2023-09-08
好耐冇食燒肉,最近旺角就新開一間韓燒專門店韓燒大叔,旺角E2出口一出就係,勁方便😎整體環境都幾乾淨企理,唔會好大朕油煙味🫶🏼晚市$298就可以任食黑安格斯牛肉同其他肉類配料,加$88可以任食埋刺身同海鮮,好抵玩🤑🤑一路燒一路食真係好治癒,食完真係好似餐廳slogan所講煩惱盡siu🤣🤣三文魚、赤蝦、赤貝、帶子、立魚刺身全部質素都唔錯,夠新鮮,三文魚有油香,赤貝爽脆,赤蝦爽彈👍🏻韓式牛肉、薄切牛脷、美國安格斯下肩胛肉、澳州穀飼黑安格斯牛板腱、澳州草飼黑安格斯封門柳、澳州草飼黑安格斯牛頸脊牛肉選擇都幾豐富🤩🤩除咗以上點呢幾款,仲有霜降一口牛、肩胛翼、內裙肉等等。黑安格斯牛味出👍🏻鍾意牛脷夠彈牙😙😙韓式豬皮、韓式豬頸肉、韓式雞肉、五花腩(薄切)、韓式豬扒、紐西蘭羊肩肉其他肉類有幾款都唔錯,好似豬皮係咁多款最好食🥳🥳燒到表面焦香成焦糖狀,咬落煙韌彈口,滿滿都係骨膠原😋豬頸肉都幾好,厚肉爽彈😛五花腩雖然係薄切,但可以燒到微微焦香嘅感覺都幾正。除咗呢幾款仲有大路嘅雞翼、雞軟骨等。白蜆、韓式海魷魚、魚脯、扇貝、翡翠螺海鮮類選擇都唔少,扇貝超大隻😍翡翠螺好彈牙都值得食😆魚脯幾特別少見,燒到焦焦地幾香口
三文魚、赤蝦、赤貝、帶子、立魚
白蜆、韓式海魷魚、魚脯、扇貝、翡翠螺
海鮮類選擇都唔少,扇貝超大隻😍翡翠螺好彈牙都值得食😆魚脯幾特別少見,燒到焦焦地幾香口,不過好快燶要留意火候。海魷魚都值得叫,夠爽脆。另外仲有墨魚、八爪魚、連蒲燒鰻魚都有👏🏻
韓式炸紫菜粉絲卷、韓式魚板串、柚子單骨雞翼、炸雞軟骨
紫菜粉絲卷好香脆,魚板串夠經典又大串,不過都幾飽肚,建議最後有胃口先食🤣單骨雞翼裹滿香甜柚子蜜都幾好食😙另外仲有韓式主食、湯品,想食返啲澱粉質都有唔少選擇😎
韓式配菜
韓式小菜同蔬菜類可以係雪櫃自取。鵪鶉蛋、黑豆、蠔醬等平時少見嘅醬菜都有。辣蘿蔔乾爽口不太辣,配牛肉食一流😋不過就唔見泡菜🙈
軟雪糕、雪條
甜品有自己唧嘅軟雪糕🍦😻😻奶味香。雪條有低卡version,竟然仲有部爆谷機🍿勁香🤣
飲品
人均消費:$420