餐廳: 香香宮煮 (金輝大廈)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-01 108 瀏覽
一上到去就見到咁大張龍椅🤣~ 仲有衫比大家換黎影相~ 三五成群咁~癲癲喪喪地打卡真係一流~🤣🤣 雍穆公主花膠雞湯鍋🤣 鍋底既名都幾有古代感~ 打邊爐,當然有一個靚既湯底啦😋 要一個最養眼嘅花膠雞湯~ 非常足料😘 手切頂級安格斯牛肉見到大理石紋勁靚~😋 脂肪比例均勻🐮 口感細緻 柔軟和鮮嫩既牛肉~有陣陣既牛脂香😍自家製足料竹蔗茅根打邊爐最怕就係熱氣~ 佢地有自家制既竹蔗茅根😋 清熱潤燥~ 味道清甜炸支竹有個靚湯底~ 當然要叫炸支竹啦🥹 等佢吸汁料精華 超級入味韭菜豬肉餃最大程度上保留韭菜嘅味道~韭菜同埋豬肉都唔會搶大家嘅風頭😋超級鮮美

雍穆公主花膠雞湯鍋

手切頂級安格斯牛肉

自家製足料竹蔗茅根

炸支竹

有個靚湯底~ 當然要叫炸支竹啦🥹 等佢吸汁料精華 超級入味

韭菜豬肉餃

2023-03-31 84 瀏覽
一年四季都係打邊爐日,今日朋友介紹我去咗尖沙咀搵食,呢間香香宮煮名字有趣,內裏宮廷式的裝修,有多個打卡位,實在未食都已經加分.當然佢嘅湯底都係十足材料,我今次就試咗一個花膠雞鍋。湯底完全唔馬虎.簡直骨膠原滿滿.即炸黃金炒響鈴,菜式的確新穎,響鈴炸起再用鹹蛋黃炒,不沾湯也很惹味.大蜆,南非鮮鮑魚,鮮味十足勝過一切.手切封門柳,刀工精湛,牛肉嫩口.牛柏葉,新鮮爽口,燙一燙就吃得.豆苗,鮮甜爽脆日本稻庭烏冬,同湯底好配襯,掛汁吃美味.人均消費💰 : $ 300總結✍ : 環境優美,食物品質有保證NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)

大蜆,南非鮮鮑魚,鮮味十足勝過一切.

手切封門柳,刀工精湛,牛肉嫩口.

牛柏葉,新鮮爽口,燙一燙就吃得.

豆苗,鮮甜爽脆

日本稻庭烏冬,同湯底好配襯,掛汁吃美味.

人均消費💰 : $ 300
總結✍ : 環境優美,食物品質有保證
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)
2023-03-30 114 瀏覽
雖然平時去很多打邊爐,有平嘅又貴嘅,有高質素有平民化。但是,這一間的價錢貴得飛起,質素平平,不是超有驚喜,一罐可樂差不多$30,傻的嗎?另外其他配料,都貴得驚人。如果係咁嘅價錢,我去返海底撈好過。只可一不可再。
2023-03-29
2023-03-21 118 瀏覽
係尖沙咀想搵間未食過既打邊爐試下,見好多人都介紹哩間,一入門口放左啲龍袍可以著黎影相🤣☑️雍穆公主·花膠雞湯鍋 $318花膠雞湯好似對女仔好養身甘,職員黎到你面前先將花膠落落鍋到,花膠份量都幾多😲因為個湯底係用真雞湯熬出黎,職員會叫你飲左少少雞湯先再落啲雞落去煮,雞湯好濃郁,雞肉都好嫩滑🐥☑️手切本地牛肉 $298牛肉既色澤睇得出好新鮮,牛肉油脂均勻,肉質嫩滑同充滿牛香🐮☑️伊比利亞橡果豬 $178食橡果大既黑毛豬🐷所以食落肉既香味十足,肉質嫩滑,個人認為哩款豬性價比好高😆☑️蟹黃餃 $78入面係滿滿既蟹肉,好香蟹黃味🦀☑️即炸黃金炸響鈴 $88響鈴就食得多,蛋黃響鈴就真係第一次,哩到既響鈴可以即食,而我就鍾意碌十秒左右😬黃金響鈴好香蛋黃味,如果你平時係鍾意食黃金炸物既人,你一定會鍾意哩個😋☑️香香宮煮雜菜拼盤 $98食左甘多肉我要食返啲菜中和下🤣雜菜拼盤入面有好多唔同種類既菜,生菜,油麥菜,娃娃菜,金針菇,木耳,蕃茄等等😆☑️竹蔗茅根 $78新鮮既竹蔗茅根可以中和返打邊爐既上火,甜度適中。

