2021-10-13 85 瀏覽
如果已經食過好多次牛大人 想試吓其他打邊爐可以試吓馬祖🥰餐廳有唔同價位嘅套餐 今次叫咗$399嘅套餐試吓呢個套餐有1. 極級SRF極黑和牛肩脊肉極級2. Prime Grade安格斯牛頸脊3. 西班牙伊比利亞黑毛豬4. Prime Grade美國安格斯牛肉5. 西班牙無激素豬肉片湯底加左$ 48要鴛鴦鍋 我就要台灣養生醉雞涮涮鍋 同埋田園番茄濃湯雞肉涮涮鍋兩個湯底都超級濃味😍😍😍儘管加咗兩次湯都唔會影響濃度肉方面重點叫咗安格斯牛頸脊同埋西班牙伊比利亞黑毛豬🥰肉質新鮮 特別係牛頸脊非常濃味 肥瘦適中 可以瘋狂encore ‼️‼️打邊爐唔可以少響鈴同炸魚皮 放落湯底五秒 完美吸收晒湯精華🥰😊👍其他火鍋配料都好豐富好多選擇尤其丸類 蔬菜 菇類 海鮮等等特別係芝心牛丸 呢個係出邊比較少食到 內餡係芝士 加上牛丸爽口彈牙特別想推介墨魚滑 超級無敵好食 而且好彈牙🥰👍自助吧都有不少飲品特別推介自家製冷泡茶個人覺得冷泡桂花烏龍最好飲清甜可口 一邊打邊爐一邊飲冷泡茶👍總結時間🥰冇限時打邊爐有噱頭🤣🤣👍食物質素中上全部嘢食都好新鮮同埋正常值得一讚嘅係食物份量係細細份令大家可以試到唔同嘅款式👍打邊爐嘅牛肉豬

如果已經食過好多次牛大人

打邊爐嘅牛肉豬肉質素都好高
而且唔會因為叫咗三四輪之後質素下降👍
餐廳環境好闊乾淨 幾舒服👍
推介俾大家🥺🥰
Ps: 未打邊爐之前餐廳就送咗黃金地瓜條 熱辣辣唔會太厚炸粉
2021-10-12 72 瀏覽
今次試左$398 嘅set 有安格斯牛頸脊同埋西班牙黑毛豬🥰 湯底方面佢有好多選擇😳我就揀左養生蟲草花桃膠雞👍🏻 湯底清甜,有好多湯料,一上鍋已經聞到好香🥰 湯底本身唔會好鹹,對於我黎d 唔點醬料嘅人啱啱好🤣完全食到食物本身味道之餘有食得出湯底嘅味道💯 用QR code 點完菜之後可以出去攞醬料同飲品,飲品又有好多選擇,今次揀左冷泡桂花烏龍,桂花味道好清香,唔會太甜,可以解膩🫖 前菜首先黎一份shake shake 地瓜條,新鮮炸起仲熱辣辣,調味有4 款選擇,我試左海苔味,味道唔錯,但係食多幾條真係會飽曬😂🙈重頭戲當然係肉,我都好滿意今次嘅牛肉同埋豬肉,雪花均勻,煮完唔會好老,牛肉嘅牛味真係好重👍🏻同埋佢每次上一碟都幾多,仲好唔係超薄個種👌🏻其他配菜選擇都多,由海鮮類、丸類、蔬菜類、粉麵都有,個人推介黑松露墨魚滑,食落彈牙,黑松露味道超濃😳 非常香口👍🏻 另外海鮮都唔錯,有蝦、蜆、聖子仔🦐 仲有我近期嘅邊爐新歡萵筍!佢嘅質地真係好過癮😂 好好食👍🏻 最後仲有movenpick 雪糕食🥰正體黎講環境乾淨,座位唔會好逼都幾舒服,職員係點菜之前都有介紹番餐牌同埋講下第一次食有咩推介,食物方

