2023-03-08 61 瀏覽
🔹️馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🔹️到店店員會提供湯底比我地選擇可以19選1或鴛鴦湯底🙊喜歡芫荽為芫荽著迷既我,當然要選擇特色湯底🍃【爆漿溶岩芫荽湯鍋】係咪好羨慕呢☺️😂朋友就揀左滋補養生【藥膳椰子雞湯鍋】每台都會送一份ShakeShake地瓜條🍟要親熱Shake,又可以玩又可以食,味道分別有海苔粉、蕃茄粉、甘酶粉、麻辣粉可選擇QRCode落單特別方便,店員送餐效率高,又會迅速收起我地所有唔要既碗碟,比我地有更多既空間用餐,可以點選更多食物,呢點真係好讚賞西班牙伊比利亞黑毛豬極上Prime Grade霜降牛小排Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade美國安格斯牛肉✔️牛肉及黑毛豬脂肪分佈平均,肉質軟嫩👍炸魚皮點可以少得炸魚皮,真係打邊爐必點手工三寶丸三寶丸細細粒,可以每種味道試小小,真係爽大蜆、聖子、海蝦、脆鯇魚片海鮮系列新鮮,大蜆及聖子洗得好乾淨無沙,海蝦彈牙,脆鯇魚片切得薄身又脆口唔腥台灣鴨血、台灣凍豆腐鴨血尚算軟嫩入味,凍豆腐吸哂湯底既味道,一口咬下就會汁液噴發每人可以點選一份雪糕,所以我同朋友都分別點選左Movenpick雪糕及雀巢KiKat脆皮雪糕批,KiKat脆皮雪糕批
🔹️馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🔹️

到店店員會提供湯底比我地選擇
可以19選1或鴛鴦湯底
🙊
朋友就揀左滋補養生【藥膳椰子雞湯鍋】

極上Prime Grade霜降牛小排
Prime Grade美國安格斯牛肉
✔️牛肉及黑毛豬脂肪分佈平均,肉質軟嫩👍

炸魚皮
點可以少得炸魚皮,真係打邊爐必點

手工三寶丸
三寶丸細細粒,可以每種味道試小小,真係爽

大蜆、聖子、海蝦、脆鯇魚片

台灣鴨血、台灣凍豆腐

每人可以點選一份雪糕,所以我同朋友都分別點選左Movenpick雪糕及雀巢KiKat脆皮雪糕批,KiKat脆皮雪糕批比較少見,作為甜點食得特別滋味☺️

2023-03-01 111 瀏覽
馬祖台灣養生涮涮鍋真。再偷食系列【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片🐷肉 由於友人唔食牛肉 揀個中間既套餐嘅就夠了豬肉素質正常 自助吧選擇好多飲品好多元化 最鍾意佢哋自家製既洛神花茶藥膳雞湯好重藥材味 有養生嘅感覺最值得一提嘅係佢嘅海鮮勁新鮮 脆肉鯇爽口彈牙無骨而其他海鮮 例如扇貝 海蝦都好鮮甜 仲有係佢最特別嘅地方 有熱嘅嘢飲好啱一啲唔方便飲凍嘢或者需要養生就可以揀入邊嘅維他奶麥精等等 連熱既飲品都提供 好抵讚🐮另 之前食過麻辣牛肉湯底味道好香 辣得好過癮🍰甜品好多dyers 雪糕揀 食埋勁滿足✨靜靜雞話你知甜品只能每人哪一個 而其他食物種類好多 好豐富實滿足到你打邊爐咩都想食下嘅慾望最最最最重要係!佢係冇限時嘅火鍋放題呀 啱晒一班朋友慢慢食 一邊傾偈 一邊享用😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #foo
馬祖台灣養生涮涮鍋

