2020-06-30 373 瀏覽
好久沒有吃韓燒了,上Openrice見到這間韓燒評價不錯,友人說吃過都OK,便來試一下,每位$258+1,可以+$68升級吃以下餐牌,但覺得花超過$300吃韓燒好像有點小貴,所以就沒有加先來幾碟前菜,青瓜和菠菜都蠻不錯餐牌上的肉類和海鮮都可以點,所以我們點了牛舌,幾款牛肉、豬頸肉、羊肉、魚柳海鮮等肉類不錯,吃得出食材新鮮,但沒有很驚喜的感覺,就是一般去食韓燒嘗到的味道魚柳和海鮮用蒜蓉和麻油調味,香濃重口味,不錯飲品是任取的,我試了檸蜜和茶,大路飲品應有盡有這款海鮮煎餅不好吃,粉皮很厚,煎不透整塊都是淋身的,裡面沒什麼材料,不香口亦沒什麼味道,不推薦另外還點了人參雞湯,是有些雞肉碎混在湯水中,淡淡人參雞味,味道還好,但忘了拍照總括來說味道不過不失,以$258+1的價錢,韓燒可有更好的選擇,可能+$68升級會更好一點吧

先來幾碟前菜,青瓜和菠菜都蠻不錯

魚柳和海鮮用蒜蓉和麻油調味,香濃重口味,不錯

飲品是任取的,我試了檸蜜和茶,大路飲品應有盡有

2020-06-29 318 瀏覽
🎈#cathlife_yum🌸推介回本必到韓燒🌸🌸一個價錢任飲任食🌸🌸性價比高的韓烤店🌸最近追播韓劇又再掀起熱潮,看見主角們聚會必到的一定是燒肉店,令我也懷念韓國地道的烤肉這次就算不能外遊韓國也能夠食到好吃地道的韓國烤肉1️⃣ 前菜🖇有六款前菜:泡菜、辣青瓜、菠菜、芽菜、酸辣蘿蔔🌟前菜也是無限添加的🌟前菜一點也不馬虎🌟泡菜辣而帶點酸、與我在韓國吃過的一樣味🎈推介以下肉類食物🥩🍖🍗🔸五花肉🌟薄切五花肉,容易燒熟🌟肥瘦適中🌟略過用鹽醃,已經好夠味🔸豬排骨🌟韓式大醬醃過👍🏻👍🏻🌟沒有加太多醃料,豬肉鮮味還在🔸牛舌🌟肉質軟腍,帶點油脂🌟薄片易燒,烤兩分鐘左右就能吃🔸紅腸🌟烤紅腸真的好好吃👍🏻👍🏻🌟大大片紅腸,點一份大約有8片🌟烤熟了加少少韓國面豉醬更好吃🔸生菜🌟不用烤熟的菜品質和乾淨很重要,沒有上壞菜👍🏻👍🏻🌟配上韓式甜醬和面豉醬十足韓國食法▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁🎈 推介以下熟食🥘🔸海鮮煎餅🌟用鐵板上菜🌟煎餅兩面金黃,邊脆🌟蘿蔔絲、魷魚、椰菜和蔥絲等餡料.🔸牛骨湯🌟兩大塊牛骨🌟一大碗上枱,份量大方🌟肉質軟腍🌟牛骨濃湯🌟吃不到味精💬雖然是無限添食,但也不要浪費食物💬💬
🎈#cathlife_yum
🌸推介回本必到韓燒🌸
🌸一個價錢任飲任食🌸
🌸性價比高的韓烤店🌸
這次就算不能外遊韓國也能夠食到好吃地道的韓國烤肉
1️⃣ 前菜
🖇有六款前菜:泡菜、辣青瓜、菠菜、芽菜、酸辣蘿蔔
🌟前菜也是無限添加的
🌟前菜一點也不馬虎
🌟泡菜辣而帶點酸、與我在韓國吃過的一樣味

