前菜係芥末鴨胸鴨胸明顯係有心思切過好靚🤩食都食得開心過人牛肉網燒 $140啱啱好熟度!入面仲係好juicy!!佢有個汁比你點,一啲都唔會燥好好食🥰👍🏼牛肉有少少肥邊,唔會太un有咬口!炸鰈魚 $100有少少似泰國個炸爐魚,不過佢今次可以連骨都可以食嘅!而且佢配個柚子醋,好refreshing!!魚肉唔會好硬,而且食得出唔係用千年油炸,好新鮮👍🏼👍🏼👍🏼鍋物 $250超多海鮮🦞有三文魚,油甘魚魚頭,日本蠔,帆立貝,所以個湯底好鮮味🥰再配小小味噌味,好match worrrr!!入面我最鍾意油甘魚頭,好正!!烏冬都係高質,唔會酸,上菜嘅時候仲係有咬口嘅!店員好貼心會問我地食之前洗唔洗番熱!加分❤️日本凍蕃茄 $70一見到價錢心諗點解咁貴呢?食咗落去就知道,真係有分別!!!好清甜,而且唔洗點任何醬汁,已經好得!食咗其他野,再食佢好似已經嗽口一樣,好refreshing!!!啱夏天食!!重頭戲....雜錦刺身(特上) $560店員好好教我地由邊度開始食先!由深海池魚食先~好厚切,塊塊都好厚!!好新鮮唔會好梅,彈牙!!有油甘魚,中拖羅,大拖羅,海膽,三文魚子,牡丹蝦3隻!好豐富💕中拖羅已經好好食好
前菜係芥末鴨胸
鴨胸明顯係有心思切過好靚🤩食都食得開心過人
牛肉網燒 $140
炸鰈魚 $100

鍋物 $250
日本凍蕃茄 $70
重頭戲....
雜錦刺身(特上) $560

店員好好教我地由邊度開始食先!由深海池魚食先~好厚切,塊塊都好厚!!好新鮮唔會好梅,彈牙!!有油甘魚,中拖羅,大拖羅,海膽,三文魚子,牡丹蝦3隻!好豐富💕中拖羅已經好好食好肥美,點知大拖羅仲正!!!一食啲魚油jet哂出嚟~~係口入面即溶,真係好好好高質!!
仲叫咗牛油果軟殼蟹卷 $88
入面個軟殼蟹仲係脆卜卜㗎!!而且佢比一般嘅厚,好足料!!!👍🏼👍🏼👍🏼
Overall黎講係好高質日本餐廳🍴好食而且食物材料好正,用料上乘,而且店員好細心好friendly,不停加水又問我地有無野幫手!!
  • 雜錦刺身(特上)
2021-05-15 134 瀏覽
同朋友係尖沙咀行街,行完Apple Store有啲肚餓,發現旁邊大廈有日本餐廳就上去試吓。朋友唔太食生冷野,所以冇叫魚生壽司,主要食熟野,我地叫咗牛肉網燒、帶子牛油燒、日式炸雞同明太子露荀炒飯。牛肉網燒幾特別,出面比較少有,牛肉燒得表面香脆,中間少少生,食落外脆內軟,成功鎖住肉汁,旁邊伴碟沙律菜都幾新鮮。帶子牛油燒落咗超多牛油煮,好濃同香口,非常正,仲有小小菇伴碟,非常balance!日式炸雞整法好傳統,完全係日本食到嘅味道,冇骨嘅雞件表面炸得金黃,而且唔會好粉,咬落入面雞肉香滑,非常有日本風味!明太子露荀炒飯非常大碟,應該有四人份量,明太子都幾多,每一啖食落去都有,而且有加底落蛋炒,成碟飯唔會好油,而且啲飯軟硬適中,粒粒分明,炒飯黎講算唔錯。最後仲有甜品芝麻雪糕,雪糕好濃芝麻味,又夠軟滑,為整晚畫上完美句號!