✨靜靜雞話你知
甜品只能每人哪一個
而其他食物種類好多 好豐富
實滿足到你打邊爐咩都想食下嘅慾望

最最最最重要係!
佢係冇限時嘅火鍋放題
啱晒一班朋友慢慢食 一邊傾偈 一邊享用

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️
💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #hotpot #chinesefood #旺角美食 #放題 #任食 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
放假同屋企人黎到旺角瓊華食台式邊爐🫕因為平日既晏就關係,餐廳人流唔多,門面同內在環境都非常之闊落同舒服👍🏻👍🏻店員既態度都好好我地嗌左個$408一位既套餐,入面包左兩款任食牛😋除左牛任食之外,手機落單見到既所有野都可以任點,飲品同醬料就自己剩係湯底都已經花多眼亂🥰最後嗌左個蟲草花桃膠雞湯底,屋企人大讚湯底足料又好香!呢間邊爐店既配料好多都好特別,例如:手工黑松露墨魚滑、蟲草花香麻辣牛丸、金沙魚蛋🤣我平時好少食丸類,但見咁特別都試勻哂,結果發現全部都好好食🤤d海鮮都好好食,蝦夠大隻,蜆無壞無腥好新鮮另外,好想一提既係佢既地瓜條好好食🤣係即炸既,好似麥記咁會比左shake shake粉同紙袋你chok,岩岩炸起即食好好食!最後個餐每人包一杯雪糕,我地揀左movenpick雪糕🤤整體而言,今餐飯好滿足🤤野食好味,環境舒服😌值得推薦黎食
放假同屋企人黎到旺角瓊華食台式邊爐🫕

整體而言,今餐飯好滿足🤤野食好味,環境舒服😌值得推薦黎食
旺角不嬲好多放題邊爐 但係90分鐘食得多 大家有冇試過無限時呀 雖然食唔到太多肉 但係起碼唔使急著食多D🤣呢間好多鍋底選擇 除左常見嘅豬骨 壽喜燒 仲有台式獨有沙茶牛骨 椰子雞 藥膳 麻辣鴨血等!🍲台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐💰324鍋底方面我地就揀左沙茶牛骨同麻辣鴨血 兩隻鴛鴦唔使加錢 不過都係偏重口味🤣 但係沙茶牛骨湯入面有兩大塊平時食開牛肉麵嘅牛肉 麻辣鴨血鍋入面就有鴨血 豆卜!🥩肉類美國SRF極黑和牛肩脊肉Prime Grade安格斯牛麵糰西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片肉類方面有呢四種主要涮嘅肉類 每碟肉嘅片數份量都唔少 而且肉偏瘦 白色嘅肥肉部分佔比唔多🫣和牛肩脊肉真係好味 和牛油脂分布均等 涮完食落口係順滑快融嘅口感!而牛小排嘅口感都好嫩 建議涮幾秒等變色就全部可以入口😉 黑毛豬同豬肉片都可以嗌 唔會有豬肉片太肥嘅情況 豬肉片偏圓形會有D筋 黑毛豬就會嫩D!🍲打邊爐食材打邊爐除左肉當然仲有丸類 呢度丸類都唔普通 有金沙魚丸(有鹹蛋黃流沙) 芋泥貢丸 芝心牛丸等!仲有好多台式特有嘅例如米血糕 甜不辣等 淥完都好濃味!當然仲有牛柏葉 墨魚滑 餃子 蔬菜等等 不過我地就冇嗌

🍲台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
💰324

🥩肉類
美國SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade安格斯牛麵糰

🍲打邊爐食材
打邊爐除左肉當然仲有丸類 呢度丸類都唔普通 有金沙魚丸(有鹹蛋黃流沙) 芋泥貢丸 芝心牛丸等!仲有好多台式特有嘅例如米血糕 甜不辣等 淥完都好濃味!當然仲有牛柏葉 墨魚滑 餃子 蔬菜等等 不過我地就冇嗌太多 已經好滿足😙

🍟小食
台式小食呢度就會每台送一碟黃金地瓜條 係粗長嘅蕃薯條來嘅 每台有個紙袋同埋調味粉 包括甘梅粉 番茄粉 海苔同埋麻辣粉 其實係用來玩shakeshake薯條嘅!將粉撒滿薯條之後就可以食啦👐🏻薯條係本身帶有甜味嘅 加上鹹甜嘅甘梅粉都好正!!