🎈推介以下肉類食物🥩🍖🍗
🔸五花肉
🌟薄切五花肉,容易燒熟
🌟肥瘦適中
🌟略過用鹽醃,已經好夠味

🔸豬排骨
🌟韓式大醬醃過👍🏻👍🏻
🌟沒有加太多醃料,豬肉鮮味還在

🔸牛舌
🌟肉質軟腍,帶點油脂
🌟薄片易燒,烤兩分鐘左右就能吃

🔸紅腸
🌟烤紅腸真的好好吃👍🏻👍🏻
🌟大大片紅腸,點一份大約有8片
🌟烤熟了加少少韓國面豉醬更好吃

🔸生菜
🌟不用烤熟的菜品質和乾淨很重要,沒有上壞菜👍🏻👍🏻
🌟配上韓式甜醬和面豉醬十足韓國食法
▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁ ▁
🎈 推介以下熟食🥘
🔸海鮮煎餅
🌟用鐵板上菜
🌟煎餅兩面金黃,邊脆
🌟蘿蔔絲、魷魚、椰菜和蔥絲等餡料
🔸牛骨湯
🌟兩大塊牛骨
🌟一大碗上枱,份量大方
🌟肉質軟腍
🌟牛骨濃湯
🌟吃不到味精

💬雖然是無限添食,但也不要浪費食物💬
💬每款點一份,份量也很夠,每人可吃到每款至少三至四塊💬
💬餐廳是任烤肉類、點熟食和無限汽水供應💬

• 五花腩
  • 牛舌
2020-06-27 264 瀏覽
有日黎到尖沙咀食韓燒😋 呢間餐廳係放題型式 平日晚市$248 7.15pm前埋單仲平d $228😁 一坐低就有前菜食 主菜分別嗌左牛舌 豬頸肉 牛頸肉 同雪花牛 另外每位加$68仲可以叫埋帆立貝😋 肉類質素都唔差 雪花牛入口即溶🤤 仲有生菜夾住黎食真係冇咁油膩👍🏻👍🏻👍🏻 另個仲嗌左個泡菜豆腐鍋 但唔記得影相🤣 豆腐鍋都好大鍋 兩個人share 每人都飲左3碗😂 呢個價錢食到咁既質素真係👍🏻不過可能staff唔多 每次有需要落單都要等一段時間先過到黎😅

2020-06-04
2020-06-24 258 瀏覽
[尖沙咀]高麗軒韓國料理.呢間韓燒放題既款式都幾多除左燒肉仲有湯有飯小食咁我就揀幾樣比較特別既分享俾大家😆(以下有部分係加68$升左級先有既帶子帆立貝同雪花牛).加拿大3A雪花牛食剩指數 0/100佢呢度既肉唔係全部都有醃料3A雪花牛呢隻幾入味一燒完唔洗點汁即食口感唔錯咬落唔.加拿大Prime雪花牛食剩指數 : 3/100呢隻就無醃既燒完都唔會好乾肉味都好夠.海虎蝦食剩指數 : 10/100海虎蝦幾新鮮肉質幾彈牙海鮮好簡單新鮮好重要.帆立貝食剩指數 : 0/100帆立貝有加蒜蓉燒完好香佢係連殻燒無技術都唔怕焦.黑毛豬腩食剩指數 : 0/100一開頭仲驚好油食落又唔錯幾推介包生菜同醬食味道幾夾.仲有太多熟食同肉類太飽叫唔到有機會再同大家分享😂
[尖沙咀]高麗軒韓國料理
呢間韓燒放題既款式都幾多
除左燒肉仲有湯有飯小食
咁我就揀幾樣比較特別既分享俾大家😆
(以下有部分係加68$升左級先有既
帶子帆立貝同雪花牛)
加拿大3A雪花牛
仲有太多熟食同肉類太飽叫唔到
有機會再同大家分享😂
1K
2020-06-24 185 瀏覽
有時韓國菜癮起, 最方便就係去尖沙咀韓國街,行過金巴利道, 有間叫高麗軒既任飲任食放題, 我同朋友都幾中意依度, 晚市都係每位$248, 肉, 海鮮, 一品料理, 石頭鍋同炒飯等等都有得任食, 最緊要係食物有質素高麗軒既招牌, 環境同格局都比較傳統, 有份地道既感覺。坐低首先會上五碟韓國小菜, 可以當開胃菜又可以夾肉食, 可以無限REFILL架。 加$68升級會有多幾款再高質D既食材, 有羊架, 加拿大3A雪花牛等等, 因為想食羊架同雪花牛,  所以我地都UPGRADE左~升級推介法式羊架大大隻又厚肉, 中意佢橫切左好似開左邊咁, 令到燒既時候易熟D又容易D控制, 羊香又唔酥!加拿大PRIME雪花牛油脂分佈好靚, 燒兩燒油香迫出非常豐富, 入口嫩滑十分有牛香, 記住叫個生菜夾住黎食, 中和番個油膩感, 唔會有食濟既感覺。帶子白雪雪既帶子, 生既時間夾落去滑嘟嘟既, 燒到熟既時便咬落會食到帶子肉一絲絲既口感, 彈牙而且帶子香味好出。紅炆牛勒骨依個湯頭超濃郁, 牛勒骨炆到淋哂入哂味, 同時湯亦有牛骨既味道, 入面有舊好大舊既白蘿蔔絕對係重點之一, 超入味又甜又淋又冇渣!!牛類牛舌厚薄適中,

