2020-11-10 101 瀏覽
平日去吃韓國菜,都總會是有很多前菜~但這店的前菜,卻是很豪氣,每款的份量也不少,而且還要是很好吃的👍豬肉拼盤~有3種豬肉:豬頸肉很爽脆,厚切也特別有質感,脂肪分佈亦很好;豬頰肉很嫩滑冧軟,好吃;護心肉較飲豬扒,肉質也是較冧軟的,愛吃這個50cm長韓式雞蛋卷~超巨型,建議一家人才叫這個,因太足料,會很飽的🤣🤣雞蛋卷內包著大量蔬菜,蟹籽也不少,外面有些沙律醬及茄汁,酸酸的,挺開胃醱酵人蔘雞湯~雞不算很大隻,所以會能吃掉的,補身不錯雪梨果汁~啖啖果蓉的果汁,很清潤香甜吃到中途,侍應還會主動換燒盤,真的很細心

醱酵人蔘雞湯~雞不算很大隻,所以會能吃掉的,補身不錯

雪梨果汁~啖啖果蓉的果汁,很清潤香甜

吃到中途,侍應還會主動換燒盤,真的很細心
2020-11-07 908 瀏覽
韓國朋友推介這家韓燒專門店,便跟太太來一試一進店已感受到濃濃的韓國風情店主及店員大多為韓國人,跟來店的韓國客人亦用韓語溝通,像極到了韓國一樣位置:位於尖東帝國中心,港鐵站P1出口步行約5分鐘環境:店內裝潢、員工、電視播放的節目及餐廳氛圍均充滿韓國風味服務:店員非常快速及主動幫忙燒肉、更換燒烤板、收拾枱面等食物:正宗韓國風味,食材亦頗為新鮮韓燒豬肉套餐 $1008 -> $780受氣氛及這個超值優惠影響下,我們點了一份4人套餐前菜有泡菜、蘿蔔條、辣海帶青瓜、翠玉瓜、薯仔紅蘿白沙律及千島醬沙律,所有前菜均可無限添加泡菜很正宗,少辣惹味辣海帶青瓜很有驚喜,帶少辣且非常香蘿蔔條酸酸甜甜很開胃生菜跟餐會送一碟生菜供夾著燒肉吃,再添要$10一碟鐵板煎蛋贈送的煎蛋,蛋味濃亦煎的香以下是套餐的主菜:牛油果及生果沙律清新開胃的沙律,而沙律菜及牛油果等均很新鮮五花肉油脂均勻,煎出來很香,是燒肉必備之選豬肩肉看得出很新鮮,煎香後非常惹味豬頰肉很嫩滑的部分,很易入口,肉香很重韓方豬肋骨韓式醬汁醃過後,豬肋骨非常入味,香濃可口,再多也可以吃掉海鮮煎餅煎餅非常香,像薄罉一樣很香口,加上海鮮份量足,令煎餅更顯海鮮的
韓國朋友推介這家韓燒專門店,便跟太太來一試
一進店已感受到濃濃的韓國風情