🥤飲品 甜品
同一般放題火鍋唔同 呢度出面冇蔬菜或者其他小食攞 淨係得超大嘅飲品雪櫃 入面有好多汽水同埋自家製冷泡茶 當中好推薦黑糖冬瓜檸檬茶 有冬瓜嘅清甜又有檸檬嘅微酸 好解膩!而甜品就限制每人一個雪糕 有movenpick haagendazs dreyers呢啲名牌雪糕選擇 我就揀左kitkat嘅脆皮雪糕 朱古力脆皮世一!😍

整體來講呢間比較偏向涮涮鍋 小食方面冇咁多選擇 但係係打邊爐菜品上好多台式食品選擇 仲有唔同嘅湯底 滿足曬唔同胃口 無限時更加令大家食得更開心😙

📌 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2023-02-24
  • 黃金地瓜條
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2023-02-25 133 瀏覽
🍽旺角@mazunlimitime約左朋友係旺角食lunch ,甘岩兩條友都想打邊爐,係瓊華搵到呢間,好似不錯😋。 未去台灣旅行,食住個台式火鍋頂頂癮先啦。台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐有4個grade.我地揀左PrimeGrade美國安格斯牛肉/西班牙無激素豬肉片。 🍲火鍋湯底有幾多選擇,有成19款甘多,仲可以揀鴛鴦鍋添。我地揀左藥膳花膠雞涮涮鍋🐔另外配料係用手機點餐,超過六十款火鍋配料,蔬菜,海鮮,手工丸,前菜無限追加,仲有d 炸物同甜品提供😁🍲藥膳花膠雞涮涮鍋📋8/10-味道剛剛好,雞味濃,唔會好重藥材味-好足料,花膠同雞都好多-雞件有驚喜, 基本上件件都幾滑又啖啖肉🥩PrimeGrade美國安格斯牛肉/西班牙無激素豬肉片📋7/10-食材都好新鮮,牛肉同豬肉片肉既質素唔錯,瘋狂refill 😝🍲火鍋配料好多野選擇,眼花潦亂,好吸引,以下有幾款特別推介😝-沙茶牛肉-手工黑松露墨魚丸/墨魚滑 ❤️私心推介,好好食!-三星蔥熔岩醬貢丸❤️有台灣既感覺-炸物 Shake Shake黄金地瓜條任配四款味粉(甘酶/蕃茄/ 香辣/海苔)好好食!地瓜條又脆又甜!🍹飲品除左汽水仲有多款自家製飲品同茶,桂花烏
🍽旺角
@mazunlimitime

🍲藥膳花膠雞涮涮鍋
📋8/10
-味道剛剛好,雞味濃,唔會好重藥材味
-好足料,花膠同雞都好多
-雞件有驚喜, 基本上件件都幾滑又啖啖肉

🥩PrimeGrade美國安格斯牛肉/西班牙無激素豬肉片
📋7/10

-沙茶牛肉
-手工黑松露墨魚丸/墨魚滑 ❤️私心推介,好好食!
-三星蔥熔岩醬貢丸❤️有台灣既感覺
-炸物 Shake Shake黄金地瓜條
任配四款味粉(甘酶/蕃茄/ 香辣/海苔)
好好食!地瓜條又脆又甜!

