2018-11-21 35 瀏覽
我個人愛好omakase總覺得不需要自己想menu其實是很懶🤣身邊朋友常說omakase也有bug就是等待時間長也許對於OL朋友亦或是因為香港追求速度效率搞到每個人都緊張兮兮這次就有好推薦給大家啦鮨廷位於尖沙咀金馬倫道位置超級方便是新開張的壽司發辦是間只能容納15人的立食壽司店雖然需要站立進食不過就可以平民價格享受到廚師發辦壽司款式很有新意如生菜包醬油漬三文魚昆布漬金目鯛配柚子酢啫喱生菜包配上醬油漬三文魚昆布漬金目鯛配柚子酢啫喱赤身壽司水準及格醋味道調得剛好握得鬆緊有致中吞拿、大吞拿魚腩壽司蔥吞拿魚腩軍艦海膽軍艦炙燒三文魚腩壽司炙燒右口魚邊壽司我們是自選單點也差不多一個人$380
我個人愛好omakase

赤身

壽司水準及格
醋味道調得剛好
握得鬆緊有致

中吞拿、大吞拿魚腩壽司

蔥吞拿魚腩軍艦

海膽軍艦

炙燒三文魚腩壽司

炙燒右口魚邊壽司

我們是自選單點
也差不多一個人$380
  • 右口魚邊壽司
  • 海膽壽司
經過見到新開左間立食壽司鋪,見未係好多人排隊,睇左menu 覺得價錢都合理,就黎試下。有選擇困難症的表示好肚餓,所以一黎就tick左「特上壽司盛合8件」$180咁近距離見住壽司師傅整,每一件壽司都係佢哋嘅心血結晶之後再散點左d壽司「灸三文魚壽司」$24幾時都係必食😌「中吞拿魚腩壽司」$38好肥味味「 燒右口魚流心鵪鶉蛋」$55嘩嘩嘩!呢個好特別「日式焦糖玉子」 $12幾特別,焦糖面(諗起cream brûlée) 既玉子,口感幾好,而且唔貴,可以同朋友share 一件

特上壽司盛合8件

咁近距離見住壽司師傅整,每一件壽司都係佢哋嘅心血結晶

之後再散點左d壽司

嘩嘩嘩!呢個好特別
燒右口魚流心鵪鶉蛋

「日式焦糖玉子」 $12

2018-11-16
15 分鐘 (堂食)
特上壽司盛合8件
灸三文魚壽司
中吞拿魚腩壽司
燒右口魚流心鵪鶉蛋
2018-11-20 28 瀏覽
今日行過見到呢間壽司店門口大排長龍!原來呢間就係最近新開既立食壽司店😬好似好特別咁。我又去排隊食番幾舊先😸都有好多款壽司點,點完師傅就會即刻整俾你食,效率相當之快!!而且仲好有nice添!😁壽司質素都幾好,件件都好靚好新鮮咁。唔怪得咁多人排隊。自製玄米茶🍵出面好少有!幾好飲。一路飲,會食埋d脆卜卜既米。壽司黎喇!👨‍🍳炙蟹膏牡丹蝦🦐正呀!超大隻牡丹蝦,上面加上蟹膏再炙一灸,d蟹膏溶哂落隻蝦度,好juicy!好濃郁既蟹膏味。隻蝦好鮮甜又彈牙!😋火炙三文魚:都唔錯!夠肥美飽滿,再加點葱,食落更加香!赤貝:好鮮甜好好味!好少食到咁高質素既赤貝咁大隻!口感好爽好煙韌!👨‍🍳👍多層海膽壽司: 好creamy既海膽,海水味濃郁!食過番尋味呀!帆立貝:新鮮好味,好厚肉,都唔錯喎!😋超多蟹籽壽司:d蟹籽多到都就黎跌出黎!一啖放入口!好爽呀!口感非常豐富!😋😋不得了!芥末八爪魚壽司:辣辣既芥末味,相當惹味!好多料。😃食到我好滿足呀!😃
今日行過見到呢間壽司店門口大排長龍!
原來呢間就係最近新開既立食壽司店😬
好似好特別咁。我又去排隊食番幾舊先😸
壽司質素都幾好,件件都好靚好新鮮咁。
唔怪得咁多人排隊。

自製玄米茶🍵出面好少有!幾好飲。
一路飲,會食埋d脆卜卜既米。

壽司黎喇!👨‍🍳
炙蟹膏牡丹蝦🦐正呀!
隻蝦好鮮甜又彈牙!😋

火炙三文魚:都唔錯!
夠肥美飽滿,再加點葱,食落更加香!

