2009-07-30 19 瀏覽
中午和下午都吃過美食,一條龍的享受,所以晚上亦不例外。老友於早前到過此店小試幾味後,評語都不錯,說晚餐就在這間解決,我未試過呀,但有得試新野,當然舉腳贊成啦。由於我們沒有預先訂位,店員問我們”可否坐他他米的位置﹖因為今日訂位較多”。wow~我又未試過呀當然no problem﹗上去他他米前先要除下鞋子,然後將鞋子放在用木鎖匙開關的鞋櫃裡,然後就進去囉。這時令我回憶起去日本旅行的往事喔。魚一丁餐牌只是一大張雙面的,日本的居酒屋我也有去過,不過論食物款式,還是比日本的來得少。我們還未太肚餓,今晚選小食當晚餐都是可以的。食物也在落單後5分鐘左右開始上櫃檯了,是預期之外的快。首先是煎魷魚餅,每塊魷魚餅內加入大量魷魚粒粒,彈牙度激增,表面雖然金金黃黃,並不油膩的,我只略嫌凍左少少。之後是推廣中的”八隻牡丹蝦‧一蝦兩食”,都只是$70(咁上下)。蝦頭用來炸,少少咸多多脆,食不停口;蝦身就拿去整壽司,老友說鮮蝦很甜美。再來鹽燒帆立貝和自家制豆腐$38。前者選了鹽燒,帆立貝彈牙有勁,邊邊位帶有脆口感,個人認為鹽燒海鮮才最好味的,可以食到其原汁原味;後者的質素是預計之外咁好,估不到的是比在日本吃到的自家
中午和下午都吃過美食,一條龍的享受,所以晚上亦不例外。

,我未試過呀,但有得試新野,當然舉腳贊成啦。

,是預期之外的快。

之後是推廣中的”八隻牡丹蝦‧一蝦兩食”

再來鹽燒帆立貝和自家制豆腐$38。
前者選了鹽燒,帆立貝彈牙有勁,邊邊位帶有脆口感,個人認為鹽燒海鮮才最好味的,可以食到其原汁原味;後者的質素是預計之外咁好,估不到的是比在日本吃到的自家制豆腐更好味﹗
口感嫩滑,最緊要是豐滿香濃之豆味,大讚。

最後是燒魚,一大條魚加上開邊上,有看頭﹗魚骨有很多,每啖都要留心地吃,可惜魚腥味真的很重
,賞了幾啖就沒多太興趣再進攻了。

照顧他他米位置的兩位服務員是禮貌的,可惜極度被動,下下茶喝到見杯底都沒人來加茶,只因她們無留意這一小項,加上他他米坐位的四邊都有一個人咁高的屏風和鞋櫃阻擋著,我們叫人來加茶都非常不易的啊。
都ok呀
送酒一流,不過我唔飲酒 XD
我無吃到呀。hee
好過日本的。
必點的
  • 自家制豆腐,鹽燒帆立貝
2009-06-21 22 瀏覽
今晚整家有兩樣任務, 第一是和爸爸去選購西裝, 第二就是去吃父親節晚飯.爸爸選擇了魚一了, 於是令我和薑餅人短期內再光顧它吧!因為媽媽不太吃魚生, 所以盡量以熟食為主.見有本月推介的十款刺身, 便一叫試試. 比較深印象是魚背和秋刀魚.一丁拉麵沙律依舊不錯, 麵質彈牙, 最愛是芝麻醬.響螺陶板燒有牛油同炒, 當然香口, 雜菌索了牛油香, 響螺片不韌, 此味不錯.三文魚/魚籽飯是一人份量, 縮水了不少, 五餅二魚後每人兩三口可吃掉.鱈場蟹粥湯底鮮甜, 自行加了蛋味道更豐富.魷魚絲天婦羅有大量木魚絲蓋面, 所以帶點咸香, 但反而蓋了魷魚的鮮味, 魷魚絲質地還可,嫩口不韌.北海道赤豚飯份量不小, 大大塊薄豬扒有成五六片, 赤豚據報是來自帶廣, 但吃後又不覺有什麼突出, 豬扒雖不韌, 但有點乾.鹽燒希靈魚香口肉嫩, 給貓爸爸吞掉大半.釧路炒麵不知是否有根據, 但其實配料只是青椒絲, 豬肉絲等炒成, 再在面灑上紫菜和沙律醬而已, 純悴為飽肚而已.祝爸爸開開心心, 日日有食神~~~

爸爸選擇了魚一了, 於是令我和薑餅人短期內再光顧它吧!