🍹飲品除左汽水仲有多款自家製飲品同茶,
桂花烏龍同愛文芒果茉莉花茶 幾好飲,
仲意外發現左款好夠氣既梳打水

🍦甜品有必備雪糕:Haagen Daz ,
Movenpick ,Dreyer's 都有🥰

整體都好唔錯,食到飽飽又唔趕,火鍋配料同湯底好多選擇,食物質素高,環境乾淨,落單上菜速度快,服務都好親切,價錢合理。下次會再黎打邊爐。

📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

#旺角#旺角瓊華#馬祖#吃到飽#火鍋#藥饍#養生火鍋放題#足料火鍋 #台式#古早味
#mazunlimitime
#hk#hkig#hkfood#hkfoodie#hongkong#hongkongfood#hongkongfoodie #hkfoodlover#hkrestaurant#hknoodle
#食好西#香港美食#eatwithjimjim
午餐
2023-02-24 85 瀏覽
其實我幾鍾意食台灣火鍋,尤其是藥膳湯底💕今次去了旺角的馬祖,有19個種湯底任揀、而且冇限時任食,真的可以慢慢嘆❤️而且這裏座位闊落,坐得舒服👍🏻我揀咗鴛鴦鍋:養生蟲草花桃膠雞鍋同台式古早牛肉唰唰鍋!湯底真的好濃郁、好好飲,而且好足料,有好多蟲草花同桃膠👍🏻感覺好補同滋潤、而且雞肉亦好滑💕,牛肉亦好多。台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐極上Prime Grade霜降牛小排Prime Grade安格斯牛麵團美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片我揀咗最貴的套餐、我比較喜歡極上Prime Grade 霜降牛小扒、雪花分布平均、值得一試!而黑和牛肩脊肉也好味,牛肉味濃!而海鮮方面、有🦐、蟶子、同蜆!蝦新鮮、而且彈牙!每一抬都會奉上地瓜條,配上不同口味的 shake shake 粉,好惹味呢!而飲品有好多選擇、當然要嘗試自家製飲品啦!再食埋甜品、真的大滿足呀😊

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
極上Prime Grade霜降牛小排
Prime Grade安格斯牛麵團
美國SRF極黑和牛肩脊肉
西班牙無激素雞豬肉片

而海鮮方面、有🦐、蟶子、同蜆!蝦新鮮、而且彈牙!

2023-02-23 106 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角) ɞ馬祖嘅一大賣點係有十九種湯底可以選擇😆吸引左我同朋友黎食🤤ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊Set $327(午市)雖然唔係最貴嘅餐但d肉質素都唔錯,牛頸脊非常嫩滑,油脂分佈均衡,肉味都濃郁,唔錯唔錯👍🏻低一個lv嘅安格斯牛肉都試左,比較有咬口,但牛味都好重!對牛唔係太大要求呢個套餐都可以😄❀ 鍋底鍋底絕對係馬祖嘅特色之一!有19種鍋底可以選擇,最後嗌左麻辣鴨血凍豆腐 同 藥膳椰子雞🤤兩款湯底都好足料!強烈推薦「椰子雞」湯,好清甜!仲有淡淡奶味!超好飲🥹煮菜同豆腐吸滿湯汁👍🏻❀ 火鍋配料火鍋配料好多選擇,全部都qr code落單,比起自助區更加乾淨衛生👍🏻配料推薦:海蝦(新鮮大蝦,彈牙爽口)、牛柏葉、八寸蟹棒、鴨血!❀ 飲品、甜品飲品係自助區拎,除左常見嘅飲品,仲有幾款自家製飲品,芒果茉莉花茶同冬瓜檸檬茶都好飲解渴!仲有暖櫃飲品🥰甜品有多款雪糕,movenpick、haagen-dazs都有!食到最後太飽啦我地唔記得左嗌😮‍💨每人一杯,大家記得嗌啦🤣整體黎講馬祖食物新鮮,火鍋配料質素
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角) ɞ

馬祖嘅一大賣點係有十九種湯底可以選擇😆吸引左我同朋友黎食🤤
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 鍋底

火鍋配料

❀ 飲品、甜品

整體黎講馬祖食物新鮮,火鍋配料質素高,湯底選擇豐富,會再返黎食👍🏻
2023-02-22 104 瀏覽
今日同女朋友黎到旺角天氣有啲凍,所以我地都想打邊爐咁岩俾我地搵到呢間無限時台式火鍋店可以慢慢打慢慢嘆有多款套餐可以揀,價錢愈高就有愈高級既肉配料都有好多選擇,好豐富飲品係自助,裝滿幾個櫃,好多款式藥膳椰子雞涮涮鍋椰子味好濃郁,應該落左大量椰子同椰子水熟成加上雞既鮮味成個湯底好鮮甜,好暖胃飲得好舒服美國SRF極黑和牛肩脊肉,Prime Grade 安格斯牛頸脊,西班牙伊比利亞黑毛豬呢3款我係覺得最好味既全部都好重肉味,肉質嫩滑淥一陣就食得,豬要耐少少油香四溢,食到停唔到墨魚丸,潮汕豬肉丸,牛丸,豬大腸3種丸都係手工,特別有咬牙shake shake 黃金地瓜條每枱都有一碟,可以配搭唔同既shake shake粉地瓜條好甜,外脆內軟有台灣既味道
今日同女朋友黎到旺角
天氣有啲凍,所以我地都想打邊爐
咁岩俾我地搵到呢間無限時台式火鍋
可以慢慢打慢慢嘆

