2024-12-12 1158 瀏覽
尖沙咀燒肉又多一個好去處啦😊 鞍下熟成肉主要有2款燒肉套餐,燒肉選材優質,甚至有店員幫手燒肉,保證食到香烤嫩肉😋✨2人鞍下燒肉套餐 $288/位▫️是日潰物▫️「鞍下」燒肉盛合。黑毛和牛極上牛舌芯。黑毛和牛脷底肉牛舌芯香嫩,燒牛脷底肉少見,口感彈牙有咬口💫 配上店家自製京蔥,好香口😋。A5薩摩牛極上赤身肉。A5薩摩牛稀有部位。4%の奇跡·霜降肉。4%の奇跡·牛助肉極上赤身肉肉質軟嫩,稀有部位肉味鮮香濃郁,吃起來香而不膩✨霜降肉油脂分佈細緻均勻,入口溶化,牛肋肉則脂香嫩滑,非常美味!。厚切白豚腩燒肉片豚腩肉樣子普通,但店員燒得焦黃飄香,好吸引🤣。京畿道柚子嫩雞腿雞腿肉十分香嫩多汁🤩 柚香清新不膩,很出色!!。辛口味噌漬牛腸牛腸燒香惹味,無腥味異味,微辣提鮮😚 店員有特意剪掉肥膏,很貼心!▫️鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋日本挽肉即漢堡扒碎肉,鑄鐵鍋烹調,配上蘭王蛋濃郁蛋香,十分誘人,配飯一流💕另外,▫️香蔥溫泉玉子紫菜飯 +$49▫️壽喜燒風A5和牛丼 +$49脂香美味的燒肉,需要配碗丼飯✌🏻 壽喜燒風A5和牛丼的和牛更是即燒,特別香嫩😍▫️半放題 $99/位現在每人加$99,即可享有Suntory生啤

✨2人鞍下燒肉套餐 $288/位
▫️是日潰物
▫️「鞍下」燒肉盛合
。黑毛和牛極上牛舌芯
。黑毛和牛脷底肉

。A5薩摩牛極上赤身肉
。A5薩摩牛稀有部位
。4%の奇跡·霜降肉
。4%の奇跡·牛助肉

極上赤身肉肉質軟嫩,稀有部位肉味鮮香濃郁,吃起來香而不膩✨

。厚切白豚腩燒肉片

豚腩肉樣子普通,但店員燒得焦黃飄香,好吸引🤣

。京畿道柚子嫩雞腿

雞腿肉十分香嫩多汁🤩 柚香清新不膩,很出色!!