、日式炸雞同明太子露荀炒飯。

2021-05-14 1747 瀏覽
朋友對日式料理一直好有要求,想找一間帶有傳統風味的日本餐廳,精挑細選下,來到廣東道apple shop 彩星集團大廈樓上的<鮨處松戶>。餐廳並不難找,先撘上5樓,再轉上8樓便到。進入餐廳,感覺充滿傳統的日式風味,以深木色日系裝橫來佈置,整體格局,就如置身於日本一樣。餐廳除了有寬敞的餐枱桌椅,還有不同形式的日式房間,方便客人包房享用,適合不同客人的需要。餐廳供應的食物選擇有很多種,刺身、壽司、手卷、煮物、鍋物、一品料理、燒物、串燒、炸物等都有,價格合理。<鮨處松戶海鮮沙律 $95>沙律主要用大量的角切魚生片及沙律菜而做成,有生蝦、三文魚、吞拿魚、油甘魚、玉子、三文魚子等等,混合埋秘製日式沙律醬汁及鋪上天婦羅碎物,入口除了吃到刺身的鮮甜味道,還有酸酸甜甜的清新感,非常開胃。<雜錦刺身 特上$560>這個刺身盛包含了大拖羅、牡丹蝦、赤貝、油甘魚、海膽、吞拿魚、深海池魚、三文魚子。服務員細心地介紹每一種魚生刺身,並由味道較為清甜的白魚肉開始吃,最後可以品嘗味道較濃的紅魚肉。整體來講,每一件刺身都非常新鮮肥美,而且肉厚,味道鮮甜,絕對可以用完美

餐廳供應的食物選擇有很多種,刺身壽司、手卷、煮物、鍋物、一品料理、燒物、串燒、炸物等都有,價格合理。

<鮨處松戶海鮮沙律 $95>

<雜錦刺身 特上$560>
這個刺身盛包含了大拖羅、牡丹蝦、赤貝、油甘魚、海膽、吞拿魚、深海池魚、三文魚子。服務員細心地介紹每一種魚生刺身,並由味道較為清甜的白魚肉開始吃,最後可以品嘗味道較濃的紅魚肉。整體來講,每一件刺身都非常新鮮肥美,而且肉厚,味道鮮甜,絕對可以用完美來形容。

大拖羅極為肥美,味道較濃,油脂感很重,入口即溶,完全沒有根同揸,非常好食。
牡丹蝦非常新鮮,而且蝦身非常大隻,足足有一隻手指咁長,肉質非常新鮮甜美,膠質重,而且連蝦頭入面嘅蝦汁同蝦膏,都係非常鮮甜好味,絕對係必食之選。

海膽有兩大件,而且係非常新鮮高品質嘅質素,味道極為鮮甜,伴住三文魚子,入口有綿綿的溶化感覺,一鹹一甜的味道,非常好食。

<明太子蛋卷 $78>
明太子蛋卷由一層一層嘅蛋餅包成,入面有明太子作為餡料,蛋卷上面鋪滿了木魚絲,明太子有淡淡的鹹香味,而包住佢嘅蛋卷就有微微嘅甜蛋味道,一鹹一甜嘅味道,特別得來又好吃。

<脆炸魷魚鬚 $65>
魷魚鬚非常新鮮彈牙,外面炸得金黃香脆,脆皮不算厚,魷魚肉肉質夠彈牙爽口,味道香脆得來,亦夠曬惹味,非常驚喜!!

<日式炒麵 喬麥麵 $88>
呢個日式炒蕎麥麵依然讓人驚喜,蕎麥麵單看賣相,已經覺得炒得相當之大碟,味道係帶有日式微微甜嘅醬油味道,伴埋上面嘅蔬菜,青椒絲同椰菜等,炒麵炒得非常彈牙好食。