多層海膽壽司: 好creamy既海膽,海水味濃郁!
食過番尋味呀!

帆立貝:新鮮好味,好厚肉,都唔錯喎!😋

芥末八爪魚壽司:辣辣既芥末味,相當惹味!好多料。😃
食到我好滿足呀!😃
2K
2018-11-20 54 瀏覽
今天約了契女在尖沙咀見面,路過金馬倫道,發現多了一間新開的立食壽司,立食是日本非常流行的,便入去一試。這裡有七、八個企位,由兩位壽司師傅負責。散點有丼飯、手卷、軍艦、壽司,而午餐時間有套餐。北海道海膽軍艦$65,一口可以吃下,海膽和壽司飯溶入口中,有種說不出的幸福。油甘魚壽司$25,油甘魚肉質鮮甜,魚味十足。油甘魚腩壽司$45,比較油甘魚爽口,配上柚子胡椒,不用點豉油都已經很好味。溫馨提示:這裡是有加一服務費的。

這裡有七、八個企位,由兩位壽司師傅負責。

散點有丼飯、手卷、軍艦、壽司,而午餐時間有套餐。

油甘魚壽司$25,油甘魚肉質鮮甜,魚味十足。

溫馨提示:這裡是有加一服務費的。
2018-11-20 40 瀏覽
立食風幟熱了一陣子今天終於一試...一試愛上✨燒帶子配黑醋鵝肝 💰$58半溶的小小鵝肝躺在燒得香口的帶子上加上點點黑醋滿口油香而不膩加上一口份量 口腔內盡是滿滿的幸福感✨燒左口魚邊配流心鵪鶉蛋壽司✨ $55 左口魚燒得香口 加上流心的鵪鶉蛋 蛋味濃沃也許蛋是個可人兒 和什麼東西都夾吧特別推介 ✨帆立貝根本上材料新鮮便時足夠這方面他們做得好好✨紫蘇梅酒誰說壽司只可配綠茶梅味特出 十分開胃不過一杯份量太少✨日式焦糖玉子 $12本人覺得更像甜品玉子上有層香脆的焦糖底下是暖暖的玉子冷暖的口感在口中交融看著店員利落的動作和店員談笑風生是立食的另一滋味呢
立食風幟熱了一陣子

冷暖的口感在口中交融

看著店員利落的動作
和店員談笑風生
是立食的另一滋味呢

見到雜誌介紹尖沙咀有新的立食omakase,最近有壽司癮,馬上約朋友來試試!環境不算大,但富現代感!以木質椅桌為主,食客們圍著中間的師傅等食😂。排隊等了一會,終於到我們了🙌🏻 拖羅鮮甜肥美,配上芝麻碎更香,整件放入口,感受入口即化的拖羅,一大享受!燒帶子配黑醋鵝肝 $58大大件鮮嫩的帶子配上鵝肝,味道濃郁,鵝肝油香豐腴,帶子很新鮮! 燒左口魚邊配流心鵪鶉蛋壽司 $55  新鮮感十足!左口魚魚肉柔軟腍身,配上流心鵪鶉蛋汁鮮中帶甜,叫人回味! 赤蝦辣蕃茄沙沙 $30碎蕃茄沙沙不辣口,甜味居多。配上大件彈牙爽口的赤蝦,沙沙的酸甜味勾人食慾!  帆立貝,鮮甜厚肉,鮮味在舌尖滑過!芥辣八爪魚$12 八爪魚有咬口,彈牙爽口配上wasabi,滋味無窮。 北海道馬糞海膽 $65這件壽司索價$65,自有它矜貴之處!北海道馬糞海膽軟綿綿的口感,濃郁的海膽味,鮮味十足,沒半點怪腥味,讓味蕾享受驚喜滋味!大推介!點了一杯較特別的紫蘇梅酒,清新甜度剛好,梅酒味濃郁,好喝! 日式焦糖玉子 $12  有驚喜!非一般的玉子壽司!是壽司版creme brûlée! 甜甜的玉子上鋪滿糖,經師傅火炙後,搖身一變成上脆下軟的

