2007-07-18 16 瀏覽
聽朋友介紹,以為好抵食,未想到食咩,禁就想下,不過個日企你旁邊,催我落單,之後我想落單,點揮手都無人行過來,已經black list左呢間野!之後,埋單個時仲要受氣,被人問候,我想服務態度差到禁,我一定唔會再去食,食氣都食飽!!

2007-06-30 17 瀏覽
今次是第二次去幫襯,一行三人去到竟然滿座, 但係佢到可以比到一張枱出黎, 可能我地六時半到.太早了,未有客到. 今次有係吃私房菜,菜式跟上次不一樣, 我地只係三人, 前菜四款, 跟住黎左十二款. 有蟹,蝦, 蜆, 青口. 雞, 魚, 菜... 好多好多,每款份量嚇死人~ 大大碟.. 我地飽到不得了, 仲有甜品上枱。每人110元, 飲品仲要任飲tim. 我朋友好鍾意, 覺得好得意, 每次都唔知下一味吃乜野. 因為冇memo睇.
每人110元, 飲品仲要任飲tim.
2007-06-22 2 瀏覽
在寫這個食評前, 看過之前的食家評語, 都有小小同感. 這間鋪頭, 如果講食物, 價錢, 都其實值得去試多幾次. 小弟已經試過兩次了, 由於時間相差幾個月, 所食的食物有好大的差別, 但味道都係極好.論私房菜, 我都會再推介俾d 老友, 不過, 會加多一點點忠告. 起碼可以食得好味又開心呀.忠告如下:1. 最多三至四個人去食, 的而且確, 吾同的人數, 所出的份量, 又分別不是太大, 一些以一串串, 或一粒粒計的, 當然冇問題, 但好似炒一碟陳村粉等等, 兩個人食, 同四個人食, 份量一樣, 碟size 更加冇變. 但四個人食, 都絕對夠食.2. 間鋪頭似乎在管理人流方面不是做得太好, 特別係母親節的大日子, 出錯碟的情況都屢見不鮮, 但反之若果在平日(一至四) 或星期日晚上, 可能人流比較少, 出的食物, 又不見得有任何問題.3. 兩次去食, 我都叫了走辣少炸, 但似乎, 佢地只係聽而冇做, 我想, 佢地係這方面的食物出菜方面, 要加多改善.

忠告如下:

2007-05-24 0 瀏覽
朋友介紹我們來試食私房菜. 我心想"私房菜"點解可以$110咁平呢? 一入門口見到我們訂張7人枱好細,附近全都是坐滿人,感覺十分親切.在我去廁所的路途上,沿路都有其他顧客夾道歡迎,我要很小心才避得過他們.店員服務態度十分親切,我們未齊人叫佢上菜,佢話唔得,因為食物會變冷,對還未來的人是不好的.終於齊人可以上菜了.很多食物立即蜂擁而上.計落一共食了19碟,比食法國菜還多了10碟.飲品仲要無限添飲呢! 我們問店員仲有什麼食物呢? 一共會有幾多食物呢? 她都說不知道.真是很surprise 呀! 這完全是後現代的藝術,我身在這間食店就像在拍王大導的戲一樣.小弟有幸能參與這件盛事,真是此生無憾.至於味道和份量如何呢? 我覺得真是非筆墨所能形容.埋單時店員說只收現金,十分均真.令我充分體會了麻雀館欠1找9的精神.總而言之,好似黃興桂評波咁,我評呢間私房菜,一個字: 超超超超超超超超超超超超...... "surprise”!

