2018-05-13 58 瀏覽
韓兄弟我又來了,因為好想念這裡的炸雞、燒肉芝士蛋卷 $98意想不到都幾大份切開有不少芝士跑出來雞蛋夠滑,有芝士味道更濃更豐富,建議3人之上分享。炸雞半隻 + 甜辣醬炸雞半隻 $160今次不再是李家炸雞原味外皮好香脆,而且帶點辣,雞肉不算太嫩滑那種,但都不錯而甜辣醬那種我覺得幾辣,整體比起在李家的炸雞較美味。生五花腩肉 $108因為不多燒肉,廚房可以幫助燒好上檯,可惜燒的過火,肉質較韌。海鮮純豆腐辣湯 $68海鮮湯濃味中辣,不過有點油,有嫩滑豆腐、雜菜等等,用料十足,而且更配有白飯。
韓兄弟我又來了,因為好想念這裡的炸雞、燒肉

芝士蛋卷 $98
意想不到都幾大份

切開有不少芝士跑出來

雞蛋夠滑,有芝士味道更濃更豐富,建議3人之上分享。

炸雞半隻 + 甜辣醬炸雞半隻 $160
今次不再是李家炸雞

原味外皮好香脆,而且帶點辣,雞肉不算太嫩滑那種,但都不錯
而甜辣醬那種我覺得幾辣,整體比起在李家的炸雞較美味。

生五花腩肉 $108

海鮮純豆腐辣湯 $68

2018-05-12 964 瀏覽
好耐無食韓國菜,今次約埋fd 再次黎祟潔街覓食.其實呢頭都多美食,不過位置唔算太方便所以晚市都無鬧區餐廳咁多人,而價錢通常都抵食d. 前菜好多,6碟中最喜歡個醃薯仔,泡菜同青瓜. 好快就被我地KO 哂,餐廳唔會主動refill. 不過我見其他枱另外request 都無問題.一黎到店員其實推薦生octopus,不過我實在未有勇氣試....😂所以都係自己選其他韓兄弟烤牛肉(首爾特色)$128呢度係menu 話係一人份量,有成300g 肉,再配一碗白飯,超抵. 我覺得係more than 一人份量牛肉醃過帶點甜味,燒熟完超下飯,好食. 一邊仲有金菇冬菇米粉等配料. 烤熟肉後,一邊仲可以當湯飲. 性價比超高,如果再黎會想encore order 左個泡菜海鮮湯,海鮮份量唔算好多. 不過勝在夠辣,都幾開胃. 味道既話朋友覺得👆上面烤牛肉湯更好味. 下次可能會想試其他湯多d.仲order 左個好耐無食過既炸雞. 其實蜜糖芥末好像都好吸引,但貪心既我地想一次過試兩款味道所以最後選左甜辣同原味雙併$168個炸雞好香脆,而甜辣個款即使裹住sauce 仍然好crispy. sauce 微辣好惹味. 唔錯呢
好耐無食韓國菜,今次約埋fd 再次黎祟潔街覓食.

韓兄弟烤牛肉(首爾特色)$128

呢道芝士泡菜煎餅$98真係唔推薦,太油膩無咩芝士同泡菜味. 同樣價錢建議選擇其他菜式

整體食物都唔錯,特別係個韓兄弟烤牛肉性價比好高,推薦黎既話試下

• 韓兄弟烤牛肉
2018-05-08 59 瀏覽
位置唔算難搵空間感好大 平日又唔算好多人三個醬汁入面我最鍾意右邊個個甜甜地幾開胃 夾埋d 肉嚟食最正一坐低啲店員會先上六個小食俾你我最鍾意就係青瓜酸酸辣辣幾開胃同埋店員會淋啲蛋漿同埋芝士粟米喺個爐度先嘅😋😋我地叫左個燒豬肉拼盤最鍾意佢哋嘅豬肉肥瘦均勻 好香而且個爐好有火力所以燒一陣都已經食得呢個壽司其實佢嘅配料都好豐富不過食落個口咁同我哋平時食開嘅有d唔一樣 呢個係偏硬身少少♥️呢個魚子煎蛋捲係我最鍾意分量十足 食落口係脆卜卜 不過如果你人數唔係好多 就唔建議你食呢個 因為份量真係好大🤣🤣食到最後先燒呢一個豬扒真係好正呀😍😍

