2021-10-05 38 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角).台式火鍋近年係香港真係勁hit,係旺角新開嘅呢間連平日夜晚都好爆場,好彩我地book定前面一對情侶walk in都無位,食完發現真係好唔錯,最屈機嘅係佢無限時!.▪️$398任食套餐 ▪️.去到先揀湯底,鴛鴦鍋加$48,想食鴨血就梗係要揀番個麻辣鴨血凍豆腐鍋,另外台式火鍋店,都要叫返個馳名嘅養生鍋,我揀咗養生蟲草花桃膠雞鍋,大推!呢個湯底係越煲越好食😋個雞真係超級入味同嫩口,男朋友唔係特別喜歡食雞都話超好食.一嚟到就有個前菜小食,就係shake shake地瓜條,本來以為冇乜特別,出乎意料地好好食,外脆內甜,有辣粉,甘梅粉,蕃茄粉同埋紫菜,我揀咗紫菜粉,食完一條又一條!.我地揀左最平嘅set,因為佢最大嘅分別係肉嘅質素,但我倆其實唔算係好喜歡食肉,所以無乜所謂揀個最平任食就夠(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)結果無令我失望仲好驚喜,原來最平嘅set 有呢個安格斯牛頸脊都勁好食! 任食真係唔係好多餐廳會比高質食材,但呢個牛入口腍身又有牛香.呢到嘅丸類都好高質,貢丸彈牙充滿菇香;另外仲有爆芝牛丸,真係要細細啖咬,因為熱辣辣真係會爆出黎,我都差少少辣親🥵😛.飲品方面,依家出面
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

▪️$398任食套餐 ▪️

飲品方面,依家出面嘅台式火鍋餐廳好多都會有自家製嘅飲品,通常都有好多係冷泡茶,呢度除咗有冷泡茶同埋冬瓜茶,最令我難忘嘅就係愛文芒果茉莉花茶,淡淡的芒果香再加上茉莉花茶,甜度適中,完全唔會過甜又唔會過淡,打完邊爐好快就飲完一支ψ(`∇´)ψ
最令我驚喜嘅呢度竟然係會有熱飲櫃,入邊有熱嘅紙包茶,維他奶等等,雖然話打邊爐熱辣辣你未必會想飲熱野,不過係食完之後我飲咗一包熱烏龍茶感覺好解膩👍🏻🥰

最後梗係有甜品環節,呢度有好多雪糕杯選擇,Movenpick 以及Häägen dies,仲有kitkat脆皮雪糕條😋
📌 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-10-05 111 瀏覽
今晚約火鍋控朋友聚會,早前睇YouTuber 介紹依間新開既台式涮涮鍋,無限時任飲任食,十分吸引! 平日都十分旺場,可見其相當受歡迎。-餐廳頗大間,環境企理又一應俱全,有大大小小的卡位。出面還有自助飲品區,整齊各式各樣分門別類擺放。不得不讚這裡的飲品很吸引! 有各式各款的台式茶飲。最喜歡愛文芒果🥭茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶,味道香甜消膩解渴。-入座有地瓜薯條送! 伴有4包不同口味的shake shake 粉!-🌟湯底湯底每款都吸引又特別,例如爆醬熔岩莞茜豆腐鍋,麻辣鴨血/牛肉/蕃茄雞等,我點了「藥膳花膠雞涮涮鍋」! 湯底充滿藥膳香氣,花膠彈牙,雞肉嫩口,很有水準。-🌟放題套餐我們點選了 $298 套餐西班牙無激素豚肉片,油花分佈平均。 至於美國Prime grade安格斯牛肉亦十分新鮮,煙韌富嚼勁,牛味濃郁。-🌟任食自助火鍋配料火鍋配料超過60款!!❤️海鮮類有生猛海蝦🦐、白鱔片、帆立貝、花膠片、深海魚柳、脆骨腩等海鮮都有任食,實在太興奮😆 海蝦鮮甜彈牙,鱔片滑嫩厚切!-❤️推薦有我最愛的彈牙「香菇皇庭貢丸」; 味道creamy 濃郁的「爆醬流心濃芝牛丸」、「濃芝流心豆腐燒」、香甜「足八

🌟湯底

🌟放題套餐
我們點選了 $298 套餐

🌟任食自助火鍋配料
火鍋配料超過60款!!