2007-05-19 22 瀏覽
見咁多人話魚米唔好,我成日食所以我覺得應該為佢\平反1下。食過魚米好多次`本身係銅鑼灣食,佢\地搬左我仲特登去旺角搵,真係好好食。下午茶真係好抵食,1個麵+揀3樣送,仲有奶油多+野飲.刀係$20,凍飲+$2,(仲有牙!12:30-2:30係$28咖!下午茶先係$20)1定要食佢\個個魚腐,唔係正方型個隻,而係扁扁地1塊好軟個隻,豬扒大塊+入味,但係唔明點解,火腿只得半塊,係切成3角型個隻!麻辣豬肚好正,雞腎刀唔錯,魚皮餃有3隻,正常味,豬軟骨丸好正,墨魚根普通,貢丸根有口感,但好似無晒了(因為佢\每隔幾個月就會換d新野),魚湯好好飲。但老細就真係好似忽忽地咁XD好神經質feel,waiter1時時啦,男waiter多數睇樣對人<-差,你無咁靚佢\會唔多理你,你靚d就勁多野講勁煩,可能因為我係熟客又識識地個度d人,所以刀覺得可以接受,分量又夠又足料,,加埋個多士女仔食會好飽=)真係唔錯咖魚米,好值得試.不過本人就覺得晚餐\有d貴,除左私房菜算抵食之外.
見咁多人話魚米唔好,我成日食所以我覺得應該為佢\平反1下。
下午茶真係好抵食,1個麵+揀3樣送,仲有奶油多+野飲.
是否我的食評有任何問題?煩請指正!
是否我的食評有任何問題?
煩請指正!
2007-05-17 17 瀏覽
前排母親節訂位食私房菜,每位$130,我覺得ok,母親節貴少少,可能野食靚d呢。我坐低一陣等屋企人黎期間,我都未叫起菜,侍應己經多次上錯菜,仲有次個侍應死都話係我哋張枱既,叫我哋食住先。母親節母親都未到食乜鬼姐,但係過咗唔夠兩秒又有第二個侍應埋黎拎走哂d野食話上錯枱。對上幾次黎食都冇咁亂。全家齊人後叫侍應起菜,食既頭盤同上次差唔多但係款就少咗,都係魚皮、鴨舌、鱈魚豆付同薯皮沙律。因為我之前見佢上錯咗果d頭盤裡面有素魚生同墨魚仔,我問吓個相熟侍應,佢叫我哋唔駛急,慢慢黎。轉頭無啦啦又俾碟鴨舌黎,我哋話食咗緊係唔要啦,跟住我吔就見到老細面黑黑衝咗出黎一路啤住我哋一路同佢d員工訓話。食完d頭盤,等咗一陣就上羔蟹炒年糕(唔知點解d份量同兩個人差唔多),唔駛一陣已經俾我哋掃清,跟手黎個魚湯絲瓜,因為每道菜黎得太慢同埋見隔離枱己經食咗好多海鮮,而我哋淨係食咗一個蟹。催催d侍應,無厘頭咁快就俾個湯黎,跟手黎個蒜蓉多士伴莆汁,再黎個好鞋既豉汁雞同雞肉串燒。見周圍枱枱已經食咗煎封魚腩、蒸青口、蒸魚胶、炒蜆、瀨尿蝦,我哋就黎埋d騎騎呢呢唔係海鮮既菜式,淨係食咗蟹,問多兩問先再黎碟瀨尿蝦。等我以為海鮮陸續有

見周圍枱枱已經食咗煎封魚腩、蒸青口、蒸魚胶、炒蜆、瀨尿蝦,我哋就黎埋d騎騎呢呢唔係海鮮既菜式,淨係食咗蟹,問多兩問先再黎碟瀨尿蝦。等我以為海鮮陸續有黎之際上咗個排骨蒸河粉(我哋上幾次食都係開邊蝦蒸飯,同埋當時附近幾枱都係食緊開邊蝦蒸飯),我已經覺得怪怪哋,點知轉頭仲送埋個壽包黎。

我即刻搵個相熟侍應問問,佢問我哋有咩未食?(鬼知咩未食,都冇餐版)我哋唯有話同其他枱相比有好多樣海鮮未食呀。過咗一陣,老細又氣沖沖咁行埋我旁邊態度好差咁同我講:「先生,私房菜係咁架!枱枱都唔同,你唔可以比較架!」
佢咁講簡直侮辱我智慧呀,你估我第一次黎食咩,雖然次次有少少唔同,但係基本有咩食我心裡有數。

