2023-02-10
原來位於尖沙咀帝國中心嘅韓珍改咗名叫韓脈Hanmat🇰🇷 今次再回訪,仍然覺得性價比極高😍 仲試咗餐廳最新推出嘅醬油蟹,第一次食立即愛上!! 醬油蟹 $250 1pc之前一路都唔敢食醬油蟹,除咗怕唔新鮮,仲怕生蟹會好腥🥶 點知一試完全推翻咗我嘅諗法,肉質唔止鮮甜,蟹膏仲帶回甘味道,重點係一啲都唔腥🤤 最正係免費配送紫菜飯(仲有蛋汁🥚)撈埋啲蟹膏一齊食,先係正宗韓國食法😎 每啖蟹肉都有香濃既醬油味,證明醃製一啲都唔求其!! Pork & Beef Set BBQ (2人) $580蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨先介紹超正嘅蜂窩五花肉,一層脂肪一層肉(數到有6層) 表面燒到脆卜卜,超juicy‼️豬肩肉既肉質特別鮮嫩,包生菜食真係好正😋 調味特級牛肋骨味道就相對濃味,牛肋骨超軟腍,配埋泡菜一齊食十分夾!! 店員仲好貼心地幫我地燒同剪細長長嘅牛肋骨,方便包生菜🥬一拼食🤤甜南瓜沙律🥗啱曬好鐘意食南瓜既我!! 依款南瓜口感好好,加上有蕃茄、提子、菜、胡蘿蔔,夠曬健康😍 再淋上清甜既柚子汁,感覺好清新👍牛胸肉大醬湯好耐無飲過咁足料嘅大醬湯!! 放滿咗香味四溢嘅牛胸肉、豆腐、香菇、蔥段、瓜粒🤩湯底
醬油蟹 $250 1pc
Pork & Beef Set BBQ (2人) $580
蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨
牛胸肉大醬湯
湯底選用海帶同牛骨熬製,味道更加濃郁,各種食吸收曬大醬湯嘅精華,嗌碗飯就一流啦!!
PS 食完熱辣辣嘅燒肉再嘆番杯冰凍嘅柚子茶,今餐真係食咗先減肥吧🤪