2018-10-28
尖沙咀好興開立食壽司,同一條街有兩間,琴晚食咗呢間新開嘅,見到入面都有唔少客人,好似好吸引咁,然後就吸咗我地入去。真係企滿晒人,店員同我地介紹完一輪,想食咩劃紙仔再直接交畀面前嘅師傅就可以喇~同時師傅就會放一隻碟係你面前,放你點咗嘅壽司,急不及待咁望住佢整,成程就只能不停咁講:好!好!食!有圖有真相,係正到連睇返啲相都流口水蔥拖羅軍艦 $25一咬落去就食到紫菜係超脆,之後先食到吞拿魚蓉,好綿而且係好快融化係口中融開,好味到唔捨得吞☺️☺️赤貝壽司 $30非常新鮮,赤貝爽脆同時保番咗好多水份,所以個鮮甜味特別出~火灸海膽松葉蟹腳 $50我懷疑上面個舊係蟹膏唔係海膽haha,燒到微熱嘅海膽帶點甘甜,蟹腳外焦內冰,鮮甜無比,一啖有兩種享受蟹棒蟹膏軍艦 $25蟹棒味道同平時食嘅無異,重點都係去咗非常濃郁嘅蟹膏度~甜蝦壽司 $18估唔到上面有魚子醬,個感覺好特別,甜甜地又鹹鹹地咁,同埋個甜蝦都好綿~🤤每日都會有唔同嘅Special menu 係黑板寫咗唔同嘅精選壽司 款式都幾吸引 我地就試咗幾款赤蝦辣番茄沙沙 $30死啦,食蝦食到分唔到三種蝦有乜分別,不過呢個辣番茄係夾得幾出色,酸辣味嘅壽司但係恰到
有圖有真相,係正到連睇返啲相都流口水
蔥拖羅軍艦 $25
赤貝壽司 $30
非常新鮮,赤貝爽脆同時保番咗好多水份,所以個鮮甜味特別出~
火灸海膽松葉蟹腳 $50
蟹棒蟹膏軍艦 $25
蟹棒味道同平時食嘅無異,重點都係去咗非常濃郁嘅蟹膏度~
甜蝦壽司 $18
赤蝦辣番茄沙沙 $30
死啦,食蝦食到分唔到三種蝦有乜分別,不過呢個辣番茄係夾得幾出色,酸辣味嘅壽司但係恰到好處唔會太搶。
燒帶子配黑醋鵝肝 $58
朋友嗌~~我冇食,但睇個樣都唔錯~
日式焦糖玉子 $12
呢個個感覺好搞笑,陣味好似食緊焦糖燉蛋,但口感係玉子燒,值得一試。
張紙仔分咗三行,方便客人分幾次落單,我地第一次就比較保持嗌咗啲好穩陣嘅款式,好似拖羅、甜蝦、赤貝個啲咁,發覺真係好吃之後先放膽嗌啲特別嘅創作壽司黎食,雖然價錢唔平,但都忍唔住不知不覺食咗好多~
諗起自己好耐冇食過咁靚嘅壽司啦,對上一次已經係日本築地食啦~呢一餐有令我諗起當時嘅感覺呀,食完真係感到十分幸福!!