今晚同朋友搵左間勁有儀式感既日本餐廳,成個體驗勁新穎,係香港真係第一次體驗~咁靚既餐廳同體驗,一定要介紹俾大家~{正宗清酒機}我曾經有睇過一D網站/Blog介紹日本餐廳內既清酒機體驗,但我唔知道原來咁近,係香港都體驗到~餐廳內一排的清酒機有多款選擇,共36款。只需每人購買清酒放題🍶便可整晚無限品嘗所有款式。只需簡單登記APP,便會將coins入進賬戶,每次飲酒時自己嘟一嘟便可~ 很有儀有感的是,每次拎完清酒後需要拎埋個號碼牌記錄款式,避免太多杯忘了眼前的清酒款式,隨時可到機前觀看款式介紹。{免費和服👘體驗}香港很少餐廳有和服👘體驗,打卡區有多款和服岩大人🧑細路👦著; 仲有袋子頭飾俾你配搭,木板鞋都幫你預備埋,真細心~{特選二人餐}大大份刺身拼盤:原條魴鯡魚 配酸汁大拖羅油甘魚鮮帶子熟瑩光魷魚🦑原條魴鯡魚超新鮮,超薄切好考師傅刀功。必點酸汁口感會提鮮。鮮帶子同普通帶子唔同更大隻,厚切下較為爽口及鮮甜。壽司拼盤🍱 包括:鮮帶子、中拖羅、火灸左口魚壽司款式多又好味。大大塊和牛原塊和牛切開一條條,咬落好嫩滑。好味到食完一舊又一舊。仲有個蕎麥麵主食,個麵底部煎香左,咬到底部好脆。將d麵放落湯食,

{正宗清酒機}

油甘魚
鮮帶子
熟瑩光魷魚🦑

壽司拼盤🍱 包括:
鮮帶子、中拖羅、火灸左口魚
壽司款式多又好味。

大大塊和牛
原塊和牛切開一條條,咬落好嫩滑。好味到食完一舊又一舊。

仲有個蕎麥麵主食,個麵底部煎香左,咬到底部好脆。將d麵放落湯食,濕濕地更好味🤤

套餐仲有枝豆、魚乾、串燒、湯、梳打餐飲及綿綿冰🍧等,好豐富。
  • 特選二人餐
2024-05-02 36 瀏覽
今晚老友話帶我去飲清酒。觀塘原來有間咁大既居酒屋,大到開party都冇問題。不過最大賣點一定係清酒任飲同和服任著。清酒機有超過30款清酒比你揀,一個價錢任你飲,驚你太飲得多,唔記得邊杯打邊杯,有埋號碼牌你記住。金紋秋田 x3 Blanc甘口中充滿柑橘的爽香味。赤武酒造 赤武F容易入口的,清爽口感,米味濃郁香醇。清酒機旁邊係和服體驗區,立即著和服拎住杯清酒打咭先。特選二人餐先有佐酒小食 : 枝豆,鱈魚乾同自家製漬物,開胃小食,二人餐嚟講真係唔吝嗇。一邊食一邊食什菌蜆清湯暖肚。刺身原條日本魚,白魚配酸汁,四款刺身,其中厚拖羅最吸引,肥美,滿口油脂。再食壽司四款各二貫。串燒五色串燒拼盤串燒款式多,白膳厚肉,牛舌肥美,仲有豬腸,大蔥同雞軟骨。M5澳洲和牛M5澳洲和牛脂肪平均又夠肉汁,嫩口吸引。牛肉瓦蕎麥麵瓦片載具充滿特色,蕎麥麵賣相似鐵板炒麵,食法就好似沾麵咁,加左牛肉又香又好食。特色雪花冰雪花冰有蝴蝶裝飾,藍色更似雪花,口感綿密。巨峰乳酸巨峰乳酸少甜少酸,最緊要夠大杯。
今晚老友話帶我去飲清酒。