位置:位於尖東帝國中心,港鐵站P1出口步行約5分鐘

服務:店員非常快速及主動幫忙燒肉、更換燒烤板、收拾枱面等

食物:正宗韓國風味,食材亦頗為新鮮

韓燒豬肉套餐 $1008 -> $780
受氣氛及這個超值優惠影響下,我們點了一份4人套餐

前菜
泡菜很正宗,少辣惹味
辣海帶青瓜很有驚喜,帶少辣且非常香
蘿蔔條酸酸甜甜很開胃

前菜及生菜
生菜
跟餐會送一碟生菜供夾著燒肉吃,再添要$10一碟
鐵板煎蛋
贈送的煎蛋,蛋味濃亦煎的香

以下是套餐的主菜:
牛油果及生果沙律
清新開胃的沙律,而沙律菜及牛油果等均很新鮮

五花肉、豬肩肉、豬頰肉及韓方豬肋骨
五花肉
油脂均勻,煎出來很香,是燒肉必備之選

豬肩肉
看得出很新鮮,煎香後非常惹味

豬頰肉
很嫩滑的部分,很易入口,肉香很重

韓方豬肋骨
韓式醬汁醃過後,豬肋骨非常入味,香濃可口,再多也可以吃掉

海鮮煎餅
煎餅非常香,像薄罉一樣很香口,加上海鮮份量足,令煎餅更顯海鮮的鮮香

鮑魚人參雞湯
雞湯非常濃郁,火喉十足,雞骨竟能輕易溶化
再加上有鮑魚的鮮味,令湯及湯內的米飯味道提升不少,若不是我們點了4人餐,必定會把附送的一碗白飯也吃光呢

這款雪糕牛奶味很重,非常軟滑,忍不住每人吃了2杯呢

總括而言,這是一頓很不錯且正宗的韓國菜,雖說點多了但我們均能大致吃光
可見味道著實不錯,我們必定會再次光臨呢
2020-11-05
10 分鐘 (堂食)
前菜及生菜
五花肉、豬肩肉、豬頰肉及韓方豬肋骨
2020-11-05 106 瀏覽
之前聽過呢間韓國人開嘅餐廳好耐㗎啦,知道佢係韓國人做老闆,所以好正宗,但一直都未去過,前晚終於去咗試,帶位果位係韓國人,入到去眼見啲侍應全部都係韓國人,而客人都有1/3係韓國人,平日晚上都有8成滿座,周圍都好多人講韓文,我覺得自己好似去咗首爾咁,感覺非常良好。我哋兩個人去,只係叫咗呢個兩人餐。😊韓珍新鮮的套餐$588(2人份):-牛舌-雪花牛肉-豬頸肉-護心肉-豬頰肉-醬油雞肉-烤大蝦(2大隻)-鮮鮑魚(2隻)+餐跟蛋餅,熱辣辣超好味。+前菜:小白菜、泡菜、芽菜、辣蘿蔔絲、麵筋(可以任添,好新鮮超好味)⋯*呢個餐絕對夠晒兩個人食,食材超新鮮,牛肉好食到無渣,其實大部分食材燒完都唔使點再加醬汁都好好味。佢有生菜跟埋比你夾燒肉食。而鮑魚已調較好味,輕輕燒下巳好好食👍今餐好滿意!
我哋兩個人去,只係叫咗呢個兩人餐。

😊韓珍新鮮的套餐$588(2人份):
-牛舌
-雪花牛肉
-豬頸肉
-護心肉
-豬頰肉
-醬油雞肉
-烤大蝦(2大隻)
-鮮鮑魚(2隻)
+餐跟蛋餅,熱辣辣超好味。

• 八方美人
  • 雪花牛肉
  • 牛舌
2020-11-04 100 瀏覽
呢間專食韓燒嘅餐廳好出名,所以特登同男朋友去試吓。佢哋嘅前菜款式好多,而且味道唔錯。亦會附送鐵板蛋餅,配料有青椒、紅椒,仲有芝士🧀。.Order燒肉會送一盤生菜。以清新嘅生菜包住燒肉,大大減低咗油膩感。.🥢雪花牛肉 $250份量比想像中多好多。雪花牛肉切成手指尾厚度,所以食得好方便。脂肪比例均勻,賣相吸引。食落牛肉充滿油香,但味道比起和牛濃少少。.🥢牛舌 $160薄薄嘅牛舌每面燒一分鐘已經好香口。牛味香濃有𡁻勁。.🥢醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128秋冬進補最好就係飲人蔘雞湯😋。雞肉好嫩滑,配上糯米飽肚得來味道好溫和。鮑魚仲好大隻,亦都好有咬口。.🇰🇷韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

🥢雪花牛肉 $250
🥢牛舌 $160
薄薄嘅牛舌每面燒一分鐘已經好香口。牛味香濃有𡁻勁。
🥢醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128
🇰🇷韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
韓珍有兩間分店都係尖沙咀,今次揀左去帝國中心個間,地方幾大,空間感夠,坐得舒服餐廳主打韓式烤肉,有不同套餐,有肉類拼海鮮、豬牛雙拼以及海鮮套餐等,除左燒肉,都有其他韓式料理,石鍋飯、炸醬麵呢d都少不了店員好快就為我地上前菜,非常豐富,全部都係自家出品,有6款小菜,一份沙律,甜酸辣樣樣齊,胃口大開🤣仲有一份生菜,係配燒肉食前菜仲包左一份蛋餅,裏面有粟米、洋蒽、三色椒等,熱辣辣,蛋邊位有少少焦,味道不錯------Pork & Beef bbq set (2ppl) $580 8/10蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨牛油果生果沙律牛胸肉大醬湯沙律好大碟,不過我覺得醬有點多牛胸肉大醬湯都幾足料,有牛肉、 豆腐、大蔥、洋蔥、蘿蔔等蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨叫左一份肉2個食,全程都有店員幫手燒,非常主動,自己唔洗郁手,唔怕唔熟,我比較鍾意食牛肋骨,有特製醬料去醃,好夠味,肉質鬆軟,蜂窩五花肉上切幾刀,口感更柔軟,肉汁豐富,不過有點油膩