。辛口味噌漬牛腸

▫️鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋

另外,
▫️香蔥溫泉玉子紫菜飯 +$49
▫️壽喜燒風A5和牛丼 +$49

▫️半放題 $99/位
現在每人加$99,即可享有Suntory生啤及有汽飲品任飲,還有抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噲牛腸任食,好抵食🙌🏻
2024-12-09 1322 瀏覽
啲食物的確係好食,但係男職員嘅服務係極度差,個餐加$99係有得任食雞肉牛腸同埋豬肉,但職員就唔係好想俾我嗌咁,仲串我問我食唔食得晒,食唔晒就唔好喺度浪費食物,我唔知佢遇過幾多個浪費食物的人,但其實本身個餐入邊嘅食物我已經食晒,咁我醒起我加咗$99,所以我先嗌呢$99入面可以追加的食品,而且我真金白銀比多$99,所以我係有權追加食物,點知佢講左呢啲說話我聽,唔理佢的出發點係啲咩,但我就覺得呢啲服務態度係唔應該!另外就係我想嗌甜品,又話廚房收咗,但係我見到隔籬枱又有得食,不過我就無再追問落去,因為由我追加食物果一刻開始聽到呢啲說話就已經影響左成餐飯的感覺。不過都要讚下其他職員就好好服務,尤其是負責幫手燒肉嘅女仔,手勢好又細心講解,希望呢間餐廳可以正視呢個男職員嘅態度啦。
身為牛魔王嘅老公超級鐘意食燒肉,尤其係和牛!所以今次我就帶左老公去食呢間好有特色嘅燒肉店,因為呢到除左有超正嘅和牛,仲有超稀有嘅「4%の奇跡」之和牛!老公食完話真係無得彈,仲要價錢好抵!而且師傅得閒時仲會幫你燒Tim! 鞍下 Kurashita Set $288 🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋煎到非常香口嘅A5挽肉,外層焦香微脆而內裏肉汁超豐富!配搭濃郁香甜醬汁同蘭王蛋撈勻一齊食,肉味同蛋香味完美融合,配飯食一流啊!🔸黑毛和牛極上牛舌芯極上牛舌芯爽口彈牙,燒30秒就岩岩好,師傅仲會燒一燒佢個配菜,係似薑蓉咁嘅調味配菜, 夾住爽彈嘅牛舌芯食好惹味!🔸黑毛和牛脷底肉呢款和牛脷底肉真係未見過有其他地方有得食!真係好特別,口感係比牛舌芯再爽口啲!🔸A5薩摩牛極上赤身肉🔸A5薩摩牛稀有部位A5薩摩牛基本上唔使講都知好正,先由無咁重油脂食起,所以食左赤身先。赤身嘅油脂無咁重,好重肉味,雖然話油脂唔重,但其實都係入口即化!係一款油香同肉味平衡嘅上等和牛!之後緊係要食個稀有和牛部位!呢款嘅油脂明顯重好多,但估唔到肉味一樣都濃!唔同嘅係入口更加即化,牛嘅油脂係口內爆發!係上上品!🔸「4%の奇跡」霜降肉🔸「4%

鞍下 Kurashita Set $288

🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋

🔸黑毛和牛極上牛舌芯

🔸黑毛和牛脷底肉

🔸A5薩摩牛極上赤身肉
🔸A5薩摩牛稀有部位

🔸「4%の奇跡」霜降肉
🔸「4%の奇跡」牛肋肉
個油花係靚到好似藝術品咁,拎嚟欣賞真係唔捨得食!同咁高級嘅和牛其實可以燒熟啲,8-9成熟都無問題,反而燒熟嘅會迫到啲油脂香出嚟同靚和牛係唔會熟到韌。

霜降肉燒完之後,啲油脂肉汁係一滴一滴咁滴出嚟,仲好有焦香。食落口簡直係味蕾衝激!好似食緊大拖羅嘅感覺,焦香嘅油脂同肉味係頂級!牛肋肉質會緊致一啲同肉味會多啲,但果種油花又係不得了!

🔸厚切白豚腩燒肉片
厚切白豚肉燒完會剪開一半,細細粒容易食。豬腩位置嘅脂肪位燒到好香,豬肉味濃同有咬口但唔韌。

🔸京畿道柚子嫩雞腿
雞腿肉嫩滑多汁,用柚子醬汁醃製過後,令雞肉有淡淡嘅香甜柚子味!

🔸辛口味噌漬牛腸
我哋都係第一次食牛腸,比想像中好食!口感Q彈軟嫩,加咗辣味嘅味噌調味,越食越惹味!

+49壽喜燒風A5和牛丼
+$49香蔥溫泉玉子紫菜飯

2024-11-28
尖沙咀這間日式燒肉店“鞍下熟成肉”推出了全新套餐Kurashita Set,只需$288/位就可以食包含來自日本韓的豬牛雞的套餐。餐廳店員都好友善,會細心講解每一種肉最好的食法及燒的時間,感覺非常貼心。是日漬物🐃 漬物主要有兩款,以韓風為主,有韓式泡菜及醋蘿蔔,清爽又開胃,又可以解一解膩。黑毛和牛極上牛舌心黑毛和牛脷底肉🐂 牛舌心嫩滑軟冧,至於和牛脷底肉好特別,係一個較稀有的位置,肉質爽口彈牙,配上京蔥醬更美味。A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位:4%之奇蹟 (霜降肉,牛肋肉)🐃 薩摩牛極上赤身肉是來自屁股部位,燒至半分熟,口感柔軟。至於4%之奇蹟稀有部位則油脂感較豐富,有入口即溶感覺,牛脂味較濃。厚切白豚腩燒肉片京畿道柚子嫩雞腿🐂 白豚腩肉層次分明,想食嫩口多肉汁可以燒得無咁濃,但想食脆口可以燒至微焦的程度,各具風味。柚子嫩雞腿肉質彈牙多汁,嫩滑可口。辛口味噌漬牛腸🐃 牛腸使用了生腸的部位,醃得夠曬入味,燒烤過後仍然保持爽口彈牙。鑄鐵板燒A5挽肉配蘭王蛋🐂 這時一個A5和牛肉漢堡扒,店員會幫手把漢堡扒炒熟,再加上蘭王蛋,漢堡扒及肉汁配上白飯夠哂正。北海道夢美人白飯任食/壽喜燒風A