觀塘原來有間咁大既居酒屋,大到開party都冇問題。

不過最大賣點一定係清酒任飲同和服任著。

金紋秋田 x3 Blanc
甘口中充滿柑橘的爽香味。

赤武酒造 赤武F
容易入口的,清爽口感,米味濃郁香醇。

清酒機旁邊係和服體驗區,立即著和服拎住杯清酒打咭先。

特選二人餐

刺身

串燒
五色串燒拼盤
串燒款式多,白膳厚肉,牛舌肥美,仲有豬腸,大蔥同雞軟骨。

M5澳洲和牛
M5澳洲和牛脂肪平均又夠肉汁,嫩口吸引。

牛肉瓦蕎麥麵

特色雪花冰
雪花冰有蝴蝶裝飾,藍色更似雪花,口感綿密。

巨峰乳酸
巨峰乳酸少甜少酸,最緊要夠大杯。
2024-04-29
2024-05-01 10 瀏覽
女朋友成日話要去 #日本 🇯🇵但又未有假 就帶佢嚟 #響居酒屋 又有 #和服 可以著嚟 #打卡 👘而且呢到好正 加$1️⃣8️⃣8️⃣就可以 #清酒放題 #任飲 🍶啱晒我啲 #酒鬼 🥴我哋嗌咗個特選二人餐👯‍♂️有枝豆🫛鱈魚乾🐡自家製漬物🟤五色串燒拼盤🍖串燒好好味😋特別係豬腸💯然後好誇張有原條日本魚及刺身🐠我哋兩個人見到呆咗🤣份量好多 好新鮮同好有口感☺️廚師推介壽司四款🍣唔知係咪每日唔同款式 味道都唔錯😋雜菌蜆清湯🥄個湯好足料 同味道真係好清👍牛肉瓦喬麥麵🍝麵同牛肉嘅份量好多 有明太子同檸檬吊味進肴可以揀A5澳洲和牛或吞拿魚下顎 我哋揀咗前者🥩油脂豐富有咬口 好大份👍適合配清酒甜品有特色雪花冰❄️一嚟到我女朋友勁興奮大讚好靚 打卡必備🤭嘢飲方面有兩杯巨峰乳酸 味道正常發揮 而清酒就正啦😍有四種 薰💜醇🩵爽💚熟♥️獺祭純米大吟釀💜易入口 比較甜寒北斗 超辛口💚比較爽口純米原酒♥️真係似花雕 酒味好出鐘意飲酒嘅朋友可以嚟呢度😋

我哋嗌咗個特選二人餐👯‍♂️

獺祭純米大吟釀💜易入口 比較甜
寒北斗 超辛口💚比較爽口
純米原酒♥️真係似花雕 酒味好出

鐘意飲酒嘅朋友可以嚟呢度😋
今日返公司開會,就約埋老公去公司附近食好西!之前經過幾次已經想試,今日就嚟咗試啦!午市未夠1點已經坐滿8成,好好彩有個窗邊梳化位俾到我哋。我哋就叫咗兩個 set lunch,包飲品,仲加錢叫咗小食添!我叫咗 #咖哩吉列豬扒飯 ,咖哩係日式咖哩所以唔辣,最鍾意吉列豬扒熱辣辣脆卜卜。而老公就叫咗佢至愛嘅 #蒲燒鰻魚盒飯 ,條鰻魚都唔細條,老公話好味又抵食,Set lunch 價錢都只係低至$68。小食方面我哋加咗 #左口魚邊壽司 & #三文魚刺身 ,兩份小食都好好味呀!飲品方面我加 $8 轉咗#巨峰乳酸梳打 ,老公就加 $5 飲凍檸茶。一行入餐廳仲留意到,原來餐廳有提供《和服穿著體驗》添呀!總結:鍾意食日本菜一定要嚟試下,午市套餐真係好抵食,下次帶埋仔女嚟食先!

午市未夠1點已經坐滿8成,好好彩有個窗邊梳化位俾到我哋。

一行入餐廳仲留意到,原來餐廳有提供《和服穿著體驗》添呀!

2024-04-26
2024-04-26 11 瀏覽
今天去了一間位於鴻圖道上樓的日本居酒屋 估佢唔到這裏工廠大廈林立竟然有一間咁古色古香的居酒屋... .. l響居酒屋-HIBIKI店內裝修非常有日本風情,地方也非常大,在這裏可以大搞party!走進店內已經有一部清酒機吸引了我眼球.透過qr code可以($188)兩位 有36種唔同嘅清酒任你飲...真係好鬼抵!飲了兩款酒覺得唔錯!1.京姬酒造 :酒造採用山田錦,精米步合精磨至45%釀造,酒款散發出優雅的吟釀香氣,入口後會有感覺舒適的餘韻。 2.大嶺酒造:新鮮麝香葡萄般的香氣,入口有微碳酸感和明顯的米飯鮮味,口感扎實而收尾清澈乾淨。另一邊空間可以提供和服穿著,大可自拍打卡,簡直像自身於日本江戶時代一樣!非常有創意!我們叫咗個:尊貴特色居酒屋M5和牛料理二人晚餐($998)有幾樣好值得推介:1.原條牛尾魚刺身:一條魚分開四種刺身食法,魚非常新鮮,口感十足,唔同部位有唔同嘅刺身食法及調味真係ichiban!2.五色串燒拼盤:牛脷、生蔥、豬小腸、雞肉、白鱔呢五樣配搭幾特別,各有特色!每一樣都好食!3.M5澳洲和牛:和牛肉汁香濃
l響居酒屋-HIBIKI
走進店內已經有一部清酒機吸引了我眼球.
飲了兩款酒覺得唔錯!
1.京姬酒造 :
2.大嶺酒造:

我們叫咗個:
尊貴特色居酒屋M5和牛料理二人晚餐($998)
有幾樣好值得推介:
1.原條牛尾魚刺身
2.五色串燒拼盤:
牛脷、生蔥、豬小腸、雞肉、白鱔
呢五樣配搭幾特別,各有特色!每一樣都好食!
3.M5澳洲和牛:
和牛肉汁香濃,油脂豐富,肉質鬆軟,口感一流..優質和牛六成熟加上海鹽配搭,香濃嘅牛肉味完全帶出來了.. 食落口真係覺得好幸福!!

地方非常闊落,坐得舒服!食物優質!
啱曬一大班人朋友舉杯暢飲,又或是兩口子傾偈談心!
誠意推介!!

2024-04-26 11 瀏覽
今日lunch 去咗呢間居酒屋一入去就見到好吸睛嘅自助清酒機🍶收工同朋友暢飲就啱晒啦!除咗呢樣仲可以同一班姊妹着住和服👘嚟打卡📸午市有多款套餐選擇價錢低至$68,好抵食😋ღ 蒲燒鰻魚盒飯鰻魚燒得外脆內嫩加上鰻魚醬汁鮮甜入味😋ღ 松葉蟹腳雜錦魚生飯魚生鋪滿飯面好豐富,有甜蛋、蟹籽、帶子、小貝柱,三文魚同松葉蟹腳,帶子鮮甜又軟綿,蟹籽爽脆,松葉蟹腳肉嫩細緻ღ追加小食油甘魚刺身Wow 🤩厚切肥美啖啖肉🤤好新鮮左口魚邊壽司火炙過嘅左口魚邊魚油迫出,入口即溶ღ飲品巨峰乳酸梳打|可樂
今日lunch 去咗呢間居酒屋

一入去就見到好吸睛嘅自助清酒機🍶
收工同朋友暢飲就啱晒啦!

除咗呢樣仲可以同一班姊妹

火炙過嘅左口魚邊
魚油迫出,入口即溶

ღ飲品
巨峰乳酸梳打|可樂
觀塘4000呎居酒屋,裝潢簡約以木色為主調🏮使用直送魚材到港,供應時令刺身壽司、燒物入門就見會到大型清酒機而且呢到竟然仲有免費和服體驗🎎唔使去日本都有得著和服打卡🇯🇵🌟清酒機任飲 $188清酒機提供30幾款清酒,酒鬼朋友勁開心🤭六十餘洲 山田錦偏甜易入口江戶開城 純米吟釀 雄町米香味濃🌟🌟尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 $998 🌟佐酒小食枝豆、鱈魚乾、自家製漬物有幾款佐酒小食,仲有八爪魚🐙前菜🌟原條日本魚當晚係原條深海池魚,起咗肉之後連骨上刺身份量好多,肉質較為軟腍味道鮮甜,會配搭酸汁食🌟刺身四款仲會有4款廚師發辦刺身拖羅好肥美,油甘魚都唔錯🌟廚師推介壽司四款 (八件)火炙三文魚、火炙左口魚、帶子、吞拿魚蓉帶子大粒鮮甜,火炙左口魚油脂都好豐富🌟五色串燒拼盤牛舌、雞軟骨、白膳、燒大蔥、豬腸燒牛舌同燒白膳都好食牛舌厚切唔靭,白膳厚肉,肉質爽彈🌟 M5澳洲和牛我地揀咗要澳洲和牛,和牛香煎咗表面中間仲好粉嫩,油脂好豐富,食落都幾軟滑 🌟牛肉瓦蕎麥麵蕎麥麵會連埋湯汁,食既時點可以先點個湯汁有少少似冷麵食法覺得膩可以加少少蘿蔔蓉🌟什菌蜆清湯有大粒蜆同雜菌🌟特色雪花冰最後有雪花冰甜品,口味冇得
觀塘4000呎居酒屋,裝潢簡約以木色為主調🏮
使用直送魚材到港,供應時令刺身壽司、燒物
入門就見會到大型清酒機