正體黎講環境乾淨,座位唔會好逼都幾舒服,職員係點菜之前都有介紹番餐牌同埋講下第一次食有咩推介,食物方面係放題黎講算高質,佢嘅湯底真係值得一讚💯
1K
每次同朋友打邊爐,最怕就係有個店員行埋嚟同你講:仲有半個鐘!但我哋明明好似啱啱先開始食,真係食得唔夠過癮呀!如果你同我都有同樣嘅問題,可以考慮無限時嘅火鍋選擇。近期我哋就嚟到位於旺角嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,啱晒同樣鍾意慢慢食慢慢傾嘅你!無限時任食台式火鍋店馬祖無限時台灣養生涮涮鍋嘅最大賣點就係無限時任食放題,加上餐廳坐得夠舒服,真係啱晒同朋友聚舊或食得慢嘅你,食足9小時都毫無問題!養生湯底講起台灣嘅火鍋店,主打嘅當然係養生藥膳湯底,喺馬祖無限時台灣養生涮涮鍋嘅湯底選擇就有接近20款,其中養生藥膳選擇就有:藥膳蟲草花桃膠養生鍋、藥膳養生醉雞鍋等等!至於我哋就揀咗麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋拼台灣沙茶雞涮涮鍋,兩個湯底都非常濃郁,完全唔使落豉油或其他調味料,食材都索晒湯汁,非常惹味。配料喺馬祖無限時台灣養生涮涮鍋主要以肉類分為4款套餐,今日我哋就揀咗最高級別嘅套餐,可以無限時任食極級SRF極黑和牛肩脊肉等6款肉類選擇。但就算揀價錢相對平嘅套餐,都可以食到Prime Grade美國安格斯牛肉,質素一啲都唔差!極級SRF極黑和牛肩脊肉請放心!馬祖無限時台灣養生涮涮鍋嘅極級SRF極黑和牛肩脊肉相當有質

無限時任食台式火鍋

養生湯底

配料

極級SRF極黑和牛肩脊肉
請放心!馬祖無限時台灣養生涮涮鍋嘅極級SRF極黑和牛肩脊肉相當有質素,而且每一碟嘅色澤都差唔多,絕對唔會第一碟係最靚,之後上枱嘅質素就變差。呢碟極級SRF極黑和牛肩脊肉嘅油脂比例平均,接近入口即溶,非常好味!

極級Prime Grade安格斯牛頸脊
呢款牛肉嘅肉味相對濃郁,脂肪比例唔重,邪惡度雖然大減,但肉質豐盈,絕對唔會食到溜。

西班牙無激素豬肉片
除咗牛肉之外,呢度嘅豬肉無激素,食得放心又健康。豬肉片色澤粉嫩,肉味濃郁,雖然脂肪比例唔多,但肉質一啲都唔嚡口,非常嫩滑。

海鮮拼盤
呢度嘅海鮮除咗與之外,拼盤就有海蝦、沙白同蟶子。海蝦大大隻,新鮮彈牙;沙白同蟶子完全無沙,非常鮮甜。

響鈴
響鈴係近年打邊爐嘅必點配料,黃金三秒就索晒湯嘅汁,非常惹味。

飲品
呢度嘅飲品除咗罐裝之外,亦有自家製嘅冷泡茶,其中愛文芒果茉梨花茶真係超級好飲,愛文芒果非常鮮甜,芒果味濃郁,究竟用咗幾多個芒果製作呀!
2021-09-29
2021-10-12 90 瀏覽
旺角瓊華中心新開左一間火鍋店,台灣嘅馬祖火鍋原本就係香港有幾間分店,終於開到去旺角。而旺角分店更加係冇限時。餐廳環境好寬敞,感覺好整潔。餐廳提供四個餐可以選擇,唔同價錢分別提供唔同嘅肉類可以任食。價錢方面有分7:30前離座,正價時段, 9:30後入座。飲品選擇都好多,唔單止有平時飲開嘅罐裝飲品,餐廳提供嘅冷泡茶都好好飲,桂花烏龍茶好清香,原個果茶包係入面,除咗有凍飲之外仲有暖櫃,呢樣真係好驚喜,仲見到麥精同維他奶。我哋揀咗個A餐,有兩款肉類,美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片,仲有多款海鮮提供。湯底方面揀咗蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋,湯底配料非常豐富,蕃茄味濃郁雜菌類好大粒好足料。另外仲有黃金地瓜條,配ShakeShake薯條4色調味粉,呢個配搭好新穎,果然係台式火鍋店,值得一讚。食材新鮮,選擇又多,最後仲每日可以揀一杯雪糕或者雪條,有Häagen-Dazs同movenpick,dreyers,真係令人好滿足。

