2017-10-13
呢間餐廳坐落係紅磡嘅一條美食街裏邊,店面幾大,好容易搵見到門口啲相,發現呢間韓國餐廳係由韓國人開嘅,相信可以食到地道嘅韓國菜,就吸引左我同男友入去一試前菜有六款,有大豆芽、蘿蔔、薯仔等。每款都好好味,可惜食完再添之際,店員話只可以揀兩款,我就揀咗大豆芽同埋薯仔。好耐冇食韓燒嘅我哋,見到呢度啲肉嘅價錢都唔貴,就決定燒下佢啦肉嘅肥瘦比例幾靚,仲跟左兩塊雞髀菇同洋蔥,同埋生菜可以包住啲肉食。仲有爐邊蛋同埋芝士粟米,我同男朋友都非常鍾意食呢個芝士粟米呀店員有時候仲會過嚟幫手燒,又會提我地啲肉要反得密啲咁多款肉裏面,我最鍾意食嘅就係五花腩,小小厚切,食起上嚟有口感,油香亦都好豐富,邪惡得來又好好味呢間韓燒嘅價錢唔貴(平過絕大部份嘅韓燒店),加上又係韓國人主理,可以食到地道嘅韓國風味(話說當晚有兩台客人都係韓國人~)。餐廳環境亦都唔錯,油煙味唔算好勁,大家可以一試
店員有時候仲會過嚟幫手燒,又會提我地啲肉要反得密啲