六十餘洲 山田錦偏甜易入口
江戶開城 純米吟釀 雄町米香味濃

🌟🌟尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 $998

🌟佐酒小食
枝豆、鱈魚乾、自家製漬物
有幾款佐酒小食,仲有八爪魚🐙前菜

🌟原條日本魚
當晚係原條深海池魚,起咗肉之後連骨上
刺身份量好多,肉質較為軟腍
味道鮮甜,會配搭酸汁食

🌟刺身四款
仲會有4款廚師發辦刺身
拖羅好肥美,油甘魚都唔錯

🌟廚師推介壽司四款 (八件)
火炙三文魚、火炙左口魚、帶子、吞拿魚蓉
帶子大粒鮮甜,火炙左口魚油脂都好豐富

🌟五色串燒拼盤
牛舌、雞軟骨、白膳、燒大蔥、豬腸
燒牛舌同燒白膳都好食
牛舌厚切唔靭,白膳厚肉,肉質爽彈

🌟 M5澳洲和牛
我地揀咗要澳洲和牛,和牛香煎咗表面
中間仲好粉嫩,油脂好豐富,食落都幾軟滑

🌟牛肉瓦蕎麥麵
蕎麥麵會連埋湯汁,食既時點可以先點個湯汁
有少少似冷麵食法
覺得膩可以加少少蘿蔔蓉

🌟什菌蜆清湯
有大粒蜆同雜菌

🌟特色雪花冰
最後有雪花冰甜品,口味冇得揀,偏向係刨冰個種
一間居酒屋有刺身 • 壽司 • 燒物...基本啦😏咁有埋清酒機又點睇先?🍶仲係全港首部最大型既清酒機,一個價錢就可以任飲🙆🏻‍♀️(*依刻你會唔會覺得好似岩男士們多𝐝🕺🏻)𝐍𝐨𝐍𝐨𝐍𝐨! 靚靚們💃🏻重點黎啦❣️有得著和服👘(男/女裝都有)呀,仲有埋日式頭飾 • 小道具…櫻花🌸鳥居⛩️背景板 • 清酒機🍶前影都咁靚📸好岩晒一班朋友 / 閨蜜👯‍♀️ / 情侶👫🏻一齊去~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💎尊貴日式居酒屋𝐌𝟓和牛料理𝟐人晚餐 ($998)💎▪佐酒小食鹽煮枝豆 • 脆脆鱈魚乾 • 自家製漬物.▪廚師推介時令刺身原條日本伊佐木配酸汁,魚肉雪白通透,肉質肥美 • 柔軟🐟刺身𝟒款,塊塊都好厚切,(深海池魚 中拖 鮮帶子 螢光魷魚),帶子好鮮甜🤍.▪廚師推介壽司𝟒款每款𝟐件(共𝟖件)🍣火炙左口魚邊 • 火炙三文魚 • 蜜柑鯛 • 深海池魚雖然火灸過油份滲出更香,但我就最鍾意清香既蜜柑鯛🍊🍊▪五色串燒拼盤秋葵 • 雞軟骨 • 牛舌 • 豬腸 • 白鱔,雞牛豬魚菜都有齊晒🤗.▪M5澳洲和牛勁大塊,好貼心已幫我地切好🔪,方便我地𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞食🥩.▪牛肉瓦蕎麥
一間居酒屋有刺身壽司 • 燒物...基本啦😏
咁有埋清酒機又點睇先?🍶
仲係全港首部最大型既清酒機,一個價錢就可以任飲🙆🏻‍♀️
(*依刻你會唔會覺得好似岩男士們多𝐝🕺🏻)
𝐍𝐨𝐍𝐨𝐍𝐨! 靚靚們💃🏻重點黎啦❣️
櫻花🌸鳥居⛩️背景板 • 清酒機🍶前影都咁靚📸
好岩晒一班朋友 / 閨蜜👯‍♀️ / 情侶👫🏻一齊去

