情人節 兩條友睇戲時 食爆谷食飽左😅今日先補番餐大餐🫣台式打邊爐🥘愈開愈多 花多眼亂 早排見人介紹呢間 藥膳養生火鍋放題位置又方便 係瓊華1️⃣1️⃣樓 所以決定一試可能我地食飯時間有啲奇怪 係下午三點幾😂(一點瞓醒....三點零出到去...好叻架喇😎😂)一去到就可以即入😎 仲要有超闊卡位坐👍🏻⏩️prime grade 美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片有足足1️⃣9️⃣款湯底可以揀😮😮😮仲有個好恐怖既爆漿溶岩芫荽豆腐鍋 睇見到覺得恐怖 最後我地揀左 ⏩️藥膳花膠雞🐓涮涮鍋個湯底已經有好多野食得😂個鍋超大個 又滾得快 每次落好多野 都好快又滾起👍🏻👍🏻混醬區🧂基本既辣椒🌶️蒜茸🧄蔥 芫荽🌿 豉油 都有仲有樣好少見既---麻油貪得意 拎左少少 個麻油勁香 食咩都蘸一下 好正🤤飲品區🍹選擇好多 無糖🍵 有糖🍯 無汽🧃 有汽🥤 應有盡有最特別既係有一個暖櫃🔥🔥🔥唔飲凍野既朋友 都可以有好多選擇👍🏻👍🏻火鍋配料有好多選擇🥬🌽🍢🥔🍅🥩🍤🥟🥕🦑丸料都最少幾十款原來最平個set 都有海鮮任食😮😮仲要有咁多選擇🐟🦐🐂🐂加單既牛肉都一樣肥瘦適中 品質一樣咁好⭐️爆醬三星蔥丸 唔錯唔錯 係真三星蔥既味道 好香😋⭐️魚皮🐟超脆 塊塊
情人節 兩條友睇戲時 食爆谷食飽左😅
今日先補番餐大餐🫣

台式打邊爐🥘愈開愈多 花多眼亂
早排見人介紹呢間 藥膳養生火鍋放題
位置又方便 係瓊華1️⃣1️⃣樓 所以決定一試

可能我地食飯時間有啲奇怪 係下午三點幾😂
(一點瞓醒....三點零出到去...好叻架喇😎😂)
一去到就可以即入😎 仲要有超闊卡位坐👍🏻

下次聚會又多個選擇🗣️🗣️🗣️
2023-02-15
下午茶
2023-02-08 122 瀏覽
天氣咁凍最想食火鍋記得朋友推介過馬祖火鍋不限時任食仲大讚呢間啲食物好優質即管同朋友黎試試湯底揀選(一共18款種類)-藥膳花膠雞涮涮鍋底我一開始,飲咗幾啖湯底,我同朋友一致有驚喜,湯底好好飲,好濃郁-極上Prime Grade霜降牛小排-極級SRF極黑和牛肩脊肉-極級Prime Grade安格斯牛頸脊-西班牙伊比利亞黑毛豬-Prime Grade美國安格斯牛肉-西班牙無激素豬肉片超級推介霜降牛小排,絕對是高質牛,雪花分佈均勻,好味道另外三款牛都肉質好新鮮,食到唔停得口encore左兩轉黑毛豬,無激素豬好健康,肉質都好好味,完全唔油膩-另加送黃金地瓜條 配四種味粉(有金酶,麻辣,蕃茄,海苔)配搭好味 好香口-前菜 麻辣木耳,拍青瓜開胃菜 好醒胃-其他配料種類非常多,海鮮有蝦,帶子,蜆,聖子,魚…花膠片,蟲草花,仲有形形式式的丸類,餃類,蔬菜類….還有響鈴,蘿蔔,墨魚滑,西芹燒賣,甜不辣,雞腎基本上想食咩配料都有整體來講,湯底一流,食物高質,值得推介📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌕🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌗👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌕💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑⭐️推介指數🌕🌕🌕🌕🌗