排隊等了一會,終於到我們了🙌🏻

拖羅

燒帶子配黑醋鵝肝 $58
燒帶子配黑醋鵝肝

燒左口魚邊配流心鵪鶉蛋壽司 $55
燒左口魚邊配流心鵪鶉蛋壽司

赤蝦辣蕃茄沙沙 $30
赤蝦辣蕃茄沙沙

帆立貝,鮮甜厚肉,鮮味在舌尖滑過!
帆立貝

芥辣八爪魚$12
八爪魚有咬口,彈牙爽口配上wasabi,滋味無窮。
芥辣八爪魚

北海道馬糞海膽 $65

北海道馬糞海膽

點了一杯較特別的紫蘇梅酒,清新甜度剛好,梅酒味濃郁,好喝!
紫蘇梅酒

日式焦糖玉子 $12

有驚喜!非一般的玉子壽司!是壽司版creme brûlée! 甜甜的玉子上鋪滿糖,經師傅火炙後,搖身一變成上脆下軟的甜品壽司!玩味十足,口感相當不錯!充滿創意,I like it!

日式焦糖玉子

驚喜處處的不能錯過的立食壽司新體驗!
滿足!
芥辣八爪魚
北海道馬糞海膽
紫蘇梅酒
2018-11-19 34 瀏覽
今日同Mary 一如往常咁行下尖沙咀,發現呢到開左間立食壽司😍,之前都都好想試立食,但有好多人排隊,今次見到得兩個人排,比起比時少好多了,所以我就即刻跟機😝。排左都唔算好耐嘅10-15分鐘,🤔佢會俾點野食紙你,所以一路排一路睇下食咩好,時間都過得好快嘅。入到去可以將你嘅手袋鈎喺枱嘅下面。👍🏼❤️枱面上面可以揀綠茶或者玄米茶。店長亦都好細心提我地,落玄米茶粉同綠茶粉嘅份量分別。佢呢個日本玄米茶,入面含有一啲脆脆粒幾有口感,幾特別。😋⭐️特上壽司盛盒 (8貫)每一舊都係用緊上等嘅刺身,壽司師傅係我地面前做,每一舊壽司飯都已經用豉油調味過,再加上壽司師傅會喺刺身上面塗一層豉油。食每一舊都非常感動😭,刺身新鮮甜美。😋⭐️炙三色壽司盛盒(3貫)帶拖羅、右口魚同三文魚都係我最鍾意嘅。😍呢三款如果燒過,就會更加好食,啲魚有必曬出嚟,又香又好味。🤤⭐️三文魚手卷三文魚手卷亦都相當有份量,紫菜非常之脆,三文魚好大嚿。❤️⭐️燒右口魚配流心鵪鶉蛋👍🏼呢一個係點餐只上面冇嘅,佢係精選壽司嚟。我哋留意到牆上嘅黑板有呢個隱藏餐牌。😝壽司質素算高,立式壽司所以都唔會話用好耐時間,好快就會食完同離開,table turn ov
入到去可以將你嘅手袋鈎喺枱嘅下面。👍🏼

⭐️特上壽司盛盒 (8貫)
每一舊都係用緊上等嘅刺身壽司師傅係我地面前做,每一舊壽司飯都已經用豉油調味過,再加上壽司師傅會喺刺身上面塗一層豉油。
食每一舊都非常感動😭,刺身新鮮甜美。😋

⭐️炙三色壽司盛盒(3貫)