❤️海鮮類
有生猛海蝦🦐、白鱔片、帆立貝、花膠片、深海魚柳、脆骨腩等
海鮮都有任食,實在太興奮😆 海蝦鮮甜彈牙,鱔片滑嫩厚切!
❤️推薦
有我最愛的彈牙「香菇皇庭貢丸」; 味道creamy 濃郁的「爆醬流心濃芝牛丸」、「濃芝流心豆腐燒」、香甜「足八寸長蟹棒」、香脆炸魚皮等等。
❤️蔬菜類
有我最愛的super food 羽衣甘藍。喜歡其爽脆既口感。其他蔬菜都很新鮮,有鮮萵荀、鮮淮山、海鮮菇、台灣凍豆腐、南瓜、金菇、木耳,超甜粟米🌽! 十分高質
最後還有靚雪糕奉送

任叫任食‼️大滿足
旺角的瓊華中心好多嘢食,今日揀了11樓的馬祖無限時台灣養生涮涮鍋。餐廳裝修卡位寬敞舒適。涮涮鍋有四個套餐,我要了西班牙牛頸脊套餐$398/位,套餐於19:00前離座及21:00時後入座都有優惠。套餐有安格斯牛頸脊、prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬……,及有海鮮、肉類丸類飲品……等,放題任飲任食……,真是想起都興奮。鍋底都有十多款,最後我揀了個爆漿熔岩芫茜鍋,湯底非常多芫茜,可以消暑解熱氣。餐廳送上即食的黃金地瓜條,地瓜條 又軟淋又香, 一邊食一邊點火鍋配料,餐廳照顧周到。西班牙伊比利亞黑毛豬、prime Grade安格斯牛頸脊、prime Grade 美國安格斯牛肉……,qrcode點完配料後,上配料非常快速,一下子就擺滿了整個檯面……西班牙伊比利亞黑毛豬切得很薄,灼上8-9秒已經可以食,入口帶點爽之余肉味香濃。prime Grade安格斯牛頸脊、prime Grade 美國安格斯牛肉,顏色亮麗,也是切得很薄,入口有牛味,尤其是安格斯牛頸脊,差不多入口即溶,牛味特別的濃,任飲食任食認真抵,令我這個愛牛fans 食完又再叫了一輪。海鮮類都令我很驚喜,有帆立貝、

餐廳裝修卡位寬敞舒適。

海鮮類都令我很驚喜,有帆立貝、花膠片、新鮮魚雲、白鱔片、脆骨腩、生猛海蝦、是日精選海鮮……,很多款式!
新鮮魚雲、白鱔片、脆骨腩……,都是食完又再叫,非常新鮮又鮮味。

炸魚皮、手工潮汕豬肉丸、牛柏葉、沙茶牛肉、羽衣甘藍、讚岐烏冬、唐生菜、鮮甜粟米、鮮淮山、蕃茄……,還有飲品甜品……

嘩!! 太好味太滿足了,飽到典著肚子回家!!
2021-10-05 24 瀏覽
平日到馬祖吃麵時, 藥膳湯底都已經很吸引,現在還有任食火鍋,可無限食,超值‼️小食會每枱送一客番薯條,有4種share share粉選擇~湯底有很多選擇,選了最大路的藥膳花膠雞~雞肉十分之嫩滑,花膠也有很多片,很足料,湯頭甘香藥材味,吃起來很順喉~肉類方面,是跟自選的套餐而定的,我選了498元的套餐,有伊比利亞黑毛豬肉,極級SRF黑和牛肩脊肉,安格斯牛頸脊,西班牙豬肉片及美國安格斯牛肉,吃兩轉,都已經回本了😋好抵食~另外,還有很多款丸類,蔬菜菇菌及鍋物可選,其中梅菜肉丸及咸蛋黃爆漿丸最特別~甜品類也很高級,有Haagen Dazs和Movenpick, 還有dreyer's可選擇,出面飲品雪櫃也有樽裝冷泡茶及其他飲品選擇,還有熱的薑母茶,維他奶等,很體貼食客~