------
蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨
牛油果生果沙律
牛胸肉大醬湯

沙律好大碟,不過我覺得醬有點多

牛胸肉大醬湯都幾足料,有牛肉、 豆腐、大蔥、洋蔥、蘿蔔等

蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨
2020-11-03
2020-11-04 108 瀏覽
今天韓國朋友請我去韓國人在香港開設的韓燒店,位於尖沙咀帝國中心的韓珍。店面布置很有韓國風格,從老板到店員也多數也是韓國人。人坐后上唔同嘅前菜小食:有泡菜,豆芽、羅卜、面筋、瓜、等還有調料。韓國新鮮套餐八方美人:有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉、大蝦、鮮鮑魚、菇和南瓜等好足料的。大蝦和鮑魚新鮮彈牙。雪花牛肉油脂分布均勻,口感豐富,豬頸肉好爽口,護心肉軟腍,醃過的雞肉幾入味,燒熟后包上生菜及洋蔥蒜頭,再點上調料,好味又有层次感。豬肉石锅拌飯,熱辣辣的好惹味。正宗的韓國料理,老板和服務生的熱情招待,非常暖心!

2020-11-01 70 瀏覽
平時好少去食燒肉,一來要自己動手燒,二來怕油煙,不過依間燒肉真心正,韓國店主好nice會過嚟幫你燒,啲枱都好闊落,食材新鮮,最仲意係燒鮑魚同雞件,佢用甜豉油醃得好入味,最後配返杯大啤酒.爽😛😛
2020-10-31 98 瀏覽
韓珍2號店!正宗韓燒~社長超友善,會去每檯幫客人燒肉同傾計,超貼心!而且食物質素好高,泡菜湯超好味😋佢係燉泡菜嘅味道但泡菜湯嘅樣!而且佢地既小菜仲係大廚每日秘製,日日都唔同款!日日新鮮製!個青瓜食唔出係咩汁但又好好食!想點牛腸同豬皮都無,豬皮就本來無賣。而牛腸本身有,但社長話因為香港人都唔食,賣唔出所以就唔再入貨😫明明烤牛腸同豬皮好好食!!!!除左社長之外其他店員都好熱情好勤力!不停睇下我地啲肉燒成點,幫手燒肉同剪肉~食烤肉最後都一定要點返碗水冷麵解下膩!同朋友點一個二人餐成檯野食,超滿足!!
韓珍2號店!
正宗韓燒~
食烤肉最後都一定要點返碗水冷麵解下膩!
同朋友點一個二人餐成檯野食,超滿足!!
今日進行食肉減肥法食韓燒🍖🥰!叫set唔洗諗食乜,我同朋友就叫咗依個有齊豬牛雞海鮮嘅套餐😎,再加多杯啤酒🍻。一開始店員就上咗唔同嘅前菜小碟🥳,有泡菜,腸仔,魚糕等等,仲有沙律🥗同雞蛋🍳。沙律個汁酸酸甜甜好開胃,泡菜夠辣我鐘意🌶。個set真係好豐富🤤!🐮我好鐘意食燒肉嘅牛舌,厚薄適中又多汁,雪花牛都幾多雪花。🐷豬頸肉燒到脆卜卜就最正,護心肉唔肥得嚟口感又好。🐔雞肉嘅醃料好好食。🦐大蝦鮮甜,鮑魚本身已經用甜鼓油醃過,肉質彈牙。用生菜包住肉同洋蔥辣椒蒜頭嚟食,再點埋醋,麻油或者豆瓣醬,就好似去咗韓國旅行咁🥺。老闆同部分店員都係韓國人嚟,佢哋成日都會主動走嚟幫我哋燒,好熱心🤗。會encore!

