2005-02-14 9 瀏覽
繼香辣屋, 呢度就揀左泡菜湯麵同埋海鮮豆腐鍋. 兩款都辣, 真係淨係得個辣字, 味道無乜, 不過個豆腐鍋的豆腐就真係幾滑, 湯麵的份量亦足, 但個鍋要五十大洋就唔太抵喇...
2005-01-06 4 瀏覽
昨晚屋企冇飯吃,跟男友來朗豪坊的food court 找食,發現原來這兒只得五間食肆,選擇較少。見到這間韓國屋,看一看的的食物display,感覺跟梨花園差不多,一向最1喜歡吃韓國炒粉絲和煎餅的我,各要了一客。 炒粉絲勁多黑椒,又多油,牛肉超韌和o鞋口,但洋蔥、大蔥和甘筍絲則為這碟粉絲加點刀,因為三樣配料分量剛好,炒得夠透,增加了不少香味和爽脆口感;至於海鮮煎餅真的唔掂,好多粉,蛋香欠奉,蝦肉有少少霉,味道ok ge,煎o既火喉也拿捏得不俗,幾香口。總括來說,呢間韓式小店仍有很多地方需要改進。希望下次再來時,會更好味!
2004-12-10 10 瀏覽
我叫左個什錦石頭飯...明明display係有泡菜ka... 石頭飯點可以冇泡菜ka嗚嗚嗚~~拎到埋黎睇,點解係熟到老過頭既蛋,而唔係"生雞蛋撈飯" 既?! ><俾辣椒醬我又孤寒到死俾得好少,撈唔勻為兜飯牛肉好碎好少牙菜/ 蘿蔔/ 菜都唔香通常都有重麻油香味, 呢度冇我又怕飯焦多得制所以好快就撈勻d 飯根住隻spoon就好快melt左少少啦v_v... 佢地要想想法子啦food court 食係要用即棄物品但係用0係食石頭飯上好似唔係咁好啦最傻氣既係..本身佢話石頭飯要15mins我5-6mins已經見倒兜飯"攤" 左0係度8mins倒啦, 我認為應該係我(冇叫飛)於是去拎見倒隻蛋熟既我心諗... hm! 緊係我太遲去拎飯所以熟左~~事後覺得自己諗得太傻仔啦= =+
我叫左個什錦石頭飯
嗚嗚嗚~~
俾辣椒醬我又孤寒到死
俾得好少,撈唔勻為兜飯
牛肉好碎好少
牙菜/ 蘿蔔/ 菜都唔香
通常都有重麻油香味, 呢度冇

我又怕飯焦多得制
所以好快就撈勻d 飯
根住隻spoon就好快melt左少少啦v_v
... 佢地要想想法子啦
food court 食係要用即棄物品
但係用0係食石頭飯上好似唔係咁好啦

最傻氣既係..本身佢話石頭飯要15mins
我5-6mins已經見倒兜飯"攤" 左0係度
8mins倒啦, 我認為應該係我(冇叫飛)
於是去拎
見倒隻蛋熟既
我心諗... hm! 緊係我太遲去拎飯
所以熟左~~
事後覺得自己諗得太傻仔啦= =+
2004-12-03 24 瀏覽
同男朋友order左一個韓式醬爆雞肉飯加一個牛肉湯麵,都好普通。首先個飯好少汁,隻味唔夠韓。個麵就有d似落少左湯粉既辛辣麵,d牛都幾"孩",但都叫入得下口。以food court既韓式野黎講我都係prefer city super入面果間多d。