我都唔想侍熟買熟,只有好平靜咁同佢講:「我知有機會唔同,但係而家問題係我有既人地枱枱都有,人地枱枱都有既我哋冇喎!如果你話我係因為食咗d咩蒜蓉多士呀、串燒呀,所以冇哂d海鮮,ok,我俾返果d錢你囉!」
跟住佢就九唔搭八話:「你頭先同我伙計話冇鴨舌,佢補返俾你都俾我鬧到死」我心諗有咩關係,同埋我都唔係話冇鴨舌。跟住佢就唔知做乜咁收銀處水吧兩邊走,一路走一路大大聲對住我哋果枱,不斷重覆講:「私房菜係咁,枱枱食d野唔同」「唔好嘈啦!嘈黎為乜!而家整俾你食啦!」d語氣好似講到我哋無理取鬧,貪著數咁,但係最後都係俾多個魚腩我哋姐,食到唔天吊一肚氣誠為$650。

間野我食過好多次都冇問題,唔知今次做乜鬼,好多人都話老細有少少情緒化,可能今次撞啱佢心情唔好啦。而家都仲好想約朋友去食,因為佢d野真係好食,但係條氣又顬住,無理由俾老細咁樣話法都再去食咁死狗架!

唉﹐希望過多一排,等件事丟淡咗先再去啦
2007-05-12 4 瀏覽
其實好鍾意去呢度食私房菜,去咗五六次,食到d伙計都認得我哋全家。上次出post係第一次食,兩個人真係好多野食。之後叫埋阿爸阿媽屋企人,一行五人去咗幾次,佢哋都好鍾意,不過都試過有d疑問。因為有d菜式(羔蟹年糕、瀨尿蝦、炒河)兩個人食又係咁多、五個人食又係咁多,有時見其他極都未食完,我哋食咗一陣就黎甜品。問下侍應,侍應都好有禮貌話私房菜枱枱都唔同,有時睇吓你男多d定女多d,大人多d同細路仔多d,份量會有少少唔同。當時都唔係咁同意,但係當中冇真正比較自己同人地食咗d乜,拗落去都冇謂,加上食開食熟,費事搞到咁僵,埋單走人。噚日為預祝母親節book咗位,黎到全場爆哂,坐低冇耐,有個新面口既女侍應問我個女幾大,我話三歲,佢話三歲都要收半價,我話黎咗食幾次未收過,同埋你又唔自助餐又唔係任食,你咪預返五個人份量,bb食得幾多。見侍應同老細gary哥哥講果時,已見gary哥哥板起塊面,心知不妙。可能當晚太忙太多人,我哋未叫起菜已經先後幾次拎d頭盤黎,轉頭又話俾錯拎走返。到我們起菜先黎頭盤,老婆發覺點解頭拎錯黎果d有墨魚仔,我哋就冇,侍應哥哥都好有禮貌好幽默,叫我哋唔好咁心急。點知轉頭又拎多碟鴨舌黎,我
上次出post係第一次食,兩個人真係好多野食。之後叫埋阿爸阿媽屋企人,一行五人去咗幾次,佢哋都好鍾意,不過都試過有d疑問。因為有d菜式(羔蟹年糕、瀨尿蝦、炒河)兩個人食又係咁多、五個人食又係咁多,有時見其他極都未食完,我哋食咗一陣就黎甜品。問下侍應侍應都好有禮貌話私房菜枱枱都唔同,有時睇吓你男多d定女多d,大人多d同細路仔多d,份量會有少少唔同。當時都唔係咁同意,但係當中冇真正比較自己同人地食咗d乜,拗落去都冇謂,加上食開食熟,費事搞到咁僵,埋單走人。