2020-10-29
2020-10-28 101 瀏覽
早前和朋輩一起到位置在尖沙嘴近尖東海旁的一間韓國餐廳品嘗美食, 這店環境好大寛濶坐得舒服,而有些店員是真的韓國人, 我們溝通只可用英語溝通了。我們點了例如有海鮮的併盆,五花豬膶肉、正宗人蔘雞湯, 店員親身幫我們燒著不同的美食, 燒著新鮮蝦、鮑魚,五花腩,太多都這樣鮮肉甜美啊! 配上人蔘雞湯簡直就是好像去了韓國啊! 使我們都真心滿意, 店員有禮服務,更加要加分!韓珍 (帝國中心)地址: 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

韓珍 (帝國中心)
地址: 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
第一次食,原先係選擇寶勒巷店,但由於太早關門,就揀左帝國中心呢間,本來好期待,因為見呢度都幾多好評。點知.........無樣掂。呢餐飯食得非常之唔值,同浪費金錢時間,首先最基本既抽煙系統十分差,啲油煙搞到我地全程眼紅紅,又流眼水。而且食物質素好差,好求奇。係無一樣野係覺得好食。侍應既服務都好差,可以話無服務,叫佢又唔應,好似係度扮忙,其實都唔忙,得個幾台人。唔會再嚟,十分失望。差差差差差。。。請我都唔會食

2020-10-22
  • 八色珍味拼盤
  • 前菜
2020-10-23 113 瀏覽
今日放工與友人去到尖沙咀帝國中心的一家馳名的韓國燒烤吃晚餐,這家餐廳位於帝國中心2樓一入到去就可以見到很有韓國燒烤的風格。我們買了一個二人拼盤因為可以試到不同的肉又不會很多,啱晒兩個人的選擇。這個拼盤的兩隻虎蝦鮮甜大隻,鮑魚也10分新鮮,牛肩肉更是一絕,有豬油的香味及嫩口,另外他的前菜也很多,有成五至六碟,令人感覺10分抵食,同事我也叫了一支米酒,我認為韓國米酒加上燒烤是很好的配搭。餐廳的侍應也很熱情老闆經常和我們談話問我們菜式的味道,其他waiter幫忙換燒烤盤也很快,下次一定會再試。
我入到去,服務員已很有禮貌同我地探熱入座!今日我哋食lunch 所以同晚餐個餐牌有D吾同!佢lunch 雖然選擇少左,但個價仲平D左,都抵食燒個前菜一啲都吾麻乎,泡菜好好味,好有韓國的味道黎到D間餐廳必食推介係醬油蟹,佢價錢雖然有啲貴二百幾蚊一隻,但真係好好味蟹肉不但夠厚又多膏,D醬油好入味,一D腥味都冇,肉質又Q彈,配埋佢個紫菜蛋飯,簡直冇得輸步隊鍋D味道有啲濃,勝在有埋個白飯加埋一齊食,用料十足,夠曬飽肚!燒豬肉送飯一流,好香口,又夠辣味,不過一定要襯熱食,如果吾係食到最後會好多油係到!午餐來説算平,有甘嘅食物質素,我哋仲叫左兩杯啤酒🍻同一杯特飲,人均消費都係$190有找,抵食
佢lunch 雖然選擇少左,但個價仲平D左,都抵食
個前菜一啲都吾麻乎,泡菜好好味,好有韓國的味道
2020-10-03
  • 醬油蟹
📍 韓珍 Hancham📍 尖沙咀 • 麼地道68號 帝國中心地下高層UG43號舖《韓珍》位於尖東,交通不算非常方便,但我到訪他們的那一晚,做了兩到三輪滿座生意耶,可見不乏支持者!中等價位,你可能會覺得比一般燒肉店貴,可是那是因為份量、品質都高很多!!🤩服務員服務還好,可能因為客人太多所以要比較久才cater到我們,不過換烤盤的頻率還蠻高的;韓國人老闆👨🏻(/店長/經理?)超級好,每一桌客人都服務的貼貼服服😍😍!這部分在下面補充!我們點了一個「豬牛套餐(2人)」和一個「50cm雞蛋卷」,這應該有三四人份量吧🤣🤣 我們打包了足足兩個餐盒給第二天當早午餐🍱首先上的是前菜,種類超級多!而且每一種都很合口味!包括小白菜、泡菜、辣蘿蔔絲、麵筋、芽菜、一份烤蛋,還有一份沙拉菜!醬料部分有wasabi醬油(?)、麵豉醬、麻油海鹽、洋蔥汁。另外還提供了包燒肉的生菜🥬,不夠吃的話可以以$10加購一份。食用燒肉的時候,可以不加任何調味料,直接嚐肉的味道;也可以沾不同醬汁,配合各種前菜、蒜片、等等,用生菜包起來吃。我們點的「豬牛兩人燒烤套餐」包括豬肉兩款、牛肉一款、沙拉、湯品、甜品。味道全都超級好,不特別說
📍 韓珍 Hancham
📍 尖沙咀 • 麼地道68號 帝國中心地下高層UG43號舖