因為媽媽不太吃魚生, 所以盡量以熟食為主.

一丁拉麵沙律依舊不錯, 麵質彈牙, 最愛是芝麻醬

鱈場蟹粥湯底鮮甜, 自行加了蛋味道更豐富

, 豬扒雖不韌, 但有點乾.

鹽燒希靈魚香口肉嫩, 給貓爸爸吞掉大半

祝爸爸開開心心, 日日有食神~~~

十款刺身
最愛是芝麻醬
牛油香響螺片
五餅二魚之三文魚/魚籽飯
鱈場蟹粥(未滾前)
魷魚絲天婦羅
父親節
十款刺身
最愛是芝麻醬
牛油香響螺片
鱈場蟹粥(未滾前)
2009-06-13 52 瀏覽
我做完瑜珈後趕忙去會合考完試的薑餅人, 是夜決定去坐吧枱, 慢慢享受fine dining, 感受久遺的舒暢滿足.坐吧枱當然來個Omakese, 由風趣健談的兩位師傅為我倆安排吧!來魚一丁還是第一次坐吧枱享受Omakese, 感覺不錯, 和師傅及其他食客談談笑笑, 輕鬆愉快, 氣氛比上次在壽司廣好.好飲的我們來支720ml的久保田, 易入口, 清新不辛辣, 喝後竟沒有半點醉意, 莫非酒量好了!?吃了三點前菜後, 師傅呈上了一小碟用魚春及海藻造成的小吃, 咬落脆卜卜, 味道帶醋酸, 幾特別也開胃.接著便來我們享往的刺身宴吧!響螺刺身新鮮爽脆, 配上帶有柚子味的新鮮山葵吃, 很快便吃完一隻.帆立貝大隻鮮甜, 吃到一梳梳肉.石立魚肉爽味則較淡, 但點了帶酸和蔥粒的配汁吃, 又能吊出味來.深海池魚是我至愛之一, 味濃甘香, 愛其滿口油香的aftertaste.深海池魚包看剝皮魚肝很特別, 咁大個女還是第一次吃魚肝, 魚肝不腥, 感覺似吃蟹膏, 但味道相對較淡, 帶點微甘.油甘魚腩肥大肉厚, 面有芝麻白蔥粒, 增添惹味和層次.吞拿魚腩甘香回味, 但比想像中略嫌不夠味濃.牡丹蝦身上放了吞拿魚腩蓉

吃了三點前菜後, 師傅呈上了一小碟用魚春海藻造成的小吃, 咬落脆卜卜, 味道帶醋酸, 幾特別也開胃.

接著便來我們享往的刺身宴吧!

響螺刺身新鮮爽脆, 配上帶有柚子味的新鮮山葵吃
, 很快便吃完一隻.

帆立貝大隻鮮甜, 吃到一梳梳肉.

油甘魚腩肥大肉厚, 面有芝麻白蔥粒, 增添惹味和層次.

吞拿魚腩甘香回味, 但比想像中略嫌不夠味濃.

牡丹蝦身上放了吞拿魚腩蓉, 蝦肉鮮甜, 難得不會被toro搶風頭

師傅又攬鬼地用紫菜捲著青瓜絲, 黃蘿白絲和赤貝絲給我們吃, 爽口清新, 吃到爽爽聲

刺身之後, 壽司之前, 就來個炸紫皮薯仔, 清甜粉糯, 外形也可愛

帶子壽司外形不俗, 飯也造成圓形, 面有三文魚子和蘿白苗, 內外兼備

跟著來個三重奏, 由蝦, 海膽和吞拿魚腩蓉環環相扣, 放進口內豐富澎湃, 複雜而不混亂

燒三文魚腩壽司更能帶出油香, 好吃!!

木魚八爪魚壽司帶點醋酸, 八爪魚切得小小, 反而有點失去了應有的質感.

吞拿魚腩壽司好像比刺身好吃, 是因為較肥美?

燒油甘魚明太子壽司帶點咸香.

大胃的我倆還未夠飽, 於是便來個串燒盛合. 串燒比較淡, 尤其雞腎, 如加多點鹽會更惹味. 豬肉露筍卷和燒青椒仔較特別, 露筍嫩爽無渣.

