2021-06-06
之前食過好幾次銅鑼灣嘅雲壽司🍣,好高分,今次放工,喺中環見到新開嘅雲壽司就嚟食下啦😋我哋叫咗翔SHO,有10件壽司,一手卷,同埋麵豉湯。每一件壽司都非常新鮮,賣相吸引,師傅有介紹每一件壽司🤎,拖羅係頂級🤤,非常高質素,而我嘅最愛係海膽壽司,唔單止份量多,海水味唔重🥰帶子好鮮甜,北極貝好爽口,而最特別呢,就係綁住塊葉嘅紫蘇葉劍魚,連塊葉都係日本空運過嚟㗎😍,呢個組合唔錯,提升左我味蕾上層次感嘅享受😋個手卷呢,佢嘅卷法同普通壽司舖唔同😉紫菜都食嘅時候都仲係好趣,吞拿魚茸好好食😋呢個係必叫之選😍😍另外叫咗個壽司拼盤,sushi set。 😗呢個性價比高,甜蝦好爽口,辣味三文魚出色,配有麻油香味,好好😚😙,三文魚腩同埋拖羅,係食極都唔夠㗎,因為真係百吃不厭🤤整體感覺非常好,環境舒適,地點方便,食物質素高,師傅專業介紹,店員細心安排,會再返嚟食,另外我發現,外賣自取都係好合理嘅價錢,算係幾抵。中環返工嘅,呢個會係唔錯嘅選擇😬😬