2021-10-05 160 瀏覽
之前食過幾次馬祖養生麵,超鍾意佢嘅湯底,好濃味又唔會口渴,但打邊爐就未試過,十.一三日紅假,約左朋友打邊爐,見旺角新開左馬祖無限時涮涮鍋,無限時啱晒我地可以慢慢邊食邊傾。不過留意返因為無限時,所以都真係幾多人幫趁,好多人一坐就幾個鐘,所以一定要預先訂枱,我地去到時都聽倒接待嘅職員話下午都full晒。馬祖地方幾大,座位都好闊落。野飲選擇都幾多,除左汽水涼茶同韓牌野飲,仲有佢地馬祖自家製嘅花茶同冷泡茶。除左凍飲,佢地仲有個熱飲櫃,都幾貼心。醬油同加湯都可以喺自助區自己搞掂。馬祖嘅無限時任飲任食打邊爐套餐主要有四款,分別只係在於牛肉同豬肉嘅級數,黃金時間由最平$298至到最貴$598,而9pm後入座或者7:30pm前離座分別會有85折同8折。因為係無限時,所以我地覺得食中午會抵啲,多啲時間食又可以多啲時間消化,我地揀左第二貴嘅套餐($399),星期五六日或紅日都係加$10,醬料冇另外收費,加埋一人均$450可以任食靚牛我覺得價錢都合理。湯底有好多選擇,有辣有唔辣,套餐只包左單鍋,如果想素鴛鴦鍋要另加$48。我地揀左台灣沙茶雞涮涮鍋配麻辣鴨血凍豆腐鍋。台灣沙茶雞涮涮鍋 - 沙茶湯底沙茶味好香濃

馬祖地方幾大,座位都好闊落。

除左凍飲,佢地仲有個熱飲櫃,都幾貼心。

醬油同加湯都可以喺自助區自己搞掂。

台灣沙茶雞涮涮鍋配麻辣鴨血凍豆腐鍋

台灣沙茶雞涮涮鍋 - 沙茶湯底沙茶味好香濃,入面有雞件、栗米、豆卜同木耳,雞件同佢養生麵啲雞件一樣一啲都唔鞋。
台灣沙茶雞涮涮鍋

麻辣鴨血凍豆腐鍋 - 馬祖嘅麻辣湯底都有幾款揀,分別係配唔同湯料,但我覺我食麻辣真係一定要配鴨血,哩個鍋有晒鴨血、豆卜、凍豆腐、木耳同栗米,凍豆腐同豆卜索晒麻辣湯,超正,鴨血好滑帶少少彈口,如果厚身啲更好。
麻辣鴨血凍豆腐鍋
野飲方面,普通罐裝野飲就唔講喇,試左佢四隻自家製花茶/冷泡茶,我最鍾意冬瓜檸檬茶,冇平時齋凍檸茶咁澀,愛文芒陣味就未必個個啱,我自己就麻麻地,另外兩款係冇糖嘅冷泡茶,啱想飲啲有味野又唔怕甜嘅朋友。

自家製shake shake黃金地瓜條 - 地瓜條限左每枱一份,佢跟左四款唔同嘅shake shake粉,分別係海苔、番茄、麻辣同甘梅,不過上枱時只跟左一個紙袋,如果唔想啲味撈埋晒可能問職員拎多幾個紙袋。
自家製shake shake黃金地瓜條
試晒四隻shake shake粉,四隻味都幾出,我自己就最鍾意甘梅味,酸酸地好開胃,地瓜條唔會太甜,口感都似食緊薯條。
自家製shake shake黃金地瓜條
麻辣手拍青瓜&秘製麻辣木耳 - 前菜有兩款,麻辣味唔算突出,不過消消涼涼當開胃小菜唔錯。
麻辣手拍青瓜&秘製麻辣木耳
極黑和牛肩脊肉&安格斯牛頸脊 - 我點嘅套餐有三款唔同牛肉可以食,最平嘅安格斯牛我就冇食喇,主攻貴價嗰兩款牛肉。左邊方形嗰碟牛肉雪花紋比較平均嘅係極黑和牛肩脊肉,而加誘長方牙嘅就係安格斯牛頸脊,兩款肉都係薄切,係咁二灼幾秒就食得,兩隻肉口感分別唔大,都係好滑好好食。
極黑和牛肩脊肉&安格斯牛頸脊