點知轉頭又拎多碟鴨舌黎,我哋話到咗,跟手老細gary哥就氣沖沖咁行出黎,邊啤住我哋張枱邊鬧員工。我哋都未知咩事,一頭霧水,為係佢哋搞錯哂單,老細黑面姐。

但係越食越唔對路,人哋枱枱食緊炒蜆、蒸青口、蒸魚較、煎魚腩。我哋淨係食咗頭盤(雞腳、薯皮沙律、魚皮、芋頭餅、鱈魚豆付)同羔蟹年糕(同二人食份量一樣),跟住無啦啦黎湯,我記得上次黎得湯都差唔多食咗大半,今次咁快黎湯諗住可能今日亂姐。

食完湯似樣d啦,黎咗五隻蝦碌加一碟瀨尿蝦(同二人食份量一樣,或者多少少咁多),跟手就黎碟排骨蒸河粉,老婆就問我點解人地枱枱都係開邊蝦蒸飯,我哋就食河粉。轉頭黎埋壽包,即係已經食完啦!!老婆見勢色唔對即刻問侍應侍應問我哋有咩冇食,其實呢間私房菜冇菜單,真係唔知有咩食,只不過今次我哋等多過食,同埋上次經驗令我哋好留意周圍枱既食物。

所以我哋同佢講比較其他枱,海鮮方面我哋只係食咗蝦同蟹,仲有魚腩、蒸魚胶、炒蜆、蒸青口..未數完個侍應就話得得得,幫我哋跟跟。見佢又同老細gary哥講,gary哥即時黑起塊面行黎我哋強枱同我哋講:「私房菜枱枱唔同架,你唔可以同第二枱比。」「你頭先又話未食鴨舌,我同事再拎碟俾你,我已經鬧到佢死。」
我老婆忍唔住話:「我頭先唔係話冇鴨舌,係冇墨魚..唔同問吓你同事..」我老婆未講完,佢已經插咀:「唔好嘈啦!唔好嘈啦!」跟住我哋話:「我都明白私房菜次次會有唔同,枱枱會有差別,但係而家係我哋有既人有,人哋有既我哋冇,係唔係因為我一開始唔肯俾小朋友半個人頭貴,你就要減我哋d野食?」

gary歌照舊聲大夾惡:「嘈咩呀!嘈咩!有咩意思?俾你啦!而家俾你啦!咪嘈啦!」
轉頭佢同d侍應大大聲講:「煮俾佢哋食啦!」搞到全場都以為我哋貪心,搵著數,講到好似我哋提出黎係我哋唔啱。

不過同我哋熟果個侍應哥哥真係好好人,猛同我哋say sorry,又叫我哋寛恕佢老細(都唔知點做人老細,倒返轉頭要做細既幫佢幫鑊)

最後都係黎多一個魚腩咁多多,甜品都冇就要埋單走人。
臨走前環顧咁多枱,枱枱食既野都係差唔多。唔明老細所講既枱枱都唔同,可能淨係我哋呢枱唔同。

呢度有好多食評都話gary哥態度差我哋唔信,食咗好多次都冇乜野,以為係人地玩針對。估唔到今次都我哋自己乃野,仲要乃到正,預祝母親節食唔飽兼一肚氣。

我哋諗究竟係佢地d野食上錯哂枱,老細唔肯跟,定係佢有心俾少d,我哋唔出聲佢就賺多d,出聲就俾多少少我哋。

其實我都好失望好唔開心,不斷同朋友同事推介呢間野,由始至終都係想同佢講道理,解決件事。但係佢態度咁,完全唔想同我哋傾。之後想再食都唔知去唔去好,佢野食真係幾ok,不過真係睇吓gary哥心情靚唔靚。