升級推介
法式羊架

加拿大PRIME雪花牛

帶子

紅炆牛勒骨

牛類
牛舌
厚薄適中, 口感爽彈。

牛仔骨
牛味濃郁有咬口。!

豬類
辣汁五花腩
唔會醃得過咸, 帶微微辣味, 燒到焦焦地脆脆地好惹味, 如果可以再辣D更好~

湯類
人參雞湯
滾熱辣既湯~ 人參味唔算好出但就十分清甜, 而且唔會好油膩, 食完咁多肉飲啖湯清甜既湯落肚感覺幾舒服。

仲有好多好多野我地今次係冇食到, 好似海鮮呀, 飯呀, 煎餅呀咁, 不過真係淨係食燒肉都勁飽回哂本, 唯有下回再戰
2020-06-22 189 瀏覽
基本上我係第二次嚟,第一次已經知道所謂嘅經理服務態度非常差,當日我同老公當佢姨媽到算數,但呢間確實嘢食係ok, 晚餐價錢算物有所值,況且我地仲買咗優惠卷,所以我哋決定比多次機會佢,點知今晚又係咁,問佢小小嘢,佢只會用單音答你,攞嘢擺低又十分粗魯,黑口黑面,但冇辦法,全間食肆得兩個樓面,根本想唔搵佢問嘢都唔得,我嚟比錢食飯,估唔到咁受氣🤬我相信一定唔會再去,呢間老闆我相信你真係要多謝呢位員工幫你趕客,我見除咗我,仲有好多枱見倒佢呢啲態度都好唔滿意
2020-06-22
2020-06-19 202 瀏覽
高麗軒韓國料理朋友介紹有間高質韓燒放題係尖沙咀,岩岩好好個 朋友一起去食雨啦。放低幾碟小菜,呢樣係我食韓國菜嘅時候最鍾意嘅嘢,呢度一共有五款小菜,每款都係任添,睇完本Menu,發現原來嘢食嘅種類都有好多。飲品亦都係放題,連普通韓國料理都可以任食海鮮我都鐘意食海鮮,所以我地都點左一份蝦估唔到啲蝦幾新鮮,食落蝦肉彈牙之餘亦都唔腥。牛肉雪花紋理好均勻,油脂啱啱好,好適合燒肉。好多肉汁,有牛味,值得一讚。人參雞湯人參雞湯大大份,依個同我想像中更好,味道夠濃。超足料正阿蛋包什錦 外表似日式天婦羅但入口卻一陣蛋香味, 似港式炸物挺香口座位寛廠又好乾淨,上菜速度快。好抵食非常之完美好滿足嘅韓式燒烤
高麗軒韓國料理