天氣咁凍
最想食火鍋

記得朋友推介過馬祖火鍋
不限時任食

仲大讚呢間啲食物好優質

即管同朋友黎試試

湯底揀選(一共18款種類)
-藥膳花膠雞涮涮鍋底

[台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐]
-極上Prime Grade霜降牛小排
-極級SRF極黑和牛肩脊肉
-極級Prime Grade安格斯牛頸脊
-西班牙伊比利亞黑毛豬
-Prime Grade美國安格斯牛肉
-西班牙無激素豬肉片

超級推介霜降牛小排,絕對是高質牛,雪花分佈均勻,好味道
另外三款牛都肉質好新鮮,食到唔停得口
encore左兩轉

黑毛豬,無激素豬好健康,肉質都好好味,完全唔油膩

-另加送黃金地瓜條 配四種味粉(有金酶,麻辣,蕃茄,海苔)
配搭好味 好香口

-前菜 麻辣木耳,拍青瓜
開胃菜 好醒胃

基本上想食咩配料都有

整體來講,湯底一流,食物高質,值得推介

📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌕
2023-02-03
  • 黃金地瓜條
  • 降霜牛小排
2023-02-01 4583 瀏覽
赤口當日唔可以拜年,最好就係去打邊爐,思前想後去左可慢慢食足一日無限時的馬祖瓊華店,開心渡過左整個晏晝😃✏️位置(9/10): 旺角地標,四通八達✏️環境(9/10): 店面夠大,柔和舒適✏️衛生(9/10): 四四正正,乾凈光鮮✏️服務(8/10): 店員友善,上菜很快✏️食物(9/10): 食材新鮮,味道唔錯🍱台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐Prime Grade成人(7點半前離座) - $344/位慢活最好就係點最優惠的套餐,抵食之餘同樣可以食足大半日😄🌟台灣養生醉雞涮涮鍋醉雞鍋酒味超重,味道幾好,雞肉亦夠香滑😍🌟黃金地瓜條(原價$48)分店特色除左無限時外,另外會送一份黃金地瓜條,配左四種味粉自行調味,開胃味美😆🌟前菜兩款中只點左秘制麻辣木耳,味道香辣,口感爽滑😀🌟火鍋食材人大左唔再可能咩都食,而且目的為慢活,唔需要搵命搏,於是只點了自己鍾意的食材🤣套餐包的Prime Grade美國安格斯牛肉,肉質唔算最靚,但一啲都唔失禮,有牛肉香亦無根😘內臟四寶的爽滑豬肚、鹵水豬耳、鹵水豬大腸及鹵水雞腎,味道唔差,口感亦夠爽,唔會有好韌的感覺😜炸魚皮及響鈴卷味道口感都幾好,亦唔會散散收收😹🌟丸類有好多種,大部

✏️位置(9/10): 旺角地標,四通八達
✏️環境(9/10): 店面夠大,柔和舒適
✏️衛生(9/10): 四四正正,乾凈光鮮
✏️服務(8/10): 店員友善,上菜很快
✏️食物(9/10): 食材新鮮,味道唔錯

慢活最好就係點最優惠的套餐,抵食之餘同樣可以食足大半日😄
台灣養生醉雞涮涮鍋

🌟台灣養生醉雞涮涮鍋
醉雞鍋酒味超重,味道幾好,雞肉亦夠香滑😍
黃金地瓜條

🌟黃金地瓜條(原價$48)

🌟前菜
兩款中只點左秘制麻辣木耳,味道香辣,口感爽滑😀
Prime Grade美國安格斯牛肉

🌟火鍋食材
內臟

炸魚皮及響羚

炸魚皮及響鈴卷味道口感都幾好,亦唔會散散收收😹
丸類

🌟丸類
有好多種,大部份都係手工,印象較深有自家製手工白菜豬肉餃及粟米冬菇豬肉餃,看得出是手工包唔係買凍肉舖貨,味道普通但口感夠爽😋
手工梅菜豬肉丸、手工牛丸及手工黑松露墨魚滑都同樣打得手勢唔錯,口感好亦夠鮮味😎
較特別的仲有芋泥貢丸、魷魚羹及芫茜燒賣,比其他火鍋店選擇多,亦各有特色,值得一試😊
海鮮