事件會進一步交由消委會研究佢既營商手法
同時會向飲食男女,報章投訴版以及多個討論區反映
希望gary哥可以好好反省一下作出改善

2007-04-16 2 瀏覽
環境方面: 晚飯時間多人所以比較嘈吵味道方面: 我和姊妹都叫了同一個【煎金菇肥牛魚湯米線】,魚湯的味道不是人人都可以接受,味道有點兒怪怪的。金菇肥牛吃了第一件都還可以,第二件開始有點厭,再也吃不下第三件。我和姊妹都覺得小販檔的金菇肥牛好吃過它的過百倍。米線份量少。凍奶荼+$6 普通不過不失。服務方面: 那位女侍應(3x,40歲)的態度真的不要得,凍飲加錢只是幾元,不需要你再三的提醒,一種看不起人的感覺。落單自己聽不清楚便以責怪的語氣對待我們,並全程黑面。未開餐便受了一肚氣!但老闆在我和姊妹結帳後主動幫我們拍照,落樓梯上電梯2次,仍然笑面迎人,值得一讚。抵食方面: 味道不太討好所以覺得不太抵食。乾淨方面: 普普通通不過不失。
環境方面: 晚飯時間多人所以比較嘈吵

抵食方面: 味道不太討好所以覺得不太抵食。

乾淨方面: 普普通通不過不失。
2007-04-14
基本上,下面個食評已經寫得好詳盡,小弟就多左碟炒蜆、豉油皇煎蝦、豉汁排骨蒸河粉同奶皇飽,而我最欣賞係佢地每個菜色既味道分明,而且全部即整,上檯熱辣辣,絕冇楂流攤,食唔晒仲可以打包,$110 蚊成廿個菜色,免茶芥同加一,現今社會黎講都可以算得超值,味道方面亦頗滿意,招呼就一般啦,咖啡、奶茶、檸水、杏霜之類仲冷熱任飲,對得住你有餘添啦!我見到下面幾位食評家有所爭拗,小弟睇完亦有感而發,覺得時下年青人愈黎愈不負責任,訂檯之後唔去又唔會打電話去取消,訂左私房菜又可以拉大隊走,當然,一般私房菜會預早兩日收齊錢先開餐,都癈事同你嘈,但係魚米之尊連訂金都冇收,所以先有咁既事發生,如果,大家同意做人應該有誠信既話,咁係咪應該為自己所犯某些錯誤而負上責任呢?覺得道理不在己方既時條,就搬阿劉德華金句上檯,其實服務業雖則以顧客為先,但並不代表你可以當人下人咁駛;易地而處,如果你成班朋友約上你屋企搞大食會,叫你俾住錢買食物先,到時又一句唔黎又唔俾錢,理由係D食物咪叫你屋企人食晒佢囉,你地又冇蝕底既?咁你又覺得點呢?如果你話店方態度唔好,係店方理虧,如果你話店方唔老實,我覺得唔老實既係你臨時取消又唔肯俾錢既朋友

我見到下面幾位食評家有所爭拗,小弟睇完亦有感而發,覺得時下年青人愈黎愈不負責任,訂檯之後唔去又唔會打電話去取消,訂左私房菜又可以拉大隊走,當然,一般私房菜會預早兩日收齊錢先開餐,都癈事同你嘈,但係魚米之尊連訂金都冇收,所以先有咁既事發生,如果,大家同意做人應該有誠信既話,咁係咪應該為自己所犯某些錯誤而負上責任呢?覺得道理不在己方既時條,就搬阿劉德華金句上檯,其實服務業雖則以顧客為先,但並不代表你可以當人下人咁駛;易地而處,如果你成班朋友約上你屋企搞大食會,叫你俾住錢買食物先,到時又一句唔黎又唔俾錢,理由係D食物咪叫你屋企人食晒佢囉,你地又冇蝕底既?咁你又覺得點呢?如果你話店方態度唔好,係店方理虧,如果你話店方唔老實,我覺得唔老實既係你臨時取消又唔肯俾錢既朋友,唔通淨低兩隻扇貝、兩隻蝦,你叫人放落金魚缸養住先呀?

