韓珍有兩間分店都係尖沙咀,今次揀左去帝國中心個間,地方幾大,空間感夠,坐得舒服餐廳主打韓式烤肉,有不同套餐,有肉類拼海鮮、豬牛雙拼以及海鮮套餐等,除左燒肉,都有其他韓式料理,石鍋飯、炸醬麵呢d都少不了店員好快就為我地上前菜,非常豐富,全部都係自家出品,有6款小菜,一份沙律,甜酸辣樣樣齊,胃口大開🤣仲有一份生菜,係配燒肉食前菜仲包左一份蛋餅,裏面有粟米、洋蒽、三色椒等,熱辣辣,蛋邊位有少少焦,味道不錯------Pork & Beef bbq set (2ppl) $580 8/10蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨牛油果生果沙律牛胸肉大醬湯沙律好大碟,不過我覺得醬有點多牛胸肉大醬湯都幾足料,有牛肉、 豆腐、大蔥、洋蔥、蘿蔔等蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨叫左一份肉2個食,全程都有店員幫手燒,非常主動,自己唔洗郁手,唔怕唔熟,我比較鍾意食牛肋骨,有特製醬料去醃,好夠味,肉質鬆軟,蜂窩五花肉上切幾刀,口感更柔軟,肉汁豐富,不過有點油膩

------
蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨
牛油果生果沙律
牛胸肉大醬湯

沙律好大碟,不過我覺得醬有點多

牛胸肉大醬湯都幾足料,有牛肉、 豆腐、大蔥、洋蔥、蘿蔔等

蜂窩五花肉+豬肩肉+特級牛肋骨
2020-11-03