💎尊貴日式居酒屋𝐌𝟓和牛料理𝟐人晚餐 ($998)💎
▪佐酒小食
鹽煮枝豆 • 脆脆鱈魚乾 • 自家製漬物

廚師推介時令刺身
原條日本伊佐木配酸汁,魚肉雪白通透,肉質肥美 • 柔軟🐟

廚師推介壽司𝟒款
雖然火灸過油份滲出更香,但我就最鍾意清香既蜜柑鯛🍊🍊

▪五色串燒拼盤

▪M5澳洲和牛
勁大塊,好貼心已幫我地切好🔪,方便我地𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞食🥩

▪牛肉瓦蕎麥麵
表面既肥牛片🐃有好多,蕎麥麵係煎麵脆底,另外仲碗汁可沾🥢

▪什菌蜆清湯
幾足料,蜆肉大大粒,飲落清清地,唔會好油🥣

▪特色雪花冰
我至愛既淺藍色,仲加左朵小花🌸裝飾。真係好靚呀💙
▪️巨峰乳酸

鍾意飲清酒既朋友仔一定唔可以錯過
▪清酒機任飲 ($188/位)
近門口位一大排清酒機,有𝟑𝟔款酒可揀🤩
只要登記左,嘟番𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞,就可以斟到酒。
每次出酒𝟑𝟎𝐦𝐥/杯,少少地,可以試多幾款啦。
以下𝟐款係我同朋友揀左款心水款🍶
▫️𝐍𝐎.𝟐𝟐 (純米吟釀)亀泉酒造 • 原料米八反錦 • 精米步合𝟓𝟎% • 酒精度𝟏𝟒% • 酸甜平衡幾清新,有白酒香🍾
▫️𝐍𝐎.𝟐𝟓(特別純米)長州酒造 • 原料米山田錦、西都の雫 • 精米步合𝟔𝟎% • 酒精度𝟏𝟓% • 入口帶有甜味,有少少碳酸氣泡🫧

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
位於觀塘鴻圖道90號 (響 居酒屋)佔地4000呎.//居酒屋設有全港最大自助清酒機,客人可以品嚐30多款清酒,自己揀自己禁機出酒全自助。HK$188就可以清酒喝到飽。//清酒機上標示了精米步合、日本酒度、酸度和酒精濃度,讓您一目了然。//主要分為:熟。爽。薰。醇//原來這里還設有和服打卡點.有櫻花佈景.和服裝飾,手扇、木屐,面具。頭飾. 包包.供食客變身影靚相。特選二人餐 HK$998//前菜 枝豆、鱈魚乾、自家製漬物//原條日本魚,四款刺身//壽司四款 各兩貫//五色串燒拼盤//M5澳洲和牛或 吞拿魚下顎//牛肉瓦蕎麥麵//什菌蜆清湯//清酒一壺或巨峰乳酸兩杯//特色雪花冰
位於觀塘鴻圖道90號 (響 居酒屋)佔地4000呎.
//主要分為:熟。爽。薰。醇

特選二人餐 HK$998
//前菜 枝豆、鱈魚乾、自家製漬物
//原條日本魚,四款刺身
//壽司四款 各兩貫
//五色串燒拼盤
//M5澳洲和牛或 吞拿魚下顎
//牛肉瓦蕎麥麵
//什菌蜆清湯
//清酒一壺或巨峰乳酸兩杯
//特色雪花冰
之前公司係附近既時候都成日過黎食因為午套餐有多款選擇,有刺身飯、壽司拼盤🍱,如果唔想食魚生,有熟食的,例如有蒲燒鰻魚盒飯、吉列豬扒飯等等🤤🤤午市套餐價錢低至$68👍🏻 一坐低已經會有碗麵豉湯🔸響の刺身定食 $118由廚師發辦精選刺身5款😍 配白飯今次係有鯛魚、三文魚、油甘魚、吞拿魚和螢光魷魚🦑每一款刺身都係勁厚身🤩 啖啖肉又新鮮!🔸特選壽司拼盤 $128特選壽司拼盤,差不多都係以魚類既刺身為主每款都肥美~🔸油甘魚刺身(2切)🔸左口魚邊壽司(2件)午市套餐仲可以追加小食,每款$18起~是刺身或壽司🍣食飽飽後發現餐廳係有提供和服👘穿著體驗
之前公司係附近既時候都成日過黎食

一坐低已經會有碗麵豉湯

🔸響の刺身定食 $118
廚師發辦精選刺身5款😍 配白飯

今次係有鯛魚、三文魚、油甘魚、吞拿魚和螢光魷魚🦑
每一款刺身都係勁厚身🤩 啖啖肉又新鮮!