⭐️三文魚手卷
三文魚手卷亦都相當有份量,紫菜非常之脆,三文魚好大嚿。❤️

⭐️燒右口魚配流心鵪鶉蛋👍🏼

壽司質素算高,立式壽司所以都唔會話用好耐時間,好快就會食完同離開,table turn over rate 應該幾高。

我見到後面佢哋都有一啲枱嘅,係專比一啲食完壽司飲酒嘅客人。🥃
2018-11-19 37 瀏覽
立食壽司店在日本十分流行,除方便快捷外,最重要是讓客人可以大眾化的價錢品嚐到高質新鮮的壽司。好高興看到近年此種立食文化開始引入香港,這天我就有個非常滿足的立食體驗。店內環境簡約而雅緻,充滿和風感覺,地方也十分整潔企理。桌上有兩種茶讓客人自行選擇,想不到還有插座供客人充電,真是貼心。枱子高身,即使站滿一整桌客人,也很鬆動,不會有肩碰肩的擠迫感。雖然全程站著吃,但完全不覺累或辛苦,反而感覺新奇有趣,也有一種舒適自在感。三文魚腩色澤靚又肥美,肉質嫩滑,充滿啖啖魚油,非常美味。帆立貝很厚身,肉質好爽滑,不會有雪藏味,十分鮮甜。赤貝好大件,不會像一般壽司店的細細塊連飯都覆蓋不到。肉質超爽口,鮮味爆燈。金目鯛貴為傳統高級壽司,果然沒有令我失望。肉質細緻,嫩滑無比,魚味鮮濃。深海池魚同樣出色,鮮味強勁,令人一吃難忘。北海道海膽份量十足,令整個軍艦幾乎滿瀉,相當新鮮又creamy,毫不腥臭,每一啖都好滿足!炙三色壽司盛合有三文魚、右口魚邊和大拖羅。三種魚用火輕輕炙過後仍能保持肉質嫩滑,更將油脂迫出來,增添魚油香。

店內環境簡約而雅緻,充滿和風感覺,地方也十分整潔企理。

三文魚腩色澤靚又肥美,肉質嫩滑,充滿啖啖魚油,非常美味。

帆立貝很厚身,肉質好爽滑,不會有雪藏味,十分鮮甜。

深海池魚同樣出色,鮮味強勁,令人一吃難忘。

2018-11-19 35 瀏覽
立食壽司真係睇電視同聽朋友講得多,今日終於親身去感受下今日就同身邊人去尖沙咀呢間新開既立食壽司鮨廷去到門口已經好多人排隊店內其實都幾寬敞,幾舒服到我地入去食喇,職員一開始同我地介紹有兩款茶,一款綠茶,一款係好少見咁樣既玄米茶入口既時候重會有d脆口一齊,口感好新鮮,茶味好香好濃因為排隊既時侯我地已經填定想食咩,所以一切準備就緒金目鯛壽司刺身部份好大件,魚肉好鮮甜貝類方面,我最愛赤貝壽司口感好爽脆炙蟹膏牡丹蝦壽司一入口蟹膏味道好濃郁,好耐都散唔到,蝦肉既部份好厚實,好掂炙海膽松葉蟹腳壽司鍾意食海膽既朋友,一定會愛上佢,海膽味道好鮮甜炙三色壽司盛合大拖羅,右口魚邊同埋三文魚今次食炙燒既壽司比較多,因為真係好好味,就算炙燒都唔會失去海鮮既鮮味另外重會有精選壽司可以揀
立食壽司真係睇電視同聽朋友講得多,今日終於親身去感受下
今日就同身邊人去尖沙咀呢間新開既立食壽司
鮨廷