位置唔算難搵空間感好大 平日又唔算好多人

而且個爐好有火力所以燒一陣都已經食得

呢個壽司其實佢嘅配料都好豐富

呢個魚子煎蛋捲係我最鍾意

食到最後先燒呢一個豬扒真係好正呀😍😍
作為韓迷緊係要試晒香港既韓色食店先係架嘛!!先前睇雜誌報導過紅磡有間韓燒都幾吸引,一直記住!!終於等到生日有老闆科水來試!!不過出面條街都幾靜,唔係特登搵都唔知原來有好野食!!行左陣終於搵到啦!!間鋪既牆上面Show晒相同海報,睇睇下發覺呢兩個人咁熟面口既!!係雙宋Couple囉!!好勁呀!!而且牆度有光洙既畫!!RM Fans應該超鍾意,話晒長頸鹿喎!!而且大電視播緊Kpop,係太妍啊!!!!唔止咁,仲有ViuTV同TVB講佢地既節目不停係最裡面既電視度Loop。唔單止咁,牆度仲有豬跟牛各部份既解構圖,仲可以學下韓文既部位叫咩!!!幾好玩!!坐低緊係要食前菜啦!!!有6款咁多,泡菜、豆芽同青瓜!!最鍾意食係綠色個個菜!!不過冇得再添食有D可惜!!食晒都仲想食!!!好啦!講返主菜食咩先!!今次叫左個精選套餐SetA啦!!仲有八爪魚同豬皮!!Set A有豬頸肉、梅頭及五花腩,我最鍾意食梅頭同豬頸肉,因為感覺厚身少少有口感!!太薄真係唔OK~全餐最吸引既係八爪魚,上菜個陣佢地有提過係韓國八爪魚,心諗都係八爪魚je~仲以為佢地已經醃好、切開左,點知係原條上!!!嘩!!異形咁樣囉!!勁似!!!

全餐最吸引既係八爪魚,上菜個陣佢地有提過係韓國八爪魚,心諗都係八爪魚je~仲以為佢地已經醃好、切開左,點知係原條上!!!嘩!!異形咁樣囉!!勁似!!!不過食落都爽!咬咬下都幾正!!推薦!!

呢度既店長同店員肥哥哥都係韓國人來,店長識講廣東話,肥哥哥可以用英文來溝通!!間唔時仲會幫我地熄細個火又主動幫我地換爐面,都幾貼心!!下次大節日睇來可以再番來食返個靚飯!!
2018-02-06
下班在同事帶路下來到紅磡崇潔街,沒想到這條小巷會是條隱世食街,而且附近都有不少韓式食店!!由於忽然想吃韓燒就選了韓兄弟!!門口跟裝修也不錯!!可能是平日吧,晚上也頗寧靜,店內電視播放年代比較久遠的韓語歌,聲浪適中,沒有很吵,蠻適合跟朋友到來聊天。又雖然沒有一條條典型的抽油煙管,但神奇的是店內也不會污煙障氣。店員跟店長都是韓國人,不過店長會說流利廣東話,當問到有什麼推介的時候,還會問我們吃不吃生牛肉,我就不太吃生牛肉的,不過同事想試就來了兩人份量的,上菜時店長還怕我們不會吃的方法,教我們將醬跟牛混著吃,相當貼心。除了這些,還跟同事店了一份精選套餐SET A、一客豬皮、牛舌、八爪魚,當然少不了炸雞!!精選SET A包括豬頸肉、梅頭及五花腩,配上生菜跟醬汁食真的一流!!!再來就是炸雞,吃這麼多次,真心第一次吃到如此辣的炸雞,起初不知道是來自李家的,亦忽然不會分普通跟辣炸雞,於是一手就夾了辣醬的,辣醬後勁相當凌厲,吃後嘴唇麻麻的,狂喝水也不夠。喜歡挑戰辣的朋友必試!!!整體來說環境跟食物都不錯,值得推介,不要讓美食店的光茫隱藏在大街之中。