🌟海鮮
是日精選海鮮係蟶子同蜆,另外點左生猛海蝦、花膠片、帆立貝及的新鮮魚雲,海鮮很新鮮,食落亦夠鮮甜,其中最推介香滑甜美的魚雲😁

🌟其他推介
有口感非常好的Q彈正方形魚腐、打邊爐唔可以少的午餐肉,以及大大條的足八吋長蟹棒,絕對要點黎食下🥳

🌟蔬菜
好多款式又新鮮,點左每次都會點的鮮萵筍、芋絲、鮮枝竹、蟲草花,以及異常清甜的唐生菜🥰

🌟主食
一定要試下口感爽清特田自家製台灣手工拉麵,唔好次次都食出前一丁啦😚
飲品

🌟飲品
最鍾意佢地有熱的維他奶同麥精,當然亦有各種汽水、涼茶和自家製茶飲👍
甜品

🌟甜品
套餐包每人一份雪糕,雖然有Häagen-Dazs同裝Mövenpick 雪糕,但我地未食過Dreyer's焙茶扭紋脆筒,趁機一試🤩

整體感覺當然係超值,呢個價食足4、5個鐘,任飲任食,有Wi-Fi,更有插座可自備充電器充電,真係可以好悠閒咁同朋友傾足全程呀🎊

🏠馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
丸類
海鮮
飲品
甜品
環境好大, 坐得好舒服, 野飲都係任拎, 除左有一般既紙包飲品外, 仲有我最鐘意既冷泡茶 😍, 推介:愛文芒果茉莉花茶 好香既芒果味, 好開胃得黎又唔會假甜👍🏻黑糖冬瓜茶檸檬茶 唔會好甜得黎有種好滋潤既感覺😍中和返打邊爐既熱氣👍🏻, 飲落好舒服🥰我地最後要左$403/人既任食套餐rime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片以上呢D都係可以任叫, 仲有其他60幾款配菜都係任食, 肚餓黎就真係啱晒了😏湯底方面, 我地叫左 #鴛鴦鍋 ❤️由於我地呢個新年都食到好熱氣, 平時必食既 麻辣鍋今次就叫唔到了😭, 叫左:🔸台灣養生醉雞涮涮鍋湯本身好清甜, 去到後段湯底越黎越濃郁, 醉雞件超級滑😳, 真係食到停唔到口, 我地仲不斷加雞脾肉落去係咁食 (我真係未試過打邊爐係咁食雞件🤣, 個湯底真係好加分👍🏻)🔸爆漿熔岩芫茜湯上枱就明白佢點解叫做"爆漿熔岩"了, 因為芫茜係blend爛左, 另外再加落湯到淆, 個人覺得如芫茜再落多D就更perfect 了🥰食到最後, 仲可以每人可選一款雪糕真心食到好飽又滿足🔥

愛文芒果茉莉花茶
好香既芒果味, 好開胃得黎又唔會假甜👍🏻

黑糖冬瓜茶檸檬茶
唔會好甜得黎有種好滋潤既感覺😍
中和返打邊爐既熱氣👍🏻, 飲落好舒服🥰

我地最後要左$403/人既任食套餐:

Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙無激素雞豬肉片

湯底方面, 我地叫左 #鴛鴦鍋 ❤️

🔸台灣養生醉雞涮涮鍋

🔸爆漿熔岩芫茜湯

食到最後, 仲可以每人可選一款雪糕
真心食到好飽又滿足🔥
天氣咁凍一於又約埋朋友打邊爐。今次我地就黎到旺角既馬祖無限時台灣養生涮涮鍋。餐廳好光猛又闊落,坐位舒適。睇睇餐牌有4種唔同價錢既吃到飽套餐選擇,730pm之前離座或9pm之後入座仲有8折或85折優惠,勁抵呀。我同朋友今次就食 極上prime grade 霜降牛小排吃到飽套餐。湯底方面我地選左藥膳椰子雞涮涮鍋。湯底白雪雪,十分足料,滾起之後可以飲啖湯先,椰子香味十分濃郁。雞件大大件食落好滑嫩。之後就可以QR code落單叫肉同其他火鍋配料喇。必食既當然就係宜度最靚既極上prime grade 霜降牛小排啦。塊塊肉都充滿雪花,脂肪分布平均。淥一淥食落去肉質十分軟稔。極級prime grade安格斯牛頸脊都十分好味,脂肪比較少,食落質感冇咁滑但牛味比較香濃,我地宜2款牛肉都不停encore。除左牛肉,宜度既西班牙伊比利亞黑毛豬都相當好食。肥瘦均勻,食落好有滑溜口感唔油膩。其他配料種類都非常多,海鮮當然就唔少得,仲有日日唔同既當日精選海鮮。我地就食左花膠片,帶子,魚柳,蟶子同蜆,海鮮都好新鮮。響鈴卷十分香脆,幾款手工丸都好特別,唔單只彈牙仲有幾款例如牛丸同貢丸係有餡既食落爆哂汁。飲品我地都試左

飲品我地都試左幾款餐廳既自家製款式,最鐘意黑糖冬瓜檸檬茶。食飽飽最後當然唔少得一人一杯雪糕做甜品啦!

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2023-01-30 1381 瀏覽
#chuchu食在旺角📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 呢排天氣咁凍打邊爐就最啱!係瓊華中心好方便,入面大玻璃窗好開揚,座位闊落,環境整潔舒適,經理開窗簾仲同🐷講話天氣好會睇到日落😂💡 Openrice宜家訂位好似有8折添喔—————————————————————❣️ 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 lv.3 成人$404Total有4個level,🐷揀左lv.3,7點前成人$404,正價成段就$504!🥘湯底湯料有18款,主打養生材料,🐷揀左爆漿熔岩莞茜豆腐鍋,超多芫茜,仲有啲粟米、豆卜、凍豆腐咁!好夠茜味!唔錯!.🐮🐖肉類肉類無限追加,呢個餐有極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片!牛好正,每一片切得好薄,幾秒就熟,口感好好,牛肉味超濃!.海鮮🦐🐷食咗蜆同蟶子都好鮮甜,冇沙,都幾乾淨!仲有魚片,有兩款添!.🍥配料 有超過60款,仼君選擇,推介手打丸,麻辣牛丸,細細粒,好麻,正!食多幾粒都唔怕飽😂有足八吋超長蟹棒,好有睇頭!芝士牛丸,芫荽燒賣都有!仲有好多菜,連羽衣甘藍都有!.🍟炸物有自家製Shake Shake黄
#chuchu食在旺角

🐮🐖肉類

海鮮🦐

🍥配料

🍟炸物
有自家製Shake Shake黄金地瓜條,任配四款味粉(甘酶/蕃茄/ 香辣/海苔)不過🐷嗰日咁啱冇曬,我都好想試吓

🍹飲品
呢度飲品種類好多樣,要試佢哋自家製嘅飲品,桂花烏龍、愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡日月潭蜜香紅茶!桂花烏龍無糖好香,芒果茉莉花茶就甜甜地有芒果味幾正,可以一試!

🍦甜品
每人可點選一份,有好多款Häagen-Dazs、 movenpick、dreyers嘅雪糕、甜筒、雪條

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
🕑營業時間:12:00 - 00:00
#chuchu打邊爐 #chuchu食放題buffet
#chuchu食台灣野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #香港好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
2023-01-26
午餐
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
呢排咁凍,真係日日都想打邊爐😍餐廳多個套餐,一場黎到,梗係要試最貴既set【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】包括:極上Prime Grade霜降牛小排Prime Grade安格斯牛麵團美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片成個套餐限時2小時,我地order了台灣麻辣牛肉鍋鍋底,鍋底本身就有六七塊燜得好入味,好有牛肉香的牛腩。想講大家有budget一定要試試霜降牛小排,肉質雪花分佈均勻,一咬落口唔洗點咀嚼就吞到落肚😍😍不過牛肩肉同安格斯牛麵團其實都好高質,可以話d肉質都好新鮮。除左牛肉值得讚,店內還有非常多唔同食材任叫。海鮮有,蔬菜有,墨魚滑又好食,可以話應有盡有,仲提供炸番薯條shake shake,有四包唔同味道既粉比你shake,番薯條甜甜地好好食😋餐廳都提供一排飲品櫃自取,有店製飲品和冷泡茶,真係樣樣都好正,加上上菜好快,去食放題最驚既漏單拖單呢度都無發生,好好👍🏻食物:9/10環境:8/10服務:9/10性價比:8.5/10
【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】包括:

食物:9/10
環境:8/10
服務:9/10
性價比:8.5/10
天氣禁凍當然就係去打邊爐啦!又舒舒服服放題,可以一齊傾計食牛牛養生之選就係呢個藥材烏雞🐔湯鍾意食辣嘅都有其他湯底選擇湯底又夠濃,味道啱啱好 選擇左極黑和牛套餐,每一片牛肉都雪花分明而且一睇就知係上等牛肉呀中午食抵過夜晚好多呢個和牛涮幾秒就食得了除了和牛可以任叫之外 ,仲有豬肉同雞肉🍲打邊爐🍲要跟配料,鴨血、豆腐等等蔬菜係好重要 ,油麥菜夠晒新鮮 👍🏻丸類中意的話都可以叫~推薦大家試一試呢度黃金地瓜條真係熱辣辣超級惹味呢度上菜速度好快最後Movenpick 劃上句號😆
天氣禁凍當然就係去打邊爐啦!
又舒舒服服放題,可以一齊傾計食牛牛
養生之選就係呢個藥材烏雞🐔湯
鍾意食辣嘅都有其他湯底選擇
湯底又夠濃,味道啱啱好

選擇左極黑和牛套餐,每一片牛肉都雪花分明
而且一睇就知係上等牛肉呀
中午食抵過夜晚好多
呢個和牛涮幾秒就食得了
除了和牛可以任叫之外 ,仲有豬肉同雞肉🍲

打邊爐🍲要跟配料,鴨血、豆腐等等
蔬菜係好重要 ,油麥菜夠晒新鮮 👍🏻
丸類中意的話都可以叫~
推薦大家試一試呢度黃金地瓜條
真係熱辣辣超級惹味
呢度上菜速度好快
最後Movenpick 劃上句號😆
2023-01-19 199 瀏覽
💡無限時任飲任食涮涮鍋好多餐廳都係「限時」任食,食到好趕,但尼間主打「無限時」任飲任食,可以輕輕鬆鬆、舒舒服服成班人一齊打邊爐,而且座位闊落舒適。🍽️鍋底選擇豐富有養生鍋、藥膳鍋、麻辣鍋、特色鍋等等,每種鍋都有唔同款式。今次揀左比較少見既養生醉雞鍋,有輕微既酒香,雞件大大件同好嫩滑。🍽️高質素嘅肉類唔好以為無限時,質素就唔好。尼度既肉類都相當高質,極上Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛麵團、美國SRF極黑和牛肩脊肉、西班牙伊比利亞黑毛豬等,每一塊都無肥瘦均勻,唔會太肥,而且肉味濃郁,我比較鍾意霜降牛小排,雪花紋相當靚。🍽️新鮮海鮮海蝦一定唔少得,肉質爽口彈牙。仲有一d較少見既海鮮,例如帆立貝、小蟶子等,小蟶子相當鮮味,而且唔會有沙。🍽️出色既手工配料手工三寶丸、手工墨魚滑、手工豬肉餃等都好出色,食得出係真材實料,而且選擇多,總有一款岩你口味。🍽️特色飲品一般汽水應有盡有,仲有一啲特色飲品,例如黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶等等,我特別推介黑糖冬瓜檸檬茶,相當特別。
💡無限時任飲任食涮涮鍋