立魚湯稻庭烏冬是完美總結, 湯香濃, 烏冬煙韌

完美總結也離不開甜品, 多謝贈送的黑糖雪糕抹茶大福. 前者香甜尤愛煙韌珍珠
, 後者原來是抹茶雪糕大福, 皮薄但不夠煙韌, 還是愛傳統的大福.

飲飽食醉, 講東講西, 竟花了四小時享受此餐, 願意花, 也值得花…

薑餅人和我也覺物有所值, 定必短期內再光臨, 一言為定

響螺配柚子味山葵
cutie紫皮薯仔
帶子壽司
熱情三重奏
燒油甘魚明太子壽司
尖沙嘴好運分店結業了, 回想那裏優雅的環境及不俗的食物,路經德福都想試一試這裏的魚一丁.門口旁邊是電子遊戲機中心,好像有點格格不入.進入店內,地方很大,但食客很少.點了芥茉西式香腸,香腸圍成一個旋渦,份量大,味道好,但有點「滯」拉面沙津 -- 我的至愛炸法式芝士 -- 他們不是用日式天婦羅粉, 故感覺有點油, 芝士味道很少,且沒有配料如蔥, 蘿蔔蓉等等, 很「滯」一杯特飲 雖然質素不是差, 但以食物的價格而言, 還有其他選擇.

拉面沙津 -- 我的至愛
一杯特飲

雖然質素不是差, 但以食物的價格而言, 還有其他選擇.
  • 芥茉西式香腸
  • 拉面沙津
我哋一家大向都係魚一丁的支持者, 好多時星期日的lunch 都係來呢到, 皆因佢係有一個好抵食的lunch set for 4-6人的, 又會有唔同的set lunch 選擇, 相比起其他的日本料理, 佢的質量都算唔錯........我哋都幫襯咗好幾年...佢早前都已經將個4-6人set lunch menus 加咗價, 但我哋都依舊去幫襯......但上星期日去到, 佢已經取消咗呢個4-6人lunch set, 另外set lunch menu 又改埋....................極少嘢食, lunch set 得返幾個選擇, 仲要係唔吸引........以前仲會有多一本lunch set menu選擇, 而家仲要取消埋, 就只得8款的選擇, 同叫a la car , 但又唔係入面樣樣都叫得喎, 有d又要晚市先供應喎............咁即係趕客啫...............其實佢個lunch set 唔係話佢貴, 但係d 選擇真係唔係好吸引囉, 有6個係魚生定食, 2 款係熟食...........仲要睇到都唔想叫..............

2009-03-15
2009-01-27 6 瀏覽
十二月十三‧晴流落在附近聽講座,睡了又醒了幾轉也未捱得到尾,鼠了出來,龍精虎猛的找附近工作的老友喝杯東西。朋友提議了幾處地方,我卻反建議不如來這裡,雖然這裡只是居食屋,但食物也大路穩陣,加上有朝日生啤,總不會差到那裡。飯市未到,人客卻不少,看有不少也如我們般在hh的。先來兩杯生啤,冰凍順喉,爽口美味,28蚊一杯中的,都抵食。其實遊日本,很多朋友會想去大吃刺身壽司,海膽或和牛,在我而言,天天喝新鮮生啤,已經開心得上天。也來點吃的,由朋友選,要了北海道香腸。也好,吃香腸喝啤酒,非常正路。這裡的香腸是一大條的,放在平底鍋上,煎得外皮香脆。用煎刀煎開來吃,味道當然有點假,但勝在肥脂成份甚多,跟生啤是十分的配合。所以腸未吃完,啤酒已喝了兩杯,痛快的。埋單每人七十多,不貴,有時來這些居食屋hh,比在一些扮洋人酒吧吃花生還要好。
十二月十三‧晴

