2022-10-11 28 瀏覽
今晚同老公落左熟食中心食飯,去到見到個日嘅兩餸飯都非常吸引,我哋心思思最後就叫左三餸飯再加佢哋嘅秘製豬腳飯!⭕️三餸飯:干扁四季豆🤤黑醋骨🤤花菜炒牛肉原本諗住叫兩餸,點知太多食物想食,就決定叫曬三餸飲😆今次我哋食呢3個餸都好食,佢哋嘅四季豆炒得好有火喉,食到好脆口嘅感覺!另外個黑醋骨都好惹味,酸酸地非常開胃‼️⭕️秘製豬腳飯由於佢哋嘅豬腳飯好出名,我哋都忍唔到叫左個食。佢嘅份量都幾多,食到舔舔脷🤤仲好飽tim!

⭕️三餸飯:干扁四季豆🤤黑醋骨🤤花菜炒牛肉

⭕️秘製豬腳飯

2022-10-10 21 瀏覽
今日入咗上水走嘅時候同男朋友就去咗熟食中心搵晚飯食,見到有一間好香嘅兩餸飯,我哋就決定試吓佢哋嘅兩送飯因為佢哋價錢都幾抵食!❤️‍🔥西蘭花炒蝦仁和茶樹菇紅燒肉❤️‍🔥今次我哋叫西蘭花炒蝦仁,佢嘅西蘭花唔會過熟,而且好甜!佢哋嘅蝦仁亦都好多,分量十足!而且佢嘅紅燒肉亦都非常之入味,而且唔會剩係得肥肉,肥肉同瘦肉好平均,食得出係靚豬肉😚🤤可以下次再嚟食!佢堂食嘅話仲會送埋湯,佢嘅湯亦都非常之好飲,唔會覺得係味精湯😆
2022-10-10 15 瀏覽
今日去咗上水飯舍食飯,佢哋係位於上水嘅熟食中心入邊,依間飯寫嘅飯又好食而且非常抵食。好值得推介!嗰日去咁啱有我最鍾意食嘅花菜炒牛肉和黑醋骨,黑醋骨係我次次都會叫嘅如果佢哋有嘅話,因為佢嘅黑醋汁非常之好味😋排骨又夠多又夠滑,用黎拌飯就真係100分!花菜炒牛肉都好好食,首先佢個調味都好出色,而且不會很油膩😚最窩心嘅係會有湯水送,佢嘅湯都好足料,仲好入味tim!飲完都唔會覺得好重味精,係愛心老火湯!
2022-10-07 24 瀏覽
今日同老公落咗熟食中心食我哋至愛嘅豬腳飯,佢依個熟食中心係翻新過嘅,而家嘅環境都非常之乾淨,佢有得堂食或者外賣。今次我哋就喺嗰度堂食,除咗我哋嘅豬腳飯之外,仲叫咗一個三餸飯!💗秘製豬腳飯佢哋嘅豬腳飯只係$48 ,但係份量非常之多,食得非常飽。而且佢哋嘅豬腳嘅肉質非常高質,食落口非常之嫩滑!滿湖既骨膠原💗💗💗💓 干扁四季豆、黑醋骨、花菜炒牛肉我哋今次叫嘅三送飯亦都非常之豐富,因為今日嘅餸都太想食辣,所以就叫咗三送飯。首先佢個黑醋骨真係非常有驚喜,因為佢嘅肉都係半肥瘦,食落口嘅口感非常之好!佢嘅花材炒牛肉亦都非常之入味而且唔會好油膩。
💗秘製豬腳飯
💓 干扁四季豆、黑醋骨、花菜炒牛肉
2022-10-07 23 瀏覽
今日同細妹落街食飯,我哋就叫咗個我哋成日都好鍾意食嘅秘製豬腳飯,呢間餐廳係喺熟食中心入面嘅,佢嘅裝修環境都非常乾淨,所以我哋兩姊妹都好鍾意去嗰度食嘢,除咗佢哋嘅豬腳飯之外佢都仲會買兩送飯!今日我哋兩個share左一個秘製豬腳飯,佢一個飯都係$48 ,但係佢非常豐富,而且有好多唔同嘅配菜,佢嘅豬腳份量亦都非常之多,兩個人share就啱啱好!豬腳係好有心機整果隻,滷左好耐,入口即化,味道亦比較濃,配飯食冇得輸!佢仲會有一隻滷水蛋,同時都係滷得非常之入味!
2022-10-06 18 瀏覽
今日同朋友去咗上水打波,打完波之後我同老公去咗熟食中心食佢哋嘅豬手飯,補充一下骨膠原🤤🤤因為其他打波嘅朋友都介紹呢間喺熟食中心入面嘅餐廳!秘製豬腳飯㊙️今次我哋嚟到之後第一時間就係叫咗一個秘製豬腳飯,因為好多人都介紹佢哋嘅豬腳好好食,醃得非常之好味同埋個肉質都非常嫩滑!🆎花菜炒牛肉和黑醋骨另外我地都叫咗一個兩餸飯,佢好多菜都睇落好好食好吸引😋佢黑醋骨係一行埋去就已經聞到好香黑醋味,食落口亦都非常之好食,因為佢嘅肉係肥瘦適中!佢個椰菜花炒牛肉亦都好入味!

