2022-12-18
聖誕節必去尖東睇燈飾順便打個靚卡📸打完卡肚仔餓搵野食😋天寒地凍竟然見到間排長龍嘅拉麵店😳我哋一於去探究下佢既人龍密碼👯🏻♂️👯🏻♀️吉烈芝心豚肉咖喱拉麵 $138🦭新出品吉烈芝心豚肉咖喱拉麵吸引咗男朋友嘅眼球👀超大塊吉烈豚肉對半切開🤤入面充滿著流心芝士🧀咬開入面嘅芝士一湧而出🌊香濃嘅芝士配上炸粉薄肉味濃嘅吉烈豚絕對係出色嘅配搭!而且吉烈豬扒新鮮炸起🐷熱辣辣 脆卜卜🍺食完飲返啖啤酒真係夫復何求🍻咖喱拉麵都好出色🍜湯底咖喱味香濃而且厚實!做到好好嘅掛汁效果😋茄子好冧索滿汁🍆菇烤過有香烤嘅味道🍄南瓜脆口🎃紅椒霖甜🌶重點係唔辣偏甜嘅日式咖喱😋雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $95傳統得黎又冇咁傳統嘅雞白湯拉麵🐔乳白色嘅雞白湯香醇順滑而且帶有濃濃鮮雞味😋食落好濃郁而且仲有cremy嘅感覺!湯頭飲得出落左唔少功夫👍🏻雞叉燒都好出色!食落嫰滑唔韌 仲帶有香燒味🤤比一般豬叉燒健康又冇咁油膩🤣而且入面粒溏心蛋輕輕一夾即破🤯入面嘅蛋汁就順流而出🌊火候掌握得啱啱好🔥食到最後都忍唔住飲多兩啖湯底就知佢拉麵係幾咁出色!羽根燒餃子 $35🥟特色喺餃子上面有大大塊脆脆😳食落去有少少似脆個隻印度薄餅又有少少似炸春卷嘅皮🌯食落
吉烈芝心豚肉咖喱拉麵 $138
雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $95
羽根燒餃子 $35🥟
特色喺餃子上面有大大塊脆脆😳食落去有少少似脆個隻印度薄餅又有少少似炸春卷嘅皮🌯食落好得意🥰餃子本身係韮菜餡🌱餃子皮煙煙韌韌😬配上爆汁嘅餡🥳食落一啲都唔乾!而且配上佢哋嘅餃子汁🥟有少少喼汁加豉油嘅feel😌同隻餃子好襯💰35蚊有5隻 cp值唔錯!
除左食物質素之外🙆🏻♀️🙆🏻♂️值得一讚嘅仲有好多貼心小細節!上樽裝啤酒嘅時候會上埋冰杯🧊飲落更清涼🍻而且會有提示用下一隻味碟!確保食客用到乾淨嘅味碟🍽哩啲都值得一讚!細心服務又有高嘅食物質素🤤原來哩個就係天氣咁凍都大排長龍嘅人龍密碼👍🏻