伊比利亞黑毛豬 - 豬肉有兩款揀,為左留肚食其他野,我都只係試左靚啲嘅黑毛豬,食落比兩款牛肉厚身少少,不過口感都幾滑,唔錯。
伊比利亞黑毛豬
其他火鍋料方而,海鮮、手打丸、肉類、蔬菜同麵類同好多選擇,雖然每樣份量都比較細,不過用QR code落單後都好快送到。
其中手打丸要特別一提,因為哩度淨係手打丸都有八款揀,比其他火鍋店多,雖然佢地嘅手打丸細粒過出面好多,但食落都好彈牙,食過鍾意嘅再加單就可以。

墨魚滑份量反而同出面差唔多,墨魚味幾香,又係好彈牙。

甜品有多款唔同雪糕揀,不過每人只可揀一杯,Haagen-Dazs、Movenpick、Dreyer's同雀巢都有。

總結,湯底好濃味惹味,食完都唔會覺得口渴,火鍋料貿素幾好,靚牛都係任食,落單用QR Code好快就送到黎,收碟都快,最正係無限時,唔洗食到趕頭趕命。
台灣沙茶雞涮涮鍋配麻辣鴨血凍豆腐鍋
台灣沙茶雞涮涮鍋
麻辣鴨血凍豆腐鍋
極黑和牛肩脊肉&安格斯牛頸脊
伊比利亞黑毛豬
2021-10-05 23 瀏覽
今日試咗呢間火鍋放題,最欣賞佢嘅就係無限時,任飲任食,而且所有食物質素都係頂級👍🏻未夠七點鐘 ,已經接近爆棚,證明幾咁受歡迎,而且裝修光猛,間隔寬敞,客人坐得舒服,咁樣成件事一開始就已經成功咗一大半👍🏻飲品供應選擇多,我最推薦大家嘅就係佢哋嘅自家品牌出品,有好多款選擇,而我最鍾意嘅就係愛文芒果🥭茉莉花茶,唔會太甜,啱晒愛好健康嘅人士,同打邊爐真係好夾🤗揀咗兩款湯底之後,第一輪梗係嗱嗱聲點多幾款試吓啦,我揀咗最靚嗰個套餐,重點就梗係食佢嘅極上Prime Grade霜降牛小排🥩先來五大盤先😜當然仲有手打三寶丸,新鮮生猛海鮮,同埋脆肉脆魚片🥰唔係講笑,無論第一輪第二輪抑或第三輪,全部牛肉都保持水準,絕對物有所值,肉味突出,肉脂比例完美,淨係食牛都已經回本😜輕輕一勺,粉紅嫩滑,無需點任何醬汁,已經好好味,入口即化,真係唔好俾佢停😂就算其他火鍋配料,水準亦非常高,特別係手打丸類,質素超班,絕非一些平價的火鍋限時放題可比😎海鮮類,新鮮生猛,最讚就係佢哋唔限時供應,可以慢慢傾偈慢慢食,絕對唔使趕喉趕命架😂連雪糕都靚過人,全部係名牌出品🥰仲有一提嘅就係呢度用個電話落單就可以,減少人手出錯,方便快捷,客
連雪糕都靚過人,全部係名牌出品🥰
仲有一提嘅就係呢度用個電話落單就可以,減少人手出錯,方便快捷,客人又唔使行出行入,食得舒服又放心,所以我極力推薦比大家👍🏻👍🏻👍🏻
2021-10-05 31 瀏覽
今日喺朗豪坊睇戲,睇咗3個鐘,完場即刻過嚟,好彩仲有位😅餐廳地方闊落, 光猛舒適,工作人員好有禮貌😃👍呢度用QR code落單,簡單方便又易用麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋(大辣🌶🌶🌶)含豐富鐵質的鴨血十分嫩滑,蜂巢豆腐索滿麻辣湯,咬開又熱又辣好刺激🤣。藥膳養生花膠雞涮涮鍋藥味温和,湯頭清甜,加咗雞髀肉和花膠,滋補又養生,最啱女仕炸地瓜條,外脆內軟😋美國安格斯牛肉,脂肪均勻肉味濃西班牙無激素豬肉,肉質鮮嫩脂肪少仲有幾十款火鍋料任點,推薦手工墨魚滑、花膠、雞脾肉、鴨血,海鮮、蝦、其他質素都幾好。蔬菜都乾淨企理,食得放心😊自助飲品區超多選擇,冷熱都有。多個大型凍櫃,放滿汽水、梳打水、港式飲品、韓式飲品,仲有我至愛❤️的冷泡茶。食得太飽,連雪糕都食唔落🤣
今日喺朗豪坊睇戲,睇咗3個鐘,完場即刻過嚟,好彩仲有位😅

