2021-09-28 63 瀏覽
睇開youtube, 一定聽過佢大名,問題要就腳仲要預有腳骨力排隊肯等就真係,就拖下拖到上星期落大雨先幫襯,去到唔駛等,見倒好友善既老闆就再諗番佢曾做過既訪問,食落真係覺得超好味仲要係咁有心既創業故事,好可惜真係太遠車程,如果可以係想成間鋪連人買起,未食過快快去試👍👍

2021-08-23
4 分鐘 (外賣自取)
  • 招牌香蕉煎餅
經常見朋友說好味,而且評價都好高,一直想食,最後今日終於去朝聖😁😋.榛子醬香蕉煎餅🌰🍌🍌好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️佈滿榛子醬,不甜也不膩~脆皮底。。中間夾住好香的香蕉蓉。。外脆內軟😍😍👍🏻所以建議:盡量即叫即現場食~ 耐左驚脆皮會淋🙈🙈.見仲有其他不同口味~ 應該榛子醬的最受歡迎~相信花生/阿華田味,應該也不錯😁😋😋.所以去到朗屏站。。。記得要來一嘗😀👍🏻希望下次有機會可以再試多d 款式😀😋
榛子醬香蕉煎餅🌰🍌🍌
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
榛子醬香蕉煎餅

佈滿榛子醬,不甜也不膩~
脆皮底。。中間夾住好香的香蕉蓉。。外脆內軟😍😍👍🏻

所以建議:盡量即叫即現場食~ 耐左驚脆皮會淋🙈🙈

所以去到朗屏站。。。記得要來一嘗😀👍🏻
希望下次有機會可以再試多d 款式😀😋
2021-09-17
2021-09-15 65 瀏覽
.飯後甜品 行左去買香蕉煎餅🍌我地試既口味係💁🏻‍♀️🧇榛子醬香蕉煎餅$35估唔到呢個香蕉煎餅係會出色過我係泰國食個隻😋應脆該脆 應軟該軟大家記得趁熱食啊👍🏼👍🏼
飯後甜品 行左去買香蕉煎餅🍌
我地試既口味係💁🏻‍♀️

🧇榛子醬香蕉煎餅$35
估唔到呢個香蕉煎餅係會出色過我係泰國食個隻😋
應脆該脆 應軟該軟
大家記得趁熱食啊👍🏼👍🏼
住市區好少入元朗,google見到有間好多人排嘅小店,我緊係唔執輸排埋一份啦😂晚餐特登叫少d留肚黎食煎餅,路都唔算難搵~黎之前都預左要等但無諗過要等九個字😱早知黎落左單先去食飯,咁樣時間就岩岩好😌依到落單姐姐會俾張籌你,上面有埋時間提你幾點返去拎,記得一定要準時 ❗❗煎餅淋左唔好食架❗❗我地叫左兩款~🌟阿華田香蕉煎餅🌟原味香蕉煎餅👆🏻上面係原味👇🏻下面係阿華田味我地一至認為阿華田好食好多❗❗即使係我唔鍾意食香蕉,都覺得佢整得好好食,啱啱出爐個煎餅好香好脆,所以一定要準時呀❗(唔好問我點解唔鍾意食香蕉,會走過嚟食香蕉煎餅😂😂😂)至於佢值唔值等咁耐,我就有保留🙈😂就咁乾等九個字嘅話~佢又未好食到咁~但食住飯等我又覺得ok wo🙈🙈😂

晚餐特登叫少d留肚黎食煎餅,路都唔算難搵~
煎餅淋左唔好食架❗❗

我地叫左兩款~
🌟阿華田香蕉煎餅
🌟原味香蕉煎餅

👆🏻上面係原味
👇🏻下面係阿華田味

我地一至認為阿華田好食好多❗❗
(唔好問我點解唔鍾意食香蕉,會走過嚟食香蕉煎餅😂😂😂)