去到門口已經好多人排隊

店內其實都幾寬敞,幾舒服

入口既時候重會有d脆口一齊,口感好新鮮,茶味好香好濃

因為排隊既時侯我地已經填定想食咩,所以一切準備就緒

金目鯛壽司

刺身部份好大件,魚肉好鮮甜

貝類方面,我最愛赤貝壽司

口感好爽脆

炙蟹膏牡丹蝦壽司

一入口蟹膏味道好濃郁,好耐都散唔到,蝦肉既部份好厚實,好掂

炙海膽松葉蟹腳壽司

鍾意食海膽既朋友,一定會愛上佢,海膽味道好鮮甜

炙三色壽司盛合
大拖羅,右口魚邊同埋三文魚

另外重會有精選壽司可以揀

2018-11-18 1636 瀏覽
立食已盛行了一段時間,經常見到立食壽司店大排長龍,看來很受大家歡迎。不過,我一直都沒有去嘗試,因為總是不明白為何要站着去吃一頓飯?但見大家吃得咁過癮,我決定今晚就親身去體會一下。店舖門面的裝潢滿有和風色彩,內裏牆身掛上一幅幅不同色彩的油畫,簡約舒適。一張 “L”形的壽司枱,可容納的客人不多,正好讓師傅親自照顧每位客人的需要。正當以為要背着包包吃的時候,店員告知原來枱下設有多個掛勾,咁就輕鬆晒!壽司吧枱上放有醬油和餐具外,還有兩款茶任君選擇,分別是玄米茶和綠茶粉,自助形式添飲。細閱點單紙,有七大類,包括壽司類、火炙壽司類、鮨廷壽司類、軍艦、手卷、壽司盛合和海鮮丼,還有黑板上的特選推介。****************************點了兩款本店的創意壽司,先來昆布漬金目鯛配柚子酢啫哩 Alfonsino Konbujime with Yuzu Jelly Sushi ($55)。粉紅亮澤的金目鯛 上放了一片晶瑩剔透的柚子酢啫哩,味道酸咪咪,配起來又清新又鮮味,而柔軟微爽的魚肉加上滑溜的啫哩,多份口感,配搭不錯。*****************************另一款創意壽
玄米茶和綠茶
****************************
生菜包醬油漬三文魚
另一款創意壽司生菜包醬油漬三文魚Lettuce Wraps Shoya Salmon Sushi ($35),更討我歡喜。三文魚 油脂分佈平均,肉質柔軟油潤,面頭加了脆卜卜的炸蕃薯絲,配上甘香的胡麻醬,再以清爽的生菜 包着同吃,平衡油膩感,整個組合很夾,好吃!
炙大拖羅
炙大拖羅Seared Prime Fatty Tuna Sushi ($55)是我必點之一。大拖羅本身已很肥美,再經火炙,完全把油份和香味迫出,魚油滲入壽司飯 中,非常甘香,正!魚面還配了些洋蔥 香蒜,再添上香味。
北海道海膽軍艦
北海道海膽軍艦 Hokkaido Sea Urchin Gunkan ($65)又是我必選之一,對它又愛又恨。澤鮮橙亮麗的海膽 放得滿滿的,見到已令人興奮,哈!咬一口,甘香鮮美,油潤豐膄,黏滿口腔,拌着脆身的紫菜 同吃,正!
鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝 ($45)是黑板上特選壽司,賣相精緻小巧,以柚子啫哩、蘿蔔茸 蔥花 襯托,更美。魚肝 入口介乎即化,口感綿密,柔嫩鮮香,不錯!
日式焦糖玉子
玉子一向不是我的選擇,但變了日式焦糖玉子 ($12)就有些興趣。放入口中時,上暖下凍,上脆下軟,感覺挺特別!又薄又脆的焦糖 面令玉子 更添甜美,有別於一般的玉子燒,配搭有新意。
立食,對我來說的確是一場日食新體驗,今晚過後亦感受到站住食都是一種享受,你們又體會過嗎?
2018-11-14
玄米茶和綠茶
2018-11-18 38 瀏覽
最近尖沙咀開左間立食壽司連好多明星都去相信質素一定好高啦!港人咁鐘意排呢個排個樣立食呢個熱潮又點會放過呢!位置由於係鬧市所以好快就搵到喇!雖然要排隊但係都好快有位大家都快食快走吧雖然立食但係每個人既位置都好足夠唔會好逼 茶葉方面有玄米茶同綠茶我就簡左玄米茶喇非常香煎米味道不過無茶隔飲起上黎就有啲唔太方便除左餐牌上既食物仲有呢啲特別介紹由於立食所以同師傅距離好近可以睇住佢地做簡單美刺身可以外購返黎但係玉子多數都係師傅自己整好甜 凡立貝壽司魷魚壽司第一次食咁既樣😆😆好過癮三文魚壽司本身已經有醬汁所以都唔洗再沾醬汁穴子壽司有少少似鰻魚櫻花味富士可樂!櫻花味唔係好重但係都幾得意!每次上壽司師傅都會解釋係咩壽司而且會睇住你食既快慢黎整壽司保證新鮮
最近尖沙咀開左間立食壽司
連好多明星都去
相信質素一定好高啦!

港人咁鐘意排呢個排個樣
立食呢個熱潮又點會放過呢!

位置由於係鬧市
所以好快就搵到喇!
雖然要排隊

本身已經有醬汁
所以都唔洗再沾醬汁

穴子壽司
有少少似鰻魚

櫻花味富士可樂!
櫻花味唔係好重
但係都幾得意!