炒麵醬油味道夠濃,材料好足,份量好多,絕對足夠二人分享。

整體的食物擺放同伴碟都相當精美,一邊吃着,同時也有視覺上的享受。

最後甜品是cookies and cream的雪糕,配埋綠茶,感覺滿足和甜絲絲的。

整體來講,我對餐廳的感覺是滿意度非常之高,餐廳本身的食物質素非常之好,所用嘅材料都相當新鮮,屬高水準之作。餐廳環境好大,所以亦讓客人感覺坐得非常舒適,另外值得一讚嘅係,餐廳主要由日本人打理和日本主廚去處理菜式,所以每一道菜式同服務質素都做得非常之好。
我們在這裏用餐大概兩小時左右,當中除了有香港客人外,亦有不少日本客人光顧。如果想享受一下日式風味的料理感覺和日式的高級服務質素,這裏絕對是一個不錯的選擇,值得支持呀!
  • 明太子蛋卷
  • 脆炸魷魚鬚
  • 日式炒麵
  • 鮨處松戶海鮮沙律
  • 雜錦刺身(特上)
2021-03-06 836 瀏覽
之前試過同一大廈其他餐廳,所以今次想試下其他。星期六晚上7點入座,當時店入面無咩人,只有一兩台客人,侍應尚算有禮貌。 我地坐位係壽司枱對面,眼見廚房衛生情況惡劣,加上餐廳內重煙味,所以決定叫熟食比較安全。最後叫咗軟殼蟹牛油果卷,豬肉鍋,豬扒咖喱飯。等咗20分鐘之後,聽到廚師大叫話冇牛油果要店員出去買😓。最後等咗30分鐘,冇一樣食物送到⋯所以決定請店員問問廚房進度。 點知店員同話原來無豬肉,可唔可以轉牛肉⋯簡直係離譜!!! 有無可能落單30分鐘之後先發現冇豬肉又冇牛油果?!最後我地同店員講所以有食物都cancel order(因為一樣食品都未到),而店員都無任何藉口拒絕我哋嘅要求。雖然最後無比$又無食任何嘢,但係白白浪費咗人生30分鐘真係好無耐😥

2021-03-06
40 分鐘 (堂食)
2021-02-17 667 瀏覽
今日去尖沙咀食一個下午,呢間日本餐廳唔係地舖,同埋要轉lift 先去到,地點有啲隱蔽🤣先講一講風景,其實呢間餐廳係有一啲窗口位,但係嗰度竟然冇開放比食客坐,呢個有啲失色,我同友人就坐咗喺酒吧枱附近😐😐但係佢嘅Service真係唔錯,侍應都會好主動問你需要乜嘢,要唔要加熱茶👍🏼講吓食物質素: 朋友食嘅刺身set 好靚☺️ 魚生望落去都係幾新鮮而我嘅雜錦魚生飯,佢用嘅日本米硬度適中,同埋見到魚生飯上面係有三文魚子,呢個都值得我驚喜🤪 幾好食 埋單每人$150左右,喺尖沙咀區,算係咁

埋單每人$150左右,喺尖沙咀區,算係咁

雜錦魚生飯
雜錦魚生飯
2021-02-14 566 瀏覽
我從來無試過咁想寫衰一間餐廳,你成功了!坐入黎10分鐘先話無曬魚生,個時候連埋我得3臺客,又唔係忙唔夠侍應!竟然咁耐先有人同我講個得番熟食同2款魚生飯,都算。我見假期過去其他餐廳都要再排隊,就無謂轉場。點知個魚生飯130仲收加一,D魚生腥架,我真係未試過食過一間呢個價位但係腥到好似過期的魚生飯,咬左幾口就好似呢張相咁樣,原封不動,我食曬呢碗腥飯,分分鐘腸穿肚爛,我爭鮮都食到,唯獨他真係唔得!唔怪得今日得3臺堂食,伏到咁真係唔會比任何機會,唔會叫你重新比個飯我啦,祝你早日關門大吉啦!
我從來無試過咁想寫衰一間餐廳,你成功了!
我見假期過去其他餐廳都要再排隊,就無謂轉場。
2020-09-12 1688 瀏覽
叫外賣自取等完半個鐘就無啦啦被通知取消咗張單白等好啦,再等多半個鐘終於拎到個外賣點知道個啊姐又唔識包外賣,算,我自己包返到屋企發現盒壽司執唔齊,個雜錦壽司(特上)唔見咗幾件,包括海鰻,甜蛋,赤貝等 (得返我自己單點嗰件赤貝)所以我就打電話,話俾佢知執漏咗幾件壽司冇俾我佢一句話,嗯,唔該哂,就cut咗我線一句唔好意思都冇啲壽司質素普通過元氣成九百幾蚊買啲咁嘅服務咁嘅質素真係搵你食已經唔係叫得多,執漏哂想點 好地地一餐生日飯俾你間餐廳搞到咁真係掃興若果你有一日驚自己嗰日過得太好,想勞下氣,就嚟幫襯吓呢間餐廳
叫外賣自取等完半個鐘就無啦啦被通知取消咗張單白等

