2018-02-07
放工整完野 係紅磡附近 娘親話想食韓國野 於是上網搵到呢間 一於坐企食時間尚早 未係好多人前菜未點就來了 唔知係咪無限refill, 因為靜係食左一次兩個人 叫左個精選豬肉套餐A 見到有400g肉 應該夠食 再叫多個芝士蛋卷落完單就係爐邊加蛋槳同埋芝士粟米 隨即套餐都來了分別有五花腩肉、梅頭肉同埋豬頸肉,兩片菇好一舊洋蔥先燒左韓國人最愛既五花腩 唔會太肥 個人認為岩岩好,兩大塊剪開有10小舊左右 薄薄地 用生菜包住食再加醬油同泡菜 好好食一啖食哂 唔會太肥 反而覺得幾健康後來燒埋豬頸肉 有五件 都幾厚 食落口好爽脆唔錯 梅頭肉就相對較大件 一大塊加厚 五分鐘左右食得 唔會好un 不過真係食到好飽 後來冇包生菜 就咁點醬油食 感覺肥膩啲 都係建議包菜食菇都好香 但太薄 如果厚小小會更好 而蛋同埋芝士粟米都好香,芝士粟米唔會太重芝士味連埋粟米食甜甜地 唔太餾 連唔中意食芝士既媽媽尬話接受到最後上埋個芝士蛋卷 呢個真係讚蛋卷加茄汁再加芝士味 味道岩岩好 唔好偏重芝士或蛋 加埋茄汁就更香更甜 真係好好食 總括來說呢間韓燒既份量唔小 起菜時雖然得幾件 不過眼闊肚窄 食到兩人捧住肚走 味道都好好
時間尚早 未係好多人
落完單就係爐邊加蛋槳同埋芝士粟米 隨即套餐都來了
分別有五花腩肉、梅頭肉同埋豬頸肉,兩片菇好一舊洋蔥
一啖食哂 唔會太肥 反而覺得幾健康
最後上埋個芝士蛋卷 呢個真係讚
總括來說呢間韓燒既份量唔小 起菜時雖然得幾件 不過眼闊肚窄 食到兩人捧住肚走 味道都好好 可以encore不過應該散叫了 胃口唔大既可以揀散點 套餐都真係好多肉