後補番祝各位中秋快樂先🌕岩岩呢個星期係旺角試左呢間台式養生涮涮鍋。馬祖呢個名平時留意開都係以藥膳湯做招徠,今次係旺角開左呢間無限時任食邊爐,同樣係以多款藥膳湯為主打,鍋鍋足料唔野少。🥓Prime Grade 美國安格斯牛肉 配 西班牙無激素豬肉片 (7:30pm 前離座) $𝟚𝟛𝟡 一位價錢係以你揀選嘅肉level 去分。我地就先試試最初級嘅Prime Grade 美國安格斯牛肉,質素又幾ok 啵,唔會好似岀面任食畀啲cheap cheap 牛肉你食。油花都算分佈均勻食落唔會鞋口。豬肉不過不失略嫌唔夠脂肪,所以我全餐都主打佢嘅牛肉。🍲湯底揀左藥膳雞湯。睇相都見到佢係真係落足重料:大大件雞件、雜菇、粟米、豆卜蓋滿全個窩。湯有陣陣藥材味建議可以食之前飲番2啖試試。除左食肉當然唔少得其他嘅配料啦。呢度用電話掃QR code 落單夠方便快捷又唔洗岀去夾野食怕唔衛生。特別推介番墨魚滑,水餃類,花膠,烏冬呢幾款正野比大家🤪🍹望到岀面幾個大雪櫃,飲品都係任你拎,仲要有幾款自家岀品飲品,全部以茶底為主,可以幫你消滯解膩。特別推介愛文芒果茉莉花茶,少少甜道無咁寡,仲好香芒果味。一路食一路飲佢真係可以幫手

🍹望到岀面幾個大雪櫃,飲品都係任你拎,仲要有幾款自家岀品飲品,全部以茶底為主,可以幫你消滯解膩。特別推介愛文芒果茉莉花茶,少少甜道無咁寡,仲好香芒果味。一路食一路飲佢真係可以幫手保持住戰鬥力🤣唔想飲凍野朋友都可以去熱櫃一樣有暖飲畀你拎!

食到最後,仲有一人一款甜品。Haagen Dazs,Movenpick,Dreyers 任你選,你又會揀邊一款呢?😗

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