2021-10-12 54 瀏覽
朋友約我一齊試吓「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」平時食開嘅火鍋方題限住時間,食得唔夠盡興😊😊今晚我們選$408(假日+$10)嘅放題火鍋🍲,任食極級Prime Grade安格斯牛頸脊及Prime Grade美國安格斯牛肉,有質素保證係最高等級的牛肉,肉質與脂肪分布最佳。 數量非常有限,約僅佔所有美國牛肉2.9%。而西班牙伊比利亞黑毛豬及西班牙無激素豬肉片,肉味濃郁,淨係任食咁高級嘅肉巳經回本價😋😋餐廳主打台式養生鍋,湯底共有19款,大致可分為藥膳,田園蕃茄,麻辣田園蕃茄,麻辣及特色湯底五種類,我哋揀咗鴛鴦鍋底(+$48)藥膳花膠雞同爆漿熔岩芫荽豆腐鍋,淨係湯底落重本,材料非常豐富😍😍最特別一坐下來,店員即上炸得金黃香脆地瓜條,熱辣辣,香噴噴再加上麻辣,甘酶,海苔及蕃茄shakeshake粉,有得玩有得食😚😚精選肉類:滷水豬大腸,滷水鴨腎,滷水豬耳……手工配料類:手打肉丸及餃子🥟….海鮮類:彈牙海蝦,鮮味沙白,鮮甜白鱔片,爽口胞鯇魚片…..火鍋配料類: 足八吋長蟹棒,台灣鴨血,米血糕,三星蔥熔岩爆漿貢丸……..蔬菜類:羽衣甘藍🥬萵筍等等…….食唔晒咁多種😂😂餐廳提供多款自家製嘅茶飲及台式飲品

餐廳提供多款自家製嘅茶飲及台式飲品:愛文芒果茉莉花茶,黑糖薑母茶,菠蘿烏龍茶等等……

每人一款嘅甜品:高級嘅movenpick ,Häagen-Dazs,Dreyer雪糕雪條👍👍

2021-10-11 117 瀏覽
10月開始就係邊爐季節雖然一年四季都係但呢啲時間特別會想食😂於是乎又周圍搵下有邊間邊爐—————————————————————搵到瓊華開左間新嘅火鍋放題重點係無限時 無限時 無限時呀唔洗次次食火鍋都滾水淥腸咁狂灌啲熱辣辣嘅食物入口而且湯底都有18款選擇咁多當中仲有好啱莞茜控嘅爆茜湯底中島決定走先啦 係咁先啦👋🏻最後中島決定挑戰麻辣湯底香麻辣集一鍋 在場10檯有7檯都係麻辣配鴨血先係最正架嘛😋本身鍋底都有勁多鴨血仲有豆卜同凍豆腐雖然中島係食最平嘅$298套餐但啲牛肉都唔係差架prιмe grade美國牛火鍋配料都有60款選擇飲品方面有自家製嘅冷泡茶其中愛文芒果茉莉花茶最特別清香嘅茉莉花茶滲出淡淡嘅芒果香甜當然唔少得冬瓜茶 烏龍茶同紅茶呢入坐會送你ѕнaĸe ѕнaĸe蕃薯條一碟甜品除左哈根大師同мovenpιcĸ連ĸιтĸaт雪條都有🤤睇嚟又有一間正嘅火鍋聚腳點啦—————————————————————✢ prιмe grade牛火鍋放題 $298
10月開始就係邊爐季節
睇嚟又有一間正嘅火鍋聚腳點啦
—————————————————————
✢ prιмe grade牛火鍋放題 $298
2021-10-11 61 瀏覽
今日由於係10月1日國慶假期,就提早一日訂枱,試這間的台式任食火鍋,帶來給我好多的驚喜,由於我訂枱時間經openrice網站訂六點半,但我竟然提早了半小時到達,服務員都十分貼心配合我們提早入座,食物質素非常高,我點了個鴛鴦鍋,椰子雞和蕃茄湯底,兩款湯底都十分好到最後仍很濃郁,食材新鮮,肥牛片很嫩滑,連普通的餃子都很好新鮮有肉汁,我們必定再選擇光顧,服務態度好,食材新鮮另外,入座後不久即送上他們的餐前地瓜条,還有不同味粉配合,真的好味但在餐前食了填了肚子,食主菜牛肉食少了點
,食材新鮮
但在餐前食了填了肚子,食主菜牛肉食少了點