是日漬物

黑毛和牛極上牛舌心

A5薩摩牛極上赤身肉
A5薩摩牛稀有部位:4%之奇蹟 (霜降肉,牛肋肉)

鑄鐵板燒A5挽肉配蘭王蛋

北海道夢美人白飯任食/壽喜燒風A5和牛丼+$49/香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49/蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99
🐃 當天加錢點了壽喜燒A5和牛丼及香蔥溫泉玉子紫菜飯,店員會幫忙把壽燒牛燒炒至剛好的熟度,牛肉肉嫩,脂肪分佈平均,牛脂味濃,再配上日本米飯非常滿足。

2024-12-08 736 瀏覽
同朋友去咗一間日式燒肉店,真係好開心!我地點咗個「鞍下 Kurashita Set」,內容豐富到不得了,食完真係心滿意足。首先,店員會幫你燒所有嘅肉,咁就唔使自己擔心燒焦或者燒唔熟,真係非常貼心。先講講個漬物,今日嘅漬物係爽口既白蘿蔔同埋泡菜,開胃得來又唔會影響到主菜嘅味道。接住嚟就係我最期待嘅肉類!首先係黑毛和牛極上牛舌芯,肉質滑嫩,口感一流,咬落去仲有肉汁喺口中爆開!之後有黑毛和牛脷底肉,味道香濃,簡直係肉食者嘅天堂。再嚟就係A5薩摩牛極上赤身肉,肉色紅潤,脂肪分佈得好均勻,燒完之後,啖啖都係肉香,配上少少鹽,味道絕對係一流。A5薩摩牛稀有部位就更加特別,肉質更加細膩,真係唔可以錯過。而「4%の奇跡」霜降肉,簡直係一個夢幻,肥瘦相間,咬下去口感超級滿足!隨後,「4%の奇跡」牛肋肉亦都唔遑多讓,肉質軟腍,肥膩得來又唔會覺得膩,實在太好味。再講返豬肉,厚切白豚腩燒肉片,油脂香味四溢,燒到金黃,配上些許醬油,簡直係一場味蕾嘅盛宴!京畿道柚子嫩雞腿亦都唔錯,雞肉嫩滑,帶有一絲柚子嘅清新味道,令整體餐點更加豐富。最後,辛口味噌漬牛腸,味道獨特,辛辣中帶著醇厚的味道,令人食得欲罷不能。而鑄鐵焼

最後,辛口味噌漬牛腸,味道獨特,辛辣中帶著醇厚的味道,令人食得欲罷不能。而鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋,蛋黃滴落同肉混合,簡直係完美嘅搭配!

白飯係任食既~ 我都加咗一碗因為白飯配埋肉真係好食!我哋仲要咗壽喜燒風A5和牛丼同埋香蔥溫泉玉子紫菜飯
2024-12-07 601 瀏覽
最近再次造訪這家日式燒肉店,這次選擇了鞍下 Kurashita 套餐。菜品不僅多樣化,還非常講究,價格也相當實惠,僅$288。加了$49享受壽喜燒風的 A5 和牛丼。由專員烹製的 A5 和牛,搭配蘭王蛋,肉質鮮嫩,油脂香氣撲鼻,口感極佳!😊🍖特別推薦的還有鑄鐵焼き A5 挽肉,搭配蘭王蛋,熱氣騰騰上桌,牛肉的汁液濃郁卻不油膩,讓人垂涎欲滴!🐄黑毛和牛的牛舌和脷底肉搭配京葱一同燒烤,香味四溢,口感絕佳。🥘套餐中的牛肉種類有四樣,質量都非常出色,油花分佈均勻,肉質滑嫩,特別喜愛「4%の奇跡」的霜降肉,風味獨特!❤️另外,厚切的白豚腩肉片鮮嫩可口,完全不油膩 🍖。 京畿道的柚子嫩雞腿更是驚喜,雞肉嫩滑,搭配柚子調味,吃起來十分開胃🤤。而辛口味噌漬牛腸則口感煙韌,油脂香濃,還帶有一絲微辣,讓整體味道更加豐富。值得一提餐廳服務態度很好👍🏻 性價比極高會再訪!🤤