餐廳地方闊落, 光猛舒適,工作人員好有禮貌😃👍

呢度用QR code落單,簡單方便又易用

麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋(大辣🌶🌶🌶)
含豐富鐵質的鴨血十分嫩滑,蜂巢豆腐索滿麻辣湯,
咬開又熱又辣好刺激🤣。

藥膳養生花膠雞涮涮鍋
藥味温和,湯頭清甜,加咗雞髀肉和花膠,滋補又養生,最啱女仕

炸地瓜條,外脆內軟😋

美國安格斯牛肉,脂肪均勻肉味濃
西班牙無激素豬肉,肉質鮮嫩脂肪少

仲有幾十款火鍋料任點,

蔬菜都乾淨企理,食得放心😊

自助飲品區超多選擇,冷熱都有。
多個大型凍櫃,

食得太飽,連雪糕都食唔落🤣
  • 鴨血
  • 花膠
2K
2021-10-04 83 瀏覽
最近在OpenRice的食評內,看到這裏有無限時的火鍋放題,這麼着數,當然要來這裏試一試。套餐:美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片,每位$298。包括火鍋配料和飲品任飲任食。美國安格斯牛肉,肉質味度香甜,牛肉味道10足。西班牙無激素豬肉片,脂肪和肉質分布均勻,只需放在湯內到數十秒,便可以享用鮮甜可口的豚肉了。自家製的台式飲料,甜到適中,非常值得推薦。火鍋配料中:海蝦味道鮮甜可口。自家製手打丸,港口彈牙,必須一試。鱔片和脆肉鯇魚片都很新鮮。湯底要了台灣麻辣牛肉唰唰鍋拼爆漿熔岩西豆腐鍋,雙拼另加$48。台式麻辣味道層次豐富,湯內還有牛腩條,非常美味。爆漿熔岩西豆腐鍋,芫荽香味濃郁,是芫荽控必點的一道火鍋湯底。另外有下火作用,非常配合台式麻辣火鍋。最後還有一個甜品是雪糕,令到這晚的火鍋畫上完美的句號。

美國安格斯牛肉,肉質味度香甜,牛肉味道10足。

自家製的台式飲料,甜到適中,非常值得推薦。

火鍋配料中:海蝦味道鮮甜可口。
自家製手打丸,港口彈牙,必須一試。
鱔片和脆肉鯇魚片都很新鮮。

最後還有一個甜品是雪糕,令到這晚的火鍋畫上完美的句號。
後補番祝各位中秋快樂先🌕岩岩呢個星期係旺角試左呢間台式養生涮涮鍋。馬祖呢個名平時留意開都係以藥膳湯做招徠,今次係旺角開左呢間無限時任食邊爐,同樣係以多款藥膳湯為主打,鍋鍋足料唔野少。🥓Prime Grade 美國安格斯牛肉 配 西班牙無激素豬肉片 (7:30pm 前離座) $𝟚𝟛𝟡 一位價錢係以你揀選嘅肉level 去分。我地就先試試最初級嘅Prime Grade 美國安格斯牛肉,質素又幾ok 啵,唔會好似岀面任食畀啲cheap cheap 牛肉你食。油花都算分佈均勻食落唔會鞋口。豬肉不過不失略嫌唔夠脂肪,所以我全餐都主打佢嘅牛肉。🍲湯底揀左藥膳雞湯。睇相都見到佢係真係落足重料:大大件雞件、雜菇、粟米、豆卜蓋滿全個窩。湯有陣陣藥材味建議可以食之前飲番2啖試試。除左食肉當然唔少得其他嘅配料啦。呢度用電話掃QR code 落單夠方便快捷又唔洗岀去夾野食怕唔衛生。特別推介番墨魚滑,水餃類,花膠,烏冬呢幾款正野比大家🤪🍹望到岀面幾個大雪櫃,飲品都係任你拎,仲要有幾款自家岀品飲品,全部以茶底為主,可以幫你消滯解膩。特別推介愛文芒果茉莉花茶,少少甜道無咁寡,仲好香芒果味。一路食一路飲佢真係可以幫手