好啦,再等多半個鐘終於拎到個外賣

點知道個啊姐又唔識包外賣,算,我自己包

所以我就打電話,話俾佢知執漏咗幾件壽司冇俾我

佢一句話,嗯,唔該哂,就cut咗我線

一句唔好意思都冇

壽司質素普通過元氣

成九百幾蚊買啲咁嘅服務咁嘅質素

真係搵你食

已經唔係叫得多,執漏哂想點

好地地一餐生日飯俾你間餐廳搞到咁

真係掃興

2020-08-08 1496 瀏覽
從前到這餐廳吃午餐,覺得有少貴,但九年後的今日,餐牌和價格依舊,現在覺得性價比幾ok.裝修和從前的一樣,和式格局,分別是吧座和枱座。枱與枱的空間感十足,梳化舊了,坐得舒適,只是帶一點歲月的痕跡。天婦羅定食約$140,忘記了為餐牌拍照,所以唔太記得價錢。這天婦羅即點即炸。天婦羅蝦的炸衣脆薄,入口鬆化,蝦肉爽甜,而且唔油膩,好味。天婦羅蕃薯又脆軟,味道甜香。加埋天婦羅茄子和青椒,是唔錯的一餐午飯。北海丼約$145這北海丼百多元就有海膽、帶子、甜蝦、三文魚和三文魚籽,真超值。雖然海膽唔係最甜,但無腥味,味道幾甜。帶子也是厚切的,味道鮮甜;甜蝦肉黏黏的,加埋咸香的三文魚籽,拌以酸酸地的醋飯,ok啦。最後呷一口面鼓湯,再吃一口橙,又是一頓和式午餐。

裝修和從前的一樣,和式格局,
分別是吧座和枱座。枱與枱的空間感十足,梳化舊了,坐得舒適,
只是帶一點歲月的痕跡。

天婦羅定食約$140,忘記了為餐牌拍照,所以唔太記得價錢。

這天婦羅即點即炸。天婦羅蝦的炸衣脆薄,入口鬆化,蝦肉爽甜,

北海丼約$145

最後呷一口面鼓湯,再吃一口橙,又是一頓和式午餐。
午餐
假日去食午餐,之前試過同一棟野其他餐廳唔錯,點知呢間咁伏!去到餐廳門口無人招呼,自己入座。無諗過咁嘅服務! 入座後店員就咁拎餐牌放檯上,一句野都無講唔講以為自己食緊茶記!午餐選擇算多,價錢由$90-$240左右。問佢壽司烏冬餐5件壽司係咩壽司,話廚師決定。我夠知,咁係咩先得?即無答過。諗住叫銀雪魚但無。最後揀左北海丼$140,有海膽、三文魚,油甘魚、帶子、三文魚籽及甜蝦。帶子最好食,夠厚。海膽少少腥,其他就普普通通。想拎個匙羹,都搵唔到人...最後叫其他入筷子姐姐幫手。牛肉生薑燒$95完全唔係嗰回事雖然份量多,但味道好家庭式...唔好食跟餐嘅橙乾哂午餐包蒸蛋、麵豉湯、雪糕或飲品。是日係荔枝雪糕,味道真係麻麻,食左一啖放棄。餐廳仲有煙味,可能咁岩員工食煙...
假日去食午餐,之前試過同一棟野其他餐廳唔錯,點知呢間咁伏!

唔講以為自己食緊茶記!

午餐選擇算多,價錢由$90-$240左右。
諗住叫銀雪魚但無。

想拎個匙羹,都搵唔到人...最後叫其他入筷子姐姐幫手。

牛肉生薑燒$95完全唔係嗰回事
雖然份量多,但味道好家庭式...唔好食

跟餐嘅橙乾哂

午餐包蒸蛋、麵豉湯、雪糕或飲品。

是日係荔枝雪糕,味道真係麻麻,食左一啖放棄。

餐廳仲有煙味,可能咁岩員工食煙...
入到去間餐廳好舊 都心知不妙 但係冇辦法其他舖頭太多人排隊 唯有硬着頭皮試吓只係叫咗啲好普通嘅嘢 魚生都冇食 個譚仔口音阿姐就係咁sell人食啲貴野 咁就梗係冇上佢當每人食左好少野都要每人$200落樓$200我諗其實有好多餐廳都可以做到啲幾好食嘅嘢比客人。但係呢間餐廳只係做到你去AEON買到一個外賣日式飯盒大概$40咁上下水準嘅頹飯。都唔係好明今時今日疫症之下呢啲咁嘅劣質餐廳都生存到, 仲要開天殺價.有人話啲業主無良, 其實好多餐廳嘅老闆都講唔上有良心, 劣質食物鮑魚價錢, 就係我對呢間餐廳嘅總評