養生的湯

2021-10-01
15 分鐘 (堂食)
養生的湯
2021-10-11 61 瀏覽
馬祖呢間餐廳相信大家都唔陌生,因為身邊唔少人推介呢度既藥膳湯,大讚佢足料又養生最近呢間店係旺角開左無限時放題任食火鍋,最啱同朋友gethering 既時候一邊打邊邊一邊吹水,為左慶祝下長假期,是日點左個比較貴少少既餐,因為好想食和牛呀!點肉類之前要諗下叫咩湯底好,有成十幾款揀,真係有選擇困難症,最後點左個藥膳養生雞湯,個湯底好足料,啲雞啖啖肉,好滋補,最啱轉季食到肉類上場,呢個餐既肉類包括左:美國SRF極黑和牛肩脊肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片我地無限loop 左美國極黑和牛肩脊肉,牛味好濃,脂香感澎湃,每食一口都好幸福其二推介既係西班牙伊比利亞黑毛豬,唔知點解食到果香味,可能個湯底好鮮甜好夾呢款肉至於其他配菜都唔錯架!想講既係菜款竟然有羽衣甘藍食,原來用黎打邊爐會索晒啲湯底味,大推😍另外shake shake 地瓜條都好好味😋值得一提係個湯底打到最後都冇變淡,仲要愈食愈香甜,仲有飲品有數款台式冷泡茶揀,都好有誠意,唔怪之得咁多捧場客,要大排長龍等位先有得食啦😌

到肉類上場,呢個餐既肉類包括左:
美國SRF極黑和牛肩脊肉
極級Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素雞豬肉片

• 台式養生雞藥膳雞腳
2021-10-10 109 瀏覽
👫試試旺角新開嘅任食火鍋餐廳~無限時任食,唔使食到趕頭趕命😼。正價時段最平$239。但我哋揀咗最貴嘅$598套餐,貪佢有🥩極上prime grade霜降牛小扒同埋🥩極級SRF極黑和牛肩脊任食。餐廳有29款款湯底可以選擇。我哋試咗🥥藥膳椰子雞鍋同埋☘️爆漿熔岩芫荽豆腐鍋。🥥藥膳椰子雞鍋藥膳味道比較輕,可以食到椰子嘅清甜。☘️爆漿熔岩芫荽豆腐鍋唔重口味亦唔會死鹹,配上各種食材都好合適。我哋主力食回本之選嘅🥩極上prime grade霜降牛小扒同埋🥩極級SRF極黑和牛肩脊。和牛肩脊顏色比較鮮艷,紋理好靚,肉質細嫩易咬,有淡淡油香。任食配料選擇豐富。當日嘅精選海鮮係蟶子+蜆。細細隻但好鮮甜,值得encore。🦐蝦肉都好鮮味彈牙,食得出好新鮮。黑松露墨魚滑🦑好有驚喜,墨魚含量超多好彈牙,黑松露香味好出。每枱都會送一份shake shake地瓜條🍠,仲有4款shake shake粉選擇。最後可以每人揀一款雪糕🍦~