☑️雍穆公主·花膠雞湯鍋 $318

☑️手切本地牛肉 $298
牛肉既色澤睇得出好新鮮,牛肉油脂均勻,肉質嫩滑同充滿牛香🐮

☑️伊比利亞橡果豬 $178

☑️蟹黃餃 $78
入面係滿滿既蟹肉,好香蟹黃味🦀

☑️即炸黃金炸響鈴 $88

☑️香香宮煮雜菜拼盤 $98

☑️竹蔗茅根 $78
新鮮既竹蔗茅根可以中和返打邊爐既上火,甜度適中。

2023-03-17 103 瀏覽
呢間火鍋係宮廷式主題,一入到黎就即刻諗起還珠格格,仲有戲服同龍椅俾客人cosplay一下 陳年花雕醉海蝦($98)先黎一個小食,海蝦已經去左殼,淨番頭同尾好易就食到,浸係花雕酒入面,口感都幾彈牙龍躉片木瓜魚湯鍋($298)呢個係期間限定,原個木瓜上鍋,有唔少厚切龍躉片,魚片記得唔好煮咁耐,湯底加埋其他材料之後更加甜,我忍唔住飲左好多手切本地牛肉-細($298)、伊比利亞橡果豬($178)肉類好高質,今次真係牛有牛味,豬有豬味,手切牛肉真係必叫次選即炸黃金炸響鈴($88)響鈴本身已經夠好味,仲要加埋鹹蛋黃,即叫即炸,記得淥2、3秒就好食啦真龍蝦豚肉餃($78)就咁睇$78得4粒好似有d貴,但咬開又真係見到龍蝦粒,收呢個價都make sense d 自家製足料竹蔗茅根($78)下火竹蔗茅根唔甜幾好,岩曬打邊爐飲

陳年花雕醉海蝦($98)

龍躉片木瓜魚湯鍋($298)

手切本地牛肉-細($298)、伊比利亞橡果豬($178)

即炸黃金炸響鈴($88)

真龍蝦豚肉餃($78)

自家製足料竹蔗茅根($78)
下火竹蔗茅根唔甜幾好,岩曬打邊爐飲
2023-03-11
2023-03-09 97 瀏覽
趁天氣仲涼涼地未熱之前,要約朋友去打邊爐,朋友好鍾意相機食先同打卡既地方,今晚我帶左佢去香香宮煮。餐廳個名好cute,朋友去到餐廳仲更加有驚喜,門口已經有宮廷皇帝龍椅嘅佈置,同埋好多宮廷服裝,不過唔知食客係咪可以著上身影相,裏面裝修仲有好多唔同宮殿嘅名牌,裝修喺入型入格。湯底有好多選擇,而且嗰個湯底都係好特別,喺出邊比較少見嘅湯底,例如今晚我地點左期間限定既龍躉片木瓜魚湯鍋,個魚湯每日新鮮秘製,濃郁奶白色魚湯,配合原個木瓜,魚湯嘅鮮甜,加上木瓜嘅甜味,未煮嘢食之前我已經忍唔住飲咗好多啖湯。