每次上壽司師傅都會解釋係咩壽司
而且會睇住你食既快慢黎整壽司
保證新鮮

2018-11-17 64 瀏覽
又多一間立食壽司開o係尖沙嘴啦,真開心!以後唔洗怕立鮨多人排隊、因為小編發現呢度既質素絕對同隔離舖有得揮!最重要係d服務好d、食物新鮮d,上次小編去隔離食完之後有輕微肚痾、隔左兩個月本來打算去食返,今日經過見到呢間新開既,當然要試下啦價錢其實同隔離比差不多、最多平5%左右、呢度得中和大拖羅食,好似冇隔離咁多款選擇,但勝在d料好新鮮、講真其實小編唔太like件壽司上面放太多醬料or配料,有時候食唔到d鮮味,但呢度就唔會囉,魚和生蠔都好新鮮、時令白子都有得食,好滑呀!超級正壽司飯唔係赤醋、不過d飯好好味,呢度係食鮮味、隔離就係濃味,睇下大家想食鮮味or濃味野,個人認為壽司都係鮮味為主,雖然小編都係濃味怪、但壽司除外另外雖然呢度都係立食但環境寬敞好多,好舒服、檯又闊d冇話太逼咁,茶有綠茶粉or玄米茶比你隨意落,真係好正可能係新開啦,服務真係好好、小編和母親大人食得好開心、下次都會encore返呢度。師傅、server又親切d、食物質素又好,做咩要去隔離受氣wor

燒帶子鵝肝壽司
  • 蟹膏牡丹蝦
  • 左口魚
  • 油甘魚
2018-11-17 30 瀏覽
立食俾我嘅印象,一向係平、快、質素麻麻;即係你喺food court諗唔到食乜,求其整盒盒裝壽司醫肚果種。今時今日,立食重新定義,除左價廉之外,亦同樣物美。用一個唔係太貴嘅價錢,享用到優質嘅食材呢條街第二間,襯仲未係好多人排哂長龍,就先試其中呢間比較新嘅。平日夜晚,都有兩、三個人排隊,由於立食,俾我企都企唔到咁耐,效率高,所以都唔會話好耐嘅。店面比我想像中闊落,大約都企到十個八個人,鬆動唔逼嘅,背隻仲有空間。枱底有掛鈎,方便整理私人物品。全店有三位師傅,一位店員,所以so far都好足夠,唔會話要令你要等好耐先有壽司食。近距離都隱約見到師傅製作過程,咁有時食握壽司就係想要呢種享受,即時製作然後放到你面前,但又唔想下下俾到成千蚊食餐廚師發辦,喺呢類型立食壽司都算多個選擇基本上一般款式都有齊,價錢9蚊起,比起一般連鎖壽司店,呢度亦都有較為貼近廚師發辦嘅魚生,例如金目鯛、深海池魚真鯛等等,獨有嘅創作壽司例如係:昆布漬金目鯛配柚子酢啫喱、生菜包醬油漬三文魚等等。比較划算可以點壽司盛盒,例如本鮪壽司盛定價150,可以試到4貫壽司+手卷;又或者係廚師發辦,定價380有十貫壽司。人均消費實在係豐儉由

基本上一般款式都有齊,價錢9蚊起,比起一般連鎖壽司店,呢度亦都有較為貼近廚師發辦嘅魚生,例如金目鯛、深海池魚真鯛等等,獨有嘅創作壽司例如係:昆布漬金目鯛配柚子酢啫喱、生菜包醬油漬三文魚等等。比較划算可以點壽司盛盒,例如本鮪壽司盛定價150,可以試到4貫壽司+手卷;又或者係廚師發辦,定價380有十貫壽司。人均消費實在係豐儉由人,鐘意飯前、下午茶走入黎整幾件壽司得;鐘意食多啲,好似當晚所見,有客人點兩客廚師發辦亦得。

鰻魚壽司 15、穴子壽司 25:飯粒已加醋、山葵,溫度剛好,直接食用都可以,急急腳相機食先(今時今日…人唔食,相機都要食)。
呢兩件中規中矩,無咩深刻印象。

牡丹蝦壽司 40:蝦肉黏口,味道鮮甜,物有所值
另外仲有黑松露牡丹蝦添,更顯貴氣。

蟹棒蟹糕軍艦 25:蟹味濃郁,口感綿密。

另外點左兩客盛盒,性價比較高,包括:本鮪壽司盛(150)同炙三色壽司盛(80),本鮪盛質素都唔錯,魚生當然係新鮮不在話下,由赤身開始食,表現喺拖羅比較下較為中庸;中拖羅帶點油香,口感軟腍;大拖就無得輸,油份四溢。最後仲有一客蔥吞拿魚腩手卷,由頭到尾都有餡,加埋少少芝麻,香口!辣吞拿魚口感豐富,少少辣香,讚

