2022-10-11
🚩 雲家小鍋米線咪先佢喺荃灣真係好出名,喺各大嘅米線關注組都會見到佢嘅身影~我哋今日兩點嚟到都超級多人等位,等咗大概半個鐘先入得!雖然咁多人流但店員嘅服務態度都好好〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雲家米線 $60現場真係超級大碗!連男朋友平時可以食好多嘢都話今次好誇張😆裏面包羅萬有—冬菇,雞絲,雞翼,魚春卷,螺旋草,腸仔等等!雖然男朋友簡左唔辣,但湯底絕對唔係淡茂茂,入口好香螺旋草嘅味道!冬菇亦都係超級厚身,雞翼好淋,但又唔會冇晒口感🌈小鍋紅薯粉 (魚肉春卷&豬紅) $50我真係超級鍾意食紅薯粉,呢度嘅紅薯粉煙韌韌,但又唔會好難咬斷~湯底簡左bb辣,香而不辣~好鍾意佢有好多配菜(芽菜韭菜個啲😆),同紅薯粉差唔多1:1!佢哋嘅魚肉春卷都係好食嗰隻,成日出面食到都超多粉頭個啲,呢度真係淡淡魚香味~佢哋嘅豬紅胡椒味好濃郁,不過就略嫌唔夠完整🌈炸春卷 $24呢款炸春卷係類似越南嗰隻有網紋,新鮮即叫即炸,入口非常之酥脆~入面包住嘅係芋頭絲,芋頭香氣十足,好喜歡依個!🌈秘製豬頸肉 $46依度嘅墨魚頭同埋豬頸肉可以話係必要嘅菜式,豬頸肉焦香而不乾,可以保留左肉本身嘅油脂同埋肉汁,真係唔錯🌈豆漿 $8
🌈雲家米線 $60
🌈小鍋紅薯粉 (魚肉春卷&豬紅) $50