2023-03-07 1444 瀏覽
同朋友打邊爐,朋友想試呢一間火煱店,咁我地咪走去試下囉,其實入面個場幾靚,好有宮廷feel同係呢一間餐廳嘅賣點, 呢間嘢簡直就係打卡嘅聖地, 咁我哋叫咗以下:主打菜式有手切本地牛肉、蟹皇餃、伊比利亞橡果豬、黃金響鈴、雜菜拼盤和竹蔗茅根一渣。首先是花膠雞湯鍋: 呢個湯我自己就特別鍾意因為花膠對於女士嚟講都可以保養皮膚,吸收下骨膠原,而且你飲落肚時,你就知道骨膠原有幾重,因為如果冇乜骨膠原嘅話個湯底應該會幾稀,呢個湯底亦都拮拮地,所以我like 呢個湯底。 大家可以參考我啲圖就可以見到隻雞同花膠及湯底嘅質素。 手切本地牛肉,這道菜以本地牛肉為主,手切牛肉質細嫩口感好。牛肉帶有淡淡的香氣及肉質鮮美, 淥完之後牛肉更帶有原汁原味。蟹皇餃: 特色是蟹肉的鮮味,配合細緻的皮和多汁的餡料,非常美味。餃子的外皮薄而有彈性,內餡鮮甜,讓人吃了還想再吃。伊比利亞橡果豬是餐廳的招牌菜,豬肉細嫩多汁,肉質鮮美。伊比利亞豬肉的特色在於豬肉中的脂肪部分含有更多的不飽和脂肪酸,比一般豬肉更為健康,而豬肉的肉質也比較柔軟,不會有過多的肉纖維。黃金響鈴:咁其實呢一個係鹹蛋響鈴都幾好食,響鈴色澤金黃,味道鮮美,口感豐富,

黃金響鈴:咁其實呢一個係鹹蛋響鈴都幾好食,響鈴色澤金黃,味道鮮美,口感豐富,不過記住點落個湯度煮嘅時候,幾秒就ok㗎喇。

雜菜拼盤中包括了各種蔬菜,如金菇、油麥菜、唐生菜、娃娃菜、番茄、蓮藕 、木耳 等等, 咁其實個蔬菜都幾抵食,因為都幾多蔬菜而且食得出係新鮮嘅,呢樣最緊要。

最後飲埋竹蔗茅根就閃人, 其實呢間嘢嗰啲食物我覺得都幾新鮮,尤其是佢本地牛肉真係食到鮮味,所以大家經開呢頭可以試下, 尤其是佢個花膠雞湯,呢個真係一流真係飲到雞湯嘅鮮味。
  • 手切本地牛肉
2023-03-07 78 瀏覽
成日都聽到「香香宮煮」呢個名 一早已經bookmark定要揾機會嚟試 終於夾啱時間 趁天氣仲涼去打番個邊爐啦🫕入到餐廳先發覺原來店裡店外都充滿宮廷特色!👑◍「鴛鴦滷水濃湯鍋」🤎 $288第一次見有滷水口味嘅湯底呢🤩仲要係期間限定 一定要試試佢 鍋底分咗2邊 一邊係豬骨濃湯 較為淡味一點 而另一邊就係較濃嘅黑滷水 仲有超多鴨血!🤤❤️◍「手切本地牛肉」🐮 $298打邊爐又點少得靚牛☺️呢個牛份量十足 睇得出紋路清晰十分新鮮 食落充足牛肉香😋◍「伊比利亞橡果豬」🐷 $178另外叫咗款橡果豬 上碟時切到十分薄身 脂肪同肉比例剛好🫶◍「即炸黃金響鈴」💛 $88呢個鹹蛋黃響鈴超邪惡😈上面沾滿粒粒鹹蛋黃 可以直接享用 不過個人認為擺落湯輕輕一浸更好食🤤◍「餃子拼盤」🥟 $88必試呢度嘅手打餃子 全部都勁高質🤩最喜歡入面嘅蟹黃餃 真係食到有一絲絲嘅蟹肉 絕對係真材實料🥹◍「雜菜拼盤」🥬 $98如果你都係打邊爐一定要食菜嘅朋友叫佢就啱晒😎基本上已經包晒要食嘅菜🤤仲全部都好新鮮!📍香香宮煮 (尖沙咀) #lala_foodie_tsimshatsui 尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓

◍「鴛鴦滷水濃湯鍋」🤎 $288

◍「餃子拼盤」🥟 $88

◍「雜菜拼盤」🥬 $98

尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓
2023-03-06 64 瀏覽
趁出差前和天氣涼涼地,又搵到藉口去打邊爐😬😬嚟到香香宮煮,因為個名好特別,店舖裝修都係好特別,所以嚟試試🔥🔥湯底:雍穆公主-花膠雞湯鍋湯底味濃而且花膠都唔少👍🏼先飲一碗湯之後再邊爐🔥🔥👍🏼手切本地牛肉牛肉味濃,有咬口。唔錯👍🏼南非鮮鮑魚沒有太特別,但都👌🏼嘅香香宮煮肉丸拼盤(十粒)有5款不同的丸,每款兩粒。有蝦丸,墨魚丸,豬肉丸,黑松露芝士丸,牛肉丸。5款都好食👍🏼蟹黃餃好香有蟹黃味,好食👍🏼韭菜豬肉餃唔錯。但個人比較喜歡蟹黃餃😅即炸響鈴細細條,好香豆味。可以浸3秒即食,外軟內脆,好食;但浸淋佢,吸晒d湯都好食喎👍🏼自家製足料竹蔗茅根個壺好特別,好重。自家製唔太甜又夠凍。好味👍🏼

