2017-05-30
朋友生日話最好都係食平平哋嘅放題,地點係交通最方便嘅旺角之前有朋友食過呢到所以推介,卡位闊落,坐得舒服。一入門口已經見到酒店水準嘅甜品 buffet基本上所有野都係可以自助形式,咁我都唔客氣啦!食杯好似 cocktails 嘅藍莓杯杯。同埋近期火紅嘅甜品紫薯懶惰的我首先食啲唔使焼嘅,咁最好梗係食日式刺身先啦!質素是可以接受的,朋友讚三文魚厚切,佢最鍾意口感佳有刺身當然就有壽司,我想揀咗鰻魚,自助形式不斷有 refill 又唔使排長龍, 味道又唔差真係值得讚嘅食到三成飽就去攞燒肉啦,基本上豬牛羊雞齊晒,仲有好多丸丸腸腸咁,選擇夠晒多!攞完埋位慢慢BBQ 就真係開始邊食邊傾計啦!燒到咁上下又睇吓出邊有啲乜嘢食,我攞咗啲芝士煙肉焗蠔,趁熱食都好 creamy。仲有青口同埋蝦的海鮮冷盤。最後食啲沙律當飯後果,yummy & full. 最後仲有小朋友喜歡嘅節目,DIY 棉花糖。但我真係好佩服啲家長,俾兩個小朋友自己整,其實都有一定危險性的。我自問係怪獸家長一定會幫佢哋整埋
攞完埋位慢慢BBQ 就真係開始邊食邊傾計啦!
最後食啲沙律當飯後果,yummy & full.