另外,厚切的白豚腩肉片鮮嫩可口,完全不油膩 🍖。

值得一提餐廳服務態度很好👍🏻 性價比極高會再訪!🤤
  • 蔥縛牛舌芯
  • 鑄鐵焼き A5 挽肉
  • 「4%の奇跡」的霜降肉
  • 壽喜燒風的 A5 和牛丼
2024-12-07 652 瀏覽
碌社交平台有個平set所以嚟試吓😆完全唔駛郁手有人燒埋漬物有2款,酸酸辣辣開胃泡菜可以留嚟配白豚腩串鑄鐵焼A5挽肉配蘭王蛋近期大熱嘅挽肉,蘭王蛋香滑~ 加用嚟配返任食嘅北海道•特A級夢美人米黑毛和牛牛舌:極上牛舌芯 & 脷底肉爽口重牛油油香,配蔥醬惹味A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛「4%の奇跡」霜降肉、牛肋肉赤身肉瘦少少肉味濃啲4%の奇跡嘅霜降肉、牛肋肉入口即溶,油花勁靚厚切白豚腩燒肉片燒走晒啲油份,配泡菜勁夾京畿道柚子嫩雞腿嫩滑雞肉帶柚子酸甜辛口味噌漬牛腸重口味🤭彈牙,最貼心係店主會剪走肥膏送飯一流個Set 除咗白飯任食之外仲可以option以下配搭+$49 壽喜燒風A5和牛丼/1香蔥溫泉玉子紫菜飯/1+$99蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99(位)半放題任食任飲以下Suntory生啤及汽水抹茶雪糕厚切白豚腩燒肉片京畿道柚子嫩雞腿辛口味噌牛腸
碌社交平台有個平set所以嚟試吓😆
完全唔駛郁手有人燒埋
漬物有2款,酸酸辣辣開胃
泡菜可以留嚟配白豚腩串
鑄鐵焼A5挽肉配蘭王蛋
黑毛和牛牛舌:極上牛舌芯 & 脷底肉
爽口重牛油油香,配蔥醬惹味

A5薩摩牛「4%の奇跡」霜降肉、牛肋肉
赤身肉瘦少少肉味濃啲
4%の奇跡嘅霜降肉、牛肋肉入口即溶,油花勁靚

厚切白豚腩燒肉片
燒走晒啲油份,配泡菜勁夾

嫩滑雞肉帶柚子酸甜

辛口味噌漬牛腸
重口味🤭彈牙,最貼心係店主會剪走肥膏
送飯一流
個Set 除咗白飯任食之外仲可以option以下配搭

+$49
壽喜燒風A5和牛丼/1
香蔥溫泉玉子紫菜飯/1

+$99
蒜香A5和牛炊飯(二人前)

+$99(位)
放題任食任飲以下
Suntory生啤及汽水
抹茶雪糕
辛口味噌牛腸

2024-12-06 632 瀏覽
🥩抵食燒肉setX必食月見飯系列—▫️餐廳:鞍下熟成肉 @yakiniku_kurashita ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍尖沙咀金馬倫道29A號(港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約4分鐘)▫️營業時間:星期一至日12:00 - 22:00▫️價錢:~$250+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🥩🥩🥩+0.65🥩價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.8👨‍🍳—依間都有幾多款燒肉🤩🌟牛肉質素都唔錯,最重要係都抵食🤓一定要食佢嘅和牛同埋月見飯—鞍下 Kurashita Set $288 🔺是日漬物🔺黑毛和牛極上牛舌芯🔺黑毛和牛脷底肉🔺A5薩摩牛極上赤身肉🔺A5薩摩牛稀有部位🔺「4%の奇跡」霜降肉🔺「4%の奇跡」牛肋肉🔺厚切白豚腩燒肉片🔺京畿道柚子嫩雞腿🔺辛口味噌漬牛腸🔺鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋📍白飯任食/壽喜燒風A5和牛丼+$49/香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49/蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99📍+$99 即享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食覺得啲肉都夠食🥩可以叫職員幫手燒🍖牛肉嘅雪花紋都好靚燒出嚟好夠油香🥩推薦加錢
🥩抵食燒肉setX必食月見飯系列

