2022-07-28
一人一個鍋台式邊爐將軍澳任食打邊爐鋪頭真係唔多,我朋友住將軍澳話廣場開左間馬祖,新開新裝橫,好似幾正~所以約埋一齊去食下新野。我地擇左個任飲任食120分鐘套餐$298,包括:極上牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬任叫,另外湯底係一人一鍋。我地擇左芫荽湯底&藥膳蟲草花桃膠雞湯。湯底真係佢地既主打👍🏼👍🏼真心好好飲,淨係湯都已經飲左兩大碗。極上牛頸脊油脂分布好靚,放左落湯10湯撈起就食得肉質好軟淋,好岩吾用牙咬野既我!西班牙伊比利亞黑毛豬黑毛豬肉好嫩口,油脂分佈都好好,質素真係幾好。必試!且仲有大量嘅配菜,沙茶牛肉同埋雞肉魚柳,仲有大量嘅丸類,都可以係自助BAR揀,試咗佢哋好特別嘅芫荽燒賣,又幾特別。最鍾意嘅就係佢哋嘅甜品櫃除咗大量嘢飲,仲有多種雪條雪糕,例如dreyers嘅雪條,雀巢嘅熊貓雪條,仲有當然有Movenpick雪糕任食😮食雪糕都夠晒滿足呀😘最鍾意呢度嘅服務,主動問要吾要添肉~叫完啲肉好快就會拎黎俾你😋
極上牛頸脊
油脂分布好靚,放左落湯10湯撈起就食得
肉質好軟淋,好岩吾用牙咬野既我!
西班牙伊比利亞黑毛豬
黑毛豬肉好嫩口,油脂分佈都好好,質素真係幾好。必試!
且仲有大量嘅配菜,沙茶牛肉同埋雞肉
最鍾意嘅就係佢哋嘅甜品櫃