根本無可取之處....分分鐘o係d舊屋村搵到既都好過佢...
牛根睇下佢左有幾耐賣唔晒啦
食到林你好彩
麵我食過仲爽既(係交返黎既, 用麵碎整成麵返蒸果隻)
呢度d麵唔算得......
(非會員)
2003-06-16 21 瀏覽
去左銅鑼灣o既麥奀記,食左牛根雲吞麵。牛根好軟滑好入味,雲吞ok唔太特別,但係d麵真係非常之正,又幼細又彈牙,奈何碗麵太小,食到最後一啖,真係有d依依不捨o既感覺。此外,佢地o既芥蘭都好好食,又甜又脆。總括黎講,除左價錢偏高之外,真係幾值得去食。
2003-05-18 51 瀏覽
﹝事先講明,呢度個牌頭有「麥奀記」個名,所以如果認為正的雲吞要好似拳頭咁大大粒、有幾隻蝦至叫正的,就千祈唔好幫襯,以免谷氣,亦唔使睇呢篇食評。﹞如果一個人食飯,有時都會來食,今日亦不例外。坐低就叫了雲吞麵同牛腩麵。沿用麥奀的路線,呢度的雲吞是細細粒、麵份量亦不大兩三下食完,雲吞美味麵亦彈牙,絕對是重質不重量之作。牛腩亦炆得入味,柱侯風味成碗黑漆漆的,亦有水準。埋單兩碗麵36蚊唔係平,不過食得多十蚊碗現代版雲吞麵,食番傳統的都唔錯。這裡還有蝦子撈麵供應,但要食我會傾向去麥奀或好到底。1時20分食飽都見有三幾個人在等位,亦有唔少係等緊外賣的,可見傳統麵食都還有其市場及生存空間。