我喜歡的生啤
煎得皮脆的香腸也是下酒良品
豐腴香口
$78 (其他)
我喜歡的生啤
煎得皮脆的香腸也是下酒良品
豐腴香口
  • 朝日生啤
2009-01-22 38 瀏覽
為咗食冷麵沙律而黎, 當然冇失望啦, 不過其它嘢就唔得喇, 一來算擇少(白木屋多好多), 二來質素都唔係好得. $98叫咗網燒牛扒, 點知黎咗七片肥牛, 仲要係七成肥肉, 食剩既肥肉可以舖番成隻碟, 你話幾得人驚! 有兩片基本上係全肥! 點可以攞上枱俾人食架?! 仲叫咗啤酒一支, 燒雞翼, 雜錦壽司, 咁就五百蛀
所謂既牛扒,其實係幾片極肥肥牛片, 照片中乃食剩部份
2009-01-03 66 瀏覽
我同男朋友, 08年除夕晚去左魚一丁, 慶祝2008年既過去。原本book左8點半, 但我地早到左成半個鐘, 本來以為要等人賣單先有得入, 點知原來已經留左位, 真係好過好多食飯既地方, book左都仲要等餐死。叫左一個8 款刺身, 加一個芝士免治雞, 同蓮藕墨魚餅。甜品係芝麻雪糕同紅豆芝士蛋糕8 款刺身包括三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 帶子, 鯖魚, 油甘魚, 章紅魚, 左口魚邊, 每款4件。樣樣都好新鮮, 最好食係帶子, 鮮甜到不得了, 好食過板長多多聲! 第二我覺得最好味係鯖魚, 好有魚味, 魚味濃而且o係個口好耐都唔散, 但一D都唔腥, 因為我本身就好怕腥, 但呢個鯖魚刺身真係好神奇。第三鐘意既係左口魚邊, 未o係第2度見過, 食落爽口, 味道好特別, 我都幾鐘意。 其他魚生都好新鮮, 三文魚好甜, 最可惜係吞拿魚好凍, 好似未溶晒雪咁……芝士免治雞肉, 一切開流左好多蛋黃出黎, 成個汁既味道就濃厚左好多, 而雞肉好滑, 有少少爽口, 同個汁既味好夾。蓮藕墨魚餅, 呢個係用墨魚餅包住蓮藕, 口感外軟內爽, 味道都幾好, 墨魚餅好彈牙, 應該用新鮮墨魚整既, 無咩溝粉, 呢個係重點

蓮藕墨魚餅, 呢個係用墨魚餅包住蓮藕, 口感外軟內爽, 味道都幾好, 墨魚餅好彈牙, 應該用新鮮墨魚整既, 無咩溝粉, 呢個係重點。

至於甜品, 芝麻雪糕係佢地自己整, 好多芝麻, 仲有少少杏仁, 好香果仁既味道。至於紅豆芝士蛋糕就反而一般左D, 雪到好硬, 味道好淡, 無咩芝士味。不過都唔係唔好食既, 不過相比之前既好, 呢個就爭D。

服務都OK啦, 都會自動加水。坐得舒服係真既, 我地2個人佢俾左4人檯。

帶子, 左口魚邊, 鯖魚刺身正
  • 帶子
  • 左口魚邊
  • 鯖魚刺身
2008-12-25 6 瀏覽
兩個定食埋單$182,公眾假期下午兩點幾,好多位剩,假日係德褔唔洗等位有飯開算係咁啦。個燒魚幾好味,但煮魚就凍既,又淡口。豚肉飯幾好,刺身都OK。其實今餐冇乜特別,只係報告下近況,佢下午茶時段休息,過左三點唔洗黎。
兩個定食埋單$182,公眾假期下午兩點幾,好多位剩,
假日係德褔唔洗等位有飯開算係咁啦。
2008-12-24 9 瀏覽
第一次去食,平日夜晚平日少人,d侍應圍埋站在d人客坐gei附近傾偈影響哂兩個人坐四人桌,桌上很多位置放置食物只是放了兩碟食物偏偏個侍應將一碟菜放到我的手肘旁動一動隻手都會撞到o個個立即對其服務態度失望清酒煮蜆,淡而無味,蜆好細隻不論是否食過銅鑼灣間樂宴gei清酒煮蜆都對這個很失望其他野食都很普通以咁gei價錢食我寧願俾多一倍價錢食返樂宴
第一次去食,平日夜晚
平日少人,d侍應圍埋站在d人客坐gei附近傾偈
影響哂
兩個人坐四人桌,桌上很多位置放置食物
只是放了兩碟食物
偏偏個侍應將一碟菜放到我的手肘旁
動一動隻手都會撞到o個個
立即對其服務態度失望