至於佢值唔值等咁耐,我就有保留🙈😂
就咁乾等九個字嘅話~佢又未好食到咁~
但食住飯等我又覺得ok wo🙈🙈😂
2021-09-08 72 瀏覽
一日一黃店-元朗必食泰式香蕉煎餅 呢間好多朋友仔推介 店面細細 有連豬小裝飾 同一隻3萬麻雀 出品都幾慢 每份慢慢煎 大概5分鐘一份 但呢個都係佢好食嘅原因 強調要趁熱食點左佢哋嘅招牌⭐️榛子醬香蕉煎餅$35🔥新鮮爆熱 口感有層次👍🏻外層有甜甜嘅榛子醬 煎餅香口👍🏻入邊香蕉軟林林 好香甜整體味道偏甜 但唔會過甜嗰隻建議兩個人分一份 岩岩好香港唔多見到呢類型煎餅嚟到元朗值得去試一試.#香蕉仔 (元朗)地址:元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5 外賣服務:3.5/5 講要等半個鐘 真係半個鐘岩岩好抵食:4/5

點左佢哋嘅招牌
整體味道偏甜 但唔會過甜嗰隻
建議兩個人分一份 岩岩好
香港唔多見到呢類型煎餅
嚟到元朗值得去試一試
#香蕉仔 (元朗)
地址:元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5 外賣
服務:3.5/5 講要等半個鐘 真係半個鐘岩岩好
抵食:4/5
2021-09-07 71 瀏覽
🍻 啤酒🐷食評 🍖 💁🏻‍♀️|香蕉仔|💁🏻‍♂️最近成日見到香蕉煎餅嘅打卡相📷一路都好想試下係咪真係咁正🙈今日終於等到喇!就係元朗大馬路附近開左間即叫即整嘅香蕉蕉餅店🤤淨係行近啲就已經聞到好香香蕉味喇!不過大家要有心理準備,🤭因為係繁忙時間,有可能要排成一個中頭隊架💁🏻‍♀️要食好野,係要比啲耐性架喇🐷建議大家早食完晚飯嘅話去排下都得架,排完個晚餐已經落曬格😂又食得甜品喇✨·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🍌之前已經試過招牌排行第一嘅Nutella香蕉煎餅,今次就試下排行第2位嘅阿華田味先🙈呢到嘅煎餅之所以要等咁耐,係因為真係即叫即整架,由拉皮開始製作,再用完條香蕉整做香蕉蓉,成個過程睇到曬🤭🍌阿華田香蕉煎餅|$35排左一個中,好在冇令本豬失望😍煎餅熱辣辣到手,咬落好鬆脆👍🏻裡面有好多新鮮嘅香蕉蓉🤤煎餅面仲揸左阿華田醬加阿華田粉,一啲都冇偷工減料!咁足料又高汁,真係好想一食再食😋✨🐷本豬覺得阿華田味冇Nutella味咁甜,食落都相對冇咁易膩!·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🐷豬頭評分:✨推薦評級:❤️ 評級9 ❤️推薦評級參考:👇🏻👇🏻👇🏻👉🏻1-10分👈🏻👇🏻
🍻 啤酒🐷食評 🍖

推薦評級參考:
👇🏻👇🏻👇🏻👉🏻1-10分👈🏻👇🏻👇🏻👇🏻
💔🖤🤍🤎💙💚💜🧡❤️❤️‍🔥

2021-09-04
60 分鐘 (外賣自取)
2021-09-05 57 瀏覽
突然之間好想食香蕉煎餅所以,上網搵到呢間香蕉仔間野都唔算難搵老闆同老闆娘都好好禮貌叫左個Nutella 香蕉煎餅好大份 熱辣辣食 脆卜卜 又唔會太漏都係35 蚊 其實都算抵食 即叫即整 老闆仲會好細心提醒你 盡快食 凍左唔好食
突然之間好想食香蕉煎餅
所以,上網搵到呢間香蕉仔
間野都唔算難搵
老闆同老闆娘都好好禮貌
叫左個Nutella 香蕉煎餅
好大份 熱辣辣食 脆卜卜 又唔會太漏
都係35 蚊 其實都算抵食 即叫即整
老闆仲會好細心提醒你 盡快食 凍左唔好食
Nutella  香蕉煎餅
Nutella  香蕉煎餅
難得入元朗國踩單車 回程當然要食翻啲嘢獎勵下自己啦💛今次終於試到元朗國名物-香蕉仔啦~為左避免人龍同顧客呆等 負責人會先叫顧客落單 然後再比張籌去寫住攞煎餅嘅時間 夠鐘就可以攞到熱辣辣煎餅啦!*當日星期六大約5點去到 哩段時間客人比較少 所以就喺附近買下其他野食 等半個鐘就有得食啦~·招牌香蕉煎餅 $30真係超級熱辣辣 同埋係泰式香蕉煎餅嘅升級版~泰國食嘅普遍都係偏腍身同好油膩 但哩一塊邊面煎得非常脆口不油膩 煉奶同朱古力醬比例剛剛好 煎餅同香蕉夾心形成嘅厚薄度同大小又係一口份量👍🏻·榛子醬香蕉煎餅 $35可能因為層nutella增加左塊煎餅嘅厚薄度 所以我覺得哩塊食落相對上冇咁脆🙌🏻但都未去到蓋過左香蕉嘅鮮甜~#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩📍 香蕉仔 (元朗)元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖

·招牌香蕉煎餅 $30

·榛子醬香蕉煎餅 $35

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 香蕉仔 (元朗)
元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖
2021-08-31
30 分鐘 (堂食)
2021-08-26 27 瀏覽
而家無得去旅行,就會特別想念一般餐廳食唔到既外國小食,而泰國既香蕉班戟就係其中一款。香蕉仔平時就好晏先開門,就做到好夜先收工,平時4 pm先開門。如果你打算即買即刻有得食,咁你就一定會失望,因為佢地閒閒地都要等20分鐘。咁如果唔想等就可以預先係門市落定單俾定錢,係指定時間返黎拎。咁通常我就會食飯之前買定,咁食完飯就有得食😋你話佢係咪同泰國個陣食既一模一樣呢?咁我就覺得唔係既,咁可能係泰國都檔檔唔同既,但一解思鄉之情都係一個好方法。好食佢係絕對好食既,我地都食到唔停到口🥰我地會叫原味同埋榛子醬口味,咁我就比較鍾意食原味,比較貼近泰國口味🥰

• 招牌香蕉煎餅
2021-08-24 92 瀏覽
住左元朗咁耐終於有機會試呢間來元朗既必食店🤭一直食唔到嘅原因係因為每日一開門就已經大排長龍🥲快啲睇吓究竟值唔值得排咁耐!🍴榛子醬香蕉煎餅🥞 $35佢地連個麵團都係自己搓🤩餅皮煎得好薄好酥脆,一咬開係淡淡既香蕉味,香蕉主要鋪喺中間,邊邊冇餸嗰啲就有榛子醬同埋煉奶搭夠🥳食完真係好掛住泰國🇹🇭😭整體來講,味道唔錯而且唔係好甜,但個人認為唔似泰國嗰種煎餅,呢間相對上會煎得脆啲同埋薄啲,有少少入口即溶嘅感覺😮不過以賣相同埋心機來講,都推薦大家試下😍當日4pm開門,而我3:45pm到已經排緊第八至九個,大概4:30先攞到煎餅🥞另外,建議大家去之前可以去佢哋IG睇吓有冇開門先,唔係就白行一趟🤫住大西北叫朋友仔快啲出動啦👀📍香蕉仔元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖

🍴榛子醬香蕉煎餅🥞 $35

📍香蕉仔
元朗大坡頭徑14-24號福星樓地下6號舖
2021-08-22 59 瀏覽
一直想食好耐,之前都嚟過一次但係要等太耐就走咗( ・᷄ὢ・᷅ )今次終於的起心肝過嚟排隊食。大概四點幾過去,等半個鐘左右就有得食。叫咗Nutella 香蕉煎餅 好好味😋個煎餅側邊係脆的。因為覺得好好味,之後再叫咗個阿華田香蕉煎餅,都超級好味👍🏻👍🏻👍🏻我覺得阿華田嗰個味再濃郁啲口感再豐富啲好味啲。希望遲啲可以開係市區,唔使入到咁遠食🤤
Nutella香蕉煎餅
Nutella香蕉煎餅
真係遠近馳名既元朗最好食泰式香蕉煎餅,今次特登係開鋪前十分鐘黎到,佢地4點開門,我張拎野食飛排到4:50,前面已經有十幾組客啦😹😹出名到好誇張!排隊落單食咩,店員會俾張有號碼有時間既飛仔你,基本上每張飛隔5分鐘,夠鐘準時返去拎,同朋友邊等邊行陣街吹下水~星期六日既話基本上都要預等一個鐘。不過,店員有個勁貼心既安排,客人可以揀幾點返去拎架,例如你5點order然後講定7點先拎都冇問題,只要準時返到,你份煎餅一定係熱辣辣~我地叫左最熱門既榛子醬香蕉煎餅,條邊煎得好脆,入面d溶左既香蕉勁好食,煎餅唔油,加左榛子醬真係好完美,兩個女仔share一份啱啱好。同埋店員真係好有禮貌,落單前會主動講依家要等幾耐,我地食完講拜拜仲要話辛苦我地等咁耐,生意興隆係有原因架👍🏻👍🏻👍🏻提一提店舖係冇位坐既,當練下腳骨力啦😹