🍽️鍋底選擇豐富

🍽️高質素嘅肉類

🍽️新鮮海鮮

🍽️出色既手工配料

🍽️特色飲品

2023-01-13 205 瀏覽
藥膳椰子雞涮涮鍋湯底淡淡清香既椰子味同濃郁嫩滑既雞坐位坐得好舒服,一d都唔迫每張枱都放有二大壺備用湯底,唔好當飲品飲左佢吖😂飲品雪櫃有好多款自家制同罐裝飲品任選好貼心既係佢有二個暖櫃,放暖既飲品,啱晒唔喜歡飲凍飲既朋友吖!自家製特色飲品黑糖冬瓜檸檬茶,冷泡日月潭蜜香紅茶,愛民芒果茉莉花茶和冷泡桂花烏龍,每款飲品都唔係好甜,啱晒濃味的涮涮鍋,夠晒健康同解渴自選調味料估唔到有咁多款調味料可以自己慢慢揀👍🏻未開始食就送上自家制shake shake 黃金地瓜條,每條都炸得外脆內軟,忍唔住一條接一條食吖!仲可以調配自己喜歡的味道,有四款shake shake粉可以選擇有(蕃茄/麻辣/海苔/甘酶粉)Prime Grade安格斯牛頸脊每一片都切得很薄,好快熟,好香濃既牛肉味,好嫩滑,好Juice,加埋芝麻醬醬好好食西班牙冇激素豬肉片無激素豬肉係健康不二之選西班牙伊比利亞黑毛豬肉味濃郁,肥瘦均勻手工黑松露墨魚滑好彈牙,好有墨魚味和淡淡的黑松露香味,食完仲想再食手工三寶丸細細粒,食多幾粒都得唔飽白鱔片同脆鯇魚片好爽脆,夠新鮮,無魚腥味,正最後當然要食返個自選每人一款甜品做個結尾有(Movenpick/

藥膳椰子雞涮涮鍋湯底
淡淡清香既椰子味同濃郁嫩滑既雞

坐位坐得好舒服,一d都唔迫
每張枱都放有二大壺備用湯底,唔好當飲品飲左佢吖😂

飲品雪櫃有好多款自家制同罐裝飲品任選

西班牙冇激素豬肉片
無激素豬肉係健康不二之選

肉味濃郁,肥瘦均勻

手工黑松露墨魚滑
好彈牙,好有墨魚味和淡淡的黑松露香味,食完仲想再食

手工三寶丸
細細粒,食多幾粒都得唔飽

白鱔片同脆鯇魚片
好爽脆,夠新鮮,無魚腥味,正

最後當然要食返個自選每人一款甜品做個結尾
有(Movenpick/Dreyers/Kitkat)
最後我哋揀咗個Dreyers焙茶扭紋趣筒做結尾
食得好開心好滿足
👯朋友仔試過後極力推介嘅“無限時“台灣養生涮涮鍋, 趁住今日有半日休息假期, 就嚟到休閒地享受一下🥰🏮營業時間中午12點至凌晨2點, 設有不同時段收費, 價錢合理👍🪟店內大玻璃窗景緻開揚, 座位闊落寬敞, 環境整潔舒適😍🧑‍💼向店員點選左套餐及湯底後, 可自行用 QR code下單, 點選其他火鍋配料, 非常環保又方便落單後店員隨即奉上💫餐前小吃:炸地瓜條, 味道甜甜地, 外脆內軟好香口✨主打數個套餐選擇, 分別係唔同嘅肉類之選, 所有套餐內都可以隨意點選其他火鍋配料😍👯我哋揀咗🥥藥膳椰子雞湯底,雞件係大大件嘅雞髀肉, 非常足料, 椰香味濃💕🐂Prime Grade 美國安格斯牛肉砌得好薄, 灼兩、三下就熟, 牛肉味濃, 肉質嫩滑😋🐖西班牙冇激素豬肉片肥瘦均勻,肉味濃郁, 有嚼口感😋💫任選海鮮配料🦐鮮蝦爽口彈牙刀貝蜆及蟶子, 味道鮮甜又冇沙👍🥬蔬菜雜菌配料, 選擇多到目不暇給, 食材新鮮😍🦑手工黑松露墨魚丸我極度喜愛丸仔細細嘅一口 bite size , 濃郁松露香配墨魚肉粒, 彈牙有口感, 非常滋味😍🍧甜品精選:每人可點選一份, 包括多款靚品牌嘅雪糕、甜筒及雪條💕🫕勁多鍋底嘅選擇,
👯朋友仔試過後極力推介嘅
🪟店內大玻璃窗景緻開揚, 座位闊落寬敞, 環境整潔舒適😍