海鮮

牛肉

人參雞湯
人參雞湯大大份,依個同我想像中更好,味道夠濃。超足料正阿

蛋包什錦
外表似日式天婦羅但入口卻一陣蛋香味, 似港式炸物挺香口

2020-06-16 207 瀏覽
小妹好鐘意食韓燒😍經朋友介紹左一間位於尖沙咀嘅韓燒店性價比好高嘅韓燒🥰-晚市韓燒放題任飲任食 $248有個半鐘時間食 超多食物可以order 係張紙點完 就會好快送上枱💁🏻‍♀️-一去到店員會先上幾碟韓式小菜開下胃先☺️飲品亦有好多種類 可以揀真係有好多嘢可以揀 啱哂小妹鐘意咩都食啲☺️☺️.燒物方面 有唔同嘅肉類可以揀 亦有不同嘅品種☺️ 牛雞羊豬都有完全係啱哂唔同人嘅口味食得出係新鮮醃製😋仲有好多海鮮😛小妹食左好多鮮魷同虎蝦😌小妹加左$68 要更多更高級海鮮同埋鮮肉類😋加拿大Prime雪花牛 - 睇得出香香嘅牛脂同埋牛肉分佈都好平均 燒出黎更香😋食落牛味更重 口感更滑🤤帆立貝 / 帶子 - 睇落都好新鮮❤️食落口好鮮甜香爽法式羊架 - 燒後食落口都好香爽✨唔會太多羊脂😋令到口感油膩其餘燒物質素都好好 醃製味道都好足夠除左燒物外 仲可以order 熟食 有大量韓食可以揀😝小妹私心推介✨✨人蔘雞湯 - 飲得出落足料煲 上枱仲要熱辣辣🥰蛋包什錦 - 用蛋包嘅炸物都外脆內滑😋生牛肉拌雞蛋 - 用雞蛋拌牛肉 香滑得黎牛味好重😋食落好爽口
小妹好鐘意食韓燒😍

小妹私心推介✨✨
人蔘雞湯 - 飲得出落足料煲 上枱仲要熱辣辣🥰
蛋包什錦 - 用蛋包嘅炸物都外脆內滑😋

2020-06-16 6023 瀏覽
好耐無食韓燒喇。突然間心思思好想食,於是去咗尖沙咀都頗有人氣嘅高麗軒韓國料理去食晚飯。我同女朋友兩個無book檯,直接walk-in入座,好彩去到時,時間尚早,未算太多人。入咗去無耐就坐滿哂喇。由於係平日星期一至買晚飯時段,所以收費係$248一位,另外再加咗$68任食升級推介menu嘅食物。食物同飲品嘅選擇都非常之多,豬、牛、羊、海鮮、蔬菜都有。除咗生嘅食物,仲有一品料理、湯類、飯類等等。一坐低就俾咗前菜,有韓國菜最常見嘅泡菜、辣蘿蔔、青瓜、芽菜同埋豆角。每款前菜都好好食,食完仲可以再添嫁。升級推介嘅食物當中,帆立貝、加拿大Prime雪花牛同加拿大3A雪花牛相當之唔錯。帆立貝加上咗蒜蓉,燒熟後吸收哂蒜蓉嘅香味。兩款嘅雪花牛雖然各有特式、但都係油花分佈均衡、入口嫩滑、充滿油香。另外推介俾大家嘅有蒙古羊肉同牛肋骨肉。蒙古羊肉預先用醬汁醃好,燒好後少少甜甜的,而且完全食唔到膻味,大家真係要點依個嚟食。牛肋骨肉係我另一推介,雖然肉香不級升級menu嘅加拿大Prime雪花牛同加拿大3A雪花牛、但牛肋骨肉嘅油脂分布絕對唔會比兩款雪花牛肉差,入口油香而不膩。因為燒肉食嘅意欲太強,所以都無咩叫到熟食。

