2017-05-11
韓國食市 係香港已經進化到總有一間係你左右既地步 少一D心思 少一D賣點 都好難係香港飲食業生存落去今晚同朋友去既呢間 由韓國OPPA主理既韓國燒肉店 冇令到我地兩個失望 每一款食材都好正!!望一望餐牌 哎丫 選擇唔少呀! 總有一款岩你口味既感覺前菜 大家都唔需要我講 韓國必備 (P.S. 薯仔好好味 記住食呀)由於我地好想食燒肉 左簡簡右簡簡 要食幾款肉既同時又想食得抵所以我地叫左個PORK SET A - 生五花腩肉 + 梅頭肉 + 特級豬頸肉五花腩脂肪同肉既比例非常好 上盛食材丫!而控制既厚簿控制得非常好 燒既時候就更加容易掌控肉質 同埋熟既程度豬頸肉方面呢 油花非常平均 燒完食 有咬口 一D都唔難咀嚼 正呀!借機會再提一提 邊爐芝士粟米蛋 好好味 芝士味濃 郁 愛蛋愛芝士既我 真係控制唔倒係咁畢黎食!想飲返個韓風湯? 冇問題 係餐牌搵倒呢個岩我地口味既湯 -- 特色梅頭肉泡菜湯 一貫韓國風味 鐘意味濃既我黎講 真係岩哂我同朋友每人都可以飲倒兩碗 所以份量好夠 料都好夠嫁除左梅頭肉同泡菜 仲加左少少豆腐落
望一望餐牌 哎丫 選擇唔少呀! 總有一款岩你口味既感覺
五花腩脂肪同肉既比例非常好 上盛食材丫!
一貫韓國風味 鐘意味濃既我黎講 真係岩哂
我同朋友每人都可以飲倒兩碗 所以份量好夠 料都好夠嫁
除左梅頭肉同泡菜 仲加左少少豆腐落去 味道非常MATCH 令我同朋友都開哂胃
芝士蛋卷
首先 呢個蛋卷我相信夠3-4個人食 份量好足夠
第二 點先為之一個好既芝士蛋卷 除左蛋唔老之外 最重要係有拉芝士既效果
睇得影得又食得 而眼前呢碟就正正講到我講既要點
眼看在場其他食客 都有幾圍都有叫呢個蛋卷 相信呢個係呢度既熱賣食品之一!!!!
食到最後 緊係要燒埋呢塊喇 (有成隻手咁大嫁!!)
同樣肉質鮮嫩同時 油花同樣好平均
燒到咁上下 剪幾剪 燒多燒 就食得喇
埋單每人都係250蚊左右 你出去尖咀食 我諗貴多2成左右喇
出返大街搭巴士話咁快就返到紅磡 所以其實都幾方便嫁!
第時收工一定要再返兜呀!!!