首先上的是前菜,種類超級多!而且每一種都很合口味!

生菜
另外還提供了包燒肉的生菜🥬,不夠吃的話可以以$10加購一份

味道全都超級好,不特別說;想要特別說的是店長👨🏻的良好服務啊~~

Pork & Beef set BBQ for two 豬牛二人燒烤套餐 ($580)
 돼지 고기 & 소고기 구이 세트
Pork & Beef set BBQ for two
蜂窩五花肉 | 豬肩肉 | 調味特級牛肋骨 / 벌집 삼겹살 | 목살 | 소 양념걸비

牛油果 & 生果沙律
牛油果 & 生果沙律
Avocado & fruit salad / 아보카도 & 과일 샐러드

泡菜豬肉湯
泡菜豬肉湯
Kimchi stew w/ pork / 돼지 김치찌개

話說東西一下子就全部上桌了,店長幫我們開爐預熱;
可是我們想要先細味前菜、雞蛋卷、湯品等等的食物,於是自己關掉火爐,免得燒空氣。

吃到一半,店長過來看見我們的火爐還沒開,於是幫我們再開火;
我們跟他解釋,他就說「肉才是重點,用前菜把肚子塞滿就enjoy不了燒肉了!」
說得倒也有道理🤣🤣🤣

然後他就開始為我們展示韓國人正確的燒肉程序🥩
首先用油把爐塗滿,以免沾鍋;
調味特級牛肋骨
然後他把調味特級牛肋骨展開🐮(超長!),剪成三份放到爐上。

等待肉煮好的期間,他跟我們介紹他們的牛肉的醃製過程,又展示短片等等,看得出來餐廳很用心做好肉的味道🥰
調味特級牛肋骨
牛肉熟的差不多,就剪開來烤側面,然後就可以吃了!
吃的時候如果還剩下肉在烤盤裡,可以放在蔬菜上隔著火,避免燒焦😯(這時我才知道原來伴燒肉的蔬菜是用作這樣的!!)

牛肋骨超級好吃,牛味很重,帶有肉汁,軟嫩帶嚼勁卻不帶筋❤️

本來以為店長👨🏻是因為看不過眼我們不先吃肉才出手,但是他也有招呼其他的每一桌客人,真是熱心又親切❣️

吃得差不多,店長👨🏻又來了🤣
這次要烤的是豬肩肉🐷
豬肩肉
店長邊烤邊介紹韓國人烤肉的正宗吃法(這裡要大讚店長,雖然英文不是非常流利,但還是會努力跟客人溝通)❤️
他跟我們介紹韓國人會在鐵鍋蓋上烤肉,溫度比較均勻,比較好控制肉熟的程度。

店長不知道怎麼用英文解釋,直接讓店員端上鍋蓋展示這個燒肉的方式,為我們烤蜂窩五花肉🐽🐽

首先把水倒在鍋蓋下的坑裡,作散熱用途;把蓋子蓋起來,放上肉。
肉的油脂會順著斜度流下,所以可以在肉的下方放上蔬菜、泡菜等等,用肉的油脂把它煎的香香的😍

50cm長韓式雞蛋卷
50cm長韓式雞蛋卷 ($158)
50cm Korean egg roll / 50cm 계란말이
這個是我們另外點的雞蛋卷,比我們的前臂還要長!
裡面卷的不是全都是雞蛋,而是有生菜、蟹子等等,很爽口,也不會吃到很膩很飽🥰
推薦!(多幾個人分享會更開心啦🙌🏻)