前菜

海虎蝦

因為燒肉食嘅意欲太強,所以都無咩叫到熟食。其實有好多款熟食都想試,但最終都只係點咗牛肋骨湯。牛肋骨湯同附近街嘅韓國料理餐廳一樣處理得好好,湯滲透住好香濃嘅牛味,無得彈!
牛肋骨湯
前菜
牛肋骨湯
  • 蒙古羊肉
  • 牛肋骨肉
  • 加拿大Prime雪花牛
  • 加拿大3A雪花牛
2020-06-11 318 瀏覽
🇭🇰韓式燒肉X放題系列‼️性價比高🤓任食‼️▫️餐廳:高麗軒韓國料理▫️地點:全香港只有1️⃣間分店📍 尖沙咀金巴利道46-48號地庫(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約6分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 15:3017:30 - 23:00公眾假期12:00 - 15:3017:30 - 23:00公眾假期前夕12:00 - 15:3017:30 - 23:00▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩+0.5🥩環境:🥩🥩🥩+0.5🥩價錢:💰💰💰💰—👧🏻👦🏻又去咗食燒肉☺️☺️今次食韓式燒肉🤓☺️係放題$260蚊左右可以任叫☺️~種類多到你唔信‼️飲品都有十幾種‼️~📍豆腐辣湯👧🏻覺得超好飲☺️☺️有啲啲辣味,仲酸酸地,好開胃🤓🤓💕仲有超級多餸,好飲豆腐同肉粒😊~📍牛舌薄薄地都幾有咬口💕🤓好爽之餘又唔會太膩~📍羊架起初見到佢個樣唔開胃🤣以為唔好食,但燒完都好香,仲唔會太大陣羊味☺️唔錯~📍特級牛頸肉見到啲牛既紋都覺得唔錯☺️燒咗3-4分鐘左右食覺得口感唔錯☺️好香‼️~📍牛仔骨燒完覺得幾好食☺️☺️骨旁邊既肉幾薄切,唔會太硬,仲幾香口~其他牛肉都唔錯,都幾大份☺️性價比幾高—#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏
🇭🇰韓式燒肉X放題系列

薄薄地都幾有咬口💕🤓好爽之餘又唔會太膩

📍羊架

📍特級牛頸肉

📍牛仔骨
燒完覺得幾好食☺️☺️骨旁邊既肉幾薄切,唔會太硬,仲幾香口

其他牛肉都唔錯,都幾大份☺️性價比幾高

#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒肉#iphoneonly#instagood #bestoftheday #amy_in_tst #燒烤
這間高麗軒韓國料理位於尖沙咀韓國街,想不到除了一般韓燒燒肉,還提供不同韓國菜,有石窩飯、各款韓湯、韓式天婦羅、泡菜餅、甚至連韓式生牛肉他他都有?😱-我最喜歡的是它滿桌的6碟小菜,真有點韓國風味。燒肉方面,我每位加了$68升級可以選加拿大雪花牛和新鮮帶子(+一罐啤酒)~如果吃牛肉對你很重要可以加,肉質不錯喔,比升級前的好多了。不然我認為吃辣豬五花(推介)都很夠了👏🏼包生菜超正~海蝦也不錯!!放題來說算很好了。汽水任飲自己拿~-整體來說,價錢不貴(圖二)種類多,肉類質素不錯,韓式料理種類多,而且都有美食廣場韓國菜的質素,適合希望大口吃韓燒的人。韓式湯品也有很多款!而且份量不少,上面是人蔘雞湯。泡菜餅,料就唔多,但可以自己夾住泡菜食😂我覺得這裡的泡菜也好吃易入口。-另外也試了韓式天婦羅,是用蛋包著蔬果再去炸,都幾特別!