🔺厚切白豚腩燒肉片
🔺京畿道柚子嫩雞腿
🔺辛口味噌漬牛腸
🔺鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋

覺得啲肉都夠食🥩可以叫職員幫手燒🍖牛肉嘅雪花紋都好靚燒出嚟好夠油香🥩推薦加錢試佢紫菜飯同和牛丼🥩🥩餸牛肉好正🍳最重要係有埋蛋

#燒肉 #hkig #hkfoodie #allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉 #日式燒烤 #牛肉控 #和牛 #尖沙咀 #澳洲和牛 #日本和牛 #放題 #燒肉達人 #オーストラリア産和牛食べ放題 #食べ放題 #燒肉外賣#amy_in_tst #日式
2024-12-05 631 瀏覽
Kurashita Course $288/位好豐盛是日漬物黑毛和牛極上牛舌芯黑毛和牛脷底肉牛舌芯相對厚身少少 食落好軟腍牛脷底就有咬口啲 兩款都好好食A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位4%の奇跡 霜降肉4%の奇跡 牛肋肉2款都好軟嫩 油脂感滿滿 好食耶🥹🥹🥹厚切白豚腩燒肉片每片都夠晒厚切 好有口感京畿道柚子嫩雞腿Ho juicy ho嫩滑嘅雞腿辛口味噌漬牛腸燒牛腸da best🥹油脂香味極重 口感煙韌 好食耶鑄鐵燒A5挽肉 配 蘭王蛋依個漢堡扒不得了燒到外面焦香 醬汁好濃郁 同塊肉肉好夾再加埋隻蘭王蛋 撈飯食一流🦦蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99食燒肉要配飯嗌咗兩杯梳打 爽成餐都有人幫手燒 食物又高質 好滿足另外仲有lunch set 都幾抵食
Kurashita Course $288/位
食燒肉要配飯
嗌咗兩杯梳打 爽
成餐都有人幫手燒 食物又高質 好滿足
另外仲有lunch set 都幾抵食
$288就食到薩摩牛4%の奇跡到底係邊間餐廳咁過份?🙉就係位置尖沙咀鞍下熟成肉推出左$288鞍下kurashita Set套餐包含左是日漬物黑毛和牛極上牛舌芯黑毛和牛脷底肉A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位「4%の奇跡」霜降肉「4%の奇跡」牛肋肉每款都好軟滑油香四溢食完真係有覺得幸福嘅感覺❤️厚切白豚腩燒肉片京畿道柚子嫩雞腿辛口味噌漬牛腸鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋北海道•特A級夢美人白飯(任食)壽喜燒風A5和牛丼+$49我地揀左~/蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99 當日太受歡迎賣晒🙈仲可以+$99 即享半放題✨有Suntory生啤同汽飲品任飲✨抹茶雪糕✨厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食建議大家要book 位啊❤️因為餐廳唔算好多位 ~
$288就食到薩摩牛4%の奇跡

「4%の奇跡」牛肋肉

每款都好軟滑油香四溢
食完真係有覺得幸福嘅感覺❤️

鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋
北海道•特A級夢美人白飯(任食)
壽喜燒風A5和牛丼+$49我地揀左~
/蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99 當日太受歡迎賣晒🙈

仲可以+$99 即享半放題
✨有Suntory生啤同汽飲品任飲
✨抹茶雪糕
✨厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食