每人食左好少野都要每人$200落樓

2020-06-05
2020-05-22 1167 瀏覽
黎食日本野,落左order二十分鐘先同你講最基本既壽司都無,過左1點基本上唔洗食。個個叫哂係度等 之後先同你講無 走又唔係 唔走又唔係,落單人手不足 舉手舉幾分鐘先有人理你👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2020-02-04 1400 瀏覽
朋友約我哋喺呢間餐廳食飯,平時都冇點留意呢一間餐廳,不過今次真係大開眼界!鮨處松戶海鮮沙律整得唔錯,有新鮮嘅沙律菜、青瓜、三文魚粒,仲有八爪魚粒等等,食落去好清新,仲要咗日式炸雞同埋日式雪菜炒飯,每一樣都整得好好味好有水準,價錢又好親民!
2019-07-24 2801 瀏覽
預㊗️的生日🎂飯,多謝大家嘅祝福🥰當晚可以坐响壽司吧枱,觀賞著壽司師傅的功駕,享受著新鮮時令的食材,配上清香撲鼻的sake ,真的視覺加上味覺的雙重滿足💕當晚的每一道菜,師傅都會細心解釋出處和食法,如岩蠔都細心地切開數件,不必一大口吃下,很是貼心😘為何金目鯛刺身會是火炙呢,師傅都細心教導是先燒出油份,從而令到油份帶出豐膄的口感,赤貝壽司的新鮮度真的不容忽視,上枱的時候,都會見到他有微微的動了一動😅,响螺刺身都值得一讚👍可能是我真的太喜歡貝類的原味的鮮甜其中有兩道熟食煮魚較味道尚可,不過略嫌太熟肉質鞋口🙈大蜆清湯味道不足,相比之下熟食都較為失色,最後甜品為時令水果,禾至愛的❤️日本水蜜桃🍑
北海道生粟米、日本蕃茄
呑拿魚背
大蜆清湯
日本水蜜桃🍑
2019-07-06 1959 瀏覽
難得星期六晚左好朋友食飯,就黎到鮨處松戶試下,餐廳係apple隔離既大廈,需要到5樓再轉電梯一坐下,便送上前菜茄子,茶及熱毛巾,感覺去左日本!叫左海鮮沙律,3-4人份量,份量意外地多,有很多不同種類既魚生,十分抵食第2樣係雜錦壽司(特上),原本沒有打算食刺身或壽司,但店員說部分刺身或壽司set有半價,最後便選擇了特上系列,刺身十分新鮮,刺身下已有wasabi最後仲叫左牛肉豆腐鍋,除了牛肉和豆腐,還有娃娃菜,金菇,芋絲,同朋友食完已經好飽啦餐廳環境十分舒適,適合同朋友聚會,價錢合理
一坐下,便送上前菜茄子,茶及熱毛巾,感覺去左日本!

第2樣係雜錦壽司(特上),原本沒有打算食刺身壽司,但店員說部分刺身壽司set有半價,最後便選擇了特上系列,刺身十分新鮮,刺身下已有wasabi

餐廳環境十分舒適,適合同朋友聚會,價錢合理
2019-07-06
  • 鮨處松戶海鮮沙律
  • 雜錦壽司(特上)
2019-06-23 1672 瀏覽
同朋友慶生,兩個人叫咗個雜錦刺身,新鮮嘅活北寄貝、冷蕎麥麵同埋炸豆腐,難得食高檔日本嘢,點知...雜錦魚生(上)$380,入邊嘅所有食材都唔算太新鮮,冇咩鮮甜味,唯一比較好係帶子🙈新鮮嘅活北寄貝,原來係非常腥,而且配豉油同Wasabi都唔去到腥味,質感亦都比較硬,咁就盛顧$260🤷🏻‍♀️山芋冷蕎麥麵$88,非常之普通,一食就知唔係新鮮嘅蕎麥面,感覺好似超市都買到,我係咪期望過高?😂唐揚豆腐$59,粉漿唔夠脆,豆漿每一件夾上來都會碎,味道一般😣買單近千蚊,好似咩都冇食過,又冇一樣野係好食,都幾失望,或者係我唔識欣賞🙈