最後可以每人揀一款雪糕🍦~
台式火鍋不僅地道另一番風味款式豐富之餘最適合追求台式味道的你,鍋物食材齊全不馬虎,所供特色養生湯底熬製之外,就算炎炎夏日也不減我對火鍋的熱情,尤其價格按照等級時段讓客人食幾豪必定能止癮 !多款自家製飲料值得一試,最平果款套餐放題也不馬虎尚算最低食,因胃口不算這麼大,齊備豬、牛品種「Prime Grade 美國安格斯牛肉/西班牙無激素豬肉片」,油花比例平均肥美兼紅潤柔嫩,陣陣肉香,未滿足之餘更可自選火鍋自家配料海鮮、手打丸類及台式小食滿足一眾大胃王的飽腹感
台式火鍋不僅地道另一番風味
2021-10-04
2021-10-10 78 瀏覽
之火鍋篇~~最近旺角瓊華中心開咗間台式涮涮火鍋好吸引🤩日式木系裝橫 空間感大 坐得舒服👍📍 無限時任飲任食 可以慢慢hea 住滾~~📍 入座即送酥香黃金地瓜條 附上唔同口味shake shake粉📍足料火鍋湯底多達19款📍火鍋配料超過60款選擇 有數款台灣配料 最愛鴨血❤❤❤📍自家製冷泡茶 較有特色愛文芒果茉莉花 黑糖冬瓜檸檬茶🍵 📍 雪糕方面有Haagen Dazs Dreyer's Movenpick 🍨📍早鳥優惠 7點半前走有8折🤭餓底今晚點咗$398.00 極級prime grade牛頸脊套餐 整體嚟講 食物同服務 覺得好滿意😋
[旺角美食]之火鍋篇~~
最近旺角瓊華中心
開咗間台式涮涮火鍋好吸引🤩
日式木系裝橫 空間感大 坐得舒服👍

📍 無限時任飲任食 可以慢慢hea 住滾~~
📍 入座即送酥香黃金地瓜條
📍 雪糕方面有Haagen Dazs
Dreyer's Movenpick 🍨
📍早鳥優惠 7點半前走有8折🤭

2021-10-04
今次同朋友嚟咗旺角呢間馬祖🍲無限時台灣養生涮涮鍋,他們最大賣點就係無限時任食,座位舒適,可以同朋友馬拉松式打邊爐🍲👍🏻💕將所有套餐二百幾蚊就有交易,今次我哋揀咗較高級別的極級SRF 極黑和牛肩脊肉套餐,每位$498養生湯底🍲:今次我哋揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋,椰味香濃,雞肉嫩滑,唔錯🐓🍲極級SRF極黑和牛肩脊肉🐮:肉味香濃,油花平均,色澤紅潤,相當新鮮,相當高質😍😋極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐮:肉質都不錯,脂肪油花比起極黑和牛弱少少,但味道也相當濃郁😋飲品🍹:除咗罐裝之外,亦有冷泡茶,很推薦愛文芒果茉梨花茶🥭,芒果香甜,花茶清香,啱晒打邊爐💕💕

養生湯底🍲:
今次我哋揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋,椰味香濃,雞肉嫩滑,唔錯🐓🍲

極級SRF極黑和牛肩脊肉🐮:
肉味香濃,油花平均,色澤紅潤,相當新鮮,相當高質😍😋

極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐮:
肉質都不錯,脂肪油花比起極黑和牛弱少少,但味道也相當濃郁😋

飲品🍹:
2021-10-10 465 瀏覽
諗住同朋友嚟呢度食下野,朋友掛上細,所以陪佢利是下,不過又入門,到坐低,到離開,都覺得感覺不太好第一,入門出面個阿姐超冇禮貌,問我有冇訂枱,我都話咗有訂枱,然後佢仲要好冇禮貌第二,入面地下超級跣腳,雖然睇落冇乜垃圾,不過步行嘅時候覺得油淋淋,肉眼睇唔到,行每一步都好似溜冰咁,我覺得相當危險⚠️第三,漏單/亂單情況嚴重,又一入座叫咗三個菜,竟然到我食完準備離開嘅時候先上枱,真係浪費晒。之後叫咗啲海鮮都冇嚟過。第四,部份員工好有禮貌,但部份員工都好冇禮貌,好恐怖,推住架車當自己大晒,不停叫啲客人讓開=_=⋯大佬呀,過嚟食飯啫,我有俾錢,好似當啲客人係狗咁第五,牛肉嘅肥膏仲多過啲肉,好奇怪🤔第六,椰子雞湯,不過冇椰子,一舊椰子肉都見唔到,不過就有一堆椰漿,滾到起晒泡⋯