2018-04-04 88 瀏覽
台灣朋友黎香港玩幾日, 而呢間又係我食過好食的韓燒所以今次帶佢黎食香港風味的韓燒約唔到一齊同遊韓國, 只能解下相思之苦。其實呢度老闆係真正韓國OPPA聽到佢講韓文就暫時當自己唔係香港同韓國一樣, 正餐前會先上幾碟前菜二人套餐的燒肉, 份量夠足料 * 特級豬頸肉 – 好爽脆 , 脂肪分佈平均, 唔油膩* 五花肉 – 呢個位置係豬的腹部, 肥瘦間隔, 又香又腍, (增肥必選,, 食完先再減啦XD)* 梅頭肉 – 係豬身上最嫩的部位, 又稱肩胛肉,肉質好嫩再點左個飛魚子蛋卷, 自己切可以切到八舊,滿滿的飛魚子藏係蛋入面, 啖啖都食到飛魚子的甜味加上兩個女仔, 真係食唔哂~仲要帶朋友去食香港中式糖水, 要食盡每個地方
台灣朋友黎香港玩幾日, 而呢間又係我食過好食的韓燒
所以今次帶佢黎食香港風味的韓燒
約唔到一齊同遊韓國, 只能解下相思之苦。

其實呢度老闆係真正韓國OPPA
聽到佢講韓文就暫時當自己唔係香港

同韓國一樣, 正餐前會先上幾碟前菜

二人套餐的燒肉, 份量夠足料
* 特級豬頸肉 – 好爽脆 , 脂肪分佈平均, 唔油膩
* 梅頭肉 – 係豬身上最嫩的部位, 又稱肩胛肉,肉質好嫩

再點左個飛魚子蛋卷, 自己切可以切到八舊,
滿滿的飛魚子藏係蛋入面, 啖啖都食到飛魚子的甜味
加上兩個女仔, 真係食唔哂~
仲要帶朋友去食香港中式糖水, 要食盡每個地方
2018-03-31 123 瀏覽
今日突然間想食韓國野, 就唸起韓兄弟~韓兄弟真係由兩個韓國人兄弟開嘅~平日都好多人食~今日晏左食飯, 一入到去就有吉枱, 不過全部都未執~我地要等服務只執好枱先可以入座~同韓國嘅烤肉店一樣, 茶同茶杯係要自己出去拎嘅, 小食有泡菜/芽菜/菠菜, 食完可以叫佢再拎, 無限添~我叫左個砂鍋牛肉飯, 朋友叫左韓式牛肉拌麵牛肉飯入面有紫菜同青瓜絲, 味道保持一向嘅水準, 加埋d泡菜入去撈來食仲好味~拌麵有牛肉, 青瓜絲, 紅蘿蔔絲加韓式辣椒醬一齊撈, 麵質唔錯, 但係唔太夠味~
今日突然間想食韓國野, 就唸起韓兄弟~
韓兄弟真係由兩個韓國人兄弟開嘅~
平日都好多人食~
我叫左個砂鍋牛肉飯, 朋友叫左韓式牛肉拌麵
小食-泡菜
砂鍋牛肉飯
2018-03-20 84 瀏覽
之前路過見到好似幾吸引,而一個朋友好鐘意韓食料理,所以就約埋去食兩個女仔揀左一個細嘅豬肉set同一個豆腐鍋D菜包住豬肉真係好正,一路燒嘅時候自我陶醉,當正自己去緊韓國😂另外個豆腐鍋味道好濃,送飯剛剛好