有多款套餐可以揀,價錢愈高就有愈高級既肉
配料都有好多選擇,好豐富

飲品係自助,裝滿幾個櫃,好多款式

藥膳椰子雞涮涮鍋

椰子味好濃郁,應該落左大量椰子同椰子水熟成
加上雞既鮮味
成個湯底好鮮甜,好暖胃
飲得好舒服

呢3款我係覺得最好味既
全部都好重肉味,肉質嫩滑
淥一陣就食得,豬要耐少少
油香四溢,食到停唔到

墨魚丸,潮汕豬肉丸,牛丸,豬大腸

3種丸都係手工,特別有咬牙

shake shake 黃金地瓜條

每枱都有一碟,可以配搭唔同既shake shake粉
地瓜條好甜,外脆內軟
有台灣既味道

2023-02-20 87 瀏覽
終於抽到時間 同舊朋友一聚對於口水多過茶的我們食飯地方一定要冇限時間才滿足到這店隣近地鐵站因為係比較舊式的大廈 加上多間食店的坐落等升降機係多人到要排隊 而且都比較長龍訂咗枱又差唔多過10分鐘預留時間的建議先電話通知店員已到落下多數都可以留長多少少時間估算都係傾計多過食 點了 405 元餐(星期五六日加 10元)因為忙於傾計 相片唔多醬料 齊全 特別一提係甜豉油 有別於平常鼓油唔會死咸 還有一大碗麻油比個中湯匙你用椰子雞湯 跟我平常食的有少許不同 白色的 好似有椰漿味 偏咸 建議加清水便可雞肉 好味 估計有調味過牛肉 色水正路 牛頸脊 味道同口感都對得住個價錢 只係上菜時較冰 分不開一片片豬 ~ 味道正常 冇豬臭味 平時減肥少吃豬的我都品嚐了幾片4款餃 試咗 2款 其中蟲草花的較特別 平時外間找不到脆骨腩 脆魚片 脆實 不斷復單鱔片 上菜份量很少 1-2 片到 帶少許泥味 味道正常松露墨魚滑 好味 少許彈牙
終於抽到時間 同舊朋友一聚

脆骨腩 脆魚片 脆實 不斷復單
鱔片 上菜份量很少 1-2 片到 帶少許泥味 味道正常

松露墨魚滑 好味 少許彈牙
2023-02-19 85 瀏覽
媽咪生日諗住帶佢試吓台式火鍋,之前聽同事介紹過呢間馬祖無限火鍋放題唔錯,果然冇令我失望🥰🥰🥰位置喺旺角瓊華中心,非常方便,裝修以白色為主,明亮簡潔乾淨,而且有成19款湯底同埋超過60款肉類及配料可以揀👍🏻👍🏻👍🏻有安格斯牛肉、西班牙黑毛豬、精選海鮮、台灣鴨血、手工丸類等,放題最平每位$239,就可以食足9個鐘,真係好抵🥳🥳🥳媽咪鍾意食辣,我哋就揀咗麻辣湯底❤️❤️❤️入座會送一碟地瓜條,可以配唔同味道shake shake粉,如果唔夠喉想再食都可以用QR cord落單 $48一碟👍🏻👍🏻👍🏻飲品方面都有不少選擇,除自家製冷泡茶,黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶同冷泡日月潭蜜香紅茶,清新解膩,重有汽水,梳打水,選擇困難症既我,每樣都想試下😍😍😍特別要注意既係無限時火鍋放題只得旺角分店有架咋😋😋😋

特別要注意既係無限時火鍋放題只得旺角分店有架咋😋😋😋

2023-02-19 66 瀏覽
早幾日凍番啲所以又去咗打邊爐啦😛今次又食馬祖🤣🤣無限時勁好😆唔洗咁趕【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】$413 (假日)Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉兩種牛都幾好食😋😋有牛味又嫩滑我係瘋狂食牛🤣西班牙伊比利亞黑毛豬呢個幾驚喜!👍🏻👍🏻我平時打邊爐唔食豬嘅因為好多都有陣豬騷味呢個完全無!🤤🤤所以我都有食而且佢個樣睇落勁似牛🤣🤣好彩佢係三方形盒嘅🤣如果唔係會撈亂🤭嘢飲就係自己泡嘅茶比較多~我中意飲愛文芒果茉莉花茶😋少少甜甜地~當然都有忌廉溝鮮奶、梳打水個啲Even熱飲都有🤣🤣🤣甜品係一人一個的~我次次都係食Dreyer’s焙茶雪糕仲有Häagen-Dazs可以揀~
早幾日凍番啲所以又去咗打邊爐啦😛
今次又食馬祖🤣🤣無限時勁好😆唔洗咁趕