第五,牛肉嘅肥膏仲多過啲肉,好奇怪🤔

任食火鍋好多都限時食,食得太急趕,同朋友傾計坐耐d都唔得,見呢間無限時又多款,黎試下啦!湯底揀左養生醉雞涮涮鍋,嫩雞件、杞子北芪、紅棗雲耳、紅洋葱,湯頭濃郁帶香濃酒氣又有藥材味,未落料前先飲幾啖熱湯精華,好有活血感覺!Scan QR 落單,配料好快送上。第一回合先樣樣叫D,海鮮有海蜆同蟶子仔,貝類冇咩沙又鮮甜,加埋大大隻爽口海蝦,仲有白蟮片,正!食火煱最緊要係肉,我地既套餐可以點美國安格斯牛肉、無激素西班牙豬梅肉。整體肉質嫩滑有肉香,之後加單既肉都keep住靚~牛肉灼幾下入口鮮味不減,豬梅肉夠薄嫩有光澤,灼熟食都幾軟滑。有最愛既滑滑鴨血、滷水雞腎、爽滑豬肚、鹵水豬大腸、豬血糕、墨汁腸等等,冇得去台灣都可以係度搵到台灣風味。手打丸細細粒可以試多幾款,梅菜肉丸、麻辣丸、黑松露墨魚丸都好正!醬汁除左蒜蓉芫茜葱、指天椒豉油之外,沙茶醬配牛肉片超夾,有種食沙茶炒牛肉既風味。另一款手工辣醬有傳統炒豆辦醬既味道,點下豬內臟食,香口之餘仲慢慢辣出咀邊!淮山片、蔬菜放入湯底,盡吸湯汁精華。我就鍾意加埋蟲草花,湯味更加鮮甜濃香更養生!呢個時間放一條響鈴入鍋掛湯就最perfect,食落仲有豆香餘韻。飲品除左
湯底揀左養生醉雞涮涮鍋,

Scan QR 落單,配料好快送上。

食火煱最緊要係肉,
我地既套餐可以點美國安格斯牛肉、無激素西班牙豬梅肉。
整體肉質嫩滑有肉香,之後加單既肉都keep住靚~

淮山片、蔬菜放入湯底,盡吸湯汁精華。

飲品除左罐裝飲品,唔少得自家制台式飲品。推介愛文芒果茉莉花茶,芒果果香突出,好有消膩感。
另外黑糖冬瓜檸檬茶,味道都好有層次。
熱飲除左熱茶仲有暖櫃提供罐裝包裝飲品,啱晒唔飲凍飲既人士~
最後甜品一人一款,我地緊係揀Movenpick 啦!
我身邊朋友不嬲都知我鍾意打邊爐,最近有朋友share咗呢間火鍋店話好抵食👀 睇吓有咩咁巴閉先,嘩!一睇真係不得了!原來係無限時嘅🤯‼️ 真真正正由朝食到晚🤣 食飽你可以去廁所回一回氣,之後再食過🤫 講笑啫~ ᕕ( ᐛ )ᕗ 平時食打邊爐放題都未試過無限時,次次都食到勁趕,今次終於完全唔洗趕,可以慢慢食啦🤰🏻餐廳位於旺角瓊華中心11樓,熟旺角嘅大家都知道喺邊啦!好易揾😎 餐廳環境四四正正,新開所以都幾乾淨,而且通風系統好好!👌🏻 一坐低職員就會比QR code你,落單好方便👏🏻 揀完嘢食仲可以出出邊拎飲品,飲品選擇好多,有罐裝汽水、罐裝茶、熱飲之外,仲有自家製冷泡茶😮湯底總共有19款,有辣有唔辣,有養生鍋甚至重口味莞茜鍋都有☘️ 另加$48就可以食到鴛鴦鍋,試哂兩款湯底!🍲 我今次揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底入面真係超多料,有幾嚿大花膠,啲雞件都好大嚿,仲要係雞髀肉!😳 入面仲有紅棗、黑木耳等真係好足料,飲落唔會好甘苦,幾清甜,有好滋補嘅感覺😛 枱上仲有兩壼杞子紅棗湯俾你自己加湯。套餐方面我哋揀咗最貴嗰個套餐:極上Prime Grade霜降牛小排 $598 (正價) 🐂 呢度假日係要每人加多$