順帶一提大家該店祇收現金,小童三歲都要收半價喎!
2007-04-12 15 瀏覽
間野我第一次去食,係朋友食過話D海鮮OK拉我上去食。一坐低睇MENU都有幾多野食,但係發覺海鮮唔太多,又搵唔到私房菜MENU。一問之後先知私房菜係無MENU既,但係就有110同160同個價錢,但係因為我地得兩個人會貴少少,收130。我覺得OK呀,又唔駛加一加乜加物,仲有大大杯凍飲任飲,一於試一試先,菜式計有:1.魚皮- 未食之前驚又腥又林,點知一入口,口感好似海哲,醃得好好味,加少少蔥同薑仲正2.炸鱈魚豆府- 幾好味,幾滑3.素魚生- 第一次食, 幾得意, 我諗都係D「擧藥」整既4.煎封魚腩- 個汁好正好惹味,魚皮部份煎得好香好脆口,魚腩又甜又滑,不過食時要小心骨5.椒鹽瀨尿蝦- 預咗唔會大隻,不過都有十幾隻,新鮮味道OK6.羔蟹炒年糕- 一擺低就勁香,份量起碼有兩隻蟹,有好多蟹羔,D薑蔥炒得好香,唯獨係D年糕硬咗少少7.魚湯浸絲瓜- 好清甜,連D湯都飲埋8.蒜蓉粉絲蒸扇貝- 一人一隻,呢個冇乜特別9.蕃茄魚湯- 蕃茄味勁濃、蓋過咗魚味10.剁椒蒸魚雲- 食得辣既會覺得好好味11.鐵板洋蔥豬柳- 好多洋蔥、少少黑椒,惹味12.鵝肝釀雞翼- 鵝肝甘香,雞翼炒得香13.翠塘炒河- 清得黎又
間野我第一次去食,係朋友食過話D海鮮OK拉我上去食。
2.炸鱈魚豆府- 幾好味,幾滑
11.鐵板洋蔥豬柳- 好多洋蔥、少少黑椒,惹味
12.鵝肝釀雞翼- 鵝肝甘香,雞翼炒得香
13.翠塘炒河- 清得黎又幾夠味
14.桂花糕- 至愛,買相靚,好清好香又好味

真係有好多道菜,一路食一路食永遠唔知幾時食完,仲有冇下一道菜,亦唔知下一道會係咩。感覺好得意好有神秘感,期待上菜果一刻既驚喜。而菜式當中俾到我唔少驚喜,味道唔錯,款式多,份量唔少,食到中段已經飽飽地,後面果D多數都打包拎走。

最抵係可以飲我至愛既凍可力,大大杯仲任飲,130就130唔駛加一冇任何附加費用。

如果一大班朋友去食,預BUDGET會易D,不過人多唔知駛唔駛BOOK定位先喎

整體黎講值得一試,我遲D都會搵多人再去試多次

2007-03-16 4 瀏覽
呢間野, 你話佢串又得, 話佢有風格亦得, 但我絕不認同樓下所言話佢屈客, 更對其亂評分感到反感: 自己冇上過去就全部填晒最差, 毫不中肯之餘, 更是意氣用事。不如我解釋佢個訂位程序, 尤其是樓下果位, 睇下誰對誰錯。食私房菜, 係有私房菜ge 規矩:私房菜唔係佢ge 本業, 所以一定要訂先有。佢係按人頭收費, 分$110, $160, $250三種。收到電話訂枱, 佢就按人頭買’送’, 保証食得飽, 拎得走, 如果要改人數, 就煩請當日1600時前通知, 因佢要買’送’, 就算一位改唔切, 佢都會蝕. 以上都係我訂枱時佢同我講得清清楚楚.我3月10日都同個fd慶祝生日, 知佢鍾意食海鮮, 女友又話e間好, 所以就試下$160果個. 果晚8時入席, 有2個fd 唔舒服冇泥, 佢都有嘈(肥老闆態度唔係人人受, 有d 詹瑞文格), 咁我地都話收足數. 我d fd 都係d 儉人, 初時都怕佢地唔岩食, 同嫌貴. 先上d 冷盤魚皮, 齋魚生, 好似好細碟咁, 跟住泥左d 鍋, 青口, 螺; 但又怕佢地話冇米落肚, 好彩戲肉係芝士龍蝦伊面. 點解我自己訂位都好似唔知有咩菜上枱? 又係e 度特色(