我最喜歡的是它滿桌的6碟小菜,真有點韓國風味。
不然我認為吃辣豬五花(推介)都很夠了👏🏼包生菜超正~
海蝦也不錯!!放題來說算很好了。

汽水任飲自己拿~

韓式湯品也有很多款!而且份量不少,上面是人蔘雞湯。

另外也試了韓式天婦羅,是用蛋包著蔬果再去炸,都幾特別!
  • 前菜
2020-05-29 4270 瀏覽
好耐無出街食飯,最掛住係韓燒!(因為係屋企無辦法煮到韓燒的效果同味道🤣)同朋友發現到呢間係尖沙咀的任飲任食韓燒,晚市都係每位$248加一,有唔同嘅肉同海鮮。有別於其他韓燒店,呢度仲有韓國一品料理、石頭鍋同炒飯等任食,講真係其他韓國餐廳普通食個料理都>$100/碟,所以呢度性價比都幾高~好易吃回本喔😋-首先會上五碟(共六款)韓國小菜開開胃,可以無限添食咖!我最中意食泡菜同韓式菠菜😗-肉類 :淨係食牛都值回票價!遠超我對平時食任飲任食牛肉嘅期望!牛肉質素高,幾款牛咬下去都有嚼勁,牛肉味濃🐮牛舌燒起黎都好爽口~厚薄剛好。牛肋骨有醃過,好入味👍🏻豬方面,有辣味五花腩、豬頸肉、豬扒、豬排骨等,辣味五花腩真係一再encore,燒起上黎好惹味喔!基本上全部肉類都算高質,而且切的厚度剛好,所以燒起黎都會食到脆身。仲可以包生菜食中和返油膩感,生菜都好新鮮!-建議大家可以加$68升級⬆️雖然本身任食食材都不差,但升級就可以再試更高質的六款食材,例如羊架、紅炆牛肋骨、加拿大3A雪花牛等。淨係re-order 以下呢幾樣都抵😋▪️加拿大Prime 雪花牛牛肉色澤唔錯,雪花紋理分佈平均,燒黎食有油脂香。▪️帶
好耐無出街食飯,
最掛住係韓燒!
(因為係屋企無辦法煮到韓燒的效果同味道🤣)
同朋友發現到呢間係尖沙咀的任飲任食韓燒,
晚市都係每位$248加一,
有唔同嘅肉同海鮮。

肉類 :
牛舌燒起黎都好爽口~厚薄剛好。
牛肋骨有醃過,好入味👍🏻
仲可以包生菜食中和返油膩感,生菜都好新鮮!

建議大家可以加$68升級⬆️
▪️加拿大Prime 雪花牛
牛肉色澤唔錯,雪花紋理分佈平均,燒黎食有油脂香。
▪️帶子同帆立貝都幾鮮甜~

海鮮類:
海鮮都有幾款任食!
有海蝦、鮮魷、秋刀魚、墨魚仔等,
基本上都幾有鮮味,
最推介係海蝦同鮮魷,爽口唔會好韌。

料理方面,中場嗌咗兩個湯品清一清,
飲完再食第三round 肉🤣
▪️豆腐辣湯
豆腐份量幾多,豆香味濃,唔會太辣。
▪️牛尾湯
清清地,配料都多,同朋友好快飲哂~