枱上仲有兩壼杞子紅棗湯俾你自己加湯。

套餐方面我哋揀咗最貴嗰個套餐:極上Prime Grade霜降牛小排 $598 (正價) 🐂 呢度假日係要每人加多$10,我係假日嚟,所以每人要俾$608 💰(另計加一)
shake shake黃金地瓜條
另外佢哋仲有送shake shake黃金地瓜條,有4款調味粉(甘梅、蕃茄、麻辣、海苔)俾你揀,厚切地瓜條新鮮炸熱辣辣🔥 我哋當前菜咁食!

❤️ 肉類
放題有得揀肉類、丸類、海鮮、蔬菜等。我個餐可以一次過試哂啲牛同豬,質素好高質🙊 最平嗰隻牛同豬已經係其他火鍋店中價位牛豬嘅質素💁🏻‍♀️
☞︎ 極上Prime Grade霜降牛小排
呢款係呢間餐廳最貴嘅牛,牛味好濃,油花好靚分佈均勻,係大理石紋呀😍 口感鮮美柔軟!我都忍唔住叫咗幾轉😎
☞︎ 極級SRF極黑和牛肩脊肉
脂肪較多,雪花紋細緻,油花分佈多同樣好靚,食起上嚟肉質特別軟滑,牛味無霜降牛小排咁濃🤏🏻 性價比高!
☞︎極級Prime Grade安格斯牛頸脊
油花適量,肉質爽滑,牛味豐厚多汁!💦
☞︎Prime Grade美國安格斯牛肉
呢款係呢間店最平價位嘅肉,最平都已經有Prime Grade級數🤩 呢款牛相對有咬口,完全無筋,一啲都唔嚡。質素相當唔錯👌🏻
☞︎ 西班牙伊比利亞黑毛豬
平時好少打邊爐會係咁食豬,呢款肉質嫰滑脂肪分布平均,肉味濃郁!🐷 建議大家試呢款,絕對有驚喜!
☞︎ 西班牙無激素豬肉片
無激素可以放心食,塊肉比西班牙伊比利亞黑毛豬薄身,較為爽口👌🏻

❤️ 丸類、其他配料
丸類我無叫太多,驚叫得多食唔哂🙊 我叫咗手工黑松露墨魚丸,手工製特別有誠意👏🏻 外型雖然細粒,但黑松露味夠濃而且幾鮮香彈牙,食完個口仲殘留松露香,零舍好食!😆
蔬菜種類多都幾fresh,叫咗羽衣甘藍同粟米,羽衣甘藍同藥膳湯底意外地match🤭 平時去打邊爐一定要叫粟米,粟米超甜!正!🌽

❤️ 飲品
我拎哂4款自家製冷泡茶嚟試😙
☞︎ 黑糖冬瓜檸檬茶
呢款我最推薦,甜度啱啱好,唔會太甜膩。加咗檸檬酸酸地幾解膩🍋
☞︎ 愛文芒果茉莉花茶
甜度比黑糖冬瓜檸檬茶低,味道清新,芒果味道唔會話太假👌🏻
☞︎ 冷泡日月潭蜜香紅茶
係無糖紅茶,清爽甘甜!
☞︎ 冷泡桂花烏龍
茶味最濃好甘醇,無糖解油膩!

❤️ 甜品
最後每人可以一人揀一杯雪糕食🍦 有Movenpick、Dreyer’s同Haagen-Dazs揀,好可惜我哋太飽,飽到食唔落雪糕啦🤰🏻

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
無限時真係無得輸,肉類質素唔錯,好抵食!性價比好高👏🏻 會回訪帶朋友過嚟食!👯‍♀️