榛子醬香蕉煎餅

提一提店舖係冇位坐既,當練下腳骨力啦😹
2021-08-21
50 分鐘 (堂食)
榛子醬香蕉煎餅
之前試過特登入嚟元朗點知呢間舖頭暫時停業直到今年年頭先開返最近終於有機會去到試吓啦!⭕️🥞榛子醬香蕉煎餅💰$35⭕️🥞煎牌香蕉煎餅💰$30.👧🏻💬假日去等要成1小時35分鐘後先可以番去拎!勁長時間,但好明顯鋪頭唔會為左賺錢而迫住自己交到貨。香蕉餅好脆,榛子醬味道好甜,好濃,中意吃甜品既你萬物錯過!🤡👍個人應為佢嘅榛子醬係好味過招牌,不過男朋友就覺得招牌好味啲,感覺上榛子醬太過甜。重口味嘅我就係當然揀返榛子醬啦,其實仲有其他味道想試吓例如阿華田。本身其實諗住試一樣就算,不過一見到要等咁耐就決定要買多一份,勁後悔!🤣🤣🤣可能呢個都係一個銷售手法
之前試過特登入嚟元朗
點知呢間舖頭暫時停業
直到今年年頭先開返
最近終於有機會去到試吓啦!

⭕️🥞榛子醬香蕉煎餅
💰$35

⭕️🥞煎牌香蕉煎餅
💰$30
可能呢個都係一個銷售手法
  • 榛子醬香蕉煎餅
I had read reviews before coming here so I had a heads up about the long wait. I got there at around 5pm on a Thursday and was told the waiting time was around 45 min! I was given a ticket with the time I was meant to come back at (5:50pm), and sure enough, by 5:50 my order was ready. Love their punctuality! I like this ticket system a lot - I don't mind waiting if I could use the time to walk around and do something else instead of being stuck waiting in a queue.Since it was my first time here

Since it was my first time here I decided to go for their signature and most popular choice, which is the banana roti with nutella ($35). It was absolutely delicious! Warm, sweet, crispy, and lots of banana. Especially delicious when enjoyed fresh and hot!

As another reviewer had mentioned, the serving size might be too big for one person, so it's best to be shared between 2-3 people. Sadly I didn't have anyone to share with on the day so I could only finish half of it.

I will definitely be back! The staff are nice and friendly as well, and that's always a plus!
2021-08-15 86 瀏覽
同朋友食完晚餐,當然要食吓甜品啦!傳統糖水❓NO❌要食就食元朗國名物👉🏻香蕉仔🍌🍌🍌🍌榛子醬香蕉煎餅果然聞名不如品嘗👍🏻簡簡單單嘅榛子醬香蕉煎餅,入口就覺得一啲都簡單😍香蕉味濃,榛子醬厚,外層香脆,內層軟腍📣煉奶、香蕉蓉加榛子醬,簡直配合得天衣無縫👍🏻令人再三回味🤤🤤🤤🤤🤤💛不枉我哋等你45分鐘🤫如此美味,真係令人值得一等再等😍😍😍⚠️呢間黃店小店個個店員都非常有禮貌👍🏻尤其是靚仔師傅,每次有人俾完錢後,佢就一邊整緊香蕉餅,一邊講「多謝🙇🏻‍♂️」雖然區區兩個字,但聽得出佢係真心真意多謝每個客人的等待💛請繼續加油,我哋會繼續支持你哋㗎💛💛💛💛💛

🍌榛子醬香蕉煎餅
榛子醬香蕉煎餅

請繼續加油,我哋會繼續支持你哋㗎💛💛💛💛💛