湯底:雍穆公主-花膠雞湯鍋
湯底味濃而且花膠都唔少👍🏼先飲一碗湯之後再邊爐🔥🔥
👍🏼

手切本地牛肉
牛肉味濃,有咬口。唔錯👍🏼

南非鮮鮑魚
沒有太特別,但都👌🏼嘅

香香宮煮肉丸拼盤(十粒)

蟹黃餃
好香有蟹黃味,好食👍🏼

韭菜豬肉餃
唔錯。但個人比較喜歡蟹黃餃😅

即炸響鈴

自家製足料竹蔗茅根
個壺好特別,好重。自家製唔太甜又夠凍。好味👍🏼
一入門口已經被驚艷到,各式既華麗古裝,仲有富麗堂皇嘅龍椅坐鎮。我地被安排到坤寧宮打邊爐,連飲食器皿都係充滿古色古香,超級打卡Able🥸👸🏻(期間限定)鴛鴦滷水濃湯鍋👍🏻滷水湯底實在少見,加上期間限定,冇理由唔嗌。最鍾意黑色滷水,加咗八角同多款香料熬製,濃而不膩,滷水鹹香味突出。而白色滷水就比較貼近平時飲湯嘅濃厚程度,相對地較易入口。👸🏻手切本地牛肉(細)👍🏻牛肉肉味重,肉香同油脂比例恰到好處。口感香嫩而不鞋口,而且打卡賣相都係一流。👸🏻伊比利亞橡果豬👍🏻平時比較少食到咁濃厚肉味嘅豬肉,有小驚喜。👸🏻脆炸黑松露午餐肉炸午餐肉又係好少見🤭 午餐肉外層香脆,黑松露只係輕輕點綴,味道並唔算好重。👸🏻即炸黃金炒響鈴外皮香脆,滿口都係鹹蛋黃香味,建議多人分享,食得多就會比較膩🙈

👸🏻(期間限定)鴛鴦滷水濃湯鍋👍🏻

👸🏻手切本地牛肉(細)👍🏻

👸🏻伊比利亞橡果豬👍🏻
平時比較少食到咁濃厚肉味嘅豬肉,有小驚喜。

👸🏻脆炸黑松露午餐肉

👸🏻即炸黃金炒響鈴
2023-03-02 91 瀏覽
天氣凍,最啱就係打邊爐😎朋友介紹呢間香香宮煮邊爐,食完之後覺得果然係高質素👍🏼👍🏼👍🏼裝修亦都好特別,好似去咗古代啲宮廷咁😆😆😆現場仲有提供格格同埋皇上衫比客人打卡時用🤣好搞笑我哋叫咗兩個唔同嘅湯底,一個麻辣鴨血,一個椰子雞🥰自己鍾意食辣,所以偏向鍾意麻辣鴨血湯底多啲😝不過鍾意食清清地嘅朋友,椰子雞都係一個唔錯嘅選擇👍🏼超香椰子味👍🏼手打牛丸,超正👍🏼最後忍唔住,追加左鴨血同埋薯粉😆😆😆好滿足的晚上❤️
天氣凍,最啱就係打邊爐😎