🍹望到岀面幾個大雪櫃,飲品都係任你拎,仲要有幾款自家岀品飲品,全部以茶底為主,可以幫你消滯解膩。特別推介愛文芒果茉莉花茶,少少甜道無咁寡,仲好香芒果味。一路食一路飲佢真係可以幫手保持住戰鬥力🤣唔想飲凍野朋友都可以去熱櫃一樣有暖飲畀你拎!

食到最後,仲有一人一款甜品。Haagen Dazs,Movenpick,Dreyers 任你選,你又會揀邊一款呢?😗

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2021-10-04 31 瀏覽
餐廳地方濶落,環境明亮,唔會令人感覺焗促而且最大賣點係無限時任食可以hea住食無壓力,食飽抖陣吹吓水甚至落去行個圈再食都仲得,啱晒一班大胃王~坐低冇耐店員送上【黃金地瓜條】,唔駛錢免費食,有4款唔同口味調味粉可以shake,我就鍾意甘梅,甜甜酸酸幾開胃。飲品區好多選擇,除咗普通嘅罐裝包裝飲品,仲有膠樽裝嘅台式冷泡茶,最特別係有保溫櫃裝住嘅熱飲,冬天嚟嘅話先飲熱飲暖下身子就最啱~湯底有19款選擇,我哋揀咗【爆漿熔岩芫茜湯】。芫茜佈滿成個湯,滿滿青綠色,先飲頭啖湯就滿口香濃芫茜味,芫茜控必選~仲有呢度加湯係加有料嘅藥膳湯㗎!火鍋配料有超過六十款選擇,電話掃QR點餐方便快捷。我哋食嘅係牛小排餐,當然要勁食靚牛啦~【極上Prime Grade霜降牛小排】油脂分布均勻,食落口感柔滑,肉味同油香味完美地balance,要瘋狂食回本先得【極級SRF極黑和牛肩脊肉】油脂相對霜降牛小排冇咁多,但都夠嫩滑味道兼備。唔食得牛可以食【西班牙伊比利亞黑毛豬】,都同樣高質。除咗靚牛靚豬,另一回本之選就係海鮮喇。【是日精選海鮮】係蟶子同蜆,蟶子雖然細隻啲但係任叫就無所謂~兩者都好鮮甜。另外唔少得就係【帆立貝】、【生

湯底有19款選擇,我哋揀咗【爆漿熔岩芫茜湯】。

火鍋配料有超過六十款選擇,電話掃QR點餐方便快捷。

我哋食嘅係牛小排餐,當然要勁食靚牛啦~
【極上Prime Grade霜降牛小排】

唔食得牛可以食【西班牙伊比利亞黑毛豬】,都同樣高質。

除咗靚牛靚豬,另一回本之選就係海鮮喇。【是日精選海鮮】係蟶子同蜆,蟶子雖然細隻啲但係任叫就無所謂~兩者都好鮮甜。另外唔少得就係【帆立貝】、【生猛海蝦】、【脆鯇魚片】、【白鱔片】等等,好多火鍋店無論落幾多份都唔會俾好多,呢度就真係俾足,好滿足~