建議大家要book 位啊❤️
因為餐廳唔算好多位 ~
2024-11-30 737 瀏覽
🥩尖沙咀嘅 既 $288,係有一set 既牛肉,另外再加$49 就包一碗壽喜燒風A5和牛丼 或者 香蔥溫泉玉子紫菜飯🍚而加 $99 即享半放題,係有Suntory生啤及有汽飲品任飲、抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食 正👍☄️一開頭侍應會幫你先煮咗鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋🔥係個熱辣辣嘅火爐上面 啲油脂彈下彈下 場面好震撼!👻煮到半生熟就同埋香蔥溫泉玉子紫菜飯一齊食🫣😋😋😋🍳然後侍應再準備壽喜燒風A5和牛丼啲和牛係你面前即刻燒然後加埋隻蛋 滑捋捋嘅牛肉好正呢個$49 都幾值得加 好似多左一份肉咁☺️☺️🥩然後我哋就開始食一系列嘅和牛基本上全程侍應都會幫你煮 你只需enjoy eating !! 😇😇黑毛和牛極上牛舌芯黑毛和牛脷底肉A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位「4%の奇跡」霜降肉「4%の奇跡」牛肋肉每人每一款有一塊 都已經食到好飽🤣個set 係有是日漬物🍢分別有啲泡菜同埋醃蘿蔔因為啲牛肉油脂感都幾重 所以我地都keep 住食啲醃蘿蔔😛另外仲有🐷厚切白豚腩燒肉片、🐤京畿道柚子嫩雞腿、🌭辛口味噌漬牛腸如果嗌咗半放題嘅話 呢啲係任食既 所以我地都嗌多左一份
🥩尖沙咀嘅 [鞍下熟成肉] 既 [鞍下 Kurashita Set] $288,係有一set 既牛肉,另外再加$49 就包一碗壽喜燒風A5和牛丼 或者 香蔥溫泉玉子紫菜飯🍚
☄️一開頭侍應會幫你先煮咗鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋🔥

因為啲牛肉油脂感都幾重 所以我地都keep 住食啲醃蘿蔔😛

如果嗌咗半放題嘅話 呢啲係任食既 所以我地都嗌多左一份
🍺仲飲左四杯啤酒野食🥰😄
2024-11-30 796 瀏覽
鞍下熟成肉📍尖沙咀金馬倫道29A號地舖━繼高質抵食壽喜燒 @nikuya_hkofficial 之後 發現姐妹店 @yakiniku_kurashita 同樣走高質抵食路線 榮登本人寶藏餐廳list! 餐廳午市燒肉套餐 只需$288便能吃到6款和牛 牛腸 蘭王蛋挽肉 白豚 雞腿肉 日本米飯等 豐富之餘 和牛品質超nice!大食的各位強烈建議加$99 任食豚雞牛腸+任飲飲品與啤酒 性價比也太高!?━🐮 鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋▶︎ 我願稱之為米飯神偷 軟嫩挽肉搭配微甜醬汁與蘭王蛋 調味讓人吃不停!━🐮 黑毛和牛極上牛舌芯▶︎ 牛舌芯勁軟嫩juicy! 搭配蔥鹽更凸顯油香~🐮 黑毛和牛脷底肉▶︎ 這款口感更為彈牙 咀嚼之下很是香口━ 🐮 A5薩摩牛極上赤身肉▶︎ 雖是赤身但口感是剛剛好的軟嫩!🐮 A5薩摩牛稀有部位▶︎ 今日為牛腰腩肉 油脂分佈均勻 很是不錯~━🐮 4%の奇跡 - 霜降肉▶︎ 油脂感確實有奇跡般飛升 霜降一口下去很幸福🐮 4%の奇跡 - 牛肋肉▶︎ 牛肋肉是最肥美的部位 咬下爆汁 放在最後剛剛好!━🐷 厚切白豚腩燒肉片▶︎ 豚腩肉超厚 燒到外焦里嫩剛剛好! 肥而不膩~━🐔 京畿道柚子嫩雞腿

鞍下熟成肉
📍尖沙咀金馬倫道29A號地舖

🐮 鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋

🐮 黑毛和牛極上牛舌芯
▶︎ 牛舌芯勁軟嫩juicy! 搭配蔥鹽更凸顯油香~

🐮 黑毛和牛脷底肉
▶︎ 這款口感更為彈牙 咀嚼之下很是香口

🐮 A5薩摩牛極上赤身肉
▶︎ 雖是赤身但口感是剛剛好的軟嫩!