裝修亦都好特別,好似去咗古代啲宮廷咁😆😆😆
現場仲有提供格格同埋皇上衫比客人打卡時用🤣好搞笑

超香椰子味👍🏼

手打牛丸,超正👍🏼

最後忍唔住,追加左鴨血同埋薯粉😆😆😆
好滿足的晚上❤️
2023-02-22 72 瀏覽
一入門口已經有張龍椅,啲卡位係唔同既宮殿,仲有啲宮廷服可以打卡,幾有特色喎👘不過禮拜五夜晚成間餐廳都坐滿曬人就唔方便影,順帶一提記得提早訂檯🤣▪ 公主醬介 💲28▪️ 雍穆公主 花膠雞湯鍋 (半隻)(7.5/10)💲318侍應好快手幫我地落曬啲花膠,不過夠大塊唔會話煲到溶曬,入口保持厚滑😌半隻既三黃雞份量比預期中多,肉質新鮮嫩滑🐔感覺湯底係滿滿既骨膠原🥣另外值得一讚係服務幾殷勤,會主動問駛唔駛加湯👏🏻▪️ 手切頂級安格斯牛肉 (細)(8/10)💲298單係擺盤已經幾吸睛📷油花紋理均勻,每一塊既厚薄相約,肉質軟嫩,而且牛味頗重🐮▪️ 魚滑雙拼 (任選兩款)(7.5/10)💲138要左手打蟹子蝦滑同手打黑松露魚滑,兩款都彈牙,前者有啲蝦肉粒,但味道唔算突出,反而後者黑松露味好香濃,個人鍾意後者啊☺️▪️ 即炸黃金炒響鈴(7/10)💲88上檯熱辣辣呈金黃色,有啲鹹蛋黃粒依附係面,不過中間位略為硬實,差咁少少鬆化度,整體感覺亦偏油膩🙈▪️ 娃娃菜(7.5/10)💲48吸收左個湯底都幾鮮甜🥬🔎 整體評分(7.5/10)

▪ 公主醬介 💲28

▪️ 手切頂級安格斯牛肉 (細)(8/10)💲298

▪️ 魚滑雙拼 (任選兩款)(7.5/10)💲138

▪️ 即炸黃金炒響鈴(7/10)💲88

▪️ 娃娃菜(7.5/10)💲48

吸收左個湯底都幾鮮甜🥬

🔎 整體評分(7.5/10)
2023-02-22 1241 瀏覽
《中式宮廷火鍋🏮》———————————————-#香香宮煮 🔥-呢間位於尖沙咀鬧市嘅火鍋店,充滿特色嘅裝潢吸引咗唔少旅客嚟打卡🤴🏼 而且提供唔少特色鍋底,我哋揀咗呢款雍穆公主花膠雞湯鍋,湯底醇厚,原隻雞同花膠放落去,精華滿滿,就咁飲都唔會口渴🐣-肉類選擇都唔少,我哋食咗手切本地牛肉🐮都幾特別,十分用心嘅手切牛,非常新鮮,牛味突出,超級推介☺️ 另外伊比利亞橡果豬就再嫩滑爽口啲,同樣出色🐽-🥟 香香宮煮餃子拼盤 揀唔到要邊款餃子就嗌咗個拼盤,啱哂選擇困難症嘅人,一次過食哂四粒唔同嘅款式~包括黑松露蟹肉餃、韭菜豬肉餃、蟹皇餃同真龍蝦豚肉餃,尤其個蟹肉餃好有驚喜,蟹肉絲滿滿,爆哂餡🦀-👑 黃金響鈴非常邪惡😈 未食過咁濃郁嘅鹹蛋黃響鈴,口感脆卜卜,再拎嚟放落湯底裡面都好正😙-🎋 自家製足料竹蔗茅根打邊爐咁熱氣梗要飲返啲竹蔗茅根下火,清熱解毒,一大樽開心share飲😝-⭐ 參考價錢︰(另收加一)雍穆公主花膠雞湯鍋:$318手切本地牛肉:$298伊比利亞橡果豬:$178香香宮煮餃子拼盤 :$88黃金響鈴:$88竹笙:$88自家製足料竹蔗茅根:$78🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$62
《中式宮廷火鍋🏮》
———————————————-
#香香宮煮 🔥
肉類選擇都唔少,我哋食咗手切本地牛肉
🥟 香香宮煮餃子拼盤
👑 黃金響鈴
🎋 自家製足料竹蔗茅根
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
雍穆公主花膠雞湯鍋:$318
自家製足料竹蔗茅根:$78
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$625
2023-02-20
上星期打得太多邊爐🔥🍲 做左幸福嘅豬🐷呢間位置勁方便地鐵站行幾步就到🤣 用皇宮宮殿做主題 都幾有格調坐得舒服😛 食物都大份又高質💕❣️蘭陵公主 胡椒酸菜魚鍋 $298最推薦呢個湯底‼️好少見😆 湯底選擇好多都幾特別💁🏻‍♀️俾咗好多塊魚 係厚身新鮮結實嘅 全部都冇骨🐟酸菜魚平時都食得多 但加埋胡椒係next level💯 好有層次同埋好暖身🙆🏻‍♀️唔會好似食辣鍋咁煮菜會油 煮咩都🆗❣️即炸黃金炒響鈴 $88超邪惡😈😈 鹹蛋黃好甘香濃郁 新鮮炸起脆卜卜仲有啲豆味😍 我發明食完外面有鹹蛋黃嗰層之後攞去浸湯🤣❣️手切本地牛肉(細)$298好好食‼️新鮮有肉感 肥瘦相間嘅位置 牛肉味出曬🐄🐄都唔係每間火鍋店都有手切牛㗎🙈❣️伊比利亞橡果豬 $178橡果豬係無得輸🐷 大理石紋嘅油花 肉味芳香濃郁🫦❣️香香宮煮餃子拼盤 4粒 $88鳳尾鮮蝦 黑松露蟹肉 蟹黃 韭菜豬肉一次過食到晒幾款餃子 各有特色💁🏻‍♀️ 蟹黃蟹肉都少見🦀比較鍾意韭菜豬肉 單點一隻味就抵食啲😆❣️香香宮煮雜菜拼盤 $98超級多款菜食極都食唔完🥬🍅🌽🥕 有爽口嘅木耳蓮藕😆❣️醇滑嘉士伯 $68
上星期打得太多邊爐🔥🍲 做左幸福嘅豬🐷