【花膠片】
應該冇乜火鍋放題可以任叫花膠,膠原豐富,養顏之選。

【手工黑松露墨魚丸】
細粒咗啲,黑松露味道比較淡,不過口感好爽彈。

最後係甜品,有各款Häagen-Dazs同MÖVENPICK雪糕揀,食完火鍋食雪糕特別爽~

由七點食到差唔多十點,都仲有好多嘢未試~要再去先得~
2021-10-03 39 瀏覽
第一次見有無限時嘅涮涮鍋,仲要新開係旺角區,相當吸引🤭睇睇餐牌有四種套餐,我哋叫咗個中價嘅,有四款肉,有極級Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片💰3️⃣1️⃣9️⃣/1位 (7點前優惠價)已經入咗秋想食得冇咁熱氣,湯底揀咗養生醉雞涮涮鍋,湯底嘅醉雞入味得黎夠滑!每張枱已擺放咗兩壺湯作加湯用極級Prime Grade安格斯牛頸脊好有肉味🤤油脂唔算高,所以唔覺我哋食咗好多碟仲有好多特色台式火鍋配料任食:台灣腸、鴨血、鹵水大腸、雞腎、仲有是日海鮮、羽衣甘藍仲有好多手打特色丸,食材都好新鮮所有食物都係用QR Code落單,方便衛生,自取方面只有飲品同調味料自助吧:有凍飲櫃有果汁汽水,另有暖飲櫃自家製飲品有4款:桂花烏龍、冷泡日月潭蜜香紅茶、愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶餐仲送咗黃金地瓜條,可加shake shake粉(有海苔味,麻辣味同蕃茄味)第一次可以咁舒服唔洗趕時間嘅火鍋放題😆🎈馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
第一次見有無限時嘅涮涮鍋,仲要新開係旺角區,相當吸引🤭

💰3️⃣1️⃣9️⃣/1位 (7點前優惠價)

自助吧:有凍飲櫃有果汁汽水,另有暖飲櫃

第一次可以咁舒服唔洗趕時間嘅火鍋放題😆

🎈馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈
2021-09-27
午餐
見到網上面好多介紹呢間無限時既涮涮鍋,咁岩約左朋友傾野,就去左試呢間可以任坐既鋪頭啦,聽講佢地12點開門,食得到既可以一路坐到10點關門添🤣🤣套餐方面有4種價錢選擇,由298~598, 有唔同種類既肉黎分級,包括安格斯牛肉,牛頸脊,極黑和牛肩脊肉同埋霜降牛小排🐮🐮我地揀左個中等既398餐,有安格斯牛肉同牛頸脊,我覺得兩款都幾好食,安格斯牛肉就肥瘦均勻,牛頸脊瘦d 肉味重d 又幾正🤤🤤一入去佢會返有預備左四包唔同口味嘅粉,有蕃茄,甘梅,麻辣同海苔,跟住就會上地瓜條俾大家食shake shake,我地試左少少甘梅都幾夾,但都係留肚食打邊爐🤣🤣佢既湯底都係養生為主,有成19款選擇,仲有好多款都有雞既成份,我地今次揀左藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底好足料有好多雞肉幾片花膠有啲木耳同埋唔同嘅藥材,之後我哋發現原來花膠都可以喺配料嗰度再叫落去encore😋😋落單用左qr code, 好方便隨時想食就加,配料款式都好多,仲有大量台式滷水添😍😍大大份🤣🤣,落單黎野食都好快手同埋冇漏單,抵讚👍👍佢既滑類同埋三色手打丸幾彈牙幾好食,值得一試,白鱔片雖然細細片,但叫幾多都會一直黎,仲好快手都唔錯呀🤩🤩飲品同醬料都係

飲品同醬料都係出面拎,比較好既就係佢有自家製既茶飲,有桂花烏龍,愛文芒果茉莉花茶,黑糖冬瓜檸檬茶,日月潭蜜香紅茶,都係比較少見既選擇,我地試左愛文芒果同冬瓜茶,都幾好飲😙😙

📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2021-10-03 33 瀏覽
出面食火鍋一般限食一個半至兩個鐘,匆匆忙忙食完就走,冇乜時間同朋友傾偈,今次嚟到馬祖呢間~無限時~想食幾耐 坐幾耐都得! 餐廳好大,11樓全層都係,座位寬敞。用QR code落單,侍應會送上黎,唔洗成日行出行入👍🏻上菜同收碟都快手今晚食的是$398/位,美國prime安格斯牛肉及牛頸脊、西班牙無激素豬肉,仲有各款海鮮,花膠、蜆、蟶子、蝦等等,勁多靚野食😍湯底:蕃茄濃湯豆腐雜菌唰唰鍋台灣麻辣雞肉唰唰鍋前者適合素食人士,後者非常惹味,湯底多達19款可以揀~新開張送左炸蕃薯條,仲有4款口味shake shake粉&袋比我地搖黎食😋