🐮 A5薩摩牛稀有部位
▶︎ 今日為牛腰腩肉 油脂分佈均勻 很是不錯~

🐮 4%の奇跡 - 霜降肉
▶︎ 油脂感確實有奇跡般飛升 霜降一口下去很幸福

🐮 4%の奇跡 - 牛肋肉
▶︎ 牛肋肉是最肥美的部位 咬下爆汁 放在最後剛剛好!

🐷 厚切白豚腩燒肉片
▶︎ 豚腩肉超厚 燒到外焦里嫩剛剛好! 肥而不膩~

🐔 京畿道柚子嫩雞腿
▶︎ 雞腿超嫩! 感謝店員的神手藝🤣

🐮 辛口味噌漬牛腸
▶︎ 微辣脆彈的牛腸 咬到油脂的時候真的很香!

🍚 蒜香A5和牛炊飯(二人前) +$99
▶︎ 日本版煲仔飯 真的有飯焦~ 米飯吸收和牛油分與淡淡蒜香 配肉吃一流

🍚 北海道・特A級夢美人白飯(任食)
▶︎ 任食米飯 即使唔加錢要炊飯都吃飽飽!

🍦 抹茶雪糕
▶︎ 抹茶味濃郁 品質很不錯呢~

2024-11-27 577 瀏覽
朋友介紹之下初訪位於尖沙咀金馬倫道既日式燒肉店鞍下熟成肉!餐廳抽氣系統夠強,唔怕食完燒肉成身油煙味🙆🏻‍♀️今次揀既鞍下Kurashita Set ($288)性價比幾高,一個價錢已經包括前菜漬物、唔同部位嘅牛、豬、雞等,仲有北海道特A級夢美人白飯任食,一定可以食到飽先走🥰酒鬼夫婦最鍾意就係+$99 半放題,竟然可以任飲Suntory生啤🍺仲可以不斷refill餐牌內特定item,例如厚切白豚腩燒肉片同京畿道柚子嫩雞腿等等,坊間好難搵到性價比咁高嘅燒肉set!成個set入面最有特色嘅一定係「4%の奇跡」霜降肉及牛肋肉✨霜降肉油花分布均勻,燒過之後入口即時融化🤤牛肋肉就可以品嚐牛肉本身味道,肉質軟嫩味道濃郁!另外亦好鍾意香港比較少搵到嘅辛口味噌漬牛腸,唔會有異味之餘味噌為牛腸增添鹹香,口感煙靭唔怕乾柴🙆🏻‍♀️
朋友介紹之下初訪位於尖沙咀金馬倫道既日式燒肉店鞍下熟成肉!

餐廳抽氣系統夠強,唔怕食完燒肉成身油煙味🙆🏻‍♀️

2024-11-26 585 瀏覽
👅黑毛和牛極上牛舌芯&黑毛和牛脷底肉打頭陣菜色1️⃣用咗一堆蒜粒為主調🧄味道雖重但無蓋過原本牛香,口感非常爽口彈牙😆店員幫我哋烤到微微焦香,增加咗唔少風味,作為頭啖湯係幾好選擇😉❄️ 4% の奇蹟 霜降肉套餐主打😛每一塊既油脂分佈都好似雪花咁佈滿係鮮紅色肉上面😌落網燒已經有好強烈嘅油香飄逸🫢食落質感嫰滑多汁,爆炸既油花細膩醇厚充拆住成個口🥰🦴 4%の奇蹟 牛肋肉第二主打✌🏽相比係霜降肉既油脂分佈較爲少同分散🤔但係個肉味就好突出🤩成個咬口偏彈性,鍾意油脂同肉味較為平衡,相對唔會太油膩既朋友,食呢個就一定好食到震撼到😯配飯享用都係不二之選🤭💘薩摩牛極上赤身肉/稀有部位主要係食分佈均勻既牛肉同脂肪,食起上嚟會feel到同一般和牛唔一樣,比較突出薩摩牛獨有既鬆軟滑身既質感🤤🍛蒜香A5和牛炊飯 +$99 (二人前)呢個飯用咗日式醬油同味霖做個飯既汁底🍱加上和牛粒/紅蘿蔔做配料🥕顏色上五顏六色已經好奪目😍用嚟配其他和牛主食一齊食就好解膩同容易入口👍🏼(*另收加一服務費)味道:😸😸😸😸😺服務:😸😸😸😸😸環境:😸😸😸😸回頭:😸😸😸😸打卡指數:😸😸😸整體評分:😸😸😸😸價:~$425/person
👅黑毛和牛極上牛舌芯&黑毛和牛脷底肉