兩個女仔揀左一個細嘅豬肉set同一個豆腐鍋

另外個豆腐鍋味道好濃,送飯剛剛好
韓燒一直都係香港既至愛之一 今日同友人黎左紅磡食韓燒 呢間韓兄弟燒烤真係由OPPA主理 入面除左見到oppa之外 仲有其他食客都唔少係韓國人 入面都有唔同既飲料 有韓國直送既燒酒同汽水 入面都係參考返韓國韓燒店既裝潢 好似去左韓國咁 同電視劇入面一樣 等緊食物既時候有比6款既小食配料比我頂住胃先 我最鐘意食佢啲泡菜 我地叫左個豬肉A餐 有五花腩肉,梅頭肉同特級豬頸肉 佢每塊肉既份量同厚度都好夠 2個人食就岩岩好 一定夠食 先烤五花腩肉再烤豬頸肉最尾先烤梅頭肉就最好 因為係根據肉既厚度去烤 韓燒又點少得爐邊蛋 除左就咁食肉,夾菜都好重要,先唔會太熱氣,利用新鮮的生菜, 包住熟透的烤肉一起享用, 先可以中和油膩感 同埋係燒好先剪開 OPPA仲會提你燒邊樣先 好暖男好貼心 我地嗌左個芝士蛋卷 佢份量比想像中大好多 而且會唔煎到好熟 個人鐘意啲蛋有啲生 兩個男仔最尾都食到好飽 我地都算大胃王 而且最尾埋單兩個人除開都幾抵同埋侍應都比較忙 等待既時候要比多啲耐性

韓燒一直都係香港既至愛之一

同電視劇入面一樣

等緊食物既時候有比6款既小食配料比我頂住胃先
我最鐘意食佢啲泡菜

我地叫左個豬肉A餐
有五花腩肉,梅頭肉同特級豬頸肉
佢每塊肉既份量同厚度都好夠
2個人食就岩岩好
一定夠食
先烤五花腩肉再烤豬頸肉最尾先烤梅頭肉就最好
因為係根據肉既厚度去烤

韓燒又點少得爐邊蛋

除左就咁食肉,夾菜都好重要,先唔會太熱氣,利用新鮮的生菜,
包住熟透的烤肉一起享用,
先可以中和油膩感

而且最尾埋單兩個人除開都幾抵
同埋侍應都比較忙
等待既時候要比多啲耐性

2018-03-15 65 瀏覽
餐廳好友韓國氣氛見到好多店員可能都係韓國人,而且好大抽起個系統都唔錯最怕食完燒肉起身之後一陣味。夜晚已經坐左好多人,為免影到其他人所以我都無影佢哋。精選套餐豬肉A: 五花腩,豬頸肉,肉眼+配菜(生菜,雞肶菇了)味道唔錯好多五花肉,份量都算幾多野晒啲肉質都好有韓國嘅味道加上佢旁邊好多葉制嘅漿料例如豆瓣醬辣椒,蒜頭等等。餐廳職員都有過嚟幫我地燒,怕我地燒到吾好食晒所以覺得佢哋嘅服務態度都唔錯。海鮮豆腐辣湯+白飯:豆腐,蝦,小青口,冬菇,泡菜。味道唔會太重口味所以陪埋白飯啱啱好可以送埋一齊。原來佢嘅時海鮮都幾新鮮,配合埋佢哋自己整嘅泡菜同埋冬菇,真係好滋味好想食多幾碗飯。海鮮煎:糯米粉,蝦,尤魚,九菜,都幾大份而且啱啱好,唔會太多油油魚同蝦都有好多。勁鍾意食韭菜佢哋配搭得好。可樂兩罐,食燒肉最鍾意就係飲可樂同埋汽水反而我就比較少叫韓國嘅清酒同埋飲品。

海鮮煎:糯米粉,蝦,尤魚,九菜,

2018-03-09 68 瀏覽
自從11月去完韓國後,就一直好掛住當地嘅韓燒。係香港嘅任食韓燒硬係食唔番果種風味,今日隨意入左呢間位於紅磡嘅韓兄弟,卻發現幾有當時的感覺!我地order左個豬肉精選套餐冇耐,店員就拎左6款冷盤比我地❤同韓國一樣,碟碟都各有特色。套餐包左3款唔同部位嘅肉,分別係豬頸肉 豬腩肉同埋豬排,分量都幾充足。仲有洋蔥同雞脾菇等,2個人食分量剛好。熱好個爐就準備燒喇😁呢度係自己燒嘅方式,剪肉、燒肉等都係自己搞掂。豬頸肉食落較彈牙,豬腩肉則有肥膏香,食落脆卟卟,而豬排則可以食到啖啖肉嘅感覺,各人口味唔同,我就比較鍾意食腩肉嘅。最後我地仲叫左個芝士蛋捲,芝士味濃郁,非常好食!