湯底:
蕃茄濃湯豆腐雜菌唰唰鍋
台灣麻辣雞肉唰唰鍋

前者適合素食人士,後者非常惹味,湯底多達19款可以揀~

2021-10-03 69 瀏覽
同兩位老人家去打邊爐,佢地要求要有脆魚腩果 d,咁就照慣例,去瓊華中心望望。上到十一樓,第一時間望望佢個menu,make sure 有兩老要嘅嘢先。見到有,咁就決定試下佢。其實一出lift 就見到入面環境,望落都覺舒服。前台/我有接觸過嘅員工都好nice。最記得我地食到人地差唔多收工時,有一位可能係經理嘅女性,佢安排佢同事執下枱之類嘅工作後,會好有禮貌咁同佢同事講「唔該」,我真係覺得好難得。無限時火鍋放題,一如既往嘅火鍋放題方式,先揀要邊個價位嘅餐(貴 d 嘅就多 d 靚肉揀,平d 嘅就少d 靚肉揀)假期會每個人頭多$10。揀好落咗單,員工比咗張有 QR code嘅單我,之後就可以scan落單。落完單後我就去睇下雪櫃有咩飲,佢地好特別咁有好多一樽樽嘅特色茶可以揀,例如「黑糖冬瓜檸檬茶」等,轉個頭返去好快就有嘢食。最後因為太肚餓,都無咩點影相就不停咁食
,咁就決定試下佢。

最後因為太肚餓,都無咩點影相就不停咁食
2021-09-22
5 分鐘 (堂食)
2021-10-02 48 瀏覽
過完中秋,又係差唔多進入打邊爐既季節😗行過旺角瓊華中心,見有間近期開既台灣養生涮涮鍋就上左去食個lunch😋冷熱飲品都有,超大既飲品區🧃乾淨衛生既醬料區🤤佢地湯底種類選擇繁多,例如,台灣養生醉雞,田園蕃茄濃湯,台灣古早牛肉,台灣沙茶,藥膳花膠雞,麻辣鴨血等等😋無論喜歡咩口味既,都一定揀到👍🏼所以太多選擇,我地最後揀左鴛鴦鍋(+$48)🤣🍅田園蕃茄濃湯雞肉🥥藥謄椰子雞兩款湯底都好足料,好入味,一d都唔馬虎架😎-台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 有4個價錢選擇,當中包左唔同既肉類🥩我地就揀左第2個,7:30pm前離座$319 (星期五六日+$10)🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐷西班牙伊比利亞黑毛豬🐮Prime Grade美國安格斯牛肉🐷西班牙無激素豬肉片-肉類既質素都唔錯,私心推介:🥩安格斯牛頸脊非常好食,肉質同脂肪分佈平均,肉味偏重,我地係咁encore,瘋狂咁食😂🐙手工黑松露墨魚丸,超級Q版,但除左彈牙之外,黑松露味都好重👍🏻🍠自制前菜,叫左個地瓜條(炸蕃薯條) $48,炸到好脆,幾好味,H先生越食越肚餓🤣-打邊爐既飲品都非常重要,除左有一般既汽水飲品之外,值得推介既就係佢地既自家

冷熱飲品都有,超大既飲品區🧃

乾淨衛生既醬料區🤤

🍅田園蕃茄濃湯雞肉
🥥藥謄椰子雞

兩款湯底都好足料,好入味,一d都唔馬虎架😎
台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
有4個價錢選擇,當中包左唔同既肉類🥩
🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬
🐮Prime Grade美國安格斯牛肉
🐷西班牙無激素豬肉片
肉類既質素都唔錯,私心推介:

打邊爐既飲品都非常重要,除左有一般既汽水飲品之外,值得推介既就係佢地既自家製冷泡茶🧊🫖
私心推介:
🌼桂花烏龍 - 淡淡既烏龍茶配上清香既桂花味, 我地都好喜歡
🥭愛文芒果茉莉花茶 - 芒果味出但係又唔會好甜👍🏼

🍨甜品有Häagen-Dazs、Dreyer’s同Mövenpick揀(每人限選1款),食完就岩岩好,好滿足😄
午餐