我3月10日都同個fd慶祝生日, 知佢鍾意食海鮮, 女友又話e間好, 所以就試下$160果個. 果晚8時入席, 有2個fd 唔舒服冇泥, 佢都有嘈(肥老闆態度唔係人人受, 有d 詹瑞文格), 咁我地都話收足數. 我d fd 都係d 儉人, 初時都怕佢地唔岩食, 同嫌貴. 先上d 冷盤魚皮, 齋魚生, 好似好細碟咁, 跟住泥左d 鍋, 青口, 螺; 但又怕佢地話冇米落肚, 好彩戲肉係芝士龍蝦伊面. 點解我自己訂位都好似唔知有咩菜上枱? 又係e 度特色(唔係人人受到), 你唔會知有几多碟送, 更唔會知食乜, 一切只要響電話中講明: 海鮮, 唔食辣, etc 悉隨尊便. 結果我都唔知食左几多個送, 起碼>10, 仲有飽魚, 花膠, 仲有壽包送, 搞到我地食剩2,3碟要拎走

漏左講, 私房菜全程野飲任飲, 但唔收咭, 有d奇特, 搞到我地要走去禁$

將心比己, 打開門做生意, 最緊要互相尊重, 人家會尊重你的口味, 你都要尊重人家規矩. 顧客唔係大晒.
之前同朋友黎過呢度食私房菜, 雖然唔係話特別好食, 不過勝在夠抵, 所以尋晚諗住同一班同學黎食, 為左同其中一個同學補祝生日。本來我地一共有11人, 所以我就定左11位, 不過有兩個臨時黎唔到, 我都係七點幾至知(我定左7:30), 跟住我地9個人一齊由地鐵站行過去, 去到同佢講我地得9個人, 佢就好惡咁話做乜唔一早打電話話佢知, 我同佢講我都係早佢少少至知, 佢話留左張10人俾我地, 要轉9個人好難, 佢仲話一係我地9個人食, 但上10個人既份量俾我地(即係收我地10個人錢, 因為係計人頭收費), 一聽到呢句就覺得佢地勁賤, 擺明想屈我地。跟住我地9個人出門口諗住商量一下, 佢又走出黎, 仲惡到死咁, 語氣又差, 所以我地尋晚都無食到呢間, 費時食到一肚氣.....其實我之前個次黎都無問題, 我地都係去到至話有一兩個唔黎得, 而家又話唔得喎, 都未見過d餐廳咁唔老實
2007-03-05 6 瀏覽
我公司於2月10日到魚米之尊食年夜飯,是其中一位同事推介。想不到食物如此唔掂,除了食物熱度及份量ok,但好多野好味精,田螺又有沙,仲有第一次見到有人將普通既菜心放係冰上面咁比客食。位好迫,d野不斷上但又冇人執野,所謂特飲其實係d柑桔既野,又未溝好就比人飲.....雖則話野飲任飲,但每個人160食埋d cheap野,仲話係私房菜,完全好失望,我好多同事(成2x人)都話唔會再幫襯呢度,我地個晚之後,有人肚痾同嘔。
我公司於2月10日到魚米之尊食年夜飯,是其中一位同事推介。

2007-02-15 4 瀏覽
心血來潮,Tea Time 來光顧今次試左「養生餐」河粉餐,配豬扒,魚彈條,豬肉丸$20(凍飲+$2)1.河粉多,保證食飽2.豬扒香脆入口3.豬肉丸非彈牙,而是有手打的肉醬感,少少黏的4.魚彈條就冇特別5.湯底,充足的魚湯味,入口會想像到魚仍在游總結:$20咁多野食好抵
心血來潮,Tea Time 來光顧
今次試左「養生餐」河粉餐,配豬扒,魚彈條,豬肉丸
$20(凍飲+$2)

1.河粉多,保證食飽
2.豬扒香脆入口