最後我地仲叫左個芝士蛋捲,芝士味濃郁,非常好食!

雖然二月很多很多假期,也正因為如此二月剩下的日子特別難捱!今天終於來到二月的最後一天了,一定要吃些自己喜歡的獎勵自己!跟在尖沙咀工作的好朋友約了吃晚飯,但她說工作又在尖沙咀,晚飯又是尖沙咀,實在有點不自在。那麼,到附近的紅磡又怎麼樣?想著想著又搜尋著,烤肉好像也是一個不錯的選擇!就決定了到這家韓兄弟燒烤試一試,聽說是兩個韓國堂兄弟開的地道韓國菜哦!我們點了...芝士蛋卷 - $98點了這個芝士蛋卷作為前菜,芝士算是不少,而且份量超大!剛剛好工作過後要補充大量營養吧,芝士的拉絲什麼時候都是這樣子吸引的!海鮮豆腐辣湯 - $68這個海鮮豆腐辣湯的豆腐是挺滑,材料很多,而辣度是剛剛好,沒有太過嗆!還有一個白飯送上,一定飽肚吧!精選豬肉套餐 A - $290喜歡燒腩肉的我們點了這個精選豬肉套餐 A,分別有三款肉類,五花腩 、梅頭肉、特級豬頸肉!韓燒的烤盤當然不可以沒有蛋漿,是定律來的!五花腩的脂肪就是精華,我就比較喜歡燒得過火一點,這樣子特別脆,也不會太肥膩!特級豬頸肉超爽口,吃多多都可以!店內有多款熱門的汽水類別跟韓國的罐裝果汁,價錢也算是大眾化! 趁有機會一定要發掘多點紅磡的美食了,交通愈

我們點了...

芝士蛋卷 - $98

海鮮豆腐辣湯 - $68

精選豬肉套餐 A - $290

韓燒的烤盤當然不可以沒有蛋漿,是定律來的!

特級豬頸肉超爽口,吃多多都可以!

趁有機會一定要發掘多點紅磡的美食了,交通愈來愈方便,遙遠已經不是一個原因了!
2018-02-28
1 分鐘 (堂食)
  • 芝士蛋卷
  • 海鮮豆腐辣湯
  • 精選豬肉套餐 A
2018-03-01 102 瀏覽
岩岩去完韓國返黎,,已經好掛住當地的烤肉所以約朋友去食返餐, 回味一下。一坐低就送上六碟小吃, 味道唔錯(Kimchi, 著仔, 菠菜, 大豆芽, 小黃瓜,白蘿蔔)我地點左二人SET,有五花腩肉. 梅頭肉, 特級豬頸肉五花腩好厚身,好嫩口又juice, 另一食法係配上生菜Kimchi大豆芽再放入辣醬包著食 (可以再加入白飯,包住食)呢個食法無咁油膩, 又唔會一味食肉only~~海鮮豆腐湯, 好足料,有大大的豆腐而且好滑仲有蝦,蜆,冬菇,金菇,雞蛋等等..湯的味道好濃郁, 岩哂重口味既我飛魚子蛋卷蛋卷一d都唔油,份量好大份,, 入面仲有好多魚子兩個人食真係食唔哂食完呢餐真係置身在韓國一樣
岩岩去完韓國返黎,,已經好掛住當地的烤肉
所以約朋友去食返餐, 回味一下。

一坐低就送上六碟小吃, 味道唔錯

我地點左二人SET,有五花腩肉. 梅頭肉, 特級豬頸肉
五花腩好厚身,好嫩口又juice,
另一食法係配上生菜Kimchi大豆芽再放入辣醬包著食
(可以再加入白飯,包住食)
呢個食法無咁油膩, 又唔會一味食肉only~~