❄️ 4% の奇蹟 霜降肉

🦴 4%の奇蹟 牛肋肉

💘薩摩牛極上赤身肉/稀有部位

🍛蒜香A5和牛炊飯 +$99 (二人前)

(*另收加一服務費)

味道:😸😸😸😸😺
服務:😸😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸
回頭:😸😸😸😸
打卡指數:😸😸😸
整體評分:😸😸😸😸
價:~$425/person

2024-11-25 567 瀏覽
今次和朋友來到尖沙咀鞍下熟成肉吃燒肉,選擇了以下套餐~Kurashita Course $288 / 1位▶️小菜包括醃蘿蔔和泡菜,清新爽口的口感正好能解膩,搭配和牛十分合適。▶️ 鑄鐵燒 A5 挽肉配蘭王蛋挽肉即漢堡扒,特別之處在於使用鐵板烹調,搭配獨特香氣的蘭王蛋,適合喜愛搭配米飯的人。▶️ 牛舌兩選黑毛和牛脷底肉:相對少見,口感彈牙,搭配京蔥更加美味。極上牛舌心:這部分較為常見,肉質鮮嫩。▶️A5 薩摩牛稀有部位:質地極其細膩,口感令人驚喜。極上赤身肉:來自屁股部位,燒至五分熟,口感柔滑。▶️4% 奇跡肉霜降這部位較為稀有,油脂豐富,牛肋肉特別美味。餐廳會特意燒得熟一點,以減少油膩感,讓油香不過於沉重,風味極佳。▶️辛口味噌漬牛腸牛腸經過鹹香醃製,味道十分誘人。此道菜採用生燒方式,口感韌性十足,內裡的脂肪部分特別令人滿意。▶️ 厚切白豚腩肉 / 柚子嫩雞腿這裡的豬肉和雞肉的質量也相當不錯。白豚腩肉層次分明,燒至豬皮微焦脆,肉質富有彈性。雞腿肉的雞皮酥脆,肉質厚實,滑嫩多汁。▶️ 壽喜燒風 A5 和牛丼 / 香蔥溫泉玉子紫菜飯 壽喜燒和牛丼的和牛量足,口感滑順,醬汁甜美,配上米飯和蘭王蛋,令人十分
今次和朋友來到尖沙咀鞍下熟成肉吃燒肉,選擇了以下套餐~

Kurashita Course $288 / 1位

▶️小菜

▶️ 鑄鐵燒 A5 挽肉配蘭王蛋

▶️ 牛舌兩選

▶️A5 薩摩牛
稀有部位:質地極其細膩,口感令人驚喜。
極上赤身肉:來自屁股部位,燒至五分熟,口感柔滑。

▶️4% 奇跡肉霜降

▶️辛口味噌漬牛腸

▶️ 厚切白豚腩肉 / 柚子嫩雞腿
這裡的豬肉和雞肉的質量也相當不錯。

▶️ 壽喜燒風 A5 和牛丼 / 香蔥溫泉玉子紫菜飯
壽喜燒和牛丼的和牛量足,口感滑順,醬汁甜美,配上米飯和蘭王蛋,令人十分滿足。

香蔥溫泉玉子紫菜飯以嫩滑的溫泉玉子為主角,蛋黃柔軟且香氣四溢。加入的新鮮香蔥增添了清新的風味,提升了整道菜的層次感。搭配脆口的紫菜,讓每一口都充滿美味與享受。

▶️半放題
每位可額外加 $99,任飲 Suntory 生啤、烏龍茶、梳打水、汽水, 另外還可享用抹茶雪糕、雞肉、牛腸。

總括來說,肉類非常高質,半放題亦性價比非常高,會再次來訪。