至於炙三色壽司分別有危燒大拖羅、三文魚同右口魚邊。平時鐘意油份嘅我唔點炙燒唔安樂,加上一路聞到師傅製作炙燒壽司時嘅香氣,好難忍。三文魚正常水平,炙拖羅都正,雖然唔夠拖羅壽司咁肥美。右口魚邊係我fav,有魚油得黎又冇左口魚咁多油。

2018-11-16 35 瀏覽
呢間最近新開張,引左好多人排隊黎食!條隊睇落長,但勝在人流夠哂快!呢人好快食完,就走。所以唔洗排好耐隊就食得。企係度食都係第一次,可以望住師傅整壽司,一件件放係你面前,好過癮!除左綠茶之外,仲有玄米茶飲!玄米茶更加解膩去油。味道好香!😃叫了一份 :炙三色壽司盛合火炙三文魚壽司🍣燒完表面暖暖地,半熟既三文魚燒到好香!火炙比目魚邊🍣我最愛食火炙比目魚!經過火炙後,比目魚既魚油逼哂出黎!入口既魚油香味,真係太美味!火炙大拖羅🍣超肥美既大拖羅,太肥美了!入口有溶化既感覺!單點壽司:壽司本身已沾了豉油,食得夠哂方便🙃油甘魚🍣賣相好靚。油甘魚肥美甘甜!帶子壽司:鮮甜爽滑,好大粒既帶子一定要試既 赤貝壽司:赤貝好大隻!!放入口好新鮮爽口!味道濃郁😍正!三文魚壽司🍣:肥美鮮甜既三文魚,永遠都深受大家喜愛!😋真鯛:出面比較少有,營養價值豐富。都幾新鮮!超彈牙既赤蝦!好鮮味!仲有金目鯛😝都好正!!甘香肥美,味道好鮮甜!壽司質素都很好,唔怪得咁多人排隊!😋,
呢間最近新開張,引左好多人排隊黎食!
條隊睇落長,但勝在人流夠哂快!
呢人好快食完,就走。所以唔洗排好耐隊就食得。

叫了一份 :炙三色壽司盛合
火炙三文魚壽司🍣
燒完表面暖暖地,半熟既三文魚燒到好香!

火炙比目魚邊🍣

炙大拖羅🍣
超肥美既大拖羅,太肥美了!入口有溶化既感覺!

單點壽司壽司本身已沾了豉油,食得夠哂方便🙃

油甘魚🍣賣相好靚。油甘魚肥美甘甜!

帶子壽司:鮮甜爽滑,好大粒既帶子

三文魚壽司🍣:肥美鮮甜既三文魚,永遠都深受大家喜愛!😋

真鯛:出面比較少有,營養價值豐富。都幾新鮮!

超彈牙既赤蝦!好鮮味!

仲有金目鯛😝都好正!!甘香肥美,味道好鮮甜!

壽司質素都很好,唔怪得咁多人排隊!😋

2018-11-14 34 瀏覽
第一次係香港食立食感覺十分良好。店鋪五係好大,好彩早放工,所以我食個時五排隊。望住師傅手握壽司🍣由於夜晚會有下場,所以五係話叫左好多壽司🍣。玉子壽司,陳生至愛,雖然係度食玉子壽司。。。好奇怪。。。味道正常,無甜甜地!赤蝦壽司,好新鮮,好爽口,必食!火灳三文魚腩。wa!食落口,個d油月魚油必出黎,諗起都想一食再食!灸三色壽司感盛合。有拖羅omg!好正。入口即溶!蟹棒蟹膏軍艦。蟹棒一共有三件,其中一件係真係蟹肉,而蟹膏好鮮甜,好味
第一次係香港食立食
感覺十分良好。

店鋪五係好大,好彩早放工,所以我食個時五排隊。

赤蝦壽司,好新鮮,好爽口,必食!

灸三色壽司感盛合。有拖羅
omg!好正。入口即溶!