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】$413 (假日)
Prime Grade 美國安格斯牛肉

因為好多都有陣豬騷味
呢個完全無!🤤🤤所以我都有食
而且佢個樣睇落勁似牛🤣🤣
好彩佢係三方形盒嘅🤣如果唔係會撈亂🤭

嘢飲就係自己泡嘅茶比較多~
我中意飲愛文芒果茉莉花茶😋
少少甜甜地~
當然都有忌廉溝鮮奶、梳打水個啲

Even熱飲都有🤣🤣🤣

甜品係一人一個的~
我次次都係食Dreyer’s焙茶雪糕
仲有Häagen-Dazs可以揀~
  • 甜品
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 火鍋配料
  • 海鮮
👧🏻😋👅🍽✨樂而忘返無限時高質養生火鍋☺️-馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 🇭🇰 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓 🇭🇰-⏱主打無限時火鍋, 啲位又好坐, 慢慢食食到收鋪都得😂⏱野食超多選擇, 就算狂食都大把野俾你慢慢試, 重點係叫左咁多轉, 一樣都冇漏過單!!!👍🏻⏱配料高質, 好多都係手工野, 肉類唔使講, 睇相都知超級靚😍-🥢🥢🥢🫄🏻🫄🏻🫄🏻台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 - 極級SRF極黑和牛肩脊肉 $404 (7:30前離座八折後價錢)假日每位+$10✅ 養生火鍋湯底(19款選擇😱)✅ 靚肉(款式視乎套餐)✅ 海鮮✅ 手工配料(靚丸&靚餃)✅ 火鍋配料✅ 蔬菜&麵✅ 自家製高質飲品✅ Häagen-Dazs/Movenpick雪糕(一人一杯/枝)-🍲 湯底 - 鴛鴦鍋+$48🔸養生蟲草花桃膠雞💯勁多蟲草花同桃膠, 撈起熟左既配料總會見到好多桃膠碎同蟲草花💯一舊舊大大塊雞髀肉係度煲湯, 但係仲要食落勁滑, 超級入味🔸藥膳沙茶牛肉💯藥膳比較濃味, 有紅棗, 杞子, 桂圓等等💯但重點係沙茶牛肉, 牛肋條一直煲湯, 又腍又香牛味-🥩 靚肉🔹極上Prime Grade霜降牛小排✨爽!個餐本身最靚係S
👧🏻😋👅🍽✨
樂而忘返無限時高質養生火鍋☺️
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
🇭🇰 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓 🇭🇰

⏱主打無限時火鍋, 啲位又好坐, 慢慢食食到收鋪都得😂

🥢🥢🥢🫄🏻🫄🏻🫄🏻
假日每位+$10

✅ 養生火鍋湯底(19款選擇😱)
✅ 靚肉(款式視乎套餐)
✅ 海鮮
✅ 手工配料(靚丸&靚餃)
火鍋配料
✅ 蔬菜&麵
✅ 自家製高質飲品
🍲 湯底 - 鴛鴦鍋+$48

🔸養生蟲草花桃膠雞

🔸藥膳沙茶牛肉
💯藥膳比較濃味, 有紅棗, 杞子, 桂圓等等
💯但重點係沙茶牛肉, 牛肋條一直煲湯, 又腍又香牛味
🥩 靚肉

🔹極上Prime Grade霜降牛小排
✨爽!個餐本身最靚係SRF極黑和牛肩脊肉, 但佢冇貨upgrade左我去牛小排(呢個餐本身要貴多$80🤣👍🏻)
✨牛小排油花十足, 輕輕淥熟之後食落好soft勁香牛油味