雪糕 /  Ice cream / 아이스크림
最後還有套餐附送的甜品~~完美!🍨

店長可能看見我們沒有點飲品吧,所以送了我們兩杯蜜桃果汁🍑。甜的不只是香桃味,還有店長濃濃的人情味,好喝❣️

在這裡謝謝店長的招待!!❤️

一定要推薦給大家~~~

喔順帶一提,記得訂座喔,週末好像客人蠻多的~
Pork & Beef set BBQ for two
50cm長韓式雞蛋卷
2020-09-29 842 瀏覽
無得去韓國旅行,朋友話好耐冇食過韓燒,於是就同佢黎呢一間韓國料理試試!一去到聽到店員都係用韓文同英文溝通,由韓國人主理,感覺正宗呢👍🏻-呢度環境唔錯,乾淨又寬落,坐得幾舒服,同朋友聚聚傾下計就最啱!-點菜前就上咗多款配菜,有泡菜、芽菜、醃蘿蔔、沙律等,非常開胃!而且係免費加添㗎!另外仲送咗一個鐵鍋蛋餅👍🏻入面有三色椒同芝士,芝士仲有拉絲狀,口感豐富~蛋餅都幾嫩滑。▪️八方美人有選擇困難症嘅我哋,就點左呢一個八方美人,入邊有多款唔同嘅肉同埋海鮮,一次過滿足我唔同嘅願望!每款都試到🤤👉🏻牛舌+雪花牛肉+豬頸肉+護心肉+豬頗肉+醬油雞肉+烤大蝦(2隻)+鮮鮑魚(2隻)Oppa店員有時會幫我哋燒,非常細心又服務周到👍🏻首先用肥膏爆香油脂黎開臒,仲有會密密幫我地換鐵板呢~~呢個拼盤份量都唔少,每款肉類最少有四件,夠兩至三個人食~牛肉都好重牛味,點少少鹽已經帶出佢嘅鮮味!由其係雪花牛肉,紋理均勻分明,色澤好,牛味濃郁,肉質鬆軟,韓牛其實都別有一番風味👍🏻豬肉都好爽口,雞肉都醃得好惹味,肉質順滑。呢度嘅肉類除咗新鮮之外,而且油脂分佈非常平均,唔會有太多筋,所以非常易咬又有嚼勁。另外佢仲送咗新鮮嘅生菜,
無得去韓國旅行,
朋友話好耐冇食過韓燒,
於是就同佢黎呢一間韓國料理試試!

▪️八方美人

呢個拼盤份量都唔少,每款肉類最少有四件,
夠兩至三個人食~
豬肉都好爽口,雞肉都醃得好惹味,肉質順滑。
呢度嘅肉類除咗新鮮之外,而且油脂分佈非常平均,唔會有太多筋,所以非常易咬又有嚼勁。另外佢仲送咗新鮮嘅生菜,可以包住啲肉加醬料一齊食,減輕油膩感👍🏻

鮑魚已經預先醃好,唔使點醬都好好味!
肉質非常新鮮,同埋有嚼勁!唔會好韌~
大蝦size都比我想像中大,烤得彈牙爽口。

▪️牛胸肉大醬湯
食完韓燒,飲個大醬湯解解膩最啱!
大醬湯都幾濃味,仲有豆腐同蘿蔔,好入味,牛胸肉份量都幾多,另外佢仲配左一個白飯可以一路飲湯一路送飯食!都幾抵食呢~

▪️豬肉石鍋拌飯
另外我哋好鍾意食辣,所以就點左呢個石鍋拌飯加辣醬試吓!
呢個拌飯都非常有驚喜!
因為平時喺其他韓國餐廳食石鍋拌飯 ,
一定會痴底,但係呢一個完全冇痴底,
而且擺咗一段時間都keep到熱度,
辣醬都非常易入口,唔會太辣,加埋豬肉,
整體好惹味,
為我地呢個韓國美食晚飯完美作結🇰🇷
下次一定會再黎,尤其想試下八色珍味拼盤🤤

• 八方美人
  • 牛舌