🔸特選壽司拼盤 $128
特選壽司拼盤,差不多都係以魚類既刺身為主
每款都肥美~

🔸油甘魚刺身(2切)
🔸左口魚邊壽司(2件)
午市套餐仲可以追加小食,每款$18起~
刺身壽司🍣

食飽飽後發現餐廳係有提供和服👘穿著體驗

觀塘平民價錢居酒屋,午餐一個海鮮丼竟然只需$70,放飯午餐岩岩好!!🍱響居酒屋非常有有心思!!設有全港首部自助清酒機!!超過70款清酒任君選購,愛酒人士最愛!!🍻🍶- 赤蝦雜錦魚生飯 HK$73 🍱抵食之選!!刺身配搭好吸引,包括赤蝦、帆立貝、貝柱、兩隻北寄貝及芥末八爪魚,刺身質素相當不錯,油份充足,份量大份份!!丼飯加入經調味壽司醋,口味偏甜,飯粒黏性剛剛好,搭配刺身可提升鮮味,相當不錯!!- 松葉蟹腳雜錦魚生飯 HK$78 🦀🍚- 咖哩慢煮牛舌飯 HK$58 🐂👅🍛- 咖哩唐揚炸雞拉麵 HK$58 🐣🍛
赤蝦雜錦魚生飯

赤蝦雜錦魚生飯
松葉蟹腳雜錦魚生飯
咖哩慢煮牛舌飯
咖哩唐揚炸雞拉麵
小編份工喺觀塘 觀塘有好多隱世美食都喺唔同嘅樓上舖或者工廈裡面 今次就搵到一間唔錯嘅日本餐廳🤓 響 居酒屋 🏮唔洗飛日本 就可以食到好好食嘅日本菜之餘 仲可以換上和服影相 話咁易就可以打卡👘📸.🐷松葉蟹腳雜錦魚生飯飯粒香滑 新鮮嘅蟹腳(介要都算大隻) 同魚生 仲有啲酸甜嘅醋飯 🍚🦀 份量好多 好彩冇食早餐 如果唔係都食唔曬🤣 魚生超新鮮唔係講笑 三文魚特別香🫶🏻.🐷火炙魚生飯呢一碗飯比起上面介紹嘅嗰碗更勝一籌 雖然上面嗰碗超好食 但係呢一碗嘅魚生 經過火炙之後 魚油被必晒出嚟🤣 魚生新鮮 一啖食落去 鮮味滿溢口腔 🔥🍣.🐷左口魚邊壽司魚生鮮美 壽司米鬆軟 加上左口魚本身就係經過火炙之後油脂豐富 香到不得了🍣🐟.🐷三文魚刺身雖然我哋碗飯裏面已經有三文魚刺身,但係都係覺得唔夠喉 想叫多少少 單叫三文魚刺身 每一塊都大塊啲 刺身新鮮彈牙 配埋啲芥末醬汁 酸辣開胃🐟.除咗嘢食好味之外 餐廳仲有提供和服體驗真係好吸引 而且店員非常熱情幫我哋換和服👘 可以慢慢玩慢慢影 📸 仲有繪馬 大家有興趣可以寫低願望 成件事勁有feel🇯🇵.響居酒屋📍觀塘鴻圖道90號6樓.#吃貨日常#香港#日本菜#居酒屋#觀
🐷松葉蟹腳雜錦魚生飯