落單後店員隨即奉上
💫餐前小吃:炸地瓜條, 味道甜甜地, 外脆內軟好香口

👯我哋揀咗🥥藥膳椰子雞湯底,
雞件係大大件嘅雞髀肉, 非常足料, 椰香味濃💕

🐂Prime Grade 美國安格斯牛肉
砌得好薄, 灼兩、三下就熟, 牛肉味濃, 肉質嫩滑😋

🐖西班牙冇激素豬肉片
肥瘦均勻,肉味濃郁, 有嚼口感😋

💫任選海鮮配料
🦐鮮蝦爽口彈牙
刀貝蜆及蟶子, 味道鮮甜又冇沙👍

🥬蔬菜雜菌配料, 選擇多到目不暇給, 食材新鮮😍

🦑手工黑松露墨魚丸

🫕勁多鍋底嘅選擇, 真係令我哋有選擇障礙😆
📝養生涮涮鍋類9款
仲會安排👇
2至4人 一個鍋
5-8人 兩個鍋
9至12人 三個鍋
🌟呢度真正係“冇限時“又“吃到飽“嘅好地方,
埋緊單時已經計劃住下次嚟會揀邊款湯鍋底♥️
2023-01-10
2023-01-10 225 瀏覽
唔知大家有冇睇我上一個食評?首先上一次因為員工的溝通出現問題引至我未能享用無限時!經過客戶服務的處理及解釋當然要來試多一次先。今日同朋友7點幾坐低,第一時間叫番上一次因為時間食唔到嘅嘢啦!馬祖係好多好多火鍋配料嘅餐廳!當然仲要睇下會唔會9點叫我起身啦!不過事實證明係唔會嘅,確實只要溝通清楚係無限時!今天件事我想講原來馬祖係會審視大家俾公司嘅意見及評論!積極參與及多方面思考及分析!大家如果對馬祖有意見我相信管理層一定會睇到仲好快調查!我想借今次機會感謝客戶服務李小姐的回覆,李小姐好願意細心去聆聽我嘅意見仲會向當日員工及CCTV了解真相。發現員工問題會果斷作岀誠懇嘅道歉!並會告知公司如何避免同類事件再次發生!我相信其他公司都唔會做到。馬祖的客戶服務係另我對馬祖重回信心嘅原因。
唔知大家有冇睇我上一個食評?
2023-01-10
5 分鐘 (堂食)
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
  • 火鍋配料
2023-01-06 261 瀏覽
今日同屋企人補祝生日,揀咗馬祖台式火鍋,地方夠寬敞,坐得舒服,夠晒特別嘅係可以由下午食到晚上😆 我哋由下午1:30入座食到晚上7點😋呢個係餐廳嘅早場,喺度可以暢吃暢喝,絕對係為鍾意傾偈慢活慢吃嘅人而設,喺呢度食嘢一啲壓力都無好享受🍻係時候講返正題啦,呢度有兩款牛必食👍🏼極黑和牛肩脊肉,安格斯牛頸脊,肉質好嫩,好新鮮,海蝦都好新鮮,火鍋湯底好多好味嘅選擇,仲有頭盤嘅黄金番薯薯條🍟香甜脆口,侍應哥哥仲好好人送多碟俾我哋食😆 呢度整體和服務好滿意😋👍🏼👍🏼👍🏼
係時候講返正題啦,呢度有兩款牛必食👍🏼
2022-12-29
慶祝紀念
生日
  • 黃金地瓜條
2023-01-05 215 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋(Mong Kok)趁聖誕係聚舊嘅好機會🤔 最好係坐喺餐廳有得慢慢吹水 今次同朋友嚟到旺角試吓台式無限時打邊爐🍲 由兩點食到六點幾🤣🤣 認真抵食!⌖ Level.2 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🍲💰$403/位(平日正價時段)+ $48(鴛鴦鍋)湯底加錢揀左鴛鴦鍋 田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋🍅🐔同埋日本壽喜烧Sukiyaki野菌鍋🐮🍄 估唔到兩款都好有驚喜🤩 湯底濃郁到完全唔使點醬料 大推!🥹店舖每台都會送上自家製Shake Shake黄金地瓜條🍠 食落甜甜地 仲有得任配四款味粉 分別有甘酶、番茄🍅、香辣🌶️、海苔 味道都幾特別~肉類🐷🐮小編特別欣賞呢度嘅牛肉 極級Prime Grade安格斯牛頸脊脂肪少 肉味濃郁😚😚 而Prime Grade美國安格斯牛肉口感豐富 肉質厚實 同樣牛味香濃😎😎 另外西班牙伊比利亞黑毛豬肉質鬆軟多汁💦手工配料類 手工三寶丸、墨魚丸細細粒好彈牙🦷 手工黑松露墨魚滑 黑松露味好香 食落幾出色☺️☺️ 下次有機會要試埋自家製手工餃🥟海鮮類🐟🦐是日精選海鮮係蜆同埋聖子 生猛海蝦鮮甜彈牙😍 脆骨腩超爽口 估唔到連花膠片都有得食😳😳火鍋配料類台灣鴨血嫩滑口
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋(Mong Kok)