秘製豬腳飯㊙️

🆎花菜炒牛肉和黑醋骨

2022-10-06 8 瀏覽
今日過咗上水探親戚,去完親戚屋企之後就同男朋友去咗熟食中心搵嘢食,因為親戚都介紹佢哋兩餸飯又抵食又好食😋唔好聽到以為你熟食中心就會好污糟,佢哋嘅地方都好潔淨!佢今日嘅兩送飯就有西蘭花炒蝦仁和茶樹菇紅燒肉,另一個就揀咗花菜炒牛肉和黑醋骨!1. 西蘭花炒蝦仁咸淡岩岩好,蝦仁炒得好爽口,西蘭花仲係綠色好新鮮既!!2. 茶樹菇紅燒肉紅燒肉好入味,送飯一流,而且有肥肉,口感好好,香味亦都十足佢哋每個兩送飯都只係$38,而且佢哋嘅份量都非常之多,可以兩個女仔share一個!佢哋啲餸亦都非常好食而且好入味😚😚
1. 西蘭花炒蝦仁
咸淡岩岩好,蝦仁炒得好爽口,西蘭花仲係綠色好新鮮既!!
2. 茶樹菇紅燒肉
紅燒肉好入味,送飯一流,而且有肥肉,口感好好,香味亦都十足
2022-10-06 10 瀏覽
日日返工lunch,諗食乜 真係諗到頭都大埋😩今日又係例牌飯堂係街市上面食飯,點知見到有間新開既飯舍 當然試下新野啦~😆 嗌左佢地既招牌豬手飯,有埋例湯送。個豬手真心讚!👍🏻滷得好淋 而且好入味,再加埋啲酸菜 酸酸地 辣辣地,好開胃😋平時我出街食飯 都唔太鐘意飲湯,太多味精 但佢地啲湯原來係冇落味精,飲完都唔會覺得好口渴⋯$46豬手飯,份量都幾多 再加埋冇味精既湯 依個價錢都幾抵食!👍🏻而且佢地仲有兩餸或者三餸飯可以揀,得閒可以轉下口味 下次再黎試下先😋
日日返工lunch,諗食乜 真係諗到頭都大埋😩

嗌左佢地既招牌豬手飯,有埋例湯送。

招牌豬手飯

招牌豬手飯
2022-10-01 36 瀏覽
呢排要stay上水返工 就問下d同事有咩兩餸飯好推介。“兩餸飯既話去上水街市la,嗰度岩岩有間新開既兩餸飯,佢地仲包靚湯飲 ”呢間叫“飯舍”真係正喎!我今日就叫左西蘭花炒蝦仁同京都豬扒。首先西蘭花炒得岩岩好,d蝦又大粒,唔係蝦毛仔。而嗰肉扒又腍,個汁又酸酸甜甜,應該醃得好耐,好入味,好有食慾。但我覺得最正係佢送靚湯。問過老闆,佢話佢哋既湯係真才實料,冇落味精,唔怪知得飲完完全唔覺得口渴la。送既湯都做到咁既地步,完全係feel到佢哋既用心,性價比高。

2022-09-30
今日咁啱幫屋企人買兩個外賣返屋企食,見到有間新開嘅餐廳,諗住試吓。買咗個兩餸飯同三餸飯,佢仲送例湯,聽佢哋講仲係冇味精!我嗌咗兩餸飯系蘿蔔炆牛根腩同埋蟲草花蒸雞。平時個人來講唔太鍾意食蘿蔔,因為出面食開嗰啲都煮得好硬。但係今次試吓新開呢間,佢啲蘿蔔又蚊得啱啱好...夠淋又入晒味。蟲草花蒸雞啲雞蒸得好滑,正。跟住個三餸飯,叫左個西芹炒蝦仁,粒粒蝦仁都好大粒,正😄。而涼瓜排骨,涼瓜澀得來又帶甘,幾啱我口味。總括而言,呢間嘢嘅水平都好高,係住家飯嘅味道,如果你係住上水嘅,而又有興趣嘅朋友仔真系過嚟試吓。
2022-10-01
5 分鐘 (外賣自取)
2022-09-17 74 瀏覽
上水街市秘製豬腳飯,真係值得一試!👍🏼🤪今日返工上街市食飯見到有間新開既飯舍,佢地都係做大行其道既兩,三餸飯,另外有個招牌豬腳飯,兩餸飯食得多,於是就試下佢地既招牌豬腳飯😋一試之下發覺豬腳滷得真係夠晒入味,搭埋酸菜超解油膩,真係不知不覺食晒成碗飯,超級耐都未試過食晒成碗飯啦!$46送埋例湯,汽水就加兩蚊,禁價錢就不過不失!不過下次都可以再試!見到佢其他兩三餸飯嗰啲餸都好靚,下次可以試埋!😋😋😍😍
上水街市秘製豬腳飯,真係值得一試!👍🏼🤪
,下次可以試埋!😋😋😍😍
豬腳飯
2022-09-15