伊比利亞橡果豬
雜菜拼盤
  • 即炸黃金炒響鈴
2023-02-16 132 瀏覽
宮廷主題火鍋店進店彷彿回到古代 擺有龍椅可以坐上去扮吓皇帝🤣更有宮廷服飾供試着打卡 簡直係不一樣嘅火鍋體驗卡位都以皇后妃嬪宮殿命名 湯底就以公主名命名 好有趣😆雍穆公主·花膠雞湯鍋 $318湯底真係不得了 未放入材料已經好好飲啊!三黃雞有半隻份量好足 每件都好厚肉又超嫩滑!加入大件花膠令整個湯充滿膠質 極滋補 女人最愛❤️最後我係飲咗六碗湯😳手切本地牛肉(細) $298擺盤好霸氣 有不同部位靚牛肉 份量好足每片都係厚切更有口感 牛味更加濃郁 高質! 伊比利亞橡果豬 $178豬肉味好濃 肉質好滑 又係高質!必點!即炸黃金炒響鈴 $88用鹹蛋黃即炸嘅響鈴 好香脆好邪惡又好好食!必點!大蜆 $88好新鮮 隻隻肥美鮮味 處理得好乾淨 蟹黃餃 4粒 $78每粒都飽滿 食到一絲絲蟹黃幾足料自家製竹蔗茅根 $68連個壼都好有氣勢 叫咗一渣清吓熱氣都唔錯整體價格偏貴 但食物質素絕對值得高質 is 高質!
宮廷主題火鍋
進店彷彿回到古代 擺有龍椅可以坐上去扮吓皇帝🤣
更有宮廷服飾供試着打卡 簡直係不一樣嘅火鍋體驗
卡位都以皇后妃嬪宮殿命名
湯底就以公主名命名 好有趣😆

雍穆公主·花膠雞湯鍋 $318
湯底真係不得了 未放入材料已經好好飲啊!
三黃雞有半隻份量好足 每件都好厚肉又超嫩滑!
加入大件花膠令整個湯充滿膠質 極滋補 女人最愛❤️
最後我係飲咗六碗湯😳

手切本地牛肉(細) $298
擺盤好霸氣 有不同部位靚牛肉 份量好足
每片都係厚切更有口感 牛味更加濃郁 高質!

伊比利亞橡果豬 $178
豬肉味好濃 肉質好滑 又係高質!必點!

即炸黃金炒響鈴 $88
用鹹蛋黃即炸嘅響鈴 好香脆好邪惡又好好食!必點!

大蜆 $88
好新鮮 隻隻肥美鮮味 處理得好乾淨

蟹黃餃 4粒 $78
每粒都飽滿 食到一絲絲蟹黃幾足料

自家製竹蔗茅根 $68
連個壼都好有氣勢 叫咗一渣清吓熱氣都唔錯

整體價格偏貴 但食物質素絕對值得
高質 is 高質!