⌖ Level.2 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🍲
💰$403/位(平日正價時段)+ $48(鴛鴦鍋)

肉類🐷🐮

手工配料類

海鮮類🐟🦐

火鍋配料類
台灣鴨血嫩滑口感 無腥味😌 足八吋長蟹棒🦀️有睇頭😂😂

蔬菜類🥬
特別推介打邊爐少見嘅羽衣甘藍同埋蟲草花 健康又有益😙😙

飲品類🍹
呢度飲品種類好多樣 尤其推介佢哋自家製嘅飲品 分別有桂花烏龍🌼、愛文芒果茉莉花茶🥭、黑糖冬瓜檸檬茶🍋、冷泡日月潭蜜香紅茶🍯 桂花烏龍醇香清新🍃🍃 不妨一試!

甜品類🍨
雪糕甜品牌子都有好多款🍦Movenpick、Dreyer's、Haagen-Dazs同埋雀巢都有 一人一客簡直就係good ending啦😛😛

☻ 回頭指數:8/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Lunchtime #旺角美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #台式打邊爐 #台式料理 #台式打邊爐 #台式火鍋 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #台灣養生涮涮鍋 #養生火鍋 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
2023-01-04 189 瀏覽
台灣養生涮涮鍋食到飽套餐 $239 (7點半離座)Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片 滋補湯底選擇多今次揀左蟲草花桃膠雞味道清甜又唔會太搶味能夠帶出火鍋配料原味道🤣Prime Grade 美國安格斯肥牛肥瘦適中,好新鮮西班牙豬肉片就算滾過熟都唔老😍丸類都係必試牛肉丸彈丸多汁🥰芝士流心一咬開就拉絲墨魚丸好爽口彈牙細細粒,食多幾粒都唔覺濟墨魚滑一食就知係用靚墨魚🤣手工韮菜餃好重韮菜味🫶🏻加少少火鍋醬油完全帶出鮮味,皮簿餡靚食完一粒會有再想食多一粒的衝動蕃薯條一定要配蕃茄粉出奇地夾😉其他口味仲有甘酶,海苔,麻辣全部都好吸引!飲品有冷熱揀愛文芒茉莉花果茶甜道剛好又有芒果味飲完一枝又一枝😆

台灣養生涮涮鍋食到飽套餐 $239 (7點半離座)
Prime Grade 美國安格斯牛肉

丸類都係必試
牛肉丸彈丸多汁🥰
芝士流心一咬開就拉絲
墨魚丸好爽口彈牙
細細粒,食多幾粒都唔覺濟
墨魚滑一食就知係用靚墨魚🤣

手工韮菜餃好重韮菜味🫶🏻
加少少火鍋醬油
完全帶出鮮味,皮簿餡靚
食完一粒會有再想食多一粒的衝動

蕃薯條一定要配蕃茄粉
出奇地夾😉
其他口味仲有甘酶,海苔,麻辣
全部都好吸引!

飲品有冷熱揀