海鮮豆腐湯, 好足料,有大大的豆腐而且好滑
仲有蝦,蜆,冬菇,金菇,雞蛋等等..
湯的味道好濃郁, 岩哂重口味既我

飛魚子蛋卷
蛋卷一d都唔油,份量好大份,,
入面仲有好多魚子
兩個人食真係食唔哂
食完呢餐真係置身在韓國一樣
2018-02-23 289 瀏覽
朋友岩岩搬到紅磡呢區,話屋企附近有間韓國人主理既地道韓國菜,就決定去朋友屋企玩下兼試新野。星期一夜晚,店入面都半滿,仲有3group韓國人食飯飲酒。耳邊滿滿既韓語👍🏻👍🏻坐底先上6小碟,一貫韓國味道!今日就點左三款食物,蒜香蜜糖雞翼,精選豬肉套餐,泡菜湯。最先上既係雞翼,好脆!密糖汁上仲見到一粒粒蒜蓉,蒜容微辛,但配上密糖汁非常可口!食緊雞翼既同時,豬肉set就到左喇,老闆就介紹返,有五花肉,豬頸肉,梅頭肉。先燒五花肉,好香,燒好點醬包菜食,完全無罪惡感。但注意既係軟骨部分比較硬,建議可以剪左佢。豬頸肉,肉比較厚身,燒既時間比較耐,但燒到外面微蕉,內裡熟透後非常好食!梅頭肉,啖啖肉,食得非常開心😃泡菜湯,豆腐非常嫩滑,湯底有蝦仔,蜆,同肉粒。用呢個湯配米飯作結。非常有滿足感既一餐。

坐底先上6小碟,一貫韓國味道!
前菜

今日就點左三款食物,蒜香蜜糖雞翼,精選豬肉套餐,泡菜湯。

蒜香蜜糖雞翼

精選豬肉套餐

梅頭肉,啖啖肉,食得非常開心😃
精選豬肉套餐

泡菜湯,豆腐非常嫩滑,湯底有蝦仔,蜆,同肉粒。

用呢個湯配米飯作結。非常有滿足感既一餐。
泡菜湯
2018-02-12
前菜
蒜香蜜糖雞翼
泡菜湯
2018-02-22 61 瀏覽
朋友想食韓燒,搵到呢間話係由韓國人打理既韓燒店店面同環境都好有地道既韓國風味,同其他滲入港式味道既韓燒店唔同,呢度就好似真係首爾街頭會見到既韓式燒肉店一樣,好有韓國本土味店內播韓國節目,四處都係韓文,加上聽到廚房內工作人員都用韓文交談,真係呃到自己以為去左旅行講返食物,一坐低先黎六碟前菜,個人覺得佢既薯仔、泡菜同青瓜都好好味鍋邊芝士粟米同蛋漿叫左一個豬肉套餐,入面有五花腩、豬頸肉同梅頭豬肉,份量足夠兩人食用鐵鍋燒肉特別夠鑊氣秘訣係唔好燒咁耐,剛好熟就食,肉夠新鮮就做到多汁又嫩滑一邊燒豬肉,鍋邊既拉絲粟米同蛋已經食得另外叫一個芝士蛋卷,去親韓國食店都忍唔住叫蛋捲!呢個蛋捲煎得夠嫩,唔會太乾抽走哂啲水分,入面仲有芝士令口感更豐富$98大大碟都算抵食整體黎講呢間店最吸引人既係佢既正宗韓國風味,可能因為真係由韓國老闆主理,餐廳環境佈置同食物用具都充滿韓式氣氛,如果好懷念韓國又或者好想感受韓式風情,一定要黎呢間正宗韓燒店
朋友想食韓燒,搵到呢間話係由韓國人打理既韓燒店

鍋邊芝士粟米同蛋漿

用鐵鍋燒肉特別夠鑊氣

秘訣係唔好燒咁耐,剛好熟就食,肉夠新鮮就做到多汁又嫩滑

一邊燒豬肉,鍋邊既拉絲粟米同蛋已經食得

另外叫一個芝士蛋卷,去親韓國食店都忍唔住叫蛋捲!
$98大大碟都算抵食