🔹 Prime Grade安格斯牛頸脊
✨安格斯肉味較濃, 冇牛小排咁肥, 但肉質都好嫩滑
✨但當然既然咁岩有免費upgrade就瘋狂all-in牛小排了; 黑毛豬都好好味但都係叫左一次, 讓左位俾牛小排🤭
🌊 海鮮

🔸是日海鮮:蟶子
💯我太幸運了吧我最愛蟶子, 成隻連殼淥, 啲肉勁飽滿仲充滿海水味

🔸魚
💯 白鱔&脆鯇魚:連皮薄切超爽口
💯深海魚柳不能錯過, 冇骨冇皮成舊啪入口好腍仲好索湯超好味
👐🏻 手工配料

🔹五款手工丸
✨最愛黑松露墨魚丸:咁細粒都咁重黑松露味, 一定好重手唔孤寒
✨第二愛梅菜豬肉丸:梅菜出味但唔鹹, 豬肉勁juicy

🔹四款手工餃
✨韭菜同餃本身就係絕配唔解釋
✨蟲草花香菇雞肉餃放左落蟲草花湯好正, 已經分唔清咬落爆汁係個湯底定餃子餡😛
🥬 蔬菜

🔸勁多款式樣樣新鮮, 萵筍木耳淮山冬瓜油麥菜, 吸湯唔吸油
🥤 自家製高質飲品

🔹黑糖冬瓜檸檬茶必飲, 檸檬令出名甜既冬瓜茶勁清新, 打邊爐岩晒
🔹另外仲要多款自製茶, 一枝枝企晒係雪櫃等人拎😜
2023-02-17 74 瀏覽
今次發現左一間可以慢慢享受既火鍋放題,有時間限制總要成日睇錶睇時間食得好唔自在,今次呢間正正唔受時間束縛之餘,仲可以品嚐多種食材同湯底,感覺非常吸引!餐廳最吸引之處有成19款火鍋湯底任君選擇,尤其用台式藥饍湯底較為熱捧,小弟推介藥饍椰子雞湯、藥膳花膠雞,杞子、紅棗等配料,有種養身既感覺。選擇左【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】呢個最高級既套餐有齊極上Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛麵團、美國SRF極黑和牛肩脊肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片等 尊貴食材,慢慢享用細嫩唔同部位嫩滑既口感。飲品自助吧有各式各樣嘅飲料,特別推薦餐廳特製台式飲料:愛文芒果茉莉花茶、 黑糖冬瓜檸檬茶。想飲酒仲可以自費付款,連餐前白酒都可以自由選擇。環境方面寬敞乾淨,值得三五知己過嚟一試!#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

選擇左【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】

環境方面寬敞乾淨,值得三五知己過嚟一試!

#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2023-02-17 63 瀏覽
去完日本旅行返到香港就好想去打邊爐,呢間《馬祖無限時台灣養生涮涮鍋》之前食過幾次,食過返尋味😋。好鍾意佢啲肥牛夠高質,同埋最緊要係無限時任食,唔使食到趕頭趕命👍🏻餐牌有4種唔同價錢選擇,730pm之前離座或9pm之後入座仲有8折或85折優惠。我同好友一埸來到就揀咗極上prime grade 霜降牛小排吃到飽套餐~✨湯底🥘鴛鴦鍋:爆漿熔岩莞茜豆腐鍋、麻辣鴨血凍豆腐鍋~莞茜豆腐鍋,超多芫茜,好夠莞茜味。麻辣鴨血豆腐鍋要了小辣好惹味,兩個湯底不用點醬料都已經好夠味,唔錯👍🏻✨肉類:🔸極上Prime Grade霜降牛小排🔸極級SRF極黑和牛肩脊肉🔸極級Prime Grade安格斯牛頸脊🔸西班牙伊比利亞黑毛豬🔸Prime Grade美國安格斯牛肉🔸西班牙無激素豬肉Prime Grade 霜降牛小排肉質與脂肪分布平均,肉質好嫩滑,牛肉味濃。SRF極黑和牛肩脊肉,油花多、肉味濃,真正入口即溶😋✨炸物最掛住就係呢度嘅自家製Shake Shake黄金地瓜條,四種唔同味粉選擇,超級脆口,食唔停口😋✨配料火鍋配料有超過60款選擇,海鮮、手工丸類、蔬菜等。最鍾意佢啲手工丸全部都好彈牙,味道又特別,細細粒可食多