清酒煮蜆,淡而無味,蜆好細隻
不論是否食過銅鑼灣間樂宴gei清酒煮蜆
都對這個很失望
其他野食都很普通
以咁gei價錢食
我寧願俾多一倍價錢食返樂宴
2008-12-23 3 瀏覽
有位朋友從英國回來, 黎到德福, 無咩日本野o既選擇, 於是就諗住帶佢黎食魚一丁o既唔同壽司, 小食~點知魚一丁lunch menu 同晚飯menu 係唔同架~於是睇左好耐, 就逼於無奈叫左假日四人餐~ 可以試得最多唔同小食~前菜可以選兩款, 壽司三款, 主菜四款, 同埋四個飯/ 烏冬, 仲有四個雪糕/飲品~ $297前菜選了八爪魚泡菜, 同埋枝豆~ 八爪魚泡菜好辣, 可能因為我地都唔食得辣gwa~ 八爪魚切到好細粒, 所以泡菜多過八爪魚好多! 枝豆夠爽, 面條條都好大粒~壽司點左三文魚壽司, 加州反卷, 鰻魚壽司~ 三文魚壽司一般, 三文魚唔夠鮮, 無咩味, 同其他食壽司o既專門店無得比。加州反卷幾好, 包住飯o既魚子都好鮮~! 鰻魚壽司一般, 落左鰻魚汁, 不過d飯已經好林, 所以d汁令成個壽司好林。主菜~ 叫了清酒煮蜆, 雜錦天婦羅, 燒三文魚鮫, 同埋豆腐沙律~清酒煮蜆平平無奇, 無清酒味, 就連蜆肉都無咩清酒味 等我仲期待好高, 諗住會好香好入味... 雜錦天婦羅好特別, 炸魚, 炸蝦, 炸三文魚, 唔係淨係炸幾舊菜類就算~ 燒三文魚鮫好好味, 不過真係有d 燶, 有d燒焦
點知魚一丁lunch menu 同晚飯menu 係唔同架~

清酒煮蜆平平無奇, 無清酒味, 就連蜆肉都無咩清酒味
等我仲期待好高, 諗住會好香好入味... 雜錦天婦羅好特別, 炸魚, 炸蝦, 炸三文魚, 唔係淨係炸幾舊菜類就算~ 燒三文魚鮫好好味, 不過真係有d 燶, 有d燒焦左, 唔小心食左好苦...

豆腐沙律好清新, 豆腐好清香, 仲有幾粒同豆腐顏色一樣的芝士o係沙律入面~ 唔會太淡口, 仲有個花生味o既沙律汁(應該係冷面汁!) 係分開上o既, 所以唔影響食物味道!

跟餐可選飯/ 烏冬, 叫左兩個飯兩個烏冬, 仲有兩碗面豉湯跟飯上~ 而烏冬入面有昆布, 同埋烏冬質感幾好, 好爽, 浸左一陣都唔會好林!~ 飯就係好香o既日本米味!

甜品: 叫左雪糕! 得綠茶, 芝麻同埋雲尼拿味~ 我地叫左兩個綠茶, 兩個芝麻~ 綠茶真係一般, 無咩奶味, 綠茶味又不太突出~ 芝麻味好少少, 比較香甜同芝麻味出d~

上菜效率好慢... 雖然得間店舖得50% full, 但係我地由12:30等到3點先黎晒所有菜, 即刻叫雪糕~

真係有d失望, 下次食魚一丁, 如果想食晚餐menu入面o既野係唔可以下午黎架..

前菜--八爪魚泡菜, 枝豆
壽司--三文魚壽司, 加州反卷, 鰻魚壽司
主菜--燒三文魚鮫, 清酒煮蜆, 豆腐沙律, 雜錦天婦羅,
雪糕--兩個綠茶, 兩個芝麻
(非會員)
2008-12-15 9 瀏覽
食物的質素一向平穩, 以 "拉面沙律" 最為歡迎!!而今個月的廚師推介, "特選刺身盛合10款", 及 "人氣野菜豚肉鍋" 較為歡迎...另外午市的 "鴨棒柳川鍋.魚生飯定食", 亦都具備特色~但談論到服務問題, 相信有光顧的客人們也感覺一般吧!!也不能怪的, 員工人數不足吧!? 落 order 時經常要等很久...但看見侍應們的非常忙碌樣子, 要等也沒辦法... =口="而最近得知全線所有 part-time 被 cut... 到時的服務質素大家想想吧!!但奇怪的是 cut 完 part-time後將會出新 menu... @0@"
食物的質素一向平穩, 以 "拉面沙律" 最為歡迎!!
另外午市的 "鴨棒柳川鍋.魚生飯定食", 亦都具備特色~