🐷火炙魚生飯

🐷左口魚邊壽司

🐷三文魚刺身

響居酒屋
📍觀塘鴻圖道90號6樓
#吃貨日常#香港#日本菜#居酒屋#觀塘#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘
約觀塘返工朋友食飯,見到呢間日式居酒屋有多款料理選擇🎏 仲有得著和服打卡👘 吸引左我地去試下😁店內空間非常闊落,坐得好舒服。店員招呼殷勤,上菜都會有講解👍🏻今次試嘅係:| 晚市 | * 尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 ($998) 時令原條日本魚,加4款刺身,肉質鮮美,由淡身食到油脂豐腴,份量又大,非常滿足😋再黎串燒拼盤有大蔥、牛舌、豬腸、雞軟骨、白鱔,我就最中意濃郁嘅牛舌同油脂勁香嘅白鱔。緊接落黎嘅壽司拼盤,分別有左口魚邊、呑拿魚、魚子、伊佐木,每款2件,食到呢度已經飽左7成!重頭戲嘅M5澳洲和牛,筋位唔多,肉質鬆軟嫩!肉味香濃又唔乾柴,油香四溢夠滋味✨ 牛肉瓦片蕎麥麵🍜,煎麵底配上牛肉片,非常香口。再飲埋清清地嘅什菌蜆湯,解一解飽滯。呢度最特別之處,係有大大部自助清酒機、多達幾十款清酒選擇,只要用手機掃描就飲到。清酒機任飲($188)2位,喜歡杯中物嘅一定要試!我就最中意金紋秋田酒造,純米原酒,飲落酒味非常濃厚 🍶 另一款今里酒造,清少少,啱女仔飲😊打卡都係重頭戲,呢度嘅和服👘款式都好靚,連木屐同頭飾,最啱同閨蜜黎飲飲食食,同影靚相✨

| 晚市 |
* 尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 ($998)

發掘了一間觀塘高質居酒屋 價錢親民 午市套餐價錢低至$68更有 "和服穿著體驗" 食飯著和服👘打卡 一流食物種類方面 有刺身、壽司、小食、鍋物、串燒、飯及面類等等 基本所有日式料理都有😍!!更有!應該是全港最大型的自助清酒機超過70款清酒比大家選擇 任飲SAKE🍶 不要錯過啦 ☺️。⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🍱蒲燒鰻魚盒飯 用上日式便當盛裝便堂 感覺走了一轉日本饅魚肉很厚肉 又大件 配上甜饅魚汁 伴飯一流😆。🍱廚師推介壽司拼盤(8點)每天不同的廚師推介壽司 全部魚生超級新鮮 像極了日本漁市場即食一樣 喜歡炙燒左口魚邊及中拖羅 肉質細緻爽口左口魚邊魚脂豐富 入口即溶🥰。🥢小食:左口魚邊壽司 帆立貝刺身同事見壽司拼盤內”左口魚邊壽司” 非常吸引再下單2件壽司 魚脂豐富 入口好甘香帆立貝刺身好肥美 帶鮮甜
發掘了一間觀塘高質居酒屋
價錢親民 午市套餐價錢低至$68
更有 "和服穿著體驗" 食飯著和服👘打卡 一流
食物種類方面 有刺身壽司、小食、鍋物、串燒、飯及面類等等
基本所有日式料理都有😍

🍱蒲燒鰻魚盒飯
用上日式便當盛裝便堂 感覺走了一轉日本
饅魚肉很厚肉 又大件
配上甜饅魚汁 伴飯一流😆

🍱廚師推介壽司拼盤(8點)
每天不同的廚師推介壽司

同事見壽司拼盤內”左口魚邊壽司” 非常吸引
再下單2件壽司 魚脂豐富 入口好甘香
帆立貝刺身好肥美 帶鮮甜

2024-03-09 27 瀏覽
同姊妹慶祝生日緊係要去間又可以打卡又有美食嘅餐廳啦!我地今次就黎到喺觀塘嘅響 居酒屋慶祝生日喇!餐廳4000呎大勁寬敞呀!仲有private room啱晒一班人開party 呀!而家仲可以著和服👘打卡,仲有多款和服,飾物,木屐提供,同姊妹們換上精美和服打卡真係好似去咗日本咁呀😍! 而呢度嘅午市套餐有多款選擇,價錢低至$68,有熱食,刺身,壽司等,套餐送麵豉湯及熱飲。 🍣刺身定食 $118擺盤一流!4款刺身款款新鮮肥美,油甘魚入口即溶,帆立貝鮮甜!拖羅最正,食落鮮甜彈牙! 🍱鹽燒鯖魚飯 $68燒得啱啱好!魚皮好香脆,內裏肉質好鮮甜嫰滑! 餐廳一入門口就有部自助清酒機好吸引!只需$188就可以食飲清酒,仲有多款清酒選擇!
同姊妹慶祝生日緊係要去間又可以打卡又有美食嘅餐廳啦!

而呢度嘅午市套餐有多款選擇,價錢低至$68,有熱食,刺身壽司等,套餐送麵豉湯及熱飲。

🍣刺身定食 $118

🍱鹽燒鯖魚飯 $68
燒得啱啱好!魚皮好香脆,內裏肉質好鮮甜嫰滑!