✨湯底
🥘鴛鴦鍋:
爆漿熔岩莞茜豆腐鍋、麻辣鴨血凍豆腐鍋~

✨肉類:
🔸Prime Grade美國安格斯牛肉
🔸西班牙無激素豬肉

✨炸物

✨配料
火鍋配料有超過60款選擇,海鮮、手工丸類、蔬菜等。最鍾意佢啲手工丸全部都好彈牙,味道又特別,細細粒可食多幾款,推薦黑松露墨魚滑😋

✨飲品
台式飲品款式都好多,必試佢哋自家製嘅飲品~

甜品
Movenpick、Häagen-Dazs 、dreyers、Kitkat雪糕都有,打完邊爐食返杯雪糕大滿足啊!

之前發現咗瓊華有好多火鍋店,呢日出開旺角,心血來潮想打邊爐,試咗一間標榜「無限時」嘅台灣涮涮鍋火鍋店火鍋湯底選擇接近20款,因為好多款都想試,所以揀咗鴛鴦鍋:🐮”台灣古早牛肉涮涮鍋” 併 🐔“台灣養生醉雞涮涮鍋”. 兩款湯底味道唔錯,而且落足料,牛肉入味,醉雞件嫩滑套餐選擇有4個級數揀咗最經濟嘅”Prime Grade 美國安格斯牛肉 ➕ 西班牙無激素豬肉片”,估唔到啲肉肉都幾有質素啵~至於所有套餐都包嘅無限追加配料呢…..由於我胃部空間有限,無限添加items ,我試咗5份2到咋👉🏼👈🏼就住我order 過嘅,我會推介以下items🔸前菜:秘制麻辣木耳🔸炸物類:炸魚皮🔸海鮮類:白鱔片、生猛海蝦、帆立貝、是日精選海鮮(呢日係蟶子,蜆肉)✨無諗過海鮮選擇多得嚟,仲好新鮮喎👍🏻高度推介:白鱔片 同 生猛海蝦,encore 咗n次😬🔸手工配料類:手工潮汕豬肉丸、手工梅菜豬肉丸、手工麻辣牛丸、手工墨魚丸、手工黑松露墨魚滑✨呢到啲丸嘅size要讚一讚👍🏻,一啖一粒,啱啱好🔸火鍋配料類:三星蔥熔岩醬貢丸、魚皮餃、米血糕(煙煙韌韌,口感一流)🔸蔬菜類:油麥菜、菜心苗飲品 & 甜品嘅選擇同樣豐富愛文芒

兩款湯底味道唔錯,而且落足料,牛肉入味,醉雞件嫩滑

套餐選擇有4個級數

至於所有套餐都包嘅無限追加配料呢…..
就住我order 過嘅,我會推介以下items

🔸前菜:秘制麻辣木耳

🔸炸物類:炸魚皮

✨無諗過海鮮選擇多得嚟,仲好新鮮喎
👍🏻高度推介:白鱔片 同 生猛海蝦,encore
咗n次😬

✨呢到啲丸嘅size要讚一讚👍🏻,一啖一粒,啱啱好

🔸蔬菜類:油麥菜、菜心苗

飲品 & 甜品嘅選擇同樣豐富
愛文芒果茉莉花茶:聽落同飲落都好台灣地道風味
黑糖冬瓜檸檬茶:黑糖味同冬瓜味突出
除咗凍飲,呢到仲好貼心咁設有2個飲品暖櫃,仲有齊我喜歡嘅麥精同維他奶添 😍😍
雪糕可以揀Häagen-Dazs, Movenpick, 或者 Dreyer’s,仲有甜筒揀添
我揀嘅 ”Dreyer's焙茶扭紋脆筒”,個筒超脆🤩
朋友就要”Dreyer's宇治抹茶十勝紅豆雪糕”

呢次火鍋體驗非常滿意,食物同飲品選擇豐富,質素不俗,環境舒適潔淨,店員有禮,最重要係「無限時」,可以舒舒服服,無驅無趕,無憂無慮咁慢慢嘆,正呀~~~
2023-02-10