但談論到服務問題, 相信有光顧的客人們也感覺一般吧!!
但看見侍應們的非常忙碌樣子, 要等也沒辦法... =口="

2008-12-10
自從尖沙咀店結業後,都沒有機會吃魚一丁了。今天點了以往未嘗過的菜色:1) 清酒煮蜆:味道剛好,蜆肉亦相當鮮甜2) 牛肉炒烏冬:烏冬質地彈牙,肉也不少,但味道偏淡3) 自家製炸豆腐:比想像中大,味道也好,豆腐香滑,但如果是小片豆腐會更好,脆的面積更大4) 柚子雪葩:很酸!味道尚算天然及清新,質地也好店員態度很好整體感覺沒有令人失望
自從尖沙咀店結業後,都沒有機會吃魚一丁了。
今天點了以往未嘗過的菜色:
1) 清酒煮蜆:味道剛好,蜆肉亦相當鮮甜
2) 牛肉炒烏冬:烏冬質地彈牙,肉也不少,但味道偏淡
4) 柚子雪葩:很酸!味道尚算天然及清新,質地也好
店員態度很好
整體感覺沒有令人失望
2008-11-15 8 瀏覽
這是薑餅人建議作為此食評的題目, 就順他意吧!十一月推介的五款刺身 – 只售一百元, 也算抵吧! 刺身有吞拿魚, 三文魚, 八爪魚, 章紅魚和甜蝦. 八爪魚今次失色了, 沒有光澤兼失去鮮嫩彈口的感覺.壽司要了三文魚腩, 左口魚邊, 魷魚, 響螺和鮮赤貝. 三文魚腩不似魚腩位, 不太肥美. 響螺雖爽但又不是太鮮甜. 鮮赤貝造成兩款, 帶子及邊位用紫菜包著, 新鮮不腥.燒秋刀魚 – 香口不過咸, 但肚位實在太苦吃不下.免治蓮藕雞肉餅 – 雞肉餅多汁不死實, 應該加了雞軟骨, 咬落爽爽聲, 淋上旁的豆腐蓉十分好吃, 有點似杰版mayonnaise 汁的感覺.大蝦天婦蘿 – 新鮮熱辣辣, 不太油膩.喝了支松竹梅和一杯久保田, 清洒用木盒盛上, 入口順喉清醇.恭喜薑餅人~~

這是薑餅人建議作為此食評的題目, 就順他意吧!

燒秋刀魚 – 香口不過咸, 但肚位實在太苦吃不下.

大蝦天婦蘿 – 新鮮熱辣辣, 不太油膩.

恭喜薑餅人~~

凍清酒
五款刺身
免治蓮藕雞肉餅
燒秋刀魚
2008-11-02 9 瀏覽
上次吃飯有刮刮抽獎卡, 得到免費蟹籽沙律或八爪魚唐揚, 所以貪小便宜的我便拉薑餅人來吃晚飯。因薑餅人想吃拉麵沙律, 於是免費小吃便捨棄蟹籽沙律而取八爪魚唐揚。拉麵沙律飽肚得來清新, 拉麵依舊彈牙, 但雞絲好像越來越少。八爪魚唐揚吸油不足, 八爪魚肉質偏淋, 欠缺應有的爽彈, 懷疑不夠新鮮。九月推介牡丹蝦刺身新鮮有光澤, 不俗。壽司要了鱆紅魚, 三文魚腩, 左口魚邊和芥辣八爪魚。 三文魚腩肥美新鮮, 入口即溶。 左口魚邊爽口像吃肥豬肉, 滿口甘香。 其餘兩款則沒有什麼大驚喜吧!吃完以上食物還不夠飽, 於是再追加金馬倫芝士卷和雜錦天婦羅。金馬倫芝士卷香脆不油, 芝味十足。雜錦天婦羅有鮮魷, 大蝦, 油鎚魚, 三文魚等, 熱辣辣很快便清碟。

九月推介牡丹蝦刺身新鮮有光澤, 不俗。

。 左口魚邊爽口像吃肥豬肉, 滿口甘香
。 其餘兩款則沒有什麼大驚喜吧!
金馬倫芝士卷香脆不油, 芝味十足。

拉麵沙律
壽司不錯