飲品種類都多,上菜速度都好快呢!
一定會再黎食,Encore Encore😋
  • 前菜
  • 豆腐辣湯
  • 牛肋骨
  • 牛頸肉
  • 帆立貝
#韓燒 - 香港地好多時韓燒都係一係求量,一係求質,好難可以攞到一個好好嘅平衡~但唔洗驚今次我就係要推介一間任食又,多選擇又幾有質素嘅比大家了!!!。講咗收費先,閒日就$228起再加一,呢個同一般市價相約啦,但就係想講佢地比起同類型任食韓燒質素更好!寫號碼落單就得,衛生過自己出去拎~叫咗好多款肉食,海鮮等等,都無一款有中伏感,甚至某啲牛肉同豬肉我覺得唔比貴價韓燒遜色,大力推介!以下有小小心得:1 鍾意食豬五花嘅你可以睇後幾頁有款黑毛豬腩,比起第二頁豬五花更香更邪惡2 佢哋雞肉都好高質下,嫰到一個點3 海鮮水準以上,推一推鮮魷同墨魚仔4 加$68可以升級,有埋羊架,Prime雪花牛,帆立貝等等~你問我洗唔洗加,我覺得真係豐儉由人,升級嘅食材當然係好高班,但係由於本身果啲已經質素幾好,我覺得無話一定要加定一定唔好加,好睇你心態!!。總結:誠意推介,性價比之選,食呀!!

2 佢哋雞肉都好高質下,嫰到一個點
3 海鮮水準以上,推一推鮮魷同墨魚仔

總結:誠意推介,性價比之選,食呀!!
  • 帆立貝
  • 黑毛豬腩
2020-05-08 622 瀏覽
👣高麗軒韓國料理尖沙咀金巴利道46-48號地庫Again~疫情下去唔到旅行, 又想食韓國野, 呢間平民韓燒一次過滿足哂食所有韓國菜既願望!🔸韓燒放題任食任飲晚市 $248超誇張地多款式!肉款多款到食唔哂!燒烤肉有豬、牛、羊、海鮮,特別推介:豬頸肉、多春魚、黑毛豬腩、特級牛頸肉!唔想食燒肉,仲可以食韓國菜,韓國湯、炒年糕、泡菜煎餅......想一次食哂所有韓國特色菜,呢個價錢超值!食物既質素亦不錯!🔸升級推介 另加$68 帆立貝其實唔加錢都好夠食,不過又好想試下燒烤帆立貝,6隻$68完全唔貴!鮮味充滿味蕾!完全超值!呢到唔似一般韓燒有一個抽油煙機係燒烤爐上面,亦唔覺得好油煙,而且平時有部抽油煙機吊係枱中間,反而好嘈同埋好阻住傾計食物好味道:6/10環境舒適度:6/10整體值回頭率:5.5/10

👣高麗軒韓國料理
尖沙咀金巴利道46-48號地庫

🔸韓燒放題任食任飲晚市 $248

🔸升級推介 另加$68 帆立貝

食物好味道:6/10
環境舒適度:6/10
整體值回頭率:5.5/10
2020-05-07 490 瀏覽
尖沙咀出名食韓國野今日就食韓燒$248/位 加一 正常價錢先黎5款小食 泡菜好食有海鮮燒 好開心 帶子、仙貝都唔錯最正係大蝦 高質最好食係肉雪花牛、豬頸肉、雞都好得包埋落生菜食 正!!!如果再多d蔬菜選擇就好啦飲品方面任飲除左基本汽水,仲有唔少韓式飲品有個柑桔蜜唔錯 飲左好似冇咁熱氣燒方面的野食真心唔錯但熟食就差少少 叫左炒年糕,可惜麻麻但人參雞湯好飲總括cp值都唔錯滿足的一餐地點又方便下次會再黎
尖沙咀出名食韓國野
今日就食韓燒
$248/位 加一 正常價錢
先黎5款小食 泡菜好食
有海鮮燒 好開心
 帶子、仙貝都唔錯
最正係大蝦 高質
最好食係肉
雪花牛、豬頸肉、雞都好得
包埋落生菜食 正!!!
如果再多d蔬菜選擇就好啦
飲品方面任飲
除左基本汽水,仲有唔少韓式飲品
有個柑桔蜜唔錯 飲左好似冇咁熱氣
燒方面的野食真心唔錯
但熟食就差少少
叫左炒年糕,可惜麻